IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Brtiii86 wrote:Tyszka do kogo Ty chodzilas? Do diabetologa?
Ale czy moge polecic kogos?,tata do przychodni zwyklej chodzi.
Ja wierze ze u ciebie to jakas pomylka bedzie...ze tak jednorazowo mialas.musisz to powtorzyc.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
takasobieja wrote:Kochane mam dzis 6dpt moich dwóch slabeuszy 4cc i kreska dość konkretną na sikancu5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
takasobieja wrote:Tak. Miałam w listopadzie. 31 grudnia zrobiono mi ryse o której jestem święcie przekonana ze już jej tam nie ma jak biorę od tamtego czasu encorton. Teraz miałam jeszcze ah i eg
Mialas to badanie po 3 nieudanym transferze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 09:32
-
takasobieja wrote:Kochane mam dzis 6dpt moich dwóch slabeuszy 4cc i kreska dość konkretną na sikancu
Gratulacje
Kurcze, mnie też od dwóch dni boli jak na @, już straciłam nadzieję i co chwile biegam sprawdzać do łazienki czy to już
A może to dobry znak? Podniosłas mnie na duchu troszeczkę :-* -
Eh Dziewczyny ja teraz czytam o zespole hiperstym. Napiszcie te z Was które miały...na stronach internetowych jest napisane że występuje po ekspozycji na hcg czyli ovitrelle. Czy któraś z Was lezala w szpitalu z tego powodu? Z jednej strony boje się ze będę miec za mało pęcherzyków z drugiej ze Bedzie hiperka.
Pewnie lekarz wie co robi...dostalam ten Gonapeptyl i 125 puregonu. Napiszcie cos proszę na ten temat. -
nicka2229 wrote:Gratulacje
Kurcze, mnie też od dwóch dni boli jak na @, już straciłam nadzieję i co chwile biegam sprawdzać do łazienki czy to już
A może to dobry znak? Podniosłas mnie na duchu troszeczkę :-*nicka2229, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynicka2229 wrote:Gratulacje
A może to dobry znak? Podniosłas mnie na duchu troszeczkę :-*
Mnie boli dosłownie od pierwszego dniaa dziś 10dpt nie liczę na wiele ale, jakaś nadzieja zawsze jest
-
Lunka nic sie nie martw na zapas
zdarzaja sie hiperki,niektore dziewczyny mialy ale potadzily sobie z nimi
na pewno lekarz dobral Ci wysokosc dawek do Twojego amh i calej reszty wynikow.
Mysl pozytywnie!!!ze nie bedzie5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Lunk_a wrote:Eh Dziewczyny ja teraz czytam o zespole hiperstym. Napiszcie te z Was które miały...na stronach internetowych jest napisane że występuje po ekspozycji na hcg czyli ovitrelle. Czy któraś z Was lezala w szpitalu z tego powodu? Z jednej strony boje się ze będę miec za mało pęcherzyków z drugiej ze Bedzie hiperka.
Pewnie lekarz wie co robi...dostalam ten Gonapeptyl i 125 puregonu. Napiszcie cos proszę na ten temat.. Nie denerwuj się na zapas. Ciesz się tym ze zbliża się czas tego wszystkiego
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
nick nieaktualnynicka2229 wrote:ewlinaa85 musi być dobrze
trzymamy kciuki. Kiedy testujesz?
Jak już 10 dni Cie boli jak na @ to chyba już by dawno przyszła nie?ALAB mnie wyrolował
-
Takasobieja, pięknie! Gratulacje!
Trzymam kciuki!
A ja zaczynam trochę świrować, tzn. kombinuję trochę jak koń pod górę co zrobić żeby zwiększyć swoje szanse. Myślę, że pojadę na konsultację do Wyroby, zobaczę czy powie to samo co Mirocki. I zaczęłam rozważać Primo Vision, czyli stałą obserwację zarodków bez wyciągania ich z inkubatora. Kosztuje 1000 zł, mąż się krzywi, ale gdyby to miało pomóc...Ech.
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
nick nieaktualnyLunk_a wrote:Eh Dziewczyny ja teraz czytam o zespole hiperstym. Napiszcie te z Was które miały...na stronach internetowych jest napisane że występuje po ekspozycji na hcg czyli ovitrelle. Czy któraś z Was lezala w szpitalu z tego powodu? Z jednej strony boje się ze będę miec za mało pęcherzyków z drugiej ze Bedzie hiperka.
Pewnie lekarz wie co robi...dostalam ten Gonapeptyl i 125 puregonu. Napiszcie cos proszę na ten temat.
Ja miałam hiperkę, obeszło się bez szpitala. jajniki po 9 cm miałam i bół i złe samopoczucie,,,ale przeszło. Ja miałam hiperkę, bo miałam pobranych cos ok 20 jajeczek. Poza tym estradiol przez punkcją miałam ponad 3800.
co moge poradzić? Po punkcji odpoczywać , pić duzo wody i dużo leżeć...
Lunka bądż dobrej muśli , nie zamartwiaj się. Głowa do góry:)Bianka4 lubi tę wiadomość
-
ewlinaaa85 wrote:Z tym moim testowaniem to ciekawa historia hyhy bo pojechałam wczoraj do laba zrobić betę, wynik miał być po 2h jest niedziela a wyniku jak nie było tak nie ma
ALAB mnie wyrolował
Ojej to faktycznie nerwowy weekend... a sikanca nie robisz? -
nick nieaktualny
-
Lunk_a wrote:Eh Dziewczyny ja teraz czytam o zespole hiperstym. Napiszcie te z Was które miały...na stronach internetowych jest napisane że występuje po ekspozycji na hcg czyli ovitrelle. Czy któraś z Was lezala w szpitalu z tego powodu? Z jednej strony boje się ze będę miec za mało pęcherzyków z drugiej ze Bedzie hiperka.
Pewnie lekarz wie co robi...dostalam ten Gonapeptyl i 125 puregonu. Napiszcie cos proszę na ten temat.
Ja miała gonapeptyl i menopur 225, przeciągali mi stymulacje mega długo a hiperki żadnej nie miałam -
Czesc Kobiety!!
Lunka, ja tez mialam hiperke. Pobrali mi 36 oocytow, z czego 27 bylo dojrzalych. Estradiol 5600. Nic sie nie martw, jestesmy w stanie bardzo duzo zniesc. Po punkcji sie nie przemeczaj, duzo pij, odpoczywaj. Ja jestem superpanikarą, boje sie wszystkiego: dentysty, zastrzykow, znieczuleń itp.
Przy hiperstymulacji bolal mnie brzuch, szczegolnie przy sikaniu, ciezko mi bylo chodzic,brzuch jak balon, bralam leki przeciwbolowe- ibuprom i po 7 dniach wszystko zaczelo sie wyciszac. Wszystkie objawy zupelnie minely jak dostalam @. Pozniej juz bylo tylko lepiej, transfer mialam odroczony o 2 cykle, bo jajniki wciąż mialam duzeno ale wrato bylo! Juz wczoraj widzialam jedno serduszko, mam nadzieje, ze drugie zobacze w srode
ComeToMeBaby, ewa84, pragnaca dzidziusia, Joanna85, Kamilam8, shooa, gosia81 lubią tę wiadomość
-
V. wrote:Takasobieja, pięknie! Gratulacje!
Trzymam kciuki!
A ja zaczynam trochę świrować, tzn. kombinuję trochę jak koń pod górę co zrobić żeby zwiększyć swoje szanse. Myślę, że pojadę na konsultację do Wyroby, zobaczę czy powie to samo co Mirocki. I zaczęłam rozważać Primo Vision, czyli stałą obserwację zarodków bez wyciągania ich z inkubatora. Kosztuje 1000 zł, mąż się krzywi, ale gdyby to miało pomóc...Ech.
To już lepiej za AH dopłacić albo te ryse za tysiąc (!). W Katowicach rysa to 500zl... To jest bajka ten inkubator. Większość dziewczyn tego super inkubatora nie miala a zarodki są. Jak mają być to będą. Tak uważam.V., _cherryLady lubią tę wiadomość