X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • vioris Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziewczyny jaka mycoplasme robylilyscie bo ja znalazlam 2 Mycoplasma hominis, Mycoplasma genitalium

Ja muszę zrobić mycoplasma genitalium

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Józefka ;-) powodzenia słońce! :-)
    Karolina1111 ależ Ci się ten sówaczek posówa :-*
    Niech się posuwa jak najszybciej, bo ja mam coraz więcej siwych włosów z nerwów ;-) ;-)

pabelka88, Anuszka, lawendowapani, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • nicka2229 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanie- czy w ogóle możliwie jest pojawienie się @ przed terminem testowania?

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka2229 wrote:
    Mam takie pytanie- czy w ogóle możliwie jest pojawienie się @ przed terminem testowania?
    Prwnie tak :-/

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka2229 wrote:

Tak.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie ekspertki mam pytanie ; czy dwa dni po transferze blastki beżowy śluz z kropkami krwi to może być juz oznaka implantacji ?

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Saramago Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Dziewczyny które szły krótkim protokołem - ile dni trwała u Was stymulacja? Ile dni minęło od rozpoczęcia cyklu (bądź stymulacji) do dnia punkcji? To dla mnie ważne, bo istnieje ryzyko że transfer wypadnie mi równo w dniu ślubu naszych bliskich znajomych :/ chciałabym je oszacować...

Hej, w Niedzielę zaczęłam stymulację, wczoraj zakończenie pregnylem i gonapteptylem. Jutro punkcja. szybka akcja :-)

lawendowapani, Karo85, V. lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina76 wrote:
    Moje drogie ekspertki mam pytanie ; czy dwa dni po transferze blastki beżowy śluz z kropkami krwi to może być juz oznaka implantacji ?

Co dzieje się z 5-dniowym zarodkiem po transferze:
    1dpt.. Blastocysta wychodzi z otoczki
    2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiać się w ściany endometrium
    3dpt.. Proces implantacji się rozpoczyna, Blastocysta zaczyna "zakopywać" się w endometrium
    4dpt.. Proces implantacji jest kontynuowany gdy zarodek wnika głębiej w endometrium
    5dpt.. Zarodek jest już zaimplantowany
    6dpt.. Zaczyna być produkowane HCG

Saramago, karina76, lawendowapani lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Anatolka nasza skarbnico wiedzy dziękuję za rozpiskę będę do niej zaglądać :) Według wytycznych to może być dobry znak ;)

Neo84 lubi tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Wiem ile kosztowało mnie szukanie kogoś kto zrobi mi wymaz PCR na chlamydię, w wielu labach nie miał kto tego pobrać, kazali mi pobierać u ginekologa i dowieźć. Nikt nie wiedział czym to pobierać. W końcu znalazłam jeden lab, gdzie pobrała mi położna, ale zapłacilam i tak 160 zł, bo za badanie + za pobranie. To samo na pewno będzie z tą urea i myco, więc zrobię to po prostu w klinice i tyle.

Bez problemu. W Katowicach. Diagnostyka. Zapewne taniej niż w klinice. Wielokrotnie korzystalam z pobrań przez położną. Ostatnio w czwartek.

Katowice, Koszarowa 3
    (32) 251 37 69
    pon.-pt. 7:00-18:00

pob. mat 7.00-17.30/

pobieranie wymazów gin.
    pon - pt 10.30-17.30 sob. 8:00-11:00

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Bez problemu. W Katowicach. Diagnostyka. Zapewne taniej niż w klinice. Wielokrotnie korzystalam z pobrań przez położną. Ostatnio w czwartek.

Katowice, Koszarowa 3
    (32) 251 37 69
    pon.-pt. 7:00-18:00

pob. mat 7.00-17.30/

pobieranie wymazów gin.
    pon - pt 10.30-17.30 sob. 8:00-11:00

Właśnie na Koszarowej robiłam wymaz na Chlamydię PCR miesiąc temu i ceny są identyczne jak w klinice, bo samo badanie tańsze ale doliczają sobie za pobranie. W dodatku ta położna , mimo że bardzo miła kobieta, nie mogła znaleźć mi szyjki macicy i tak mi wykręcała wziernikiem, że o mało nie zeszłam na tym fotelu :/ Nigdy u żadnego lekarza nic takiego się nie zdarzyło, więc zakładam że jednak nie ma do końca wprawy w tym co robi, albo po prostu umiejętności. Dość krępujące to dla mnie było....

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • Marcia89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kobietki!!

znowu sie rozpisalyscie :) az ciezko Was nadrobic :)
    Ja dzisiaj spanikowalam i ruszylam na nieplanowane USG. Mialam dosc duze plamienie... (24dpt) na USG okazalo sie, ze jest jeden pecherzyk ciazowy z pecherzykiem zoltkowym i drugi pecherzyk, z bijacym serduszkiem!! Uspokoilam sie i bardzo sie ciesze. Plamienie to ponoc normalna sprawa tym bardziej przy ciazy blizniaczej :)

Trzymajcie sie dziewczyny!! Ja wierze, ze wszystkie zostaniemy w koncu mamusiami :) buziaki!!

józefka, Anuszka, Agnieszka_A., pragnaca dzidziusia, Bianka4, ComeToMeBaby, karina76, lawendowapani, Asiula86, Karolina1111, ewlinaaa85, wombi, Tyszanka81, Karo85, Giussta, Suomi, Konwalia, amygdala, V., migot_ka, SzewskaPasja, Neo84, Evelle, Beata.D, Tosia 1981, sylvuś, Joanna85, gosia81 lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Właśnie na Koszarowej robiłam wymaz na Chlamydię PCR miesiąc temu i ceny są identyczne jak w klinice, bo samo badanie tańsze ale doliczają sobie za pobranie. W dodatku ta położna , mimo że bardzo miła kobieta, nie mogła znaleźć mi szyjki macicy i tak mi wykręcała wziernikiem, że o mało nie zeszłam na tym fotelu :/ Nigdy u żadnego lekarza nic takiego się nie zdarzyło, więc zakładam że jednak nie ma do końca wprawy w tym co robi, albo po prostu umiejętności. Dość krępujące to dla mnie było....

Mhm to kiepsko. Ja pobieralam kilka razy przynajmniej i trafiłam na różne położne. Raz na młodziutka, raz na starszą. Różnie. Ale skoro za pobranie doliczają i cena wtedy wychodzi identyczna to nie ma się co stresować, że znów będzie ta sama pechowa :-)

vioris lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Bianka4 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Długo mnie nie było po nieudanych staraniach po ciąży martwej wreszcie po nieudanym in vitro odpuściliśmy na dwa mies - było bardzo cieżko pozbierać się .
    Dziś nie wierząc w cuda zrobiłam test i ... jest pozytywny poleciałam na bhcg na trzęsących sie nogach wynik 846 !!! Dziewczyny cuda sie zdarzaja - trzymam kciuki za was wszystkie .

Asienka1184, ComeToMeBaby, Saramago, ewlinaaa85, lawendowapani, józefka, Karolina1111, wombi, Agnieszka_A., asiamar, Karo85, Kamilam8, Giussta, Suomi, Konwalia, Beata.D, Marcia89, myszaaa, arlenka, AniaT, V., SzewskaPasja, Neo84, Elmirka, Aga78, Tosia 1981, Piggy, lipa, sylvuś, Joanna85, gosia81, freya lubią tę wiadomość

2015 ( 12 tydz) ciąża martwa :(
    2015 IVF :(
    uwo99n73nsx0m0ku.png
  • Natu93 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jakie ceny sa medart poznan
    Embryo glue
    Scratchind endometrium
    nacinanie otoczki

jakie opinie wasze i skutecznosc
    prosze o opinie

Bliźniaki <3
    Najprawdpodobniej Parka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny. Byłam dziś na badaniu krzywej cukrzycowej i jej mi nie zrobili,bo mój cukier na dzień dobry na czczo wyniósł 135. Także glukozy 75 g mi nie podali do wypicia bo moglabym zejść. Także dziś przywitalam nową "przyjaciółkę" cukrzycę:-( shit!!!!!!

• vioris Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtii ojjj, bardzo mi przykro, bo to nie jest łatwa choroba :( A robiłaś też insulinę na czczo?

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka4 wrote:
    Witajcie
    Długo mnie nie było po nieudanych staraniach po ciąży martwej wreszcie po nieudanym in vitro odpuściliśmy na dwa mies - było bardzo cieżko pozbierać się .
    Dziś nie wierząc w cuda zrobiłam test i ... jest pozytywny poleciałam na bhcg na trzęsących sie nogach wynik 846 !!! Dziewczyny cuda sie zdarzaja - trzymam kciuki za was wszystkie .

Gratulacje :) Cuda się zdarzają

Kamilam8, Bianka4, Aga78 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Brtii ojjj, bardzo mi przykro, bo to nie jest łatwa choroba :( A robiłaś też insulinę na czczo?
    Nie ,nie robilam takiego badania. W pon IDE do lekarki i zobaczymy co mi da do zrobienia i pewnie będę musiała nabyć glikometr,paski i pewnie tabletki. Kurcze kolejne tabletki do kolekcji. No i zmiana diety,masakra

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka, gratulacje! :-)

Bianka4 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
‹‹ 3031 3032 3033 3034 3035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ