X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Karolka, od kilku lat mi każdy lekarz trąbi że mam endometriozę, mam pełno zrostów itd...babka napisała mi że musze mieć jakieś zaświadczenie od lekarza prowadzącego który stopień endometriozy mam, mój lekarz prywatny z mojego miasta napisałby mi że mam 2 stopień jakbym go poprosiła, ale ten w warszawie na 100% tego nie zrobi, więc do du...

• aaana Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia, a miałaś laparoskopię? Ja się za bardzo nie znam (uff w końcu na czymś się nie znam), ale mam koleżankę, która ma endometriozę i z tego co wiem nie da się jednoznacznie stwierdzić czy się ją ma czy też nie 'naocznie'. Jedynym pewnym źródłem informacji jest laparo.

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia jedynym RZETELNYM źródłem potwierdzającym endometriozę jest laparoskopia a dokładniej badanie histopatologiczne. Nie ,,zaświadczenie" czy zrosty widziane przez lekarza na USG.

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola trzymamy mocno :) Może poznasz płeć kropka :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiu a nie miałaś robionej laparoskopii ponieważ stopień endo powinno się określić po wykonaniu laparo wtedy jest pełen obraz.

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • aaana Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestesmy jednoglosne :D

Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana to prawda :) ja mam endometriozę, więc wiem z czym to się wiąże niestety.

• Violik Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, ale nie mam Wam na razie co napisać, czekam na betę i wizytę po godz. 15
    odezwę się więc po południu

1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
    2 procedura: I 2015 nieudana, 0 mrozaczkow
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik wrote:
    Jestem, ale nie mam Wam na razie co napisać, czekam na betę i wizytę po godz. 15
    odezwę się więc po południu

trzymaj się! trzymamy kciuki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie tylko laparo moze powiedziec czy jest endometrioza czy jej nie ma...moja kolezanka przez 5 lat myslała, ze ma bo tak lekarka jej mowila, w marcu zrobila laparo i okazalo sie, ze jest czysto tylko jakies malenkie zrosty miala wiec je od razu usuneli...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik kochana trzymam kciuki

MisiaMisia, malinka1984, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki miałam robioną laparoskopię, ale w celu usunięcia zrostów itd...nie typowo aby stwierdzić czy mam endometriozę czy nie, muszę sprawdzić w tym wypisie ze szpitala co jest napisane odnośnie endo. A endometriozę wiem, że mam bo każdy lekarz mi to potwierdzał i 1 operacja która miałam to właśnie ze względu na cysty endometrialne.

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mi dzisiaj mija tydzień od transferu naszego Eskimoska. Betę mam dopiero robić w piątek więc staram się być cierpliwa. Powtarzam - staram się.
    Brzucho coś mnie pobolewa jak na @ i wczoraj łyknęłam no spę na noc. Poza tym łykam sporo magnezu. Leki jednak robią swoje więc żaden objaw czegokolwiek nie może być pewien. Plus jest taki, że na razie nie plamię a to jednak taka moja uroda.
    Za Wszystkie Was mocno trzymam kciuki :)

gosia81, Beata.D, niecierpliwa, ivi, Fedra, mala29_, Mixa, Kava lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Dziewczynki miałam robioną laparoskopię, ale w celu usunięcia zrostów itd...nie typowo aby stwierdzić czy mam endometriozę czy nie, muszę sprawdzić w tym wypisie ze szpitala co jest napisane odnośnie endo. A endometriozę wiem, że mam bo każdy lekarz mi to potwierdzał i 1 operacja która miałam to właśnie ze względu na cysty endometrialne.

skoro miałaś operacje ze względu na cysty endometrialne, powinnaś mieć pobrany materiał do badania histopatologicznego, który potwierdza/wyklucza endometriozę. Jeśli nie masz, to zadzwoń do szpitala w którym miałaś robiony zabieg, bo być może pobrali. I wynik leży

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Na wypisie ze szpitala powinno coś być napisane w sprawie endometriozy który stopień itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 10:02

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki no właśnie, że ja nie kojarzę, abym na którymkolwiek wypisie miała stwierdzony stopień endometriozy. Mam oczywiście wyniki z badań histopatologicznych i tam jest napisane, że np cysta endometrialna, ale nigdzie nie ma ani słowa o tym cholernym stopniu. Kojarzę nawet, że na ostatniej laparoskopii chyba było napisane, że nie stwierdzono zmian endometrialnych, więc ja już teraz zgłupiałam. Muszę zadzwonić do mojego prywatnego lekarza, bo kobitka mi napisała, że to zaświadczenie nie ma znaczenia od którego lekarza będę miała. Zobaczę co mi powie.

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na badaniu histopatoligocznym nie masz napisane stopnia? bo ja na wyniku mam napisane.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie nie mam Aga, jak wrócę do domu to muszę wszystkie papiery przeglądnąć...

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga17070 wrote:
    a na badaniu histopatoligocznym nie masz napisane stopnia? bo ja na wyniku mam napisane.
    Aga na wyniku histopatologicznym nie okreslaja stopnia endometriozy tylko czy pobrany wycinek nie ma zmian ani znamion nowotworowych.
    Niusia zgadzam sie z dziewczynami tylko laparo jest w stanie potwierdzic endometrioze i to na wypisie powinien byc napisany stopien, wiem co mowie bo sama mam 3 stopien i przed laparo dziewczyny na forum uczulaly zeby zwrocic uwage przy wypisie czy jest napisany stopien endometriozy bo to bardzo wazne do dalszych dzialan.

Kaarola, Violik trzymam mocno kciuki za pomyslne wizyty!
    Misia za Mrozaczka mocno trzymam kciuki jestem pewna ze sobie poradzi!

MisiaMisia, Fedra lubią tę wiadomość

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    no właśnie nie mam Aga, jak wrócę do domu to muszę wszystkie papiery przeglądnąć...

przeglądnij na spokojnie. Gdzieś musisz mieć to zapisane.

‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ