IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
rybka2110 wrote:Cześć dziewczyny. Jak to jest z badaniami przed in vitro? Jakie nalezy wykonac? Ja i mąż? W tej chwili jestem na antykach, dopiero 23 dnia cyklu mam wizyte ze wzgledu na urlop dr, a w nastepnym cyklu chcialabym juz podejść do procedury. Obawiam się ze mozemy z badaniami sie nie wyrobic. Zastanawiam się nad wizytą u innego dr w sprawie badań, ale tez nie chciałabym byc prowadzona przez kilku lekarzy.
Masz 2+1 w gyncentrum? Jeśli tak to wszystko masz rozpisane albo u umowie albo w regulaminie programu. Cała lista wymaganych badań. -
Dziewczyny, wczoraj w 11dp3dt wyszedł mi pozytywny test. Nie napalam się jeszcze, bo beta dopiero w czwartek, ale jestem dzieki temu pozytywnie nastawiona.
Oby został z nami!!!
V., lilou, Vaina, nika03, nick nieaktualny, Gallina, Tosia 1981, Karo85, Aga78, nick nieaktualny, bąbel, SzewskaPasja, amygdala, asia-m-b, wombi, Ginka, Mała Mi 80, Konwalia, gosia81, Madzik_6, Mimi86, karina76, Ainaa, Beata.D, Anuszka, Joanna85 lubią tę wiadomość
-
Zasuwaj na bete!!!5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer-
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Masz 2+1 w gyncentrum? Jeśli tak to wszystko masz rozpisane albo u umowie albo w regulaminie programu. Cała lista wymaganych badań.
Chcemy 2+1. Umowy i regulaminu jeszcze nie mamy. Na wizycie mamy wszystko dopinać.
Ah... wszystko jakoś się nie układa.
-
Opium wrote:
Opium, super
Po co czekac do czwartku? Jak sikacz wyszedl, to beta tez juz na pewno wyjdzieI procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy....
-
Hej. Dawno tu nie zaglądałam....o ja nie dobra. Pewnie nie nadrobie wątku ale mam nadzieje ze jest sporo nowych ciężarówek.
Dziś wchodzimy w 15 tydzień, jak ten czas leci. Nie obyło się bez strachu i nocnej wizyty na Izbie przyjęć. Mam nadzieje ze nadal jest wszystko ok. Na spotkanie z dziećmi idę w czwartek.
asia-m-b, V., Milkowiec, gosia81, sylvuś, nika03, Anuszka, Moniaa lubią tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA
28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB 
-
V. Dobrze ze trafiliście do takiego lekarza.
Ja powiem, że nie wahalabym bym się ani chwili gdybym miała skorzystać z dawstwa. Rozmawiałam kiedyś z moim że gdyby któregoś z nas gamety się nie "nadawaly" to korzystamy z banku spermy/komórek. I wspólnie ustaliliśmy że najważniejsze że tł będzie dziecko urodzone przeze mnie. Nie ważne czy biologicznie nasze. Ja adopcji nie rozważam wogole- nie potrafilabym tak chyba. Także wspieram całym sercem- być może ja będę musiała skorzystać z dawczyni jeśli druga procedura się nie uda bo ja mam ziarnistosc w komórkach.
V., nika03 lubią tę wiadomość
06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.-
3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
Dziewczyny, co mozna brac na alergie? Tutaj pogoda sie poprawila, wszystko zaczelo pylic i czuje sie coraz gorzej. Dotad bralam telfasto, ale wyczytalam, ze ten lek nie jest zalecany w ciazy. Pomozcie zanim sie zakicham...

pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017
-
Gallina wrote:Dziewczyny, co mozna brac na alergie? Tutaj pogoda sie poprawila, wszystko zaczelo pylic i czuje sie coraz gorzej. Dotad bralam telfasto, ale wyczytalam, ze ten lek nie jest zalecany w ciazy. Pomozcie zanim sie zakicham...
Nic. Myć często buzię, nos (sól fizjologiczna ewentualnie), chronić oczy okularami. Też smarkam bardzo - trawy.
asia-m-b, Gallina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJestem już po punkcji. Pobrali mi 10 jajeczek,teraz na szkiełku się mam nadzieję ładnie zapladniania
V., Opium, Gallina, Anatolka, Vaina, nick nieaktualny, Tyszanka81, lilou, Konwalia, Tosia 1981, gosia81, nick nieaktualny, sylvuś, Madzik_6, Mimi86, Karo85, nika03, Beata.D, Anuszka, Joanna85 lubią tę wiadomość
-
V my podchodzimy ostatni raz z naszymi komórkami a jak nie wyjdzie to korzystamy albo z adopcji zarodka albo komórka dawczyni i nasienie dawcy . A jakie wyniki ma twój mąż bo u nas też z tym nie wesoło a do tego żylaki ma .
V. lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban -
Mam zalecony czwartek na bete, także grzecznie idę w czwartek
-
anakonda wrote:V my podchodzimy ostatni raz z naszymi komórkami a jak nie wyjdzie to korzystamy albo z adopcji zarodka albo komórka dawczyni i nasienie dawcy . A jakie wyniki ma twój mąż bo u nas też z tym nie wesoło a do tego żylaki ma .
Żylaki wg naszego urologa ma 3/4 populacji męskiej, tylko większość o tym nie wie. Mój mąż ma morfologię 0%, obniżoną ruchliwość i żywotność. Plus podwyższoną fragmentację DNA, ale tym się lekarz nie przejął zupełnie. Myślę, że też ostatni raz spróbujemy z własnymi komórkami, a potem dawstwo... Ale może stanie się cud.3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc
-
Opium wrote:
ALe ekstra!!! Trzymam kciuki!
Opium, Milkowiec, Bianka4, papitka29 lubią tę wiadomość
Ginka

-
SuperBrtiii86 wrote:Jestem już po punkcji. Pobrali mi 10 jajeczek,teraz na szkiełku się mam nadzieję ładnie zapladniania

To udanego seksiku na szkiełku
A jak Twoje samopoczucie
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami

12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny