IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniabbb witaj i powodzenia!!! Ja też miałam jedno podejście w Invikcie W-wa. Mi się nie udało ale za Ciebie trzymam kciuki! ☺ Kto Cię prowadzi?
PS. Radzę Ci zrobić na własną rękę wymaz z kanału szyjki macicy na bakterie lub chociaż czystość pochwy. Oni w Invikcie tego nie wymagają i nie zlecają ale to bardzo ważne przed transferem. Jak zrobisz teraz to ewentualnie będzie jeszcze czas na podleczenie. -
Prowadzi mnie Katarzyna Pietuch,leczyłam się juz u niej prywatnie i jestem bardzo zadowolona(lekarz z powołania) ,dlatego też zdecydowałam się na Invictę(jest tam od niedawna od stycznia chyba).Czystość pochwy ok!Invicta Warszawa
07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
transfer 13.09 -biochemiczna.
19.10 histeroskopia
transfer 12.11- czekamy na cud -
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Osobno. Mutacje nie wychodzą w kariotypie.
A kiedy zlecaja takie badanie ?
No wlasnie jak mutacj nie wychodza w kariotypie zastanawiam sie po co sie go w ogole badazeby kasy wiecej poszlo chyba ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 11:17
-
A to nie miałam z nią styczności. Ważne, że jesteś zadowolona ☺ A co do IMSI jeśli nasienie jest ok a Ty nie masz endometriozy to ICSI powinno wystarczyć. Ale tu lepiej zdać się na lekarza. My mieliśmy FAMSI bo nasienie tragiczne.
Madzik_6 lubi tę wiadomość
-
hm lekarka mnie namawia,mówi że zwiększy to szanse ,ale wiadomo kasa,zdecydowaliśmy sie na AH ,ja zastanawiałam się nad Embrio glue,ale Dr mówi że w moim przypadku to bez sensu, bo ona tak przygotuje śluzówkę że nie będzie to potrzebne.
A Wy podchodzicie do in vitro przez nasienie czy są jeszcze jakieś problemy po Twojej stronie?
Invicta Warszawa
19.10 histeroskopia
nick nieaktualny
-
Mi kazali zbadać,ale na wczorajszej wizycie dowiedziałam sie że kariotypy rzadko wychodzą nie tak a jeśli już to częściej po męskiej stronie. JA czekam na wyniki
Invicta Warszawa
19.10 histeroskopia
Cześć dziewczyny, mam pytanie, jestem po pierwszym nie udanym transferze, mam IV stopien endometriozy, maz morfologia 0% 1mln plemników. Mam jeszcze 5 mrozaków. Lekarz zaproponował mi teraz dwa wyjścia probujemy jeszcze jeden transfer albo od razu badamy immunologie. Myśle, że mimo wszystko chciałabym sprobować jeszcze jeden transfer tym razem z dwoma zarodkami (wczesniej mógł mi podac tylko jeden)
Ale moje pytanie dotyczy tej immunologii mam wypisane do zrobienia tylko ANA2 i przeciwciała blokujące allo mlr, a widzę, że jeszcze tu duzo piszecie o tych komorkach nk, nie wiem czy to co mi zlecił to nie za mało i warto to jeszcze o cos rozszerzyc?? -
katariiinkaa wrote:Dziewczyny, właśnie!
Co myslicie o badaniu kariotypow?
Bo ja zastanawiam się co jeszcze mogę zrobic/zbadac/wykluczyc zeby druga procedura byla owocna...
Ale moja Pani dr powiedziała że w sumie badanie kariotypow nic nam nie da bo tak czy siak w tym temacie nic nie zmienimy, jedyne co to bedziemy mieć "wiedze" ze cos jest nie tak..
Jakie Wy macie doswiadczenia z kariotypami? Uważacie ze jest sens badac??Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
PragnącaDziecka wrote:Wombi umowilas sie do poradni genetycznej na nfz? Gdzie idziesz i jak dlugo musisz czekac na wizyte?
http://kolejki.nfz.gov.plHashimoto, MTHFR ,teratozoospermia, namieszane w immuno, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza AMH 0,36
START 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11,12.2019 i 02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
03.2025 V IVF - 2.11 zamrożona -
opu wrote:A kiedy zlecaja takie badanie ?
No wlasnie jak mutacj nie wychodza w kariotypie zastanawiam sie po co sie go w ogole badazeby kasy wiecej poszlo chyba ...
Ja sobie sama zleciłam jak zwykle
Nadira, nie pamiętam nigdy która wersję mam a teraz mam remont w części domu, dokumenty z leczenia gdzieś są w jakim pokoju w domu ale nie wiem gdzie...Tosia 1981, Nadira lubią tę wiadomość
-
Dokładnie,kariotypy przed in vitro w mojej klinice są obowiązkowe. Uważam, że jeżeli chodzi o dziecko, to powinniśmy do tego przygotować się w 100%. A co jeżeli nosisz wadliwy gen, który zaszkodzi dziecku? Lepiej dmuchać na zimne.Ja robiłam wszystkie badania które mi zalecono... dla spokoju. Na szczęście u mnie i męża kariotypy ok. Lepiej zapobiegać niektórym sytuacją niż później leczyć i płakać.
Evaa, Mimbla lubią tę wiadomość
Starania 4 lata
09. 2012 laparoskopia prawego jajnika - torbiel
03.2015 HSG
06.2015 HSC
02.2016 Sono-HSG
Test po stosunku - negatywny
05.2016 stymulacja do I in vitro
11dpt beta 0,2 - nie udało się
-
katariiinkaa wrote:Dziewczyny, właśnie!
Co myslicie o badaniu kariotypow?
Bo ja zastanawiam się co jeszcze mogę zrobic/zbadac/wykluczyc zeby druga procedura byla owocna...
Ale moja Pani dr powiedziała że w sumie badanie kariotypow nic nam nie da bo tak czy siak w tym temacie nic nie zmienimy, jedyne co to bedziemy mieć "wiedze" ze cos jest nie tak..
Jakie Wy macie doswiadczenia z kariotypami? Uważacie ze jest sens badac??
To trochę dziwne podejście, bo owszem jeśli wyjdą nieprawidłowości to leczyć się tego nie da, ale daje Wam wiedzę o tym, że wadę genetyczna możecie przekazać potomstwu, że szanse powodzenia mogą być znacznie mniejsze albo nawet zerowe w niektórych przypadkach. Tak miała Mimbla - u męża wyszedł nieprawidłowy kariotyp i transfery się nie udawały, tzn właściwie się udawały, bo beta była ale bardzo szybko spadała - zarodki były wadliwe.
Lekarce mogło chodzić o to, że jak coś wyjdzie to tego się nie wyleczy, ale wiedzą, która się posiadzie daje dużo. Można się np zdecydować na dawstwo gamet i zwiększyć tym samym szanse.Evaa, Mimbla lubią tę wiadomość
-
lady_pink wrote:Vaina
ja mam punkcję w sobotę. Estradiol wczoraj miałam 3200 a progesteron 0,6. Dziś rano wzięłam ostatnie zastrzyki i dziś o 21.30 ovitrelle.:D to trzymam kciuki
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami