IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
wszystko bedzie dobrze zobaczysz..
ja juz swiruje
2pt bola po bokach piersi mam nudnosci momentami z wymiotami, zawroty glowy jezyk mi sie placze i spalabym caly czas
pewnie sobie sama juz wkrecam.
zrobilabym test ale to o wieeele wieeeele za wczesnie:(kookana1987 lubi tę wiadomość
Bliźniaki
Najprawdpodobniej Parka -
Izabela23 wrote:Witajcie. Nurtuje mnie jedna rzecz od wczoraj... Czy podczas stymulacji do ivf można współżyć bez zabezpieczenia? Tak mi przyszło do głowy,że nie zapytałam lekarza, a gdyby tak popękały te pęcherzyki to mógłby być problem... u mnie dzisiaj 5ds
Kochana mi lekarza nie zalecał. Poza tym dość szybko zaczął mnie boleć brzuch więc nie miałam nawet ochoty. -
vella wrote:Dziękuję Elcia ja za Ciebie też żeby ten raz był szczęśliwy:-* kiedy testujesz?? Może pisałaś ale nie pamiętam...
vella, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
I i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
Ainaa wrote:Kto wie... moze sie i spotkaliśmy w Medarcie
styczeń/luty bywaliśmy tam bardzo często.
Ja mam endometrioze, malusienka, ogniskowa, która przez 4 lata staran lekarze ignorowali i diagnoza była jedna - niepłodnośc idopatyczna. W koncu nasz gin powiedział, że on juz nam nie pomoze i poleca dr Zaka... i w grudnou 2014 trafilismy di Żaka, który na pierwszej wyzycie orzekł, że endometrioza nawet znikoma moze bardzo utrudnic życie, pokazał mi, ze mam za wysoki estradiol, a to wynik endometriozy, mam za krótkie cykle, że niby moje komórki sa złej jakosci, choc przy ivf na naturalnym cyklu wyszło, ze naturalnie mielismy jeden sliczny zarodek... Przyczyn braku zagnieżdzenia nie znamy, teraz w grudniu miałam u dr Żaka badana budowe macicy - wszystko idealnie, mąż zdrowy... nie wiemy do konca :
Ty, widze, strasznie młodziutka jestes... my w tym roku 34 latato tez wpływa na wynik
Ainaa też mam taką endometriozę, miałaś hsg robione?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 11:55
-
taka nasza decyzja,
pani embriolog cytuje
MACIE PANSTWO MISTRZOWSKIE ZARODKI 5AA
ja sie na tym nie znam ale bardzo w nie wierzymy:)
dziekuje Ainaa za wsparcie xD
hmm to kiedy najwczesniej moglabym zrobic test?
w srode z krwi?
czy liczy sie dni od dnia punkcji kiedy mozna zrobic test>
Bliźniaki
Najprawdpodobniej Parka -
Ainaa wrote:Arlenko - widze, że Wam udało sie 4 IVF, napiszesz mi, co było przyczyna braku powodzeń, czemu decyzje o IVF... my po 3 nieudanym i troszke sił juz brak, ale, jak widze, że komus udało się za 4, 5... to nadzieja wraca...
Oj Ainaa ja wiem, że brakuje sił, uwierz mi, łatwo nie było po tylu porażkach. Człowiek zaczyna się zastanawiać czy nie jest z nim coś na tyle nie tak, że to po prostu nie może się udać. Ja zakładałam w razie niepowodzenia 4. podejścia jeszcze jedno i koniec. I ze względów finansowych i psychicznych. Ale jak widzisz warto było jeszcze walczyć
U nas było dużo wskazań do IVF:
- krtyptozoospermia
- PCOS
- jednostronna niedrożność u mnie
- później jeszcze była laparotomia z histeroskopią i wyszły polipy i adenomioza, od razu zostały usunięte
Wcześniejsze 3 stymulacje nie wyglądały najgorzej, komórki zawsze były, mniej lub więcej zależnie od protokołu. U nas było kiepsko embriologicznie - komórki raczej się zapładniały, większość ruszała, ale później był pogrom w 4. dobie. I mało blastek.
I IVF - 1 blastka
II IVF - 1 blastka
III IVF - transfer w 3 dobie 2 zarodków, 0 blastek.
W czasie operacji (po 3. podejściu) wyszła ta adenomioza, która podobno psuła śluzówkę i to dodatkowo mogło przeszkadzać w zagnieżdzeniu. Polipy podobnie.
Życze dużo sił w walce i żeby następne podejście było skutecznym i ostatnimV.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
Hej dziewczyny mam pytanko. Jestem w 8 dpt jednego zarodka mrożonego. Dzisiaj nie wytrzymalam (staramy się juz 6 lat) i zrobiłam test. Wyszedł pozytywny, jesniejsza kreska ale bardzo widoczna. Az się popłakałam ze szczęścia. Teraz męczy mnie pytanie czy leki nie sfałszowały wyniku? biorę luteine, dupka, akard, medrol i estrofen. Będę bardzo wdzięczna za pomoc!
vella, Konwalia, gosia81, Beata.D, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
Halinka84 -
Kamilam8 wrote:Kochana mi lekarza nie zalecał. Poza tym dość szybko zaczął mnie boleć brzuch więc nie miałam nawet ochoty.
Kamilam8 lubi tę wiadomość
-
Halinka84 wrote:Hej dziewczyny mam pytanko. Jestem w 8 dpt jednego zarodka mrożonego. Dzisiaj nie wytrzymalam (staramy się juz 6 lat) i zrobiłam test. Wyszedł pozytywny, jesniejsza kreska ale bardzo widoczna. Az się popłakałam ze szczęścia. Teraz męczy mnie pytanie czy leki nie sfałszowały wyniku? biorę luteine, dupka, akard, medrol i estrofen. Będę bardzo wdzięczna za pomoc!
można już Ci po cichutku gratulować, w 8dpt według mojej wiedzy już ovitrelle/pregnyl nie powinien fałszować wyniku -
Nie brałam ovitralle ani pregnylu, to był jedyny mrożaczek, który nam został
. Boże mój pierwszy pozytywny test!!!! Myślalam że nigdy moje oczy tego nie zobaczą
Sabina_x, sandra80, Karo85, Kamilam8, amygdala, vella, Evelle, kookana1987, gosia81, Asia_88, karina76, Mimi86, SzewskaPasja, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
Halinka84 -
Halinka84 wrote:Nie brałam ovitralle ani pregnylu, to był jedyny mrożaczek, który nam został
. Boże mój pierwszy pozytywny test!!!! Myślalam że nigdy moje oczy tego nie zobaczą
gratulacjeHalinka84 lubi tę wiadomość
endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
Provita
13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
BRAK MROZAKÓW
2 ICSI- transfer 2*8B
maj 2017 crio
kolejna procedura: Novum
31.08 transfer -10 dpt krwawienie
-
Halinka można po cichutku gratulować
bardzo się cieszę i mocno zaciskam kciuki za wysoką betę! Ja robiłam w 8dpt test i też wyszła mi jaśniejsza ale była
beta 104 więc leć do laboratorium
Powiedz mi jak podchodziłaś do transferu? na naturalnym cyklu?? w których dniach cyklu miałaś wizyty? pytam, bo to przede mną i nie do końca wiem jak to będzie wyglądało..Halinka84 lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
dziewczyny w długim protokole od kiedy się bierze antykoncepty tzn od którego dc? i przez jaki okres czasu? tak pytam czysto teoretycznie, bo musze zrobić tak żeby stymulacja nie wyszła przed świętami
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sandra80 wrote:dziewczyny w długim protokole od kiedy się bierze antykoncepty tzn od którego dc? i przez jaki okres czasu? tak pytam czysto teoretycznie, bo musze zrobić tak żeby stymulacja nie wyszła przed świętami
Ja brałam od 1 dc do końca opakowania. W międzyczasie doszedł gonapeptyl. Od kolejnego cyklu zaczęłam już właściwą stymulację. Może być tak, że będziesz dłużej się wyciszać. Zdecyduje lekarz