IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Amygdala, trzymam kciuki! Na transferach byłam w "klinikowych" sukienkach, bez męża - podczas pierwszego był w poczekalni, podczas drugiego w pracy
chyba bym nie chciała, żeby wchodził ze mną na salę zabiegową, nie widzę sensu.
Dzisiaj w nocy dostałam okres - 2,5 doby po odstawieniu leków, rano tak mnie bolało że myślałam, że nie dam rady pójść do pracy, ale na szczęście po tabletkach puściłoWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 08:56
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
V. - przykro mi
Trzymam kciuki żeby się przy kolejnej próbie udało
Co ja mówię, uda się
Lunk_a - to jedyne co mam: http://dobrzebozdrowo.blogspot.com/2013/07/odzywianie-przy-ivf-i-nie-tylko.html06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
Cześć. Chcę Wam opisać, jak wygląda transfer w novum, ponieważ jak widać, można to przeprowadzić tak, aby pacjent czuł się komfortowo.
W klinice są trzy sali transferowe, przeznaczone każda tylko dla jednej pary. Salka jest zarezerwowana dla danej pary na jakieś 30min. Para przychodzi normalnie ubrana, tylko ochraniacze na nogi. Na wstępie jest rozmowa z embriologiem, ale nie jest to rozmowa twarzą w twarz. Embriologa słychać przez głośnik i patrzy się na monitor, gdzie są pokazane transferowe zarodki. Embriolog opisuje ich stan. Następnie kobieta rozbiera się od pasa, a partner proszony jest o stanie za fotelem ginekologiczny, przy głowie partnerki. Transfer jest pod kontrolą usg, lekarz cały czas pokazuje wszystko na monitorze, tu najwięcej trzeba tłumaczyć mężczyźniePo transferze kobieta pozostaje przez 10 min na fotelu, jest przykrywana prześcieradłem i ten czas para spędza tylko w swoim towarzystwie. Oczywiście jest włączona na ten czas muzyka relaksacyjna
Konwalia, gosia81, vioris, V. lubią tę wiadomość
-
Vaina wrote:V. - przykro mi
Trzymam kciuki żeby się przy kolejnej próbie udało
Co ja mówię, uda się
Lunk_a - to jedyne co mam: http://dobrzebozdrowo.blogspot.com/2013/07/odzywianie-przy-ivf-i-nie-tylko.html
Ale dziekuje:)
A moze pamiętasz co dziewczyny pisaly o ilosci tego bialka w proszku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 09:30
-
tylko tyle, że dziennie powinniśmy ok. 1,5g na kg masy ciała, ale oprócz tego proszku jemy trochę białka, więc ja staram sie tak jeść - 25-50gram dziennie06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
-
Niby komórki tworzą się przez ok 90 dni więc lepiej zacząć wcześniej.
Cięzko mi stwierdzić ile proszku na łyżki bo ważę, ale 20g to może będą z 2 pełne łyżki.
Ale może ktoś mądrzejszy lepiej się wypowie, bo ja dopiero początkująca jestemWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 09:48
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
-
Vaina wrote:Niby komórki tworzą się przez ok 90 dni więc lepiej zacząć wcześniej.
Cięzko mi stwierdzić ile proszku na łyżki bo ważę, ale 20g to może będą z 2 pełne łyżki.
Ale może ktoś mądrzejszy lepiej się wypowie, bo ja dopiero początkująca jestem -
Dziewczyny W invimedzie transfer tez jest bez faceta?Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
amygdala wrote:Dziewczyny to Wy do transferu przebierać się w koszulki? :o U mnie chyba normalnie będzie, jak do badania ginekologicznego...5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
cicho sza wrote:Dziewczyny, pytanie z innej beczki: zostało mi 300 gonalu (nie zużyłam całego pena); on sobie może leżeć w lodówce czy lepiej szybko dać go Jakiejś potrzebującej?
cicho sza lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Ja opowiem wam moja przygod z bialkiem, a wiec dlugi protokol rozpoczelam jakos w listopadzie, w grudniu mialam pick up 21 a 24 transfer. W stczniu Beta wyszla negatywna. Ja bedac taka radosna , ze moze wkoncu bede wciazy podjadalam sobie sporo w tym calym czasie + swieta przytylam z ponad 4kg . Po nieudanym transferze brak mrozakow, postanowilam zrobic przerwe , zeby troche ochlonac po tym wszystkim i nie chcialam tez od razu znow do stymulacji podchodzic . Myslalam zrobie 3 miesiace przerwy, no to co ja mam robic w tym czasie , a wiec zdalam sobie sprawe , ze zajadalam stres w pracy i zwazany z cala stymulacja, postanowilam sie odchudzic , znalazlam diete Dukana , a to jest wlasnie dieta bialkowa. Stosowalam ja przez dobry miesiac , a pozniej sprawdzilam czy moge jak stosowac w czasie zajdcia w ciaze i nie byla polecana , wiec stopniowo z niej schodzilam , zeby nie miec efektu jojo. Schudlam w sumie 6 kg , a do tego zaszlam w ciaze pod koniec marca. Mialam lepsze embriony niz poprzednio, ale moze tez ta dieta bialkowa. Nie uzywalam zadnych odzywek , jadlam poprostu serki , jogurty, ryby, jajka,mieso(oprocz wieprzowiny). Mozecie poprostu skorzystac z tych przepisow , zeby moze urozmaicic swoj jadlospis , dodac troche wiecej bialek. Poprostu u mnie sie udalo , ale nie wiem czy rzeczywiscie te bialka pomogly.
Transfer u nas wyglada tak 4 lozka i 4 krzesla , parawan z szafkami na ubrania, kazda pani zdejmuje dol i pod kolderke. Panowie sa wypraszani jak ktoras z kobiet , potrzebuje do wc lub za parawan. Zostajemy na tych lozkach do transferu, pielegniarka przewozi nas do sali na transfer i odwozi. Lezy sie godzinke po i do domu. Najlepiej zawsze miec dluga bluzke
-
Nic nie przebije oddawania nasienia przez obcego nam Pana w gynemedzie. Pan został zaproszony do pokoju usg. Siedział tam borok i siedział. Jak wyszedł po jakiś 30 minutach to panie recepcjonistki zaczęły bić brawo
Iva79, zizia_a, gosia81, vioris, nika03 lubią tę wiadomość
Kosmos :-*
-
Cicho_sza gdzie Ty sie leczysz ???? 8O
Iva79 lubi tę wiadomość
Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
Czy to możliwe, żeby podczas stymulacji przed punkcją estradiol w ciągu 3 dni skoczył z 2,5 tys na 8,4 tys? Czy lab się pomylił? Nie czuję się jakoś źle ale już mi świeży transfer odwołali
W mojej klinice oba transfery były z partnerem, za pierwszym razem lekarz bardzo dokładnie mówił co i jak będzie robił i co, gdzie jest. Nie musiałam się przebierać do transferów.
BTW został mi jeden menopur 75 i nie wiem co z nim zrobić... -
Milkowiec wrote:Czy to możliwe, żeby podczas stymulacji przed punkcją estradiol w ciągu 3 dni skoczył z 2,5 tys na 8,4 tys? Czy lab się pomylił? Nie czuję się jakoś źle ale już mi świeży transfer odwołali
W mojej klinice oba transfery były z partnerem, za pierwszym razem lekarz bardzo dokładnie mówił co i jak będzie robił i co, gdzie jest. Nie musiałam się przebierać do transferów.
BTW został mi jeden menopur 75 i nie wiem co z nim zrobić...Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach...