IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam 22 oocytów, 9 dojrzałych komórek, estradiol prawie 3000, hiperki ani śladu - na szczęście.
Anatolko, dzięki za sprowadzenie na ziemię. W Kato rysa 500 zł? To bardziej mi się opłaca tam pojechać, paliwo + autostrada wyjdzie mnie kilkadziesiąt złotych. Masz na myśli jakiś konkretny szpital / ośrodek?3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Amygdala, mamy na myśli scratching endometrium czyli zrobienie w nim pod kontrolą usg przez lekarza "rys", zadrapań, w których łatwiej zagnieździć się zarodkowi po transferze, nie musi sam się "wgryzać" bo czeka na niego taka szczelina.
amygdala lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Dzięki Dziewczyny. Nie wiem czemu takie obawy mnie nachodza. Dawki mam niewielkie puregon 125. Pytacie o amh-4.4
Fsh 5.07
Mam nadzieję ze te dawki okaza sie ok. Widze ze przy większych dawkach hiperka Was nie dopada. To moze i u mnie bedzie ok. Wizytę mam 10dc. Pewnie wtedy dr pobierze estradiol. I oczywiście usg.
-
nick nieaktualnyLunk_a wrote:Dzięki Dziewczyny. Nie wiem czemu takie obawy mnie nachodza. Dawki mam niewielkie puregon 125. Pytacie o amh-4.4
Fsh 5.07
Mam nadzieję ze te dawki okaza sie ok. Widze ze przy większych dawkach hiperka Was nie dopada. To moze i u mnie bedzie ok. Wizytę mam 10dc. Pewnie wtedy dr pobierze estradiol. I oczywiście usg.ja też miałam puregon 125j urosło mi 15 jajec z czego stwierdzono 11 kumulusów zapłodnionych zostało 6 przetrwało 4
-
V. wrote:Ja miałam 22 oocytów, 9 dojrzałych komórek, estradiol prawie 3000, hiperki ani śladu - na szczęście.
Anatolko, dzięki za sprowadzenie na ziemię. W Kato rysa 500 zł? To bardziej mi się opłaca tam pojechać, paliwo + autostrada wyjdzie mnie kilkadziesiąt złotych. Masz na myśli jakiś konkretny szpital / ośrodek?
Zadzwoń do którejkolwiek z klinik. Wydaje mi się, że i w gyncentrum i w Provicie rysy są za 500zł. Na bank nie kosztują tysiąc złotych (!)V. lubi tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Marcia, widziałaś serduszko? Aaale fajnie
ale słyszałaś też? Bo to chyba najpierw słychać, a potem widać, no nie?
Najpierw widać. Do 10tc raczej nie powinno się słuchać, bo to potężna energia głowicy usg, może ona nagrzewac zarodek a to jest niekorzystne dla niego. Także najpierw większość lekarzy pokazuje pulsujacy punkcik, ewentualnie na 3 s włączają głos.
ComeToMeBaby, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Najpierw widać. Do 10tc raczej nie powinno się słuchać
, bo to potężna energia głowicy usg, może ona nagrzewac zarodek a to jest niekorzystne dla niego. Także najpierw większość lekarzy pokazuje pulsujacy punkcik, ewentualnie na 3 s włączają głos.
Dokładnie, widziałam mały, biały pulsujący punkcik... a drugi byl ciemny i jeszcze nic nie pulsowało. W srode niby ma byc cos wiecej widacComeToMeBaby, lawendowapani, Laura_B, shooa, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Najpierw widać. Do 10tc raczej nie powinno się słuchać
, bo to potężna energia głowicy usg, może ona nagrzewac zarodek a to jest niekorzystne dla niego. Także najpierw większość lekarzy pokazuje pulsujacy punkcik, ewentualnie na 3 s włączają głos.
Anatolka, ewa84, Bianka4, lawendowapani, Joanna85 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry drogie Panie,
chciałam tylko dać znać, że jestem po punkcji. w piątek transfer.
całość przebiegła sprawnie, choć były problemy z nasieniem.
w drugim podejściu już znaleźli mam nadzieję, że żołnierze podołają. Niezłomni!Agnieszka_A., ComeToMeBaby, ewlinaaa85, amygdala, lawendowapani, karina76, Elmirka, Joanna85, Kamilam8, V., Suomi, gosia81 lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Saramago wrote:Dzień dobry drogie Panie,
chciałam tylko dać znać, że jestem po punkcji. w piątek transfer.
całość przebiegła sprawnie, choć były problemy z nasieniem.
w drugim podejściu już znaleźli mam nadzieję, że żołnierze podołają. Niezłomni! -
Marcia89 wrote:Dokładnie, widziałam mały, biały pulsujący punkcik... a drugi byl ciemny i jeszcze nic nie pulsowało. W srode niby ma byc cos wiecej widac
Teraz wg usg drugi maluch jest młodszy o 4 dni mimo że jednojajowe
Mam nadzieję że w środę zobaczysz drugieComeToMeBaby, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Lunk_a wrote:Jakie problemy?
znaleźli tylko jeden plemnik, wrócili nas do kliniki, trzeba było zadziałać ponownie... mega stres. mój to się załamał, ale jakoś wspólnymi silami....
po godzinie zadzwonili, że możemy jechać do domu, bo mają materiał i działają dalej. w piątek transferLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają