WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo85 wrote:
    Kruszynka czasem sikance nie wychodzą. Beta da właściwą odpowiedź. Może pójdziesz?[/QUOT
    beta tylko 2,70 (9dpt)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 12:44

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • gosia81 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco - znalazłam ogłoszenia o dawstwie ze wskazaniem, więc dawniej chyba było inaczej, Czytając te ogłoszenia już chyba wiem, czemu to zmienili, pewnie chodziło o pieniądze itp.

Każda z Was ma trochę racji, ja np. chyba nie dałabym rady w ogóle być dawczynią, bo ciągle bym rozmyślała, że gdzieś tam w świecie potencjalnie jest moje dziecko... więc to dla mnie temat nie do ogarnięcia. Krew oddaję, jestem zarejestrowana jako potencjalny dawca szpiku, mam deklarację dawcy narządów w portfelu, ale jajeczko?....
    Oni dalej zostają z problemem. Pewnie zdecydują się na anonimową dawczynię, skoro już w ogóle o dawstwie zaczeli mówić.
    Mówiłam im o tym forum, no bo skąd ja niby czerpię wiedzę ;)

Dzięki, trzymajcie się, pa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 12:50

choco, Asia_88 lubią tę wiadomość

f2wl3e5epdkwr2t5.png
    5b09anliajytu9pv.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    A na co to colostrum?

Reguluje kwestie immunologii w organizmie. Ja biore to ze wzgledu na endometrioze

age.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia81 wrote:
    Choco - znalazłam ogłoszenia o dawstwie ze wskazaniem, więc dawniej chyba było inaczej, Czytając te ogłoszenia już chyba wiem, czemu to zmienili, pewnie chodziło o pieniądze itp.

Każda z Was ma trochę racji, ja np. chyba nie dałabym rady w ogóle być dawczynią, bo ciągle bym rozmyślała, że gdzieś tam w świecie potencjalnie jest moje dziecko... więc to dla mnie temat nie do ogarnięcia. Krew oddaję, jestem zarejestrowana jako potencjalny dawca szpiku, mam deklarację dawcy narządów w portfelu, ale jajeczko?....
    Oni dalej zostają z problemem. Pewnie zdecydują się na anonimową dawczynię, skoro już w ogóle o dawstwie zaczeli mówić.
    Mówiłam im o tym forum, no bo skąd ja niby czerpię wiedzę ;)

Dzięki, trzymajcie się, pa!

Wiesz, ogłoszenia o dawstwie nerek czy wątroby też są, ale są nielegalne. Wczoraj nawet w wiadomościach czy innych faktach mówiono o babce, na ogłoszenie której odpowiedziała policja. Grozi jej za próbę handlu narzadami kilka lat więzienia...

ivf-ivf, karina76 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja uważam, że takie sprawy powinny być badane i obgadane z psychologiem. Wydawać nam się może wiele, że damy radę patrzeć jak rośnie w połowie nasze dziecko, jak mówi mamo do innej kobiety, a rzeczywistość może okazać się inna. Jest też kwestia przekazania tej wiedzy lub nie dziecku. Wiele różnych problemów, z których początkowo ludzie nawet mogą nie zdawać sobie sprawy.

A tak swoja droga skoro tak dobrze sie znaja i przyjaznia od lat, to nie zajma sie sierota po przyjaciolach, jesli zostanie ona poczeta z innej puli genow? Zajeliby sie tylko dlatego, ze bylaby ewebtualnie genetycznie spokrewniona?
    Sorry Gosia, ale jakos mi sie to rozumowanie nie podoba.

ivf-ivf lubi tę wiadomość

age.png
  • Karo85 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka przykro mi: (

06.2010- córeczka :)
    5.06.2014- Aniołek [8 tc]
    21.06.2015- córeczka[24 tc] :(
    niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
    02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
    16.02- transfer 2 x 8A. - :(
    CRIO 28.04.- :( 3 BA
    II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
    4 sniezynki na zimowisku
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo85 wrote:
    Kruszynka przykro mi: (
    to co człowiek czuje to coś strasznego...poryczałam się już dzisiaj kilka razy , ale to nic nie da....:( czas ucieka, czasami czuję się już ''stara'' , czlowiek sie stara a tu nawet in vitro nie pomogło :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 13:36

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • gosia81 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    A tak swoja droga skoro tak dobrze sie znaja i przyjaznia od lat, to nie zajma sie sierota po przyjaciolach, jesli zostanie ona poczeta z innej puli genow? Zajeliby sie tylko dlatego, ze bylaby ewebtualnie genetycznie spokrewniona?
    Sorry Gosia, ale jakos mi sie to rozumowanie nie podoba.

Lipa, to takie same "pretensje" jak bezdzietni słyszą - a czemu PO PROSTU nie adoptujecie? Sorry, ale ja uważam, że nie mam prawa krytykować ich planów, szczególnie, że przedstawili mi je jako "plan awaryjny" na wszelki wypadek, gdyby się coś stało. Dajmy żyć ludziom tak, jak chcą, co?

f2wl3e5epdkwr2t5.png
    5b09anliajytu9pv.png
  • choco Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia81 wrote:
    Poszperałam po necie i rzeczywiście masz rację, znalazłam info z 2013 o dawstwie ze wskazaniem oraz braku precyzyjnej ustawy na tamten moment.

gosia81 lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • lipa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia81 wrote:
    Lipa, to takie same "pretensje" jak bezdzietni słyszą - a czemu PO PROSTU nie adoptujecie? Sorry, ale ja uważam, że nie mam prawa krytykować ich planów, szczególnie, że przedstawili mi je jako "plan awaryjny" na wszelki wypadek, gdyby się coś stało. Dajmy żyć ludziom tak, jak chcą, co?

Oczywiscie ze tak. Chodzi mi tylko o to, ze potwierdza sie to, co mowi Anatolka. Ze to wcale nie jest takie proste i logiczne. Ani latwe. Nic mi do ich decyzji.

age.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak z drugim podejściem? po jakim czasie najlepiej? samemu się decyduje czy lekarz? nie mamy mrozaczkow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 16:22

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Jeszcze jutro rano usg i kończymy stymulację. Także punkcja we wtorek. I rozwiązał się problem z oddawaniem nasienia Emotikon smile Mąż będzie na punkcji, bo ma wolne akurat. Estradiol ok. 1800, progesteron niestety trochę podrósł jeszcze. Pęcherzyki potrzebują jeszcze z jeden dzień. Ogólnie jest ok.

Karo85, gosia81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    dziewczyny a jak z drugim podejściem? po jakim czasie najlepiej? samemu się decyduje czy lekarz? nie mamy mrozaczkow

Musisz odczekać że 3 miesiące. Teraz może warto zrobić dodatkowe badania. Lekarz na pewno Ci zleci. Może kariotypy,immunologie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:

My czekalismy tylko jeden cykl I od nowa zaczelismy stymulacje, tez nie mialam mrozaczkow :/ udalo sie za drugim razem :)
    Trzymamy kciuki I nie zalamuj sie, szanse, ze ivf udaje sie za pierwszym razem sa naprawde male. W drugiej procedure lekarze beda miec wieksza wiedze jak przeprowadzic stymulacje i jak zwiekszyc szanse na powodzenie.

gosia81, kruszynka5, zapominajka, Asia_88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to pewnie zależy od kliniki ile trzeba odczekać.

• kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    My czekalismy tylko jeden cykl I od nowa zaczelismy stymulacje, tez nie mialam mrozaczkow :/ udalo sie za drugim razem :)
    Trzymamy kciuki I nie zalamuj sie, szanse, ze ivf udaje sie za pierwszym razem sa naprawde male. W drugiej procedure lekarze beda miec wieksza wiedze jak przeprowadzic stymulacje i jak zwiekszyc szanse na powodzenie.
    dziekuje za podtrzymanie mnie na duchu .

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • wombi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Reguluje kwestie immunologii w organizmie. Ja biore to ze wzgledu na endometrioze
    A jakiej firmy bierzesz colostrum?

lipa lubi tę wiadomość

Hashimoto, MTHFR ,teratozoospermia, namieszane w immuno, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza AMH 0,36
    START 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :(
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11,12.2019 i 02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    03.2025 V IVF - 2.11 zamrożona
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyneczki :)
    Mam do was pytanie a konkretnie do tych które miały przy ivf zalecenia do przyjmowania clexany czy też innych zastrzyków na bazie heparyny.
    Zastanawia mnie jak wygląda sprawa z jej refundacją według tego co się orientowałam przy procedurze ivf nie jest refundowana,ciekawa jestem jak jest po transferze i ewentualnej ciąży.

kruszynka5 lubi tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Ebe28 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mam pytanie odnośnie leków przy ivf. W czwartek dostałam całe dwie siatki i nie zdążyłam jeszcze tego ogarnąć. Jak na złość zatrzymała mi się miesiączka wiec musze zacząć od leków na wywołanie. Przebrnelam przez listę leków i nie znalazlam niczego co miałabym brać po transferze. Czy stosuje się coś na podtrzymanie / zagniezdzenie czy po transferze zaprzestaje się całkowicie z lekami?

• magic1 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina76 wrote:
    Witajcie dziewczyneczki :)
    Mam do was pytanie a konkretnie do tych które miały przy ivf zalecenia do przyjmowania clexany czy też innych zastrzyków na bazie heparyny.
    Zastanawia mnie jak wygląda sprawa z jej refundacją według tego co się orientowałam przy procedurze ivf nie jest refundowana,ciekawa jestem jak jest po transferze i ewentualnej ciąży.
    niestety nie ma refundacji na clexane w razie ciąży, wskazaniem jest m.in. zespół antyfosfolipidowy, tu masz link http://www.sluzbazdrowia.com.pl/leki.php?lek=clexane

ewa84 lubi tę wiadomość

4c3tugpjetqoi3k1.png
‹‹ 2960 2961 2962 2963 2964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ