X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Dziewczyny, a Wasi mężowie byli z Wami podczas transferu? Bo ja sama już nie wiem, z jednej strony wiadomi chciałabym aby mój mąż był wtedy przy mnie ale z drugiej nie wiem czy to nie będzie zbyt krępujące dla niego, dla mnie jak jakiś inny facet tzn. Lekarz będzie majstrowal między moimi nogami... Może to głupie... ale nie miałyście takich rozterek? Jak Wasi mężowie to zniesienia? Co radzicie?
    U mnie w klinice nie ma mozliwosci raczej,no moze jakbym spazmowala :-/
    Nikt sie o meza nie pyta ani uczucia jego czy moje hehe,nie ma na to czasu,kolejne czekaja na transfer...lozko trzeba zwolnic ;-)
    No chyba ze sa kliniki gdzie wpuszczaja partnera,ale wtedy to ja chyba bylabym skrepowana jakby mi za glowa stal...a tak ja,polozna i lekarz i pelne skupienie ;-)

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka, mysle podobnie :) Tez dziwnie bym się czuła, a on pewnie też ☺ Dlatego chyba na korytarzu sobie poczeka

zem3df9hunlqvfmi.png
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara wrote:
    Jestem po wizycie :) kropek ma 3,7mm, serduszko jeszcze nie teraz, dopiero za dwa tygodnie, już nie mogę się doczekać się:) i powoli wyłączamy leki.
    Chiara chciałam tylko dopytać - czy widziałaś pęcherzyk czy również zarodek?
    Bo piszesz o kropku, to pewnie zarodek tak?
    Pozdrawiam :)

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • triss Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) zostalam wywołana odnośnie wizyty u doktora Pasnika. Ja zabrałam profilaktycznie całą swoją teczkę że wszystkimi wynikami badań, które od początku starań mieliśmy robione. Uważnie przejrzał protokoły z transferów zarodkow, zatrzymał się na wynikach badań tarczycy i badań immunogicznych które do tej pory miałam robione ( immunofenotyp). Kilka badań zlecił dodatkowo - możesz zrobić je na miejscu bądź w innym labie. Ja robiłam od razu w apc.

Gdyby coś służę pomocą ; ) dobrej nocy

• pysia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dzis rano zapomnialam wziasc estrofem i encorton.. mam przepisane 2x1 esterofem i 1x1 encorton. mam wziasc teraz ? biore zawsze rano encroton i estrofem po jednej tab i wieczorem estrofem 1 tab. nie wiem czy brac teraz na wieczor encorton i 2 estrofemy czy odpuscic dawke.. ehhh

moze ktos podpowie? :)

jak pominęłam jedną tabletke, może to mieć jakis wpływ... czy ominiecie jednej tabletki nie bedzie miec wpływu?biore encorton 5mg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 23:41

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie spodziewałam się, że chwilowe pojawienie się "weteranki" wywoła zaciekawienie tylu osób...Takasobieja, Kava, Konwalia - dzięki za pamięć. Chyba jestem już ostatnią weteranką - ale ktoś musi.
    Od początku roku zajęłam się z badaniem immunologii i jej leczeniem - jeśli mogę tak to nazwać. Już jestem na finiszu. w tym cyklu scratching w GynCentrum i ostatni transfer - mam nadzieję - w kolejnym cyklu. Stan fizyczny super, stan psychiczny obojętny. Czekam tylko na moment za 2 miesiące, kiedy będę mogła powiedzieć, że zrobiłam absolutnie wszystko, co mogłam - a jakie będą mi towarzyszyły emocje to się okaże...Pa pa, powodzenia Dziewczynki!!!

Anatolka, asia-m-b, Konwalia, gosia81, nika03, Beata.D, Joanna85 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz czekal na mnie, nie mialam opcji go wziecia, jak by mogl to by pewnie chetnie poszedl. Teraz w 6 tc na 1 wizyte USG sprawdzajaca czy bije serduszko , poszedl ze mna :)

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Dziewczyny, a Wasi mężowie byli z Wami podczas transferu? Bo ja sama już nie wiem, z jednej strony wiadomi chciałabym aby mój mąż był wtedy przy mnie ale z drugiej nie wiem czy to nie będzie zbyt krępujące dla niego, dla mnie jak jakiś inny facet tzn. Lekarz będzie majstrowal między moimi nogami... Może to głupie... ale nie miałyście takich rozterek? Jak Wasi mężowie to zniesienia? Co radzicie?

U mnie w obu klinikach nie było opcji Towarzystwa w czasie transferu, ale w pierwszej mąż mógł wejść na salę po jak się leżało na fotelu te 20minut. Ja nie żałuję, nie ma dla mnie w tym Szczególnej magii. Kolejny "zabieg", lekarz między nogami, usg, rurki, kabelki, sprzęt na sali...

lipa, Mimi86 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej klinice nie było takiej możliwości.
    Teraz mąż wszedł ze mną bo było można i bardzo był ciekawy ;)
    Ale to prawda nie ma w tym żadnej magii.
    Przynajmniej miałam sobie z kim pogadać przez te pół godziny po transferze ;)

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • cicho sza Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:

No właśnie ja wczoraj się mega zdziwiłam. Miałam kroplówkę i o dziwo dostałam łóżko w gyn. Więc leżę, a obok mnie dwie panie a z nimi dwóch panów. Obie panie czekały na transfer. Nie uwierzycie, ale najpierw jeden pan został ubrany w tą cudną niebieską narzutkę (koszulę) i wszedł na transfer ze swoją żoną/dziewczyną, a potem drugi pan zrobił to samo z drugą panią... Mój mąż wpadł do sali po klucze i jak zobaczył to zapytał: a czemu ja nie mogłem? Więc chyba jednak są wyjątki.

Anatolka lubi tę wiadomość

Kosmos :-*
    ex2bvcqg40r3u5h2.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziwne, bo mnie mówiono, że na tych lozeczkach leżą panie po punkcjach i zabiegach w tych śmiesznych polprzezroczystych sukienkach, gdzie widać dokładnie wszystko... Nie chciałabym musieć przeparadowac w takim stroju obok siedzących przy innych łóżkach obcych mężczyzn... Chyba, że skończyły się te ubranka i ma się normalne...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Mam prośbę czy moglybyscie wrzucić jeszcze raz artykul o Białku podczad stymulacji? Albo podac str gdzie jest.
    W j. Ang.
    O jakich ilościach było mówione?
    2 łyżki dziennie podczas stymulacji czy wcześniej?
    Co jeśli chodzi o mężczyznę?

iv09i09katk65tr1.png
  • cicho sza Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    To dziwne, bo mnie mówiono, że na tych lozeczkach leżą panie po punkcjach i zabiegach w tych śmiesznych polprzezroczystych sukienkach, gdzie widać dokładnie wszystko... Nie chciałabym musieć przeparadowac w takim stroju obok siedzących przy innych łóżkach obcych mężczyzn... Chyba, że skończyły się te ubranka i ma się normalne...

Nie. Są dalej przezroczyste. Na punkcję przemaszerowałam w takim wdzianku koło pana, który siedział przy łóżku swojej pani.... bez komentarza :)

ex2bvcqg40r3u5h2.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cicho sza wrote:
    Nie. Są dalej przezroczyste. Na punkcję przemaszerowałam w takim wdzianku koło pana, który siedział przy łóżku swojej pani.... bez komentarza :)
    OMG!!

• cicho sza Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    OMG!!

Luuuuz, jakoś przestało mnie to ruszać. Chyba się starzeję :)
    ale od standardów odbiega to dość poważnie.. :)
    W sobotę nie miałam łóżka przed transferem, siedziałam na krześle w tym czymś przezroczystym. Obok pan :) a ja tyłkiem świeciłam :) Po zabiegu dostałam łózko. Intralipid był w poczekalni :)
    Spoko :) po 5 inseminacjach, 4 histeroskopiach i 6 transferach muszę przyznać, że już mam to głęboko w nosie... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 08:37

ex2bvcqg40r3u5h2.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ponawiam prośbę jeśli ktoras pamieta str o białku i jak i w jakiej ilości sie zazywa proszę o pomoc.

iv09i09katk65tr1.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cicho sza wrote:

Ja na ostatnim transferze odmówiłam ubrania tej ich sukieneczki. Powiedziałam, że mam swoją koszule i ja ubieram. Stanowczo. Położna chyba nie miala smialosci mi odmówić... ;-)

emeska lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cicho sza wrote:
    Luuuuz, jakoś przestało mnie to ruszać. Chyba się starzeję :)
    ale od standardów odbiega to dość poważnie.. :)
    W sobotę nie miałam łóżka przed transferem, siedziałam na krześle w tym czymś przezroczystym. Obok pan :) a ja tyłkiem świeciłam :) Po zabiegu dostałam łózko. Intralipid był w poczekalni :)
    Spoko :) po 5 inseminacjach, 4 histeroskopiach i 6 transferach muszę przyznać, że już mam to głęboko w nosie... :)
    No to pojechali...widze ze ruch jakvw Rzymie...interes sie kreci w naszej klinice.

• cicho sza Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    No to pojechali...widze ze ruch jakvw Rzymie...interes sie kreci w naszej klinice.

Oj tak.... chyba zaczyna ta klinika być za mała :)
    chociaż jak Któraś z Was leczy się w gynemedzie w Łodzi (tam też się leczę) to i tak gyn wydaje się jak pałac :))

Tyszanka81 lubi tę wiadomość

ex2bvcqg40r3u5h2.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:
    Chiara chciałam tylko dopytać - czy widziałaś pęcherzyk czy również zarodek?
    Bo piszesz o kropku, to pewnie zarodek tak?
    Pozdrawiam :)
    Chyba źle się wyraziła pęcherzyk miał 3,7mm, lekarz powiedział, że na tym etapie ciąży jest wszystko dobrze. Teraz czekamy na więcej do następnego czwartku :)

U mnie w klinice mąż wszedł przed transferem do gabinetu żeby wysłuchać embriologia na temat zarodków i później czekał na korytarzu. Miał możliwość wejść na te 20min po transferze, jednak ja nie chciałam.

Też bym tej koszulki nie założyła. U nas w klinice masz zawsze swoją :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 08:55

sylvuś lubi tę wiadomość

‹‹ 3261 3262 3263 3264 3265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ