IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Cytologia to chyba pokaże czy nie ma komórek niewłaściwej budowie, a wymaz pokazuje czy są drobnoustroje i jakie i jak dużo....
Anatolka mnie poprawie w razie gdy źle mówięNiepłodność idiopatyczna, rocznik 77'
Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞
Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli. -
I Dziewczęta,
rzadko tu zaglądam ostatnio, ale to forum zawsze potrzebuje dobrych wieści.
To ja dziś z dobrymi
beta 7dpt - 99, 10dpt - 471, criotransfer blastki 4aalilou, opu, chiara, karina76, nika03, Madzik_6, Karolina1111, lipa, Mimi86, asia-m-b, Tyszanka81, V., shooa, Caribbean, Beata.D, Konwalia, monia2015, Joanna85, Kaczorek, ewlinaaa85, Bianka4, sylvuś, józefka, Tosia 1981, Eltasz, Anuszka, gosia81, vioris, ka_tarzyna lubią tę wiadomość
Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'
Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞
Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli. -
Opu:
Wydruki z usg niekoniecznie, bardziej mi chodziło o wyniki różnych badań, np. tych które wymieniłaś, drożność, nasienie. Najpierw mówiłam o dotychczasowym leczeniu, później on pytał, a na końcu zaproponował leczenie. Sympatyczny człowiek, słucha uważnie i odpowiada na pytania jeśli nie zrozumiesz czegoś.
Badania robią na miejscu, a wyniki były nawet szybciej niż informowali przy oddawaniu krwi, zależy jakie Ci zleci. Wyniki będziesz mogła sobie podejrzeć na stornie www, do której dostaniesz login i hasło, konkretne są tam podane "widełki" norm. Pojechałam na konsultacje dopiero jak już miałam wszystkie wyniki dostępne.
Niby płaci się kartą, ale często są tam jakieś problemy z łączem i musieliśmy i tak szukać bankomatu, więc lepiej się cokolwiek przygotować w gotówce (wizyta 150zł), płacisz przed. -
nick nieaktualny
-
amygdala wrote:Dzięki Dziewczyny za słowa wsparcia. Napiszcie proszę, po transferze to od razu z fotela schodziłyście i do domu? Bez żadnego leżenia i odczekania? U mnie w klinice podobno transfer i myk z fotela. Nie wiem czy to dobrze czy nie? Tak bym chciała zrobić wszystko, żeby ten zarodek został ze mną...
amygdala - ja po transferze chciałam namówić lekarza, żebym mogła ze 2h poleżeć, ale niestety nie dał się przekonać. 15 minut i do domuamygdala lubi tę wiadomość
I procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
opu wrote:a jak np wyjda wyniki w normie, to czy konieczna bedzie jeszcze jedna wizyta konsultacja i jakies leczenie czy sugestie przy kolejnym in vitro ?
Przy wynikach w normie..nie wiem. Pewnie i tak bym pojechała do niego, żeby jako lekarz zinterpretował te wyniki i coś poradził. -
Sansivieria wrote:Miałam zleconych 5 badań, 3 z nich wyszły złe - stąd leczenie zanim podejdę do ostatniego transferu.
Przy wynikach w normie..nie wiem. Pewnie i tak bym pojechała do niego, żeby jako lekarz zinterpretował te wyniki i coś poradził.
Dziewczyny, a gdzie dokładnie przyjmuje ten immunolog? Ja jestem z W-wy, ale jakby nie udał się jutrzejszy transfer to tez będę chciała pójść do immunologa, nawet do Łodzi, jeśli zna się na rzeczy. -
emeska wrote:I Dziewczęta,
rzadko tu zaglądam ostatnio, ale to forum zawsze potrzebuje dobrych wieści.
To ja dziś z dobrymi
beta 7dpt - 99, 10dpt - 471, criotransfer blastki 4aaemeska lubi tę wiadomość
2 IUI
Niskie AMH, MTHFR, Hiperprolaktynemia
IVF - czerwiec
23.05.2017 moje szczęście przyszło na świat :*
-
opu wrote:alw jak mam cytologie ok to rozumiem ze w pochwie tez ok ...? czy np trzeba robic cytologie i wymaz ?
Niekoniecznie. Ja miałam zawsze cytologie ok a w wymazie wiecznie bakterie.
Co do wyników immunologicznych. Jeśli są to przeciwciała i napisano na wyniku "brak/obecne" to skumac nie trudno. Natomiast jak są normy jakieś to immunologia i kwestia starań... to zinterpretowanie samodzielne czy to przeszkadza w implantacji czy czymkolwiek innym jest praktycznie niemożliwe dla zwykłego śmiertelnika... Takie miałam wrażenie jak patrzyłam na swoje wyniki... -
Mimi86 wrote:tak robilam go w Gync za 55 zl , zrobilam sobie z ciekawosci zanim zaczne sie stymulowac. no i masz....5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualny
-
PragnącaDziecka wrote:Chiara a zostaly Ci jakies mrozaczki?
opu, asia-m-b, Tyszanka81, V., lipa, Iva79, ewlinaaa85, emeska, kookana1987, gosia81, vioris, nika03 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny