X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Ako właśnie przeglądnęłam wszystkie moje wypisy ze szpitali i nigdzie nie ma słowem o tym, że mam endometriozę, jedynie na wynikach histopatologicznych z 2006 roku mam, że cysta endometrialna była, a potem już nic.

ale endometrioza nie znika ot tak...
    jak juz byla to jest.
    ja chyba tez nie mam na zadnym wypisie ze szpitala slowa 'endometrioza' ale mam cysta endometrialna... no i slowa profesora tylko... ze to czwarty stopien i jest wszedzie. na każdym narządzie :S

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 17:31

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ako99 wrote:
    brzuch jak na mega okres, wzdecia, wahania nastroju, ale nie bolaly mnie cycki, jak inne dziewczyny pisaly, nie mialam zadnego plamienia implementacyjnego...
    nie bylo mi niedobrze, nie chcialo mi sie ani bardziej spac, ani bardziej jesc ani siku czesciej...
    po prostu nic ze 'standardowych' objawów.
    a Ty jak masz?

Od wczoraj brzuch boli jak na @. Poza tym miałam lekkie mdłości ale to u mnie norma przed @. Więc sama nie wiem. Jestem na takiej ilości leków, że ciężko stwierdzić czy to na @.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja wiem właśnie Ako, ale na kolejnych wypisach nie ma żadnej wzmianki na temat endometriozy, a osttanie laparo miałam w 2012 roku, na rozpoznaniu napisali: niepłodność pierwotna, masyne zrosty wewnątrzotrzewowe, zastosowane leczenie: laparoskopia, częściowe uwolnienie zrostów...i tyle... więc teraz lekarz aby wypisać mi jakieś zaświadczenie jaki mam stopień endo musialby mi zrobić laparoskopię znowu, bo na podstawie wcześniejszych wypisów nic nie są w stanie stwierdzić i twierdzi, ze skoro nic nie napisali to nie ma endometriozy

więc ja teraz nie wiem co zrobić dalej, napiszę to tej kobiecie od badań klinicznych i zobaczymy co powie, ogłupieć przez tych lekarzy można!

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• Violik Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie
    beta z soboty 3546
    brak pęcherzyków ciążowych
    lekarz stwierdził wczesne poronienie
    nie stwierdził ciąży pozamacicznej ale mam to obserwować
    na dzisiejszy popołudniowy wynik bety jeszcze czekam
    jeśli beta będzie się zmniejszać - to ok i organizm powinien sam się oczyścić
    jeśli nie będzie spadać trzeba będzie szukać pozamacicznej - czego bym nie chciała - bo wtedy szpital

pozwolicie, że nie będę zmieniała forum na ,,poronienia" i zostanę z Wami

Jeśli organizm sobie sam poradzi lekarz powiedział, że czekamy 2 miesiące i możemy podejść do 2 etapu, bo jak pamiętacie mrozaczków nie mamy

Trzymam za Was Wszystkie kciuki

mala29_ lubi tę wiadomość

1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
    2 procedura: I 2015 nieudana, 0 mrozaczkow
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik strasznie mi przykro wiem ze to co teraz przechodzisz jest ciezkie ale jestesmy tu z Toba i trzymamy kciuki za to by nie byla to pozamaciczna i zeby kolejna proba zakonczyla sie sukcesem tulam mocno <3

Mixa, mala29_, niecierpliwa lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Kava Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 18:44

Fedra, mala29_ lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik strasznie mi przykro! Tulę mocno i trzymam kciuki aby szpital nie był potrzebny. Odpocznij, zregeneruj siły i walcz dalej.

Fedra lubi tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik strasznie mi przykro...w takich chwilach brak mi słów ;(

Fedra lubi tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik wrote:
    Jestem po wizycie
    beta z soboty 3546
    jeśli nie będzie spadać trzeba będzie szukać pozamacicznej - czego bym nie chciała - bo wtedy szpital

Jeśli organizm sobie sam poradzi lekarz powiedział, że czekamy 2 miesiące i możemy podejść do 2 etapu, bo jak pamiętacie mrozaczków nie mamy

a mialas plamienia? przepraszam, że pytam jesli pisalas, ale nie pamiętam :S
    przykro mi bardzo...
    a ktory tydzien ciazy bys miala gdybys ja miala?

• Violik Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ako, transfer mialam 17maja, okres 1 maja, dziś 30 dzien po transferze

Krwawienie (nie plamienie) zaczęło się w 25 dniu po transferze z bólem brzucha jak w 1 dniu miesiączki no i muszę to napisac wprost bo inaczej nie umiem - ze skrzepami

Dla odróżnienia ( choć naprawdę żadnej z Was nie życzę) nie chodzi o opisywaną często w necie brunatną krew tylko taką żywo czerwoną, podobno ta pierwsza się zdarza ale nie jest tak bardzo niepokojąca

Ale spokojnie Dziewczyny plamienie to nic, podobno moze się zdarzyć, a serduszko bije i jest ok

1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
    2 procedura: I 2015 nieudana, 0 mrozaczkow
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cholera... nie dobrze... przykro mi bardzo Violik. tulam bardzo mocno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik, to było Twoje pierwsze usg po transferze?

• Fedra Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczyna mnie to wszystko mega stresowac kurcze nie tak to mialo byc :/

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • ivi Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik przykro mi strasznie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Novum
    agniesia2569 wrote:
    Nusia a gdzie się starasz dostać do tych badań?

agniesia2569 lubi tę wiadomość

• aaana Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Dziewczynki miałam robioną laparoskopię, ale w celu usunięcia zrostów itd...nie typowo aby stwierdzić czy mam endometriozę czy nie, muszę sprawdzić w tym wypisie ze szpitala co jest napisane odnośnie endo. A endometriozę wiem, że mam bo każdy lekarz mi to potwierdzał i 1 operacja która miałam to właśnie ze względu na cysty endometrialne.
    ja mialam laparo pod katem niedroznosci jajowodow, a mam na wypisie, ze 'ognisk endometriozy nie stwierdzono'
    MisiaMisia wrote:
    Kochane mi dzisiaj mija tydzień od transferu naszego Eskimoska. Betę mam dopiero robić w piątek więc staram się być cierpliwa. Powtarzam - staram się.
    Brzucho coś mnie pobolewa jak na @ i wczoraj łyknęłam no spę na noc. Poza tym łykam sporo magnezu. Leki jednak robią swoje więc żaden objaw czegokolwiek nie może być pewien. Plus jest taki, że na razie nie plamię a to jednak taka moja uroda.
    Za Wszystkie Was mocno trzymam kciuki :)
    jej... juz tydzien, ale ten czas u innych mi szybko leci ;)

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• aaana Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Hej laseczki :) Ja sie tylko przywitam bo nie mam ostatnio sil by cokolwiek pisac a nie chce wam tu smecic. Ostatnio wszystko mi sie pokomplikowalo w zyciu i staram sie jakos zmiezyc z tym ale sil mi czasem brakuje i zyc sie odechciewa :(.
    Pamietam o kazdej z was i trzymam kciuki by wszystko wam sie ladnie poukladalo :*
    tylko bez takich! pisz tu raz dwa co sie dzieje, a my przytulimy i pocieszymy :*

mala29_ lubi tę wiadomość

• aaana Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik wrote:
    Jestem po wizycie
    beta z soboty 3546

Sciskam Cie kochana :* oczywiscie ze musisz z nami zostac! to jest watek na ktorym kiedys wszystkie bedziemy zafasolkowane, jedne wczesniej drugie pozniej :)

malinka1984, ivi lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aana szkoda gadac. Wszystko mi sie sypie :(

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana a TY też masz endometriozę??

Dziewczynki ja znalazłam jednak coś o endometriozie na jednym moim wypisie, ale to z 2006 roku. W rozpoznaniu napisali: Endometriosis AFS VI.
    ...Nie zauważyłam tego wcześniej, no ale tak czy tak nie ma stopnia 6!!!
    To była wtedy moja 1 operacja, trafiłam do szpitala z dnia na dzien bo okazało się na badaniu że miałam aż 3 cysty i lekarka bała się że coś mi się stanie i mnie na zabieg skierowała, ale nie wiem czy te 8 lat temu wiedzieli tyle o endometriozie lekarze co teraz i na ile te wypisy były wiarygodne...

to już tyle na temat tej durnej endometriozy, już Was więcej nie męczę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 20:19

‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ