IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Brtiii86 wrote:Część dziewczyny. Byłam dziś na badaniu krzywej cukrzycowej i jej mi nie zrobili,bo mój cukier na dzień dobry na czczo wyniósł 135. Także glukozy 75 g mi nie podali do wypicia bo moglabym zejść. Także dziś przywitalam nową "przyjaciółkę" cukrzycę
shit!!!!!!
Kurczediabetologa trzeba poszukać jakiegoś...
-
Bianka gratulacje:-)
Britt -powtórz to badanie i pewnie niezależnie skonsultuj z diabetologiem. Może wyjść nie cukrzyca a nieprawidłowa glikemia na czczo.
Marcia to będą 2 bable?
Dziewczyny a czy ta nieszczesna hiperka ujawnia sie dopiero po punkcji? Oczywiście człowiek się obawia na zapas ale co zrobić.
I powiedzcie mi, dzis zaczęłam 1dc a co za tym idzie 1 gonapeptyl. I już mnie coś boli jajnik...czy ze mna cos nie tak? Kojarzę bole miesiaczkowe nie od dziś a to jest ból, dyskomfort, jajnika jakby owulacyjnyczy to możliwe czuć jajnik po pierwszym zastrzyku? Czy to nie wróży źle ?
-
Lunk_a przechodziłam 2 stymulacje, pierwsza praktycznie nic nie czułam żeby tam cos się działo, ta obecna dała mi po tyłku już od 2 czy 3 dnia stymulacji. więc jak najbardziej jajniki mogą reagować różnie tym bardziej, ze faszerujemy się hormonamihttps://www.maluchy.pl/li-72827.png
-
józefka wrote:Lunk_a przechodziłam 2 stymulacje, pierwsza praktycznie nic nie czułam żeby tam cos się działo, ta obecna dała mi po tyłku już od 2 czy 3 dnia stymulacji. więc jak najbardziej jajniki mogą reagować różnie tym bardziej, ze faszerujemy się hormonami
-
Lunk_a wrote:A jak się czujesz po punkcji, , możesz normalnie funkcjonować? Boli Cię cos? Jak wysokie miałaś dawki leków? Duzo jajek miałaś?
pierwsze 3 dni - gonal 150 + merional 150
kolejne 3 dni - gonal 150 + merional 75
od 7 dnia stymulacji merional 75 + fostimon 150 + cetrotide
łącznie 11 ds
dziś pobrali 12 jajcorów ale co i jak dowiem się w poniedziałek.
punkcja dla mnie bajka, uwielbiam ten stan
obecnie nic mnie nie boli, ba brzucho spadłząb przez chwilę dokuczał ale to nie ze względu na stymulację czy punkcję
gosia81 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
nie ale jak położyłam się juz na fotelu zabiegowym, podłączyli mi cos do palca i słyszałam akcje swojego serca, pikało jak głupie. Lekasz na to spokojnie: prosze się nie bać te panie (położne) nie są takie złe, kolejna informacja jaką odnotowałam, to to że zrobia mi kontrolne usg, w tym momencie dodatkowo dostałam no nosa rurki z tlenem i obudziłam się na sali pozabiegowej, po 15 minutach juz chciałąm wstać ale mi nie pozwolilihttps://www.maluchy.pl/li-72827.png
-
nick nieaktualny
-
józefka wrote:nie ale jak położyłam się juz na fotelu zabiegowym, podłączyli mi cos do palca i słyszałam akcje swojego serca, pikało jak głupie. Lekasz na to spokojnie: prosze się nie bać te panie (położne) nie są takie złe, kolejna informacja jaką odnotowałam, to to że zrobia mi kontrolne usg, w tym momencie dodatkowo dostałam no nosa rurki z tlenem i obudziłam się na sali pozabiegowej, po 15 minutach juz chciałąm wstać ale mi nie pozwolili
Długo po punkcji zostajs się w klinice?
-
ja to nawet nie widziałam anastezjologa tylko profesor i 2 położne i z okienka wygladała embriolog. Leki mi podawały położne, moze cholera są po jakiś szkoleniach. No przetrzymali mnie co najmniej godzinę w porywach do półtorej godziny.https://www.maluchy.pl/li-72827.png
-
Lunk_a wrote:Uff:-D w ogóle anestezjolog Ci nie mierzyl w przebiegu procedury?
Długo po punkcji zostajs się w klinice?do pierwszej punkcji panicznie bałam się usypiania, dali mi to coś na paluch i tetno mialam 120... Podali trochę już środka znieczulajacego, miałam zawroty Ale się uspokoilam
potem dołożyli więcej i odlot. Bez stresu
.
Ja miałam raz hiperke przy estradiolu tylko 1500. Nie mogłam siadac, sikac, leżeć, chodzic nic. Brzuch twardy jak kamień dwa dni byl. Dużo płynu w otrzewnej. 10komorek a 18 pęcherzyków było.Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Lunk_a wrote:Uff:-D w ogóle anestezjolog Ci nie mierzyl w przebiegu procedury?
Długo po punkcji zostajs się w klinice?do godziny od wybudzenia. Muszą mierzyć cisnienie żeby wiedzieli czy się nie wybudzasz za szybko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 22:59
Gameta Rzgów
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
Lunk_a wrote:Mam nadzieję ze zmierza mi juz na lezaco podczas zasypiania i po lekach:-D
ja się panicznie bałam narkozy, tak trzesly mi się nogi ze strachu ze musieli je przypiąć pasami na fotelu
. Tread uwielbiam narkoze
mega przyjemna sprawa. Hiperke dostawalam już 2-3 dni przed
przez płyn w otrzeenej. Po punkcji 2 dni tragedii. W domu byłam. Ale odroczyli mi transfer od razu...przez ten płyn i zakończyli stymulacje zastrzykiem z gonapeptylu zamiast ovitrelle.
Gameta Rzgów
Nic nie biore serce zdrowe. Z glowa gorzej:-D hehe poki co bez lekow:) a ta tragedia jak piszesz...czy sa tu dziewczyny po hiperce ze musiały byc w szpitalu?
Chyba nie da się tego uniknąć...jak ma któraś dopasc dopada. Widzę ze niezależnie od poziomu estradiolu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 23:16
-
A w ogóle statystycznie często zdaza sie ta hiperka?
Idzie w parze z bólem jajnikow podczas stymulacji czy nie ma yu analogi?
Czy jest jakaś zależność między amh lekami do stymulacji rodzajem protokolu a hiperka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 23:18
-
Lunka uprzedź anestezjologa o swoim strachu dostaniesz premedykację, często od razu premedykują bo dużo osób boi się znieczulenia.
Anka_skakanka lubi tę wiadomość
Novum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18