X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Natu93 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko bedzie dobrze zobaczysz..

ja juz swiruje

2pt bola po bokach piersi mam nudnosci momentami z wymiotami, zawroty glowy jezyk mi sie placze i spalabym caly czas

pewnie sobie sama juz wkrecam.

zrobilabym test ale to o wieeele wieeeele za wczesnie:(

kookana1987 lubi tę wiadomość

Bliźniaki <3
    Najprawdpodobniej Parka <3
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 wrote:
    Witajcie. Nurtuje mnie jedna rzecz od wczoraj... Czy podczas stymulacji do ivf można współżyć bez zabezpieczenia? Tak mi przyszło do głowy,że nie zapytałam lekarza, a gdyby tak popękały te pęcherzyki to mógłby być problem... u mnie dzisiaj 5ds

Kochana mi lekarza nie zalecał. Poza tym dość szybko zaczął mnie boleć brzuch więc nie miałam nawet ochoty.

ih9kcbx.png
  • elcia_aa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:
    Dziękuję Elcia ja za Ciebie też żeby ten raz był szczęśliwy:-* kiedy testujesz?? Może pisałaś ale nie pamiętam...
    hej, dzisiaj byłam, teraz czekam na wynik ;)

vella, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • Natu93 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabela23

mi tez nie zalecano ale ilosc pecherzykow i ilosc lekow robila ze nie bylo ochoty na nic

Bliźniaki <3
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natu nie rób za wczesnie testu, bo w Twoim organiźmie jest beta hcg po zastrzyku ovitrelle i to moze Ciebie zmylic.

Poczekaj cierpliwie, a bedzie Ci to wynagrodzone :)

A to była Wasza decyzja o podaniu 2 zarodków?

Trzymam za Was kciuki!

Aina
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    Kto wie... moze sie i spotkaliśmy w Medarcie :) styczeń/luty bywaliśmy tam bardzo często.
    Ja mam endometrioze, malusienka, ogniskowa, która przez 4 lata staran lekarze ignorowali i diagnoza była jedna - niepłodnośc idopatyczna. W koncu nasz gin powiedział, że on juz nam nie pomoze i poleca dr Zaka... i w grudnou 2014 trafilismy di Żaka, który na pierwszej wyzycie orzekł, że endometrioza nawet znikoma moze bardzo utrudnic życie, pokazał mi, ze mam za wysoki estradiol, a to wynik endometriozy, mam za krótkie cykle, że niby moje komórki sa złej jakosci, choc przy ivf na naturalnym cyklu wyszło, ze naturalnie mielismy jeden sliczny zarodek... Przyczyn braku zagnieżdzenia nie znamy, teraz w grudniu miałam u dr Żaka badana budowe macicy - wszystko idealnie, mąż zdrowy... nie wiemy do konca :

Ty, widze, strasznie młodziutka jestes... my w tym roku 34 lata :/ to tez wpływa na wynik :/

Ainaa też mam taką endometriozę, miałaś hsg robione?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 11:55

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • Natu93 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka nasza decyzja,

pani embriolog cytuje
    MACIE PANSTWO MISTRZOWSKIE ZARODKI 5AA

ja sie na tym nie znam ale bardzo w nie wierzymy:)

dziekuje Ainaa za wsparcie xD

hmm to kiedy najwczesniej moglabym zrobic test?
    w srode z krwi?
    czy liczy sie dni od dnia punkcji kiedy mozna zrobic test>

Bliźniaki <3
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    Arlenko - widze, że Wam udało sie 4 IVF, napiszesz mi, co było przyczyna braku powodzeń, czemu decyzje o IVF... my po 3 nieudanym i troszke sił juz brak, ale, jak widze, że komus udało się za 4, 5... to nadzieja wraca...

Oj Ainaa ja wiem, że brakuje sił, uwierz mi, łatwo nie było po tylu porażkach. Człowiek zaczyna się zastanawiać czy nie jest z nim coś na tyle nie tak, że to po prostu nie może się udać. Ja zakładałam w razie niepowodzenia 4. podejścia jeszcze jedno i koniec. I ze względów finansowych i psychicznych. Ale jak widzisz warto było jeszcze walczyć :)
    U nas było dużo wskazań do IVF:
    - krtyptozoospermia
    - PCOS
    - jednostronna niedrożność u mnie
    - później jeszcze była laparotomia z histeroskopią i wyszły polipy i adenomioza, od razu zostały usunięte
    Wcześniejsze 3 stymulacje nie wyglądały najgorzej, komórki zawsze były, mniej lub więcej zależnie od protokołu. U nas było kiepsko embriologicznie - komórki raczej się zapładniały, większość ruszała, ale później był pogrom w 4. dobie. I mało blastek.
    I IVF - 1 blastka
    II IVF - 1 blastka
    III IVF - transfer w 3 dobie 2 zarodków, 0 blastek.
    W czasie operacji (po 3. podejściu) wyszła ta adenomioza, która podobno psuła śluzówkę i to dodatkowo mogło przeszkadzać w zagnieżdzeniu. Polipy podobnie.

Życze dużo sił w walce i żeby następne podejście było skutecznym i ostatnim ;)

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • Halinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanko. Jestem w 8 dpt jednego zarodka mrożonego. Dzisiaj nie wytrzymalam (staramy się juz 6 lat) i zrobiłam test. Wyszedł pozytywny, jesniejsza kreska ale bardzo widoczna. Az się popłakałam ze szczęścia. Teraz męczy mnie pytanie czy leki nie sfałszowały wyniku? biorę luteine, dupka, akard, medrol i estrofen. Będę bardzo wdzięczna za pomoc!

vella, Konwalia, gosia81, Beata.D, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

Halinka84
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Kochana mi lekarza nie zalecał. Poza tym dość szybko zaczął mnie boleć brzuch więc nie miałam nawet ochoty.
    o dziękuję bardzo,bo nie zapytałam i tak sobie pomyślałam,że no raczej to nie wskazane... jesteście niezastąpione :D

Kamilam8 lubi tę wiadomość

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halinko, a w której dobie podany był zarodek, tj. ile dni minęło od punkcji?

Aina
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halinka84 wrote:
    Hej dziewczyny mam pytanko. Jestem w 8 dpt jednego zarodka mrożonego. Dzisiaj nie wytrzymalam (staramy się juz 6 lat) i zrobiłam test. Wyszedł pozytywny, jesniejsza kreska ale bardzo widoczna. Az się popłakałam ze szczęścia. Teraz męczy mnie pytanie czy leki nie sfałszowały wyniku? biorę luteine, dupka, akard, medrol i estrofen. Będę bardzo wdzięczna za pomoc!

można już Ci po cichutku gratulować, w 8dpt według mojej wiedzy już ovitrelle/pregnyl nie powinien fałszować wyniku :)

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • Halinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie brałam ovitralle ani pregnylu, to był jedyny mrożaczek, który nam został :). Boże mój pierwszy pozytywny test!!!! Myślalam że nigdy moje oczy tego nie zobaczą :D

Sabina_x, sandra80, Karo85, Kamilam8, amygdala, vella, Evelle, kookana1987, gosia81, Asia_88, karina76, Mimi86, SzewskaPasja, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Halinka84
  • Sabina_x Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halinka84 wrote:
    Nie brałam ovitralle ani pregnylu, to był jedyny mrożaczek, który nam został :). Boże mój pierwszy pozytywny test!!!! Myślalam że nigdy moje oczy tego nie zobaczą :D

gratulacje :) <3

Halinka84 lubi tę wiadomość

endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
    Provita
    13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
    BRAK MROZAKÓW :(
    2 ICSI- transfer 2*8B :(
    maj 2017 crio :(
    kolejna procedura: Novum
    31.08 transfer - :( 10 dpt krwawienie
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halinka można po cichutku gratulować :D bardzo się cieszę i mocno zaciskam kciuki za wysoką betę! Ja robiłam w 8dpt test i też wyszła mi jaśniejsza ale była :D beta 104 więc leć do laboratorium ;)

Powiedz mi jak podchodziłaś do transferu? na naturalnym cyklu?? w których dniach cyklu miałaś wizyty? pytam, bo to przede mną i nie do końca wiem jak to będzie wyglądało..

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halinko - GRATULACJE!!!!!!!!!!

Arlenko, a jak się leczy tę adenomiozę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 12:47

Aina
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny w długim protokole od kiedy się bierze antykoncepty tzn od którego dc? i przez jaki okres czasu? tak pytam czysto teoretycznie, bo musze zrobić tak żeby stymulacja nie wyszła przed świętami

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam brać od 2dc.

Aina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arlenka czy gin mówił jak zaradzić temu problemowi embriologicznemu?czemu te zarodki nie doczekuja do 5 doby?

• Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    dziewczyny w długim protokole od kiedy się bierze antykoncepty tzn od którego dc? i przez jaki okres czasu? tak pytam czysto teoretycznie, bo musze zrobić tak żeby stymulacja nie wyszła przed świętami

Ja brałam od 1 dc do końca opakowania. W międzyczasie doszedł gonapeptyl. Od kolejnego cyklu zaczęłam już właściwą stymulację. Może być tak, że będziesz dłużej się wyciszać. Zdecyduje lekarz ;)

ih9kcbx.png
‹‹ 2956 2957 2958 2959 2960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ