X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia piekna beta! Az trudno uwierzyc, ze tak maly Kropek zamieni sie w tak wielki cud :)
    Pozdrawiam wszystkie dziewczyny :)

Tak swoja droga podziwiam Kaarole i Mount, ze tak dzielnie znosza trud rozlaki ze swoimi polowkami bo my z przyczyn technicznych spedzamy piatkowa noc oddzielnie i juz usycham z tesknoty:(

Fedra, ako99, mala29_, MisiaMisia, kaarolaa, martusia1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)
    niecierpliwa no jakos trzeba to przezyc, tak sie trafilo...pol roku rozlaki, ale poltora miesiaca bedziemy razem :) jeszcze tylko 2 tyg...

niecierpliwa, Mount, mala29_, martusia1986, Fedra, MisiaMisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Tak swoja droga podziwiam Kaarole i Mount, ze tak dzielnie znosza trud rozlaki ze swoimi polowkami bo my z przyczyn technicznych spedzamy piatkowa noc oddzielnie i juz usycham z tesknoty:(

Kochana, nie znoszę dzielnie; niestety. Do tego mąż jeszcze dzisiaj w zasięgu telefonicznym, kolejne tygodnie tylko telefon satelitarny a to olbrzymie koszty, więc kontakt będzie zdecydowanie ograniczony. Mówiłam Wam - wyjechał we wtorek, teraz jeszcze jest w drodze, ciągle po tylu dniach nie dojechał na miejsce. Jeszcze 11 tygodni.... ja być może już zdążę zajść w ciąże (daj Bóg!) zanim On wróci. Buuu....

niecierpliwa, MisiaMisia lubią tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, witajcie.
    Polska przywitała Nas 12 stopniami wczoraj w nocy, brr.
    W Grecji było bosko, Zakhyntos polecam bez dwóch zdań.
    Zwiedzaliśmy wyspę statkiem, łódką, skuterem i nawet rowerem.Przepiękne widoki, różnorodność przyrody, przemili ludzie i krystalicznie błękitne morze, czego chcieć więcej.
    Przesyłam Wam mega optymistyczne i słoneczne kciuki, oby ta moja pozytywna energia i Wam się udzieliła. Buziaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 09:12

Beata.D, martusia1986, niecierpliwa, Fedra, Katha81, mala29_, Tosia 1981, aaana, Nusia, ako99, Kava, MisiaMisia, gosia81 lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super kochana że wróciłaś już do nas bo tęskniłyśmy baaardzoo :)

• aaana Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik - co u Ciebie?

Witaj Malinko :*

Miłej reszty weekendu życzę :)

mala29_, Fedra lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 18:43

ivi, Beata.D, niecierpliwa, Fedra, Tosia 1981, mala29_, aaana lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • aaana Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Minuśka :*

Na szczęście nie jest tak, że cały czas chodzę smutna, czasem tylko dopada mnie kryzys i wtedy muszę o tym napisać w pamiętniku, bo to chyba jeden z moich własnych sposobów na radzenie sobie z tą trudną sytuacją. Tłumienie myśli mi nie służy.

Nadal czekam na info od Violik, kochana odezwij się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki mam pytanie !!
    Pewnie już pisałyście o tym :)

Ile Was kosztowało In Vitro z tego programu refundacji !!!

Chodzi mi o leki itp.

Pozdrawiam serdecznie :)

• aaana Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA same leki od pierwszego dnia stymulacji do punkcji mnie wyszły trochę ponad 2 tys.

Dodatkowo (czego nie liczyłam dokładnie) dochodzą leki od punkcji do bety i dłużej, jeśli beta jest pozytywna, jest to suma ok. kilkuset zł (jeśli masz przepisany Lutinus, który jest drogi) oraz ewentualne koszty badań do kwalifikacji oraz po kwalifikacji, które ciężko oszacować, bo każdy przypadek jest inny.

• Fedra Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie badania i leki od kwalifikacji do bety kosztowaly ponad 5 tys...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mnie wczoraj zastrzyki zakupione na 4 dni kosztowały 2500 zł.

• Kava Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 18:44

Fedra, mala29_, aaana, Beata.D, agniesia2569, ivi, gosia81 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Kava Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 18:44

Fedra, kaarolaa, martusia1986, gosia81 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - a nas ponad 10.000pln i przejechałam ponad 4500km :S
    ale bylam na 5 miesiecznym wyciszaniu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 16:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka wrote:
    Aaana, domyślam się, ze tak jest. Może jest tak jak napisałaś w pamiętniku dzisiaj i życzenia raz wypowiedziane spełniają się właśnie wtedy...

Znam jedną dziewczynę, która tak miała. Po staraniach kilkumiesięcznych stwierdziła, ze uda się w tym lub w następnym miesiącu. I tak się stało.
    Inni znajomi za to starali się kilka lat i pewnego razu przed serduchem powiedzieli sobie: "To teraz. To nasz dzień". I co?
    Za 2 miesiące dzidzia będzie na świecie :D
    No cóż ja całe życie twierdziłam, ze rodzić chce wiosną, a już pod koniec 2013 roku miałam takie przeczucie, ze w maju, czerwcu mi się uda. Zobaczymy co z tego wyniknie ;)
    Najnowsze wiadomości od embriologa mówią, że mamy 2 embrionki klasy 8A, 2 klasy 6B, jeden 5B i jeden 4C. Z tego ostatniego już pewnie nic nie będzie.

Także oby do wtorku :D

Minuśka... ja miałam 2 zarodki, 5B i 4C i jestem w ciąży... i ciągle nie jest wykluczone że to nie bliźniaki, więc nie wyrokuj, bo ...nieznane są wyroki Boskie :D

Kava, kaarolaa, aaana, mala29_, martusia1986, Mount, Fedra, malinka1984, Beata.D, niecierpliwa, MisiaMisia lubią tę wiadomość

• k@milk@ Nowa

Wysłany: 15 czerwca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! równiez zamierzam przystapic do ivf lecz narazie to tylko plany jak wiadomo ze wzgledu na koszty. ale tez szukam cennych informacji dotyczacych tego zabiegu pozdrawiam

Kava lubi tę wiadomość

k@milk@
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kamilka, mam nadzieje, ze uda Ci sie pokonac bariere finansowa;) co do Twojejo wpistu nasuwa mi sie jedno spostrzezenie - musisz sie nastawic na to, ze in vitro to nie zabieg tak jak napisalas - to wieloetapowy proces i im szybciej to sobie uswiadomisz tym lepiej dla Ciebie ;)

Simba, Beata.D, ako99, Kava, kaarolaa, malinka1984, gosia81, Fedra, mala29_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Dziewczynki,

Pamiętacie jak Wam ostatnio pisałam o badaniach klinicznych...no i niestety pewnie się nie zakwalifikujemy bo okazało się, że 3 i 4 stopień endometriozy (a ja pewnie któryś z tych mam) wyklucza z udziału w badaniach!! jak pech to pech...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia a skad wiesz ze masz endometrioze, potwierdzone to jest???

ja mam dzisiaj usg genetyczne...dopiero na 15, ale juz sie stresuje...trzymajcie kciuki :)

ako99, Beata.D, niecierpliwa, ivi, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ