X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • V. Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 22 oocytów, 9 dojrzałych komórek, estradiol prawie 3000, hiperki ani śladu - na szczęście.

Anatolko, dzięki za sprowadzenie na ziemię. W Kato rysa 500 zł? To bardziej mi się opłaca tam pojechać, paliwo + autostrada wyjdzie mnie kilkadziesiąt złotych. Masz na myśli jakiś konkretny szpital / ośrodek?

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, sorki za glupie pytanie, ale co to jest ta "rysa" o ktorej piszecie? :-)

zem3df9hunlqvfmi.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala, mamy na myśli scratching endometrium czyli zrobienie w nim pod kontrolą usg przez lekarza "rys", zadrapań, w których łatwiej zagnieździć się zarodkowi po transferze, nie musi sam się "wgryzać" bo czeka na niego taka szczelina.

amygdala lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia, widziałaś serduszko? Aaale fajnie :-) ale słyszałaś też? Bo to chyba najpierw słychać, a potem widać, no nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 11:23

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny. Nie wiem czemu takie obawy mnie nachodza. Dawki mam niewielkie puregon 125. Pytacie o amh-4.4
    Fsh 5.07
    Mam nadzieję ze te dawki okaza sie ok. Widze ze przy większych dawkach hiperka Was nie dopada. To moze i u mnie bedzie ok. Wizytę mam 10dc. Pewnie wtedy dr pobierze estradiol. I oczywiście usg.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia na pewno zobaczysz drugie serduszko:-)

iv09i09katk65tr1.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a, ja miałam Menopur w dawce 225 i dobrze było ;) Nie panikuj. AMH masz dość wysokie ale nie aż tak, żeby być "skazanym" na hiperkę.

Serducho lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Dzięki Dziewczyny. Nie wiem czemu takie obawy mnie nachodza. Dawki mam niewielkie puregon 125. Pytacie o amh-4.4
    Fsh 5.07
    Mam nadzieję ze te dawki okaza sie ok. Widze ze przy większych dawkach hiperka Was nie dopada. To moze i u mnie bedzie ok. Wizytę mam 10dc. Pewnie wtedy dr pobierze estradiol. I oczywiście usg.
    Hej nie martw się :) ja też miałam puregon 125j urosło mi 15 jajec z czego stwierdzono 11 kumulusów zapłodnionych zostało 6 przetrwało 4 :)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Ja miałam 22 oocytów, 9 dojrzałych komórek, estradiol prawie 3000, hiperki ani śladu - na szczęście.

Anatolko, dzięki za sprowadzenie na ziemię. W Kato rysa 500 zł? To bardziej mi się opłaca tam pojechać, paliwo + autostrada wyjdzie mnie kilkadziesiąt złotych. Masz na myśli jakiś konkretny szpital / ośrodek?

Zadzwoń do którejkolwiek z klinik. Wydaje mi się, że i w gyncentrum i w Provicie rysy są za 500zł. Na bank nie kosztują tysiąc złotych (!)

V. lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Marcia, widziałaś serduszko? Aaale fajnie :-) ale słyszałaś też? Bo to chyba najpierw słychać, a potem widać, no nie?

Najpierw widać. Do 10tc raczej nie powinno się słuchać <3, bo to potężna energia głowicy usg, może ona nagrzewac zarodek a to jest niekorzystne dla niego. Także najpierw większość lekarzy pokazuje pulsujacy punkcik, ewentualnie na 3 s włączają głos.

ComeToMeBaby, gosia81 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Marcia89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Najpierw widać. Do 10tc raczej nie powinno się słuchać <3, bo to potężna energia głowicy usg, może ona nagrzewac zarodek a to jest niekorzystne dla niego. Także najpierw większość lekarzy pokazuje pulsujacy punkcik, ewentualnie na 3 s włączają głos.

Dokładnie, widziałam mały, biały pulsujący punkcik... a drugi byl ciemny i jeszcze nic nie pulsowało. W srode niby ma byc cos wiecej widac :)

ComeToMeBaby, lawendowapani, Laura_B, shooa, gosia81 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Acha, a ja myślałam że jest na odwrót. Dobrze wiedzieć, dzięki. Mój mąż jak usłyszał, że mamy się za dwa tygodnie umawiać na usg i że to będzie serduszkowe to z miejsca powiedział, że idzie ze mną :-)

Anatolka, ewa84, Bianka4, lawendowapani, Joanna85 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy beta hcg 8dpt 5 dniowego zarodka będzie mogła ostatecznie potwierdzić brak ciąży?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Czy beta hcg 8dpt 5 dniowego zarodka będzie mogła ostatecznie potwierdzić brak ciąży?

Nie

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry drogie Panie,
    chciałam tylko dać znać, że jestem po punkcji. w piątek transfer.
    całość przebiegła sprawnie, choć były problemy z nasieniem.
    w drugim podejściu już znaleźli mam nadzieję, że żołnierze podołają. Niezłomni! :-)

Agnieszka_A., ComeToMeBaby, ewlinaaa85, amygdala, lawendowapani, karina76, Elmirka, Joanna85, Kamilam8, V., Suomi, gosia81 lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za dobre słowa! Jestescie nieocenione.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Dzień dobry drogie Panie,
    chciałam tylko dać znać, że jestem po punkcji. w piątek transfer.
    całość przebiegła sprawnie, choć były problemy z nasieniem.
    w drugim podejściu już znaleźli mam nadzieję, że żołnierze podołają. Niezłomni! :-)
    Jakie problemy?

iv09i09katk65tr1.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia89 wrote:
    Dokładnie, widziałam mały, biały pulsujący punkcik... a drugi byl ciemny i jeszcze nic nie pulsowało. W srode niby ma byc cos wiecej widac :)
    U mnie też było najpierw jedno serduszko :)
    Teraz wg usg drugi maluch jest młodszy o 4 dni mimo że jednojajowe :)
    Mam nadzieję że w środę zobaczysz drugie :)

ComeToMeBaby, gosia81 lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Jakie problemy?

znaleźli tylko jeden plemnik, wrócili nas do kliniki, trzeba było zadziałać ponownie... mega stres. mój to się załamał, ale jakoś wspólnymi silami....;)
    po godzinie zadzwonili, że możemy jechać do domu, bo mają materiał i działają dalej. w piątek transfer :)

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Laura_B Znajoma

Wysłany: 6 marca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia89 wrote:

Baaardzo się cieszę

witam po przerwie :)

Marcia89 lubi tę wiadomość

‹‹ 3035 3036 3037 3038 3039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ