IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Agi83 wrote:Dziewczyny z gyncentrum, posiada ktoras nr tel do Dr Alicja Gajewska-Kucharek, pilnie potrzebuje...
Agi83 lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Anatolka wrote:Przecież jak byk czwartek-piatek-sobota-niedziela-poniedzialek to 5 dni
Dr M nie bedzie transferowal I to nie on rozpisuje tym razem...W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Marcelka43 wrote:dziewczynki i ja mam pytanko: która podchodziła na cyklu naturalnym do crio
czy miałyście leki przepisane?
Leki biore 2=0=2 lutinus plus 3xduphatson na cyklu naturalnymWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 21:00
,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn -
Jak byłam u immunologa to tez zalecała druga połowę cyklu na te NK ale to mój 15dc i nie było potem terminów, a ona powiedziała ze sobie to odpowiednio odczyta wiec myślę że wie co robi
amygdala lubi tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Anatolka wrote:Do genetykow raczej nie ma wielkich kolejek ale o immunologa bardzo trudno w ogóle. Pamiętam, że szukałam na Śląsku i chyba nie było nigdzie na nfz, dopiero Krk mi się pokazał... A terminy takie, że głowa mała...
Tyszanka81, Anatolka, Brtiii86, Evaa lubią tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR ,teratozoospermia, namieszane w immuno, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza AMH 0,36
START 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11,12.2019 i 02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
03.2025 V IVF - 2.11 zamrożona -
Marcelka43 wrote:dziewczynki i ja mam pytanko: która podchodziła na cyklu naturalnym do crio
czy miałyście leki przepisane?
Tak jak Evaa tylko progesteron tydzień przed crio (blastka) i po transferze
ja miałam jeszcze ovitrelle ale to na własne życzenie, chciałam być spokojniejsza, że pęcherzyk pęknie..Marcelka43 lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
nick nieaktualnyPysia wybacz że nic nie odpisalam wczoraj ale zabrali mi neta z burzy. Tak ja robiłam immunofenotyp w drugiej fazie cyklu,do tego ana1 i trabofilie. Zespół antyfospolipidowy,wszystkie tarczycowe mialam już na pierwszej wizycie. U mnie podwyższone nk stąd decyzja o intralipidzie ale nie jeden wlew tylko więcej. Dodatkowo mam encorton a od dnia ET będę przyjmować acard. No i cały czas biorę colostrum,miovarian,omega3,witd,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 21:49
pysia lubi tę wiadomość
-
Brtiii86 wrote:Pysia wybacz że nic nie odpisalam wczoraj ale zabrali mi neta z burzy. Tak ja robiłam immunofenotyp w drugiej fazie cyklu,do tego ana1 i trabofilie. Zespół antyfospolipidowy,wszystkie tarczycowe mialam już na pierwszej wizycie. U mnie podwyższone nk stąd decyzja o intralipidzie ale nie jeden wlew tylko więcej. Dodatkowo mam encorton a od dnia ET będę przyjmować acard. No i cały czas biorę colostrum,miovarian,omega3,witd,
mi tez zlecila ana1 , ale dlugo sie czeka na wynik, az 2 tygodnie ;/
ja dzis robilam badania, to moj 15dc no ale doktor mowila ze ona sobie to odczyta odpowiednio wiec ufam, inaczej musialabym czekac z badaniem do nasteonego cyklu ale nie byoby to jakas przeszkoda,
no ale ona tak zadecydowala
mi zamiast antyfosfolipidowego zlecila badanie ukladu krzepniecia , moze cos wniesie.
woogle teraz doczytalam ze wydluzony czas APTT moze swiadczyc o tym zespole antyfosfolipidowym a ja mam wlasnie na gornej granicy normy, ale nie mam problemow z krzepnieciem , bardziej z krwotokami..
tez mam teraz problemy z internetem przez te burze ;/
a te ana1 to co moga wnieść?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 22:33
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
nick nieaktualny
-
Anatolka wrote:Ja mam 0,4 40mg chyba na nim jest napisane. Co do ceny to zależy czy ten ktoś kupował że zniżką czy bez. Ze zniżką koło 15zł za opakowanie 10szt bez ponad 100. Na doz.pl możesz sprawdzić dokładnie ceny jak wypelnisz wirtualna receptę. Wbija się chyba trochę lepiej niż fragmin - tak mi się wydaje. Zamienić możesz bez problemu. Mnie dr M wypisywal, bo po fragminie miałam wielki odczyn alergiczny na brzuchu.
Po invimedzie zostało mi trochę clexane i mnie doktor M nie chciał zmienić. Powiedział że chciałby żebym przyjmowala fragmin.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 07:44
Anatolka, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
kuciak wrote:Po invimedzie zostało mi trochę clexane i mnie doktor M nie chciał zmienić. Powiedział że chciałby żebym przyjmowala fragmin.
Mnie zmienił. Nie miał wyjścia - miałam takie plamy swedzace na brzuchu, że chyba bym się zadrapała do krwi, gdybym musiała brać dalej.
Genetyk jak byłam z mutacja sugerowala clexane właśnie i wiele dziewczyn to bierze w ciąży , więc myślę, że nawet jak Mimi zrobi taka niewielka samowolke to nic się nie staniew innych klinikach lecą na clexane albo na fraxiparine przecież
Mimi86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny