IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
lipa wrote:Dziewczyny apropos tych preparatów białkowych - po pierwsze możecie je rozpuszczać w wodzie, smak wtedy będzie mniej intensywny, bo nie będzie dochodziła słodycz mleka.
A po drugie nie musicie ich pić. Możecie je dodoawać do różnych dań, często trenerzy na fb czy innych stronach udostępniają przepisy na np. omlety z białkiem, racuszki, placuszki różne. Wtedy wchodzi łatwiejWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 11:18
Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
lipa wrote:Stężenie hcg rano jest najwyższe, ALE w moczu - przez noc długo nie sikasz
dlatego ma to znaczenie przy testach ciążowych. Stężenie w krwi jest niezależne od pory dnia, a raczej ciągle rośnie. Tak myślę
-
dziewczyny czekające na bete !!! brak objawów to też objaw u mnie bez mała nadal brak objawów (powiększone piersi i wieczorem niebieskie zyłki) w nocy fakt wstaje po 2-3 razy siusiu ale takto nic. Głowy do góry i wierzyć w każdego Kropka, Bąbla czy Fasolkę!!!
lilou, V., PragnącaDziecka, kkkkasia, ewlinaaa85, amygdala, Joanna85, lawendowapani lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Witajcie dziewczyny
Witam się ponownie po ostatnim pożegnaniu.Wracam z kliniki z rozpisana drugą stymulacja,od dziś zaczynam na puregonie.Liczba pęcherzyków antralnych na start po 10 na każdym jajniku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 14:45
amygdala, V., lipa, Eltasz, Anatolka, Konwalia, Aga78, asia-m-b, monia2015, Mimi86, nika03, Asiula86, Tosia 1981, gosia81, Joanna85 lubią tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
karina76 wrote:Witajcie dziewczyny
Witam się ponownie po ostatnim pożegnaniu.Wracam z kliniki z rozpisana drugą stymulacja,od dziś zaczynam na puregonie.Liczba pęcherzyków antralnych na start po 10 na każdym jajniki.
No to do dzieła! Powodzenia!karina76 lubi tę wiadomość
-
lipa wrote:Dziewczyny apropos tych preparatów białkowych - po pierwsze możecie je rozpuszczać w wodzie, smak wtedy będzie mniej intensywny, bo nie będzie dochodziła słodycz mleka.
A po drugie nie musicie ich pić. Możecie je dodoawać do różnych dań, często trenerzy na fb czy innych stronach udostępniają przepisy na np. omlety z białkiem, racuszki, placuszki różne. Wtedy wchodzi łatwiej
Dziewczyny, jesteście pewne, że podczas stymulacji można przyjmować takie preparaty? Jasne, białko jest potrzebne, ale czy na pewno nie zaszkodzi suplementacja sztucznym białkiem, tzn. nie pochodzącym z pożywienia? Rozmawiałyście na ten temat z lekarzem?
Ja trochę się boję tak eksperymentować, ale chciałabym zwiększyć szansę na udaną procedurę. Póki co wprowadziłam do diety jak najwięcej produktów wysokobiałkowych, czyli soja, ryby, orzechy itd. Nad tymi odżywkami cały czas się zastanawiam.... -
Dziewczyny mam pytanie jakie leki brałyście po transferze? Bo lista leków od mojego lekarza mnie przeraziła, tym bardziej że jak czytam ulotki to prawie wszystko zakazane w ciąży:/ mam brać oczywiście luteine 3 razy dziennie, zastrzyk prolutex, estrofem, medrol, witaminę D3 4000j, acard i prenatal, rozumiem witaminy i luteine ale reszta to jakiś hardkor. Tez was tak faszerowali po transferze?
-
icsi wrote:Dziewczyny mam pytanie jakie leki brałyście po transferze? Bo lista leków od mojego lekarza mnie przeraziła, tym bardziej że jak czytam ulotki to prawie wszystko zakazane w ciąży:/ mam brać oczywiście luteine 3 razy dziennie, zastrzyk prolutex, estrofem, medrol, witaminę D3 4000j, acard i prenatal, rozumiem witaminy i luteine ale reszta to jakiś hardkor. Tez was tak faszerowali po transferze?
Ja brałam- i nadal biorę:
zastrzyki clexane
encortolon
estrofem
duphaston
luteina
dha + witaminy
A przez kilka dni brałam jeszcze:
zastrzyki z ovitrelle
bromergon
metformaxWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 15:38
-
Pragnąca gratulacje!
V nie skusiłaś sie na sikańca?PragnącaDziecka lubi tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
pysia wrote:to prawda ze nie zaleca sie w cyklu z trensferem duzej ilosci witaminy C? o co chodzi? ja zaczelam od jakiegos miesiaca pic codziennie wode z cytryną i miodem , powinnam przestac w cyklu z transferem? czy to jakies bzdury?
ja codziennie piję wit c lewoskrętną 1 gram to bardzo duża dawka, nie słyszałam, żeby przeszkadzała w zagnieżdżeniu.. a skąd te informacje??pysia lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Ja biore:
- encorton
- fragmin
- luteina 3x1
- prolutex
- duphaston
- kwas foliowy
czy jakieś leki z powyższych ktoś miał refundowane?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 17:20
-
Ja dziś po pierwszym podglądaniu, ale niewiele wiem. Tylko tyle, że pęcherzyki rosną...
W sobotę kolejne usg i decyzja co dalej.
Pragnąca gratuluję pozytywnego testu
Karina kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 16:46
V., PragnącaDziecka, karina76 lubią tę wiadomość