IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Beta <o.5Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
anakonda wrote:Beta <o.5
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Dziewczyny, jakaś masakra po prostu. W zeszły wtorek robiłam bete, to był 10 dpt, beta 3,040 ani pozytywna, ani negatywna. Biorąc pod uwagę fakt, że to in vitro, to mało prawdopodobne, że beta wzrośnie lekarz kazał odstawić leki. Tak zrobiłam. W sobotę przyszła @, bardzo bolesna. Tonę leków przeciwbólowych wzięłam. Przez cały tydzień miałam lekkie krwawienie a dziś mocniejsze. Wczoraj po przeczytaniu postu Mimbali coś mnie naszło, od kilku dni jest mi niedobrze, miesiączka dziwna, bo żywa krew bez skrzepów, dziś tej krwi więcej niż w poprzednich dniach. Po południu zrobiłam test i nogi się pode mną ugieły bo po sekundzie wyskoczyła druga krecha. Załamałam się. Gdybym jednak tydzień temu się nie poddała i wierzyła w cuda to powtórzyłabym betę nie odstawiła leków i dziś byłoby wszystko dobrze. A tak? Już może być po wszystkim. Chyba do końca życia będę mieć pretensje i do siebie i do lekarza
-
Mallina wrote:Tak jutro beta, od testu biorę od nowa leki. Kontaktowałam się z dwoma lekarzami, obaj twierdzili , że po prostu trzeba czekać. Zrobić bete jeśli to możliwe jutro i tyle można zrobić.
Anatolko co masz na myśli pisząc leki rozkurczowe? Nospa?
Kochana daj pilnie znać. Będę czekać i myśleć o Tobie. -
Kurcze Mallina!!
Przy becie sprawdz progesteron odrazu.
Zycze cudu Miblowego...tez bym nie myslala o powtorce bety z 10 dnia...
Trzymamy kciuki,twardziela masz w brzuchu co walczy :-)walcz tez,bez pretensji do siebie!5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Hej dziewczyny, nie było mnie kilka dni ale za dużo się działo
A teraz świeta i nie ma jak nadrabiać. Ostatnie 2 strony tylko nadrobiłam.
anakonda przykro mi, że na święta nie dostałaś prezentuOby kolejny raz już był szczęśliwy :*
Mallina nie chcę Cię stresować, ale ja tak miałam. Niestety nic z tego nie wyszło. 1,5 roku temu brałam duphaston i odstawiłam. Potem dostałam plamienie i założyłam, że to @ przyszła. Kilka dni była i krew i plamienie na zmianę, ale nie było to typowe jak w trakcie @. W końcu po kolejnych kilku dniach test i druga kreska w 5 sekund się pokazała. Poleciałam na betę, wyszła 266. Po dwóch dniach niestety kolejna była tylko 277. U lekarza nie było nic zupełnie widać, więc podejrzewał pozamaciczną. Poszłam do szpitala. Leżałam 2 tyg i beta cały czas rosła, tylko że cały czas zbyt wolno, bardzo malutko. W usg nic nie było widać, w jajowodach również nie. Po 2 tyg w końcu lekarz zdecydował o łyżeczkowaniu. W wyskrobinach nie znaleźli pęcherzyka. Wychodzi na to, że poroniłam wcześniej a organizm nie wiadomo czemu nadal bhcg produkował do niecałego 1000 w dniu zabiegu. W dodatku po zabiegu plamiłam nadal przez 3 tygodnie. W sumie 1,5 miesiąca plamienia. Beta spadła dopiero po 2 tyg. Ogólnie bardzo dziwna akcja. Nie życzę Ci tego, mam nadzieję że u Ciebie jednak okaże się że maluszek walczył i jest z Tobą, jednak postaraj się nie nastawiać :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 23:53
-
A my dziś byliśmy w klinice i zaczynamy od kolejnego cyklu
Krótki z antagonistą. Mam gonal f do stymulacji - która miała/ma i jakie wrażenia po tym?
Do tego mam Euthyrox, bo za wysokie TSH trochę. I od jutra mam brać Dupka żeby @ przyszła w terminie.
Wreszcie coś sie dzieje, to czekanie mnie już męczyło
A wyniki tż nagle okazały się idealne, oprócz lekko obniżonego parametru ruchu, co podobno nie ma znaczenia przy tak dużej ilosci plemników. U mnie też w sumie większość ok, jedynie problem z LH, FSH , bo trochę FSH za wysokie ale to związane z PCOS. Chyba się łapiemy na niepłodność idiopatycznąNawet dziś na USG był piękny pęcherzyk i owulka będzie pewnie jutro lub pojutrze. Tylko ciąży brak.
No tak czy siak, cieszę się że już działamyKwiecień będzie intensywny
-
Mallina wrote:Tak jutro beta, od testu biorę od nowa leki. Kontaktowałam się z dwoma lekarzami, obaj twierdzili , że po prostu trzeba czekać. Zrobić bete jeśli to możliwe jutro i tyle można zrobić.
Anatolko co masz na myśli pisząc leki rozkurczowe? Nospa?
Nospa, buscopan co tam masz.
Stres będzie, ale życzę wersji Mimblowej niż Vioris. Bete trzeba sprawdzić to wiesz. Jeśli nie będzie niziutka to IP i sprawdzenie czy to właśnie nie ciąża pozamaciczna, bo z tym nie ma żartów.
&& -
Vioris, jeśli podwyższone jest FSH to nie chodzi o pcos. Poczytaj, bo ono jak jest blisko górnej granicy normy powoduje problemy ze stymulacją. Z odpowiedzią na nią.
Przy PCOS chodzi o wysokie Lh, które powoduje brak skoku (piku) i brak naturalnej owulacji w związku z tym._cherryLady, vioris lubią tę wiadomość