X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • vioris Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziewczyny jaka mycoplasme robylilyscie bo ja znalazlam 2 Mycoplasma hominis, Mycoplasma genitalium

Ja muszę zrobić mycoplasma genitalium

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Józefka ;-) powodzenia słońce! :-)
    Karolina1111 ależ Ci się ten sówaczek posówa :-*
    Niech się posuwa jak najszybciej, bo ja mam coraz więcej siwych włosów z nerwów ;-) ;-)

pabelka88, Anuszka, lawendowapani, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • nicka2229 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanie- czy w ogóle możliwie jest pojawienie się @ przed terminem testowania?

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka2229 wrote:
    Mam takie pytanie- czy w ogóle możliwie jest pojawienie się @ przed terminem testowania?
    Prwnie tak :-/

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka2229 wrote:

Tak.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie ekspertki mam pytanie ; czy dwa dni po transferze blastki beżowy śluz z kropkami krwi to może być juz oznaka implantacji ?

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Saramago Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Dziewczyny które szły krótkim protokołem - ile dni trwała u Was stymulacja? Ile dni minęło od rozpoczęcia cyklu (bądź stymulacji) do dnia punkcji? To dla mnie ważne, bo istnieje ryzyko że transfer wypadnie mi równo w dniu ślubu naszych bliskich znajomych :/ chciałabym je oszacować...

Hej, w Niedzielę zaczęłam stymulację, wczoraj zakończenie pregnylem i gonapteptylem. Jutro punkcja. szybka akcja :-)

lawendowapani, Karo85, V. lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina76 wrote:
    Moje drogie ekspertki mam pytanie ; czy dwa dni po transferze blastki beżowy śluz z kropkami krwi to może być juz oznaka implantacji ?

Co dzieje się z 5-dniowym zarodkiem po transferze:
    1dpt.. Blastocysta wychodzi z otoczki
    2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiać się w ściany endometrium
    3dpt.. Proces implantacji się rozpoczyna, Blastocysta zaczyna "zakopywać" się w endometrium
    4dpt.. Proces implantacji jest kontynuowany gdy zarodek wnika głębiej w endometrium
    5dpt.. Zarodek jest już zaimplantowany
    6dpt.. Zaczyna być produkowane HCG

Saramago, karina76, lawendowapani lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Anatolka nasza skarbnico wiedzy dziękuję za rozpiskę będę do niej zaglądać :) Według wytycznych to może być dobry znak ;)

Neo84 lubi tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Wiem ile kosztowało mnie szukanie kogoś kto zrobi mi wymaz PCR na chlamydię, w wielu labach nie miał kto tego pobrać, kazali mi pobierać u ginekologa i dowieźć. Nikt nie wiedział czym to pobierać. W końcu znalazłam jeden lab, gdzie pobrała mi położna, ale zapłacilam i tak 160 zł, bo za badanie + za pobranie. To samo na pewno będzie z tą urea i myco, więc zrobię to po prostu w klinice i tyle.

Bez problemu. W Katowicach. Diagnostyka. Zapewne taniej niż w klinice. Wielokrotnie korzystalam z pobrań przez położną. Ostatnio w czwartek.

Katowice, Koszarowa 3
    (32) 251 37 69
    pon.-pt. 7:00-18:00

pob. mat 7.00-17.30/

pobieranie wymazów gin.
    pon - pt 10.30-17.30 sob. 8:00-11:00

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Bez problemu. W Katowicach. Diagnostyka. Zapewne taniej niż w klinice. Wielokrotnie korzystalam z pobrań przez położną. Ostatnio w czwartek.

Katowice, Koszarowa 3
    (32) 251 37 69
    pon.-pt. 7:00-18:00

pob. mat 7.00-17.30/

pobieranie wymazów gin.
    pon - pt 10.30-17.30 sob. 8:00-11:00

Właśnie na Koszarowej robiłam wymaz na Chlamydię PCR miesiąc temu i ceny są identyczne jak w klinice, bo samo badanie tańsze ale doliczają sobie za pobranie. W dodatku ta położna , mimo że bardzo miła kobieta, nie mogła znaleźć mi szyjki macicy i tak mi wykręcała wziernikiem, że o mało nie zeszłam na tym fotelu :/ Nigdy u żadnego lekarza nic takiego się nie zdarzyło, więc zakładam że jednak nie ma do końca wprawy w tym co robi, albo po prostu umiejętności. Dość krępujące to dla mnie było....

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • Marcia89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kobietki!!

znowu sie rozpisalyscie :) az ciezko Was nadrobic :)
    Ja dzisiaj spanikowalam i ruszylam na nieplanowane USG. Mialam dosc duze plamienie... (24dpt) na USG okazalo sie, ze jest jeden pecherzyk ciazowy z pecherzykiem zoltkowym i drugi pecherzyk, z bijacym serduszkiem!! Uspokoilam sie i bardzo sie ciesze. Plamienie to ponoc normalna sprawa tym bardziej przy ciazy blizniaczej :)

Trzymajcie sie dziewczyny!! Ja wierze, ze wszystkie zostaniemy w koncu mamusiami :) buziaki!!

józefka, Anuszka, Agnieszka_A., pragnaca dzidziusia, Bianka4, ComeToMeBaby, karina76, lawendowapani, Asiula86, Karolina1111, ewlinaaa85, wombi, Tyszanka81, Karo85, Giussta, Suomi, Konwalia, amygdala, V., migot_ka, SzewskaPasja, Neo84, Evelle, Beata.D, Tosia 1981, sylvuś, Joanna85, gosia81 lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Właśnie na Koszarowej robiłam wymaz na Chlamydię PCR miesiąc temu i ceny są identyczne jak w klinice, bo samo badanie tańsze ale doliczają sobie za pobranie. W dodatku ta położna , mimo że bardzo miła kobieta, nie mogła znaleźć mi szyjki macicy i tak mi wykręcała wziernikiem, że o mało nie zeszłam na tym fotelu :/ Nigdy u żadnego lekarza nic takiego się nie zdarzyło, więc zakładam że jednak nie ma do końca wprawy w tym co robi, albo po prostu umiejętności. Dość krępujące to dla mnie było....

Mhm to kiepsko. Ja pobieralam kilka razy przynajmniej i trafiłam na różne położne. Raz na młodziutka, raz na starszą. Różnie. Ale skoro za pobranie doliczają i cena wtedy wychodzi identyczna to nie ma się co stresować, że znów będzie ta sama pechowa :-)

vioris lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Bianka4 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Długo mnie nie było po nieudanych staraniach po ciąży martwej wreszcie po nieudanym in vitro odpuściliśmy na dwa mies - było bardzo cieżko pozbierać się .
    Dziś nie wierząc w cuda zrobiłam test i ... jest pozytywny poleciałam na bhcg na trzęsących sie nogach wynik 846 !!! Dziewczyny cuda sie zdarzaja - trzymam kciuki za was wszystkie .

Asienka1184, ComeToMeBaby, Saramago, ewlinaaa85, lawendowapani, józefka, Karolina1111, wombi, Agnieszka_A., asiamar, Karo85, Kamilam8, Giussta, Suomi, Konwalia, Beata.D, Marcia89, myszaaa, arlenka, AniaT, V., SzewskaPasja, Neo84, Elmirka, Aga78, Tosia 1981, Piggy, lipa, sylvuś, Joanna85, gosia81, freya lubią tę wiadomość

2015 ( 12 tydz) ciąża martwa :(
    2015 IVF :(
    uwo99n73nsx0m0ku.png
  • Natu93 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jakie ceny sa medart poznan
    Embryo glue
    Scratchind endometrium
    nacinanie otoczki

jakie opinie wasze i skutecznosc
    prosze o opinie

Bliźniaki <3
    Najprawdpodobniej Parka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny. Byłam dziś na badaniu krzywej cukrzycowej i jej mi nie zrobili,bo mój cukier na dzień dobry na czczo wyniósł 135. Także glukozy 75 g mi nie podali do wypicia bo moglabym zejść. Także dziś przywitalam nową "przyjaciółkę" cukrzycę:-( shit!!!!!!

• vioris Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtii ojjj, bardzo mi przykro, bo to nie jest łatwa choroba :( A robiłaś też insulinę na czczo?

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka4 wrote:
    Witajcie
    Długo mnie nie było po nieudanych staraniach po ciąży martwej wreszcie po nieudanym in vitro odpuściliśmy na dwa mies - było bardzo cieżko pozbierać się .
    Dziś nie wierząc w cuda zrobiłam test i ... jest pozytywny poleciałam na bhcg na trzęsących sie nogach wynik 846 !!! Dziewczyny cuda sie zdarzaja - trzymam kciuki za was wszystkie .

Gratulacje :) Cuda się zdarzają

Kamilam8, Bianka4, Aga78 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Brtii ojjj, bardzo mi przykro, bo to nie jest łatwa choroba :( A robiłaś też insulinę na czczo?
    Nie ,nie robilam takiego badania. W pon IDE do lekarki i zobaczymy co mi da do zrobienia i pewnie będę musiała nabyć glikometr,paski i pewnie tabletki. Kurcze kolejne tabletki do kolekcji. No i zmiana diety,masakra

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka, gratulacje! :-)

Bianka4 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
‹‹ 3031 3032 3033 3034 3035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ