X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, mocno mocno wspieram. nie poddawaj się i walczcie razem z Kropkiem. na pewno jeszcze nie wszsytko stracone!

malinka1984, Fedra, martusia1986, mala29_ lubią tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia Słońce, to jeszcze nic nie znaczy. Dbaj o siebie. Czasami Kropeczki robią takie figle. Nie wszystkie są grzeczne. Niektóre na samym początku napędzają stracha a potem wszystko jest OK. Ściskam <3

malinka1984, Tosia 1981, Fedra, ivi, martusia1986, mala29_ lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra super wiadomosc, jest maluszek, jest serduszko a plamienia napewna sie skoncza :) ja lutinus bralam do 10 tyg...teraz przeszlam na zwykla luteine podjezykowa i poki co plamien brak...

MisiaMisia, Fedra, Mixa, malinka1984, mala29_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znowu ja dziewczynki :)
    Znowu mam pytanie do was !!
    Ile czasu trwa od załapania się do programu do czasu przejścia do całej procedury stymulacji itd.

Wyczytałam że od lipca może będą leki refudnowane do stymulacji In Vitro :) Było by fajnie :D

MisiaMisia, mala29_ lubią tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    To znowu ja dziewczynki :)
    Znowu mam pytanie do was !!
    Ile czasu trwa od załapania się do programu do czasu przejścia do całej procedury stymulacji itd.

Wyczytałam że od lipca może będą leki refudnowane do stymulacji In Vitro :) Było by fajnie :D

Kochana to zależy od kliniki, obłożenia w danej klinice. U mnie to było właściwie bardzo szybko. Czekałam tylko do właściwego momentu cyklu:)
    Jednakże czytając wpisy innych dziewczyn bywa z tym różnie i niektóre czekają dłużej. Z jakiej miejscowości Jesteś? Może Laski doradzą coś w pobliżu Twojego miejsca zamieszkania.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z opolskiego i tak się zastanawiamy właśnie czy w lipcu nie uderzyć na rozmowe do kliniki !!!
    badania mamy wszystkie w tej klinice miałam 2 razy IUI robione !!
    I tak myśle czy jak w licpowym cyklu bym poszła na wizytę czy w sierpniowym cyklu by już coś działo się !!
    Czy to trwa dłużej !!

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Ja jestem z opolskiego i tak się zastanawiamy właśnie czy w lipcu nie uderzyć na rozmowe do kliniki !!!
    badania mamy wszystkie w tej klinice miałam 2 razy IUI robione !!
    I tak myśle czy jak w licpowym cyklu bym poszła na wizytę czy w sierpniowym cyklu by już coś działo się !!
    Czy to trwa dłużej !!

Aga o tym zdecyduje lekarz nie ma reguly, moze kazac porobic rozne, badania, zabiegi i dopiero potem zakwalifikuje. Na to pytanie nikt Ci nie odpowie bo to bardzo indywidualna kwesti plus jeszcze jaka jest kolejka w danej klinice

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za ciepłe słowa dziewczynki..jesteście kochane <3
    Wylałam morze łez i jeszcze płyną..:(

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, czy my już na ten temat nie rozmawiałyśmy! nie denerwuj Fasoliny! a płacz tego nie poprawia. weź proszę coś na uspokojenie bo tylko spokój Wam teraz potrzebny. błagam, proszę ...opanuj te łzy i obejrzyj głupi film. zajmij czymś głowę!

mala29_, ivi, martusia1986, Fedra lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiu dziewczyny maja racje. Prosze sproboj sie uspokoic, tak wiem ze to trudne ale sprobuj. Wiesz ze nie ulatwiasz maluszkowi tym ze sie stresujesz i placzesz,a ja bede sie modlic za Ciebie i twojego maluszka. Musi byc dobrze ja w to wierze i chciala bym zebys i ty w to sprubowala uwierzyc. Przytulam mocno :*

ivi, Tosia 1981, martusia1986, Fedra lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was :)

dziewczyny czy slyszalyscie o pICSI?

czytam was regularnie ale nie widzialam zadnych rozmow na ten temat..

p.s. kciukam za wszystkie kropeczki, male i duze i te ktore dopiero beda <3

pozdrawiam

Beata.D, MisiaMisia, niecierpliwa, Fedra lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tez in vitro tyle,ze nie ma seksiku na szkiełku tylko wstrzykniecie plemnika do komorki :)

Katha81, MisiaMisia lubią tę wiadomość

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale przy zwyklym ISCI tez wstrzykuje sie pleminka do komorki...
    a pISCI to niby to niby naturalna selekcja plemnika z uzyciem kwasu hialuronowego i potem oczywiscie wstrzykniecie go do komorki. Czy ktoras z was miala taka propozycje jak ISCI nie wyszlo?

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co masz na myśli ICSI nie wyszło? Nie zapłodniły się komórki?Ja miałam ICSI ale u Nas jest szczęśliwa 4ka teraz na zimowisku.

MisiaMisia, Fedra lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc malinka,

mam na mysli jesli nie dochodzi do zaplodnienia albo do zagniezdzenia a tym samym do ciazy.

tak patrze jakie metody oferuja Kliniki w Polsce i widze ze 'najpopularniejsze' to in vitro, ISCI i ewentualnie IMSI ale o pISCI nic niepisza.

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze to o takim czymś to nie słyszałam...

• Limia Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Mam nadzieję, że można się do Was przyłączyć? :)

Ja jestem dopiero na początku drogi do in vitro. Jesteśmy już po konsultacji z naszym lekarzem w klinice i planujemy podejście do ICSI po wakacjach. Z jednej strony chciałabym podejść już teraz. Z drugiej - potrzebuję trochę oddechu po nieudanych inseminacjach, poza tym czeka mnie kilka podróży służbowych związanych z lotami samolotem, więc wolę nie ryzykować. Wszystko wskazuje na to, że ruszam w sierpniu, najpierw z cyklem z yasmine na wyciszenie jajników i pewnie we wrześniu ICSI.

Mam do Was pytanie o samopoczucie w trakcie stymulacji? Czy przez te dawki podawanych hormonów odczuwałyście jakieś skutki uboczne? Czy po punkcji i transferze ograniczałyście pracę zawodową? Muszę zaplanować swoje obowiązki służbowe na te następne kilka miesięcy, w tym przygotować się na ewentualne "spowolnienie zawodowe", stąd moje pytania.

Śledzę Wasz wątek od jakiegoś czasu. Gratuluję tym, którym się udało i mocno trzymam kciuki za te dziewczyny, które czekają na pozytywny efekt :)

Kava, MisiaMisia, niecierpliwa, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ako99 wrote:
    Martusia, czy my już na ten temat nie rozmawiałyśmy! nie denerwuj Fasoliny! a płacz tego nie poprawia. weź proszę coś na uspokojenie bo tylko spokój Wam teraz potrzebny. błagam, proszę ...opanuj te łzy i obejrzyj głupi film. zajmij czymś głowę!

Wiem kochana wiem i bardzo Ci za to dziękuję <3 Jesteś kochana <3
    Postaram się jakoś wytrwać do tego poniedziałku..

ako99, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    martusiu dziewczyny maja racje. Prosze sproboj sie uspokoic, tak wiem ze to trudne ale sprobuj. Wiesz ze nie ulatwiasz maluszkowi tym ze sie stresujesz i placzesz,a ja bede sie modlic za Ciebie i twojego maluszka. Musi byc dobrze ja w to wierze i chciala bym zebys i ty w to sprubowala uwierzyc. Przytulam mocno :*

Dziękuję <3

• Kava Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:22

Limia, Beata.D, niecierpliwa, Fedra lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ