X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    To ile zostało Ci tego oczekiwania?
    kwiecień 2015 o ile będę w międzyczasie chodzić do lekarza aby to udokumentować

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Mount dasz rade jestesmy silne babeczki ;)
    U mnie wraz z plamieniem pojawil sie dosc silny bol brzucha, ale skoro polozna twierdzi, ze mam sie tym nie niepokoic...

• atyde86 Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za rady z tym magnezem, bo nie pomyślałam, że może być pomocny. Po pracy pędzę do apteki, mam nadzieję że nie za późno :)

• calineczka_11 Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia 1981 wrote:
    kwiecień 2015 o ile będę w międzyczasie chodzić do lekarza aby to udokumentować
    Tosia - to nie masz zadnych papierow z wczesniejszej diagnostyki? Wyniki badan hormonalnych i pzostalych, badanie nasienia, wydruki USG, mowa o stymulowanych cyklach, jakas inseminacja, droznosc jajowowdow (laparo nie koniecznie), moze jakas histeroskopia. Skoro probujecie juz tyle czasu i chodzilas do gina, to musialas miec to wszystko zrobione, zeby potwierdzic ze jest "jakis" problem.

kY6Lp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    Beta 118!!! Aaaaaaaaa

Malinka cuuudowne wieści!! Gratulacje!! :) rzadko to ostatnio zaglądam, więc dopiero dzisiaj zobaczyłam :))

A ja się załapałam na te badania kliniczne w Novum, prowadzić mnie będzie dr Taszycka...zobaczymy jak to wyjdzie...

kaarolaa, Fedra, Tosia 1981, Beata.D, martusia1986 lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Tosia, to juz totalna bzdura. Przeciez w wymogach nigdzie nie jest napisane, ze musi byc udokumentowane dwa ostatnie lata staran. Normalnie takie sprawy wymagaja interwencji w ministerstwie.
    Mysle, ze jak trafisz do innej kliniki, to zakwalifikujesz sie bez pierdniecia. Masakra. Skad tacy lekarze sie biora.

Laski wyluzujcie troche bo to nie chodzi o to że lekarz ma złą wolę...

to ze kiedyś tam było się u gina na badaniach, robiło jakieś hormony nie znaczy od razu ze ktoś się wtedy starał o dziecko...

w dokumentacji ja np miałam napisane badania pod kontem niepowodzenia para stara się od x czasu bez powodzenia... i że zalecona takie a nie inne badania wiadomo ze zwykły gin wszystkiego nie zleci, ale u Nas ważne też było ze mój chodził do urologa i robił również badania...

to niejest tak ze gin z kliniki niechce kogoś zakwalifikować mnie kiedyś gin opowiadał o takiej sytuacji kiedy On zakwalifikował wstępnie pare a odgórnie dostał odmowe bo dokumentacja nie była pełna...

ja wiem ze to jest frustrujące ale trzeba się zastanowić jak tą sprawe załatwić niekótrzy ginowie np maja taką zasade ze jak widzą z papierów że para się kwalifikuje ale brakuje tego czynnika czasu to przygotowuja już pare zlecają badania a jak wybije magiczny czas 12 czy 24 miesięcy od razu zaczynają...

co oczywiście nie znaczy ze niektórzy ginowie to oszołomy i trzeba z nimi walczyć ale proponowałabym spokój...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Znowu wnerw! Co dostałam od lekarza.... skierowanie na laparoskopie! Jestem podobno za młoda żeby miec problemy z jajowodami! Co się kurwa w tej Polsce dzieje

a mozesz mi przypomnieć jaki jest u was problem ze skierowanie jest w kierunku in vitro? bo szczerze mówiac mam zaniki pamięci...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Jestem po wizycie dzisiejszej..Odebrałam swój histo i napisane tak : Doczesna zmieniona zapalnie.Kosmki łożyskowe z cechami włóknienia. Endometrium hypersekrecyjne..
    Dzwoniłam do swojej pani doktor z kliniki i we wrześniu działamy
    Teraz aby pierwsza @ szybko przyszła..

niecierpliwa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem i bedzie chlopak :)

Fedra, Simba, Sysiaaaaa, niecierpliwa, Limia, Tosia 1981, Mount, Konwalia, Nusia, Beata.D, martusia1986, Mixa, Sansivieria, gosia81, agniesia2569 lubią tę wiadomość

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Gratuluje z calego serca i sciskam mamusie i synusia :-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

kY6Lp2.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow kaarola gratuluje!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny :) cały czas trzymam kciuki za Was...bo sierpien musi byc owocny, malinka rozpoczeła ta szczesliwa passe :)

calineczka_11, niecierpliwa, Fedra, Nusia, Beata.D lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietam jak kaarola dopiero Ci kibicowalam, a Ty juz plec znasz i na polmetku!! Budujace to, ze warto ;)

Fedra, kaarolaa lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:

gratulacje z całego serca ale ten czas leci <3

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Limia Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa gratuluje synka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    gratulacje z całego serca ale ten czas leci <3
    Leci ale zaraz i Ty sie dowiesz plci. Moze wstepnie lekarz za 2 dni juz Ci powie czy syn czy cora...a moze przeczucie masz? Ja od poczatku wiedzialam, ze bedzie chlopak i sie nie pomylilam.

Fedra lubi tę wiadomość

• Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calineczka_11 wrote:
    Tosia - to nie masz zadnych papierow z wczesniejszej diagnostyki? Wyniki badan hormonalnych i pzostalych, badanie nasienia, wydruki USG, mowa o stymulowanych cyklach, jakas inseminacja, droznosc jajowowdow (laparo nie koniecznie), moze jakas histeroskopia. Skoro probujecie juz tyle czasu i chodzilas do gina, to musialas miec to wszystko zrobione, zeby potwierdzic ze jest "jakis" problem.
    Pewnie że mam mnóstwo wyników badania nasienia,miałam też laparoskopie, mam nawet zeszycik w którym mój gin zapisywał każdy miesiąc opisy każdej wizyty wielkości pęcherzyka łącznie z wydrukami usg jaka dawka leku w jakich dniach itd. ale one są starsze niż ostatni rok a to się nie liczy

17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia - to ja juz nic nie rozumiem. Wydawalo mi sie, ze trzeba miec udokumwntowane starania co najmniej z roku (>35 lat) i co najmniej z 2 (<35); a nie ze z ostatnich dwoch lub roku. Przeciez to absurdalne. W kocu jak wiadomo "co Ci jest" to nie bedziesz tego w kolko badac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 16:19

kY6Lp2.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Wam też wkleję! Na szczęście: http://zapodaj.net/5654b9db3db17.jpg.html :D :D :D to z mojego okna sprzed jakiś 20 minut :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 17:22

Tosia 1981, Beata.D, mala29_, Fedra lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calineczka_11 wrote:
    Tosia - to ja juz nic nie rozumiem. Wydawalo mi sie, ze trzeba miec udokumwntowane starania co najmniej z roku (>35 lat) i co najmniej z 2 (<35); a nie ze z ostatnich dwoch lub roku. Przeciez to absurdalne. W kocu jak wiadomo "co Ci jest" to nie bedziesz tego w kolko badac.
    Też tak myślałam dlatego pojechałam na wizytę ale niestety w wymogach jest napisane: leczenie niepłodności w okresie 12 miesięcy poprzedzających zgłoszenie do programu

1usa20mmw64c3yjj.png
‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ