IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Vaina wrote:a w Provicie jak wyglada transfer? Z czy bez faceta? i tez w tych przeźroczystych koszulkach? Może ktoś opowiedzieć kto miał
Bez. Ewentualnie możesz poprosić, żeby na te kilkanaście minut leżenia po wszedł do Ciebie. Transfer jest we własnej koszuli na fotelu gin i na nim się później leży. Chyba, że ostatnio się coś zmieniło. -
cicho sza wrote:W gyncentrum Katowice, i u immunologa w Gynemedzie w Łodzi.
Ja bym ich rozniosła,za takie cos ...ale ja ogólnie nerwowa jestem:D
Powodzenia kochana :*cicho sza lubi tę wiadomość
Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
Anatolka wrote:Bez. Ewentualnie możesz poprosić, żeby na te kilkanaście minut leżenia po wszedł do Ciebie. Transfer jest we własnej koszuli na fotelu gin i na nim się później leży. Chyba, że ostatnio się coś zmieniło.
-
Lunk_a wrote:To byl jakiś zagraniczny artykul.
Ale dziekuje:)
A moze pamiętasz co dziewczyny pisaly o ilosci tego bialka w proszku?
Proszę w j. ang http://www.medscape.com/viewarticle/803821
jeśli chodzi o ilość to wszystko zależy od Waszej diety, piszę Waszej, bo to tyczy się Ciebie i męża, jego dieta też wpływa na jakość zarodków.
Ja osobiście jem dużo nabiału, ryb, orzechów więc mi wystarczyły dwie miarki dziennie, miarki a nie łyżki. Miarka zazwyczaj jest dołączona do białka.Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Vaina wrote:a w Provicie jak wyglada transfer? Z czy bez faceta? i tez w tych przeźroczystych koszulkach? Może ktoś opowiedzieć kto miał
Przed transferem zaprasza się do sali obojga na papierologię i rozmowę z embriologiem. Później Pan wychodzi, kobieta do łazienki i wskakuje w swoją koszulkę następnie zastrzyk w pupę, później przychodzi lekarz i robi transfer (na fotelu ginekologicznym). Po głównej atrakcji leży się 20 minut i w tym czasie zaprasza się Pana ponownie...no chyba, że nie chceszWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 11:06
Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, piszę do was bo mam problem, jutro mam punkcję, a wczoraj progesteron wyszedł mi 1,13ng lekarz kazał mi się zastanowić czy nie odroczyć transfer, ponieważ jest za wysoki poziom progesteronu, a przy tym mniejsza skuteczność . Przy poprzedniej stymulacji miałam 1,2 i nikt nie pytał mnie czy nie odroczyć transferu:(. Także zastanawiam się czy ten poziom progesteronu rzeczywiście jest taki zły by przesunąć transfer? Może któraś z Was miała podobny problem. Nie wiem co mam zrobić
Pozdrawiam Was wszystkie:))
-
to ja opiszę jak to wygląda w szpitalu w Białymsotku
Sale są dwuosobowe, partnerzy są wypraszani na korytarz w razie potrzeby
na dobry początek przebieramy się w swoją koszulę, kto nie ma, dostaje szpitalną ale nie przeźroczystą
następnie zastrzyk i czekamy. Jeśli mamy szczęście wołają nas szybko jeśli nie trochę trzeba poczekać (ja ostatnio na crio czekałam ok 50 min)
Po transferze na fotelu leżymy 10 min z nogami w górze, następnie na łóżku leżymy 40 minut. Po wszystkim do domu razem z dzidziolkiemtriss lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Ja mam 1,4 i nie odraczają mi. Ale wiem ze co klinika to inne normy.
Niektóre maja do 1 niektóre do 1,5 a niektóre nawet do 2.Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
asia-m-b wrote:Proszę w j. ang http://www.medscape.com/viewarticle/803821
jeśli chodzi o ilość to wszystko zależy od Waszej diety, piszę Waszej, bo to tyczy się Ciebie i męża, jego dieta też wpływa na jakość zarodków.
Ja osobiście jem dużo nabiału, ryb, orzechów więc mi wystarczyły dwie miarki dziennie, miarki a nie łyżki. Miarka zazwyczaj jest dołączona do białka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 11:31
-
www.medscape.com/viewarticle/803821
może teraz zadziała?
ja jestem z artemidy
ogólnie wprowadźcie sobie dietę wysokobiałkową i niskowęglowodanową wcześniej a nie od stymulacji, niech ona zadziała już na Wasze organizmy, niech ma szanse się wykazaćWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 11:42
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
Lunk_a wrote:To byl jakiś zagraniczny artykul.
Ale dziekuje:)
A moze pamiętasz co dziewczyny pisaly o ilosci tego bialka w proszku?
Byłam w listopadzie na spotkaniu z dietetykiem sportowym i zalecane maksymalne dawki białka w proszku to 30gr dla kobiet i 20gr dla mężczyzn
Hashimoto, MTHFR ,teratozoospermia, namieszane w immuno, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza AMH 0,36
START 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11,12.2019 i 02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
03.2025 V IVF - 2.11 zamrożona -
asia-m-b wrote:www.medscape.com/viewarticle/803821
może teraz zadziała?
ja jestem z artemidy
ogólnie wprowadźcie sobie dietę wysokobiałkową i niskowęglowodanową wcześniej a nie od stymulacji, niech ona zadziała już na Wasze organizmy, niech ma szanse się wykazać -
kurcze no mi działa skopiuj i wklej w googla otworzy się wtedy
poza tym tamten wpis na blogu jest tłumaczeniem tego artykułu
tak prostych węgli nieeeeee!
oczywiście złożone jak najbardziejWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 11:58
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
asia-m-b wrote:kurcze no mi działa skopiuj i wklej w googla otworzy się wtedy
poza tym tamten wpis na blogu jest tłumaczeniem tego artykułu
tak prostych węgli nieeeeee!
oczywiście złożone jak najbardziej