X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • ivi Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarola, Violik powodzenia na wizytach

MisiaMisia mam nadzieję że Twój mrozaczek już sie u Mamusi zadomowił;)

Oj Nusia u ciebie to dobiero nerwówka, sprawdź dokładnie wszystkie wyniki/wypisy i oby wszytko było tak, że się zakwalifikujesz do tych badań

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 11:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivi no ja już mam dość, chyba zostawię to wszystko bo mnie zaczyna trafiać!

Zadzwonię potem do mojego gina i zapytam się go czy jest w stanie mi takie zaświadczenie wystawić, jeśli powie, że to na podstawie laparo to trudno, odpuszczę sobie te badania...

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa masz rację. Pokićkało mi się. Na wyniki histopatologicznym mam tylko napisane o komórkach nowotworowych, a na wypisie endometioza.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    nie udzielam sie ale jestem w pobliżu trzymam mocno kciuki i odprawiam modły za pozytywne wiesci :D

MisiaMisia, Nusia, ivi, niecierpliwa, Tosia 1981, ako99, Beata.D, martusia1986 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojej wiedzy wynika (choć u mnie nie stwierdzono), że endometriozę można zdiagnozować ostatecznie poprzez laparoskopię czy laparotomię + rzecz jasna potwierdzenie w histopacie. Osobiście nie wierzę w diagnozę endometriozy za pomocą USG, bo sprzęt bywa różny i operatorzy tego sprzętu również.
    Nusia, czy kiedykolwiek wdrożono Ci leczenie endometriozy?

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja tak naprawdę po 1 mojej operacji brałam jakieś tam leki na endometriozę, chyba danazol...a potem jedynie co, to brałam tabletki anty na zatrzymanie endometriozy, tzn abym nie miała normalnej owulacji. Na tym się skończyło moje leczenie...potem kolejna operacja, histeroskopia, laparoskopia itd...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 12:42

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Misia ja tak naprawdę po 1 mojej operacji brałam jakieś tam leki na endometriozę, chyba danazol...a potem jedynie co, to brałam tabletki anty na zatrzymanie endometriozy, tzn abym nie miała normalnej owulacji. Na tym się skończyło moje leczenie...potem kolejna operacja, histeroskopia, laparoskopia itd...

No to pozostaje dokładnie przejrzeć wypisy z zabiegów. Trzymam kciuki <3

Nusia lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Ivi no ja już mam dość, chyba zostawię to wszystko bo mnie zaczyna trafiać!

Zadzwonię potem do mojego gina i zapytam się go czy jest w stanie mi takie zaświadczenie wystawić, jeśli powie, że to na podstawie laparo to trudno, odpuszczę sobie te badania...
    Nusia a gdzie się starasz dostać do tych badań?

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Kochane mi dzisiaj mija tydzień od transferu naszego Eskimoska. Betę mam dopiero robić w piątek więc staram się być cierpliwa. Powtarzam - staram się.
    Brzucho coś mnie pobolewa jak na @ i wczoraj łyknęłam no spę na noc. Poza tym łykam sporo magnezu. Leki jednak robią swoje więc żaden objaw czegokolwiek nie może być pewien. Plus jest taki, że na razie nie plamię a to jednak taka moja uroda.
    Za Wszystkie Was mocno trzymam kciuki :)

cynk jeszcze polykaj - sprzeja zagniezdzeniu :D

MisiaMisia, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Dziewczynki miałam robioną laparoskopię, ale w celu usunięcia zrostów itd...nie typowo aby stwierdzić czy mam endometriozę czy nie, muszę sprawdzić w tym wypisie ze szpitala co jest napisane odnośnie endo. A endometriozę wiem, że mam bo każdy lekarz mi to potwierdzał i 1 operacja która miałam to właśnie ze względu na cysty endometrialne.

to jak mialas laparoskopie to musieli stwierdzic czy masz endometrioze czy nie.
    to nie jest ot tak, jak jest tam gdzies w brzuchu endo to to po prostu widac i to na wypisie powiedza. a nie, ze zobaczyli i slowem nic nie napisali.
    jak widzieli zrosty i je usuneli a nie napisali ze jest jakas to nie masz. ale jak mialas operacje na cysty endometerialne to na tym wypisie powinno byc, bo cysty endometrialne to chyba rownoznaczne z endometrioza. niestety.
    ja mam endometrioze 4 sstopnia. naprawde wspolczuje, ból który powoduje ze siwieje podczas okresu :S

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ako99 wrote:
    cynk jeszcze polykaj - sprzeja zagniezdzeniu :D

I tak łykam witaminy a tam cynk jest. Zresztą to Mrożaczek więc jak miał się zagnieździć to to zrobił. Czekamy. Czuję się jednak dziś wyjątkowo niefajnie.

ako99 lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem tak... ja czulam sie 8mego dnia po transferze fatalnie.. a 9tego dostalam histerii ze sie nie udalo... a dzis zaczelam 7my tydzien :)

MisiaMisia, Fedra, mala29_, gosia81 lubią tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ako99 wrote:
    powiem tak... ja czulam sie 8mego dnia po transferze fatalnie.. a 9tego dostalam histerii ze sie nie udalo... a dzis zaczelam 7my tydzien :)

A co się z Tobą działo, jeżeli mogę zapytać?

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ako99 wrote:
    to jak mialas laparoskopie to musieli stwierdzic czy masz endometrioze czy nie.
    to nie jest ot tak, jak jest tam gdzies w brzuchu endo to to po prostu widac i to na wypisie powiedza. a nie, ze zobaczyli i slowem nic nie napisali.
    jak widzieli zrosty i je usuneli a nie napisali ze jest jakas to nie masz. ale jak mialas operacje na cysty endometerialne to na tym wypisie powinno byc, bo cysty endometrialne to chyba rownoznaczne z endometrioza. niestety.
    ja mam endometrioze 4 sstopnia. naprawde wspolczuje, ból który powoduje ze siwieje podczas okresu :S

Ako właśnie przeglądnęłam wszystkie moje wypisy ze szpitali i nigdzie nie ma słowem o tym, że mam endometriozę, jedynie na wynikach histopatologicznych z 2006 roku mam, że cysta endometrialna była, a potem już nic.

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Ako właśnie przeglądnęłam wszystkie moje wypisy ze szpitali i nigdzie nie ma słowem o tym, że mam endometriozę, jedynie na wynikach histopatologicznych z 2006 roku mam, że cysta endometrialna była, a potem już nic.

Cysta endometrialna jest objawem endometriozy. No ale jakby to ująć (?) Było to dawno temu więc może sprawy nie ma? Jak dla mnie musi być na papierze endometrioza. Jak nie ma to może to być tylko podejrzenie albo w ogóle nie ma tematu.
    I coś o endometriozie:
    http://pse.aid.pl/o-chorobie/o-endometriozie-2/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 16:32

ako99 lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia i bądź tu mądrym :)

właśnie rozmawiałam z moim lekarzem i powiedział mi, że jeśli nie mam na wypisach ze szpitala nic napisane że mam endometriozę to nie mam!! ja tu dzisiaj ogłupieję! :)

MisiaMisia, Kava, Beata.D lubią tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:

właśnie rozmawiałam z moim lekarzem i powiedział mi, że jeśli nie mam na wypisach ze szpitala nic napisane że mam endometriozę to nie mam!! ja tu dzisiaj ogłupieję! :)

No to jak nie ma na papierze to już jakiś postęp :)

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    no to gitara
    Ps.Troszkę Grecji w pigułce znajdziecie u mnie w pamiętniku :D

Fedra, Nusia, Kava lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :) Ja sie tylko przywitam bo nie mam ostatnio sil by cokolwiek pisac a nie chce wam tu smecic. Ostatnio wszystko mi sie pokomplikowalo w zyciu i staram sie jakos zmiezyc z tym ale sil mi czasem brakuje i zyc sie odechciewa :(.
    Pamietam o kazdej z was i trzymam kciuki by wszystko wam sie ladnie poukladalo :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 17:24

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    A co się z Tobą działo, jeżeli mogę zapytać?

brzuch jak na mega okres, wzdecia, wahania nastroju, ale nie bolaly mnie cycki, jak inne dziewczyny pisaly, nie mialam zadnego plamienia implementacyjnego...
    nie bylo mi niedobrze, nie chcialo mi sie ani bardziej spac, ani bardziej jesc ani siku czesciej...
    po prostu nic ze 'standardowych' objawów.
    a Ty jak masz?

‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ