IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTak Karolka, od kilku lat mi każdy lekarz trąbi że mam endometriozę, mam pełno zrostów itd...babka napisała mi że musze mieć jakieś zaświadczenie od lekarza prowadzącego który stopień endometriozy mam, mój lekarz prywatny z mojego miasta napisałby mi że mam 2 stopień jakbym go poprosiła, ale ten w warszawie na 100% tego nie zrobi, więc do du...
-
Nusia, a miałaś laparoskopię? Ja się za bardzo nie znam (uff w końcu na czymś się nie znam), ale mam koleżankę, która ma endometriozę i z tego co wiem nie da się jednoznacznie stwierdzić czy się ją ma czy też nie 'naocznie'. Jedynym pewnym źródłem informacji jest laparo.
MisiaMisia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno wlasnie tylko laparo moze powiedziec czy jest endometrioza czy jej nie ma...moja kolezanka przez 5 lat myslała, ze ma bo tak lekarka jej mowila, w marcu zrobila laparo i okazalo sie, ze jest czysto tylko jakies malenkie zrosty miala wiec je od razu usuneli...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczynki miałam robioną laparoskopię, ale w celu usunięcia zrostów itd...nie typowo aby stwierdzić czy mam endometriozę czy nie, muszę sprawdzić w tym wypisie ze szpitala co jest napisane odnośnie endo. A endometriozę wiem, że mam bo każdy lekarz mi to potwierdzał i 1 operacja która miałam to właśnie ze względu na cysty endometrialne.
-
Kochane mi dzisiaj mija tydzień od transferu naszego Eskimoska. Betę mam dopiero robić w piątek więc staram się być cierpliwa. Powtarzam - staram się.
Brzucho coś mnie pobolewa jak na @ i wczoraj łyknęłam no spę na noc. Poza tym łykam sporo magnezu. Leki jednak robią swoje więc żaden objaw czegokolwiek nie może być pewien. Plus jest taki, że na razie nie plamię a to jednak taka moja uroda.
Za Wszystkie Was mocno trzymam kciukigosia81, Beata.D, niecierpliwa, ivi, Fedra, mala29_, Mixa, Kava lubią tę wiadomość
-
Nusia wrote:Dziewczynki miałam robioną laparoskopię, ale w celu usunięcia zrostów itd...nie typowo aby stwierdzić czy mam endometriozę czy nie, muszę sprawdzić w tym wypisie ze szpitala co jest napisane odnośnie endo. A endometriozę wiem, że mam bo każdy lekarz mi to potwierdzał i 1 operacja która miałam to właśnie ze względu na cysty endometrialne.
skoro miałaś operacje ze względu na cysty endometrialne, powinnaś mieć pobrany materiał do badania histopatologicznego, który potwierdza/wyklucza endometriozę. Jeśli nie masz, to zadzwoń do szpitala w którym miałaś robiony zabieg, bo być może pobrali. I wynik leżyMisiaMisia lubi tę wiadomość
-
Nusia wrote:Dziewczynki miałam robioną laparoskopię, ale w celu usunięcia zrostów itd...nie typowo aby stwierdzić czy mam endometriozę czy nie, muszę sprawdzić w tym wypisie ze szpitala co jest napisane odnośnie endo. A endometriozę wiem, że mam bo każdy lekarz mi to potwierdzał i 1 operacja która miałam to właśnie ze względu na cysty endometrialne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 10:02
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
nick nieaktualnyDziewczynki no właśnie, że ja nie kojarzę, abym na którymkolwiek wypisie miała stwierdzony stopień endometriozy. Mam oczywiście wyniki z badań histopatologicznych i tam jest napisane, że np cysta endometrialna, ale nigdzie nie ma ani słowa o tym cholernym stopniu. Kojarzę nawet, że na ostatniej laparoskopii chyba było napisane, że nie stwierdzono zmian endometrialnych, więc ja już teraz zgłupiałam. Muszę zadzwonić do mojego prywatnego lekarza, bo kobitka mi napisała, że to zaświadczenie nie ma znaczenia od którego lekarza będę miała. Zobaczę co mi powie.
MisiaMisia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aga17070 wrote:a na badaniu histopatoligocznym nie masz napisane stopnia? bo ja na wyniku mam napisane.
Niusia zgadzam sie z dziewczynami tylko laparo jest w stanie potwierdzic endometrioze i to na wypisie powinien byc napisany stopien, wiem co mowie bo sama mam 3 stopien i przed laparo dziewczyny na forum uczulaly zeby zwrocic uwage przy wypisie czy jest napisany stopien endometriozy bo to bardzo wazne do dalszych dzialan.
Kaarola, Violik trzymam mocno kciuki za pomyslne wizyty!
Misia za Mrozaczka mocno trzymam kciuki jestem pewna ze sobie poradzi!MisiaMisia, Fedra lubią tę wiadomość