IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Niedrożne wyszly teraz... na hsg było ok. Co jeszcze trzeba im do cholery udowodnić żeby dostać refundację? Ze mam matkę i ojca polaka. , ze opłacam cały czas składki na ZUS!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 16:52
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
nick nieaktualny
-
Sysiaa, przy czynniku jajnikowym tak jest ze musi być 6 nieudanych cyklia i 1 rok leczenia. Ale jak masz niedrożne jajowody to u Ciebie jest czynnik jajowodowy. Przeczytaj dokladnie regulamin , bo mi na 1 wizycie i u poloznej i płatnej u lekarza tez nie chcieli zakwalifikować, ale miałam pelna dokumentacje i jednak wyszlo na to że sie kwalifikuję.
-
nick nieaktualny
-
Sysiaaaaa wrote:Dziewczyny z refundacja pomóżcie... bylam dzis na wizycie i niestety o refundację mogę się ubiegać w listopadzie dopiero. Mimo, ze mam 8 cykli stymulowanych , 4 nieudane IUI i niedrozne jajowody to mimo wszystko musze mieć rok porządnego leczenia. Lekarz poparł to tym ze mam 23 lata i mogą się mnie czepiać. Nie rozumiem.... ile lekarzy jest w komisji kwalifikacyjnej? Ja zawsze muszę mieć pod górkę?
Zawsze tez mozesz udac sie do innego lekarza, czy tez innej kliniki. Jeden lekarz kwalifikuje do programu, ten Cie dyskwalifikuje, a inny nie
Powodzenia i nie daj sieMixa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sysiaaaaa wrote:Ale leczeniem jest tylko stymulacja czy np same badania i szukanie przyczyn
Mi zaliczyli pierwsza wizyte u gina, gdzie dal skierowanie na badania hormonow, u mnie nie chcieli zadnego zaswiadczenia bo moj gin wystawial zawsze zalecenia z wizyt i mialam wszystko na papierze -
Ja mam nawet skierowanie na IUI sprzed dwóch lat, badania hormonalne tez sprzed dwoch i nawet na nie nie spojrzał. Ja fizycznie staram sie długo ale zanim trafiłam na normalnego lekarza tyle czasu straciłam.
Malinka popraw nam humorDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA