IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia-m-b to był mój naturalny cykl. Pierwszą wizytę miałam w 11 dniu cyklu (od 2 dnia cyklu brałam juz estrofen), wtedy moje endo mialo 8mm, więc kazał pić wino i jeść migdały i przyjechać po 3 dniach. Na następnej wizycie endo miało prawie 10mm wiec spoko (piłam prawie butle dziennie
). Transfer miałam 19 dnia, 5 dniowej blastusi. Dzięki dziewczyny za gratki, chyba będę się pomału cieszyć, bete mogę zrobić dopiero w poniedziałek....jaaaa nie mogę
!!!!
asia-m-b, Evelle, gosia81, mysza89, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
Halinka84 -
u nas na ślubie zamiast kwiatów niektórzy goście dawali wino zamiast kwiatów, mam chyba z 15 butelek
trudno będę pić
pragnaca dzidziusia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Halinka84 wrote:Asia-m-b to był mój naturalny cykl. Pierwszą wizytę miałam w 11 dniu cyklu (od 2 dnia cyklu brałam juz estrofen), wtedy moje endo mialo 8mm, więc kazał pić wino i jeść migdały i przyjechać po 3 dniach. Na następnej wizycie endo miało prawie 10mm wiec spoko (piłam prawie butle dziennie
). Transfer miałam 19 dnia, 5 dniowej blastusi. Dzięki dziewczyny za gratki, chyba będę się pomału cieszyć, bete mogę zrobić dopiero w poniedziałek....jaaaa nie mogę
!!!!
Serdecznie gratuluję.
P.S. Z opisu wnioskuję, ze byłaś na cyklu sztucznym, a nie naturalnym.Halinka84, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Ainaa wrote:Halinko - GRATULACJE!!!!!!!!!!
Arlenko, a jak się leczy tę adenomiozę?
Usunęli ja chirurgicznie od razu jak znaleźli. Ja wcześniej nawet nie wiedziałam że takie cos istnieje, to chyba jest dość rzadkieV.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
Brtiii86 wrote:Arlenka czy gin mówił jak zaradzić temu problemowi embriologicznemu?czemu te zarodki nie doczekuja do 5 doby?
podbijam pytanie do Arlenkiendometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
Provita
13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
BRAK MROZAKÓW
2 ICSI- transfer 2*8B
maj 2017 crio
kolejna procedura: Novum
31.08 transfer -10 dpt krwawienie
-
Brtiii86 wrote:Arlenka czy gin mówił jak zaradzić temu problemowi embriologicznemu?czemu te zarodki nie doczekuja do 5 doby?
No właśnie niewiele da się zrobic. Można Probowac modyfikować stymulację i leki. No i u mnie ten hormon wzrostu proponują.V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
nick nieaktualnyarlenka wrote:No właśnie niewiele da się zrobic. Można Probowac modyfikować stymulację i leki. No i u mnie ten hormon wzrostu proponują.
Sabina a bierzesz może jakieś suplementy,którego miały wspomóc komórki? Ja w tym cyklu zaczęłam ovarin i koenzym q10. Ale myślę też nad L-argininaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 13:45
-
Brtiii86 wrote:Hmmm czyli najlepiej przypytac gina? Co on na ten hormon wzrostu. Bo jest na receptę to i sporo też kosztuje z tego co zdazylam poszukać i poczytać.
Sabina a bierzesz może jakieś suplementy,którego miały wspomóc komórki? Ja w tym cyklu zaczęłam ovarin i koenzym q10. Ale myślę też nad L-arginina
Wiesz co na razie nic nie biorę.. zobaczymy co Dr powie - jaka może być przyczyna. Bo u mnie zarodki nie dotrwały 5 doby.. a miałam ich 5. Nic wcześniej nie brałam.
A u Ciebie jak sprawa wygląda??endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
Provita
BRAK MROZAKÓW
2 ICSI- transfer 2*8B
maj 2017 crio
-
nick nieaktualnySabina_x wrote:Wiesz co na razie nic nie biorę.. zobaczymy co Dr powie - jaka może być przyczyna. Bo u mnie zarodki nie dotrwały 5 doby.. a miałam ich 5. Nic wcześniej nie brałam.
A u Ciebie jak sprawa wygląda??
Miałam krótki protokół,sam menopur. Wyhodowalam 7 pęcherzyków,6 było dojrzałych. Z tych zapłodnilo się 4. Literki 5A i 4A wzielam i zostało do obserwacji 4B i 3B. Ten 3B się zatrzymał i nie miał szans,ale ten 4B został i walczył dalej,ale do blastki nie dotrwał.
Także nie mam mrozakow tak jak Ty.
I teraz modle się by komórki były lepsze. I biorę te suplementy. Już sama nie wiem co jeszcze mogę zrobić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 14:31
-
Witajcie kochane. U mnie hiperka nadal w toku ale odrobinę lepiej niż wczoraj.
No i jest dobra wiadomość: mamy mrozaczka 3 BA.także był jeden i czeka na nas. Mam nadzieję że moja dwa w brzuszku zostaną ze mną i wrócę dopiero po rodzeństwo.
gosia81, milia lubią tę wiadomość
06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.-3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
Dziewczyny u nas był ten sam problem w pierwszej procedurze. 5 zapłodnionych komórek, w 5tej dobie jedną słabą morulka, 0 mrozakow.
Teraz w drugiej procedurze tak samo, 5 zapłodnionych komórek, z czego 4 zamrożone blastki, więc różnica ogromna, jak dla mnie.
Przez te 3 miesiące przerwy karmilam męża profertilem plus, mimo ,że ma super nasienie wychwalane w klinice.
Ja bralam wit. D, koenzxym Q10, colostrum, inofem. Zmieniono mi lek do stymulacji z menopuru nas gonal f. Dawka ta sama, 150 j.
Coś musiało zadziałać, choć może to tylko szczęście.
Ale może którejś z was to pomozeSabina_x, milia, Brtiii86, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
IVA wrote:Dziewczyny, mam pytanie.
Dostałam własnie wyniki PAPPA i nie wiem czy sie martwić czy nie,a wizyte mam dopiero za 2 tygodnie,a mianowicie:
HCG : 58,84 ul/l
PAPPA : 4,40 ul/l
Jak uważacie?
Hej. Nie da się tak po prostu z tych danych coś wywnioskować. Ja z testu dostałam taki duży wydruk z opisem i poziomem ryzyka w mianach np. 1:3000 ( proporcje rzuciłam tak sobie) nie masz czegoś takiego?
06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.-3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
Lipa dzięki za informację
:* na pewno Twoje wskazówki pomogą
jak będę musiała podejść do kolejnej procedury to na pewno włącze te suplementy. Ale mam nadzieję, że nie będę musiała jednak...
endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
Provita
BRAK MROZAKÓW
2 ICSI- transfer 2*8B
maj 2017 crio
-
IVA wrote:ale to są wyniki z krwi.
A na USG dostałam taki wydruk i opis.
A te wyniki interpretuje się razem z usg i na ich podstawie określa się właśnie ryzyko np to 1:2000 czy inne te liczby.
Ja najpierw dostałam określenie ryzyka po samym usg prenatalnym a jak dostałam wyniki z krwi (pobierane w dniu usg) to ryzyko zostało skorygowane. Nie interpretuje się tego samodzielnie raczej.
Z resztą prędzej ktoś podpowie więcej na fiolecie niż na różu.pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
Hej,wracAm z wynikami kariotypow.
Wynik moj i meza prawidlowyAnatolka, asia-m-b, Asiula86, Neo84, pragnaca dzidziusia, Karo85, Mimi86, wombi, Kamilam8, milia, arlenka, pysia, mysza89, Antonelka, gosia81, india, Brtiii86, Agi83, Reni555, pabelka88, Tosia 1981, SzewskaPasja, Aga78, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer-