X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Limia Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    I Wam też wkleję! Na szczęście: http://zapodaj.net/5654b9db3db17.jpg.html :D :D :D to z mojego okna sprzed jakiś 20 minut :D

Dobra wrozba :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    jestem i bedzie chlopak :)

Karolka gratulacje :) chłopaki są fajne :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa gratuluje synka :) E......to pewnie imie masz/macie wybrane ;)

Tosia ale (wedlug mnie)mozna to tez inaczej zinterpretowac-mialas jeszcze jakies inne badania robione w ostatnich 12miesiacach???Przeciez nie chodzi o to ze od ostatniego leczenia musi uplynac 12miesiecy?!!!!!Nie rozumiem tych ich wymogow:O

Anatoolka-to znak-czyżbyś czekala na trojaczki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 18:29

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola gratuluje synka.
    U mnie dziś beta 190.
    Walcz słoneczko!

Simba, niecierpliwa, martusia1986, gosia81, kaarolaa, Fedra, mala29_ lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • calineczka_11 Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia - no tak 12 miesiecy to jest ta powiedzmy granica zaporowa, zeby nie zglaszaly sie pary, ktore powiedzmy sobie "wymyslily" ze chca invitro z wczoraj na dzis. Wiec leczenie musi byc udokumentowane z co najmniej tego okresu, ale nie jest to jednoznaczne ze dokladnie ostatni rok tylko (jak dla Ciebie). Ja na Twoim miejscu napisalabym zapytanie do MZ (odpowiadaja do tygodnia), zeby nie czekac bez sensu iles tam miesiecy, bo moim zdaniem to kwalifikujesz sie dzis, od zaraz. Niedaj sie tak latwo splawic, albo co gorsza wpedzic w dodatkowe (platne) badania. Daj znac :)

kY6Lp2.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozniej bylo piec, ale nie chcialo mi sie biec na pietro i robic fotki :) ja to mam nadzieje doczekac sie chociaz jednego... ;)

Tosia 1981 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia ale (wedlug mnie)mozna to tez inaczej zinterpretowac-mialas jeszcze jakies inne badania robione w ostatnich 12miesiacach???Przeciez nie chodzi o to ze od ostatniego leczenia musi uplynac 12miesiecy?!!!!!Nie rozumiem tych ich wymogow:O

W ostatnich 12 miesiącach miałam monitoring właśnie w kwietniu i świeże wyniki mojego emka i moje. I nie chodzi o to żeby od ostatniego leczenia upłynęło 12 miesięcy tylko ( według tego lekarza ) żeby udokumentować ostatnie 12 miesięcy. Ale jak to sam ujął być może gdzieś indziej nas zakwalifikują. Więc jestem umówiona na kolejną wizytę w innej klinice :-) chcę mieć pewność 12 ogólnie czy 12 ostatnie miesięcy

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calineczka_11 wrote:
    Tosia - no tak 12 miesiecy to jest ta powiedzmy granica zaporowa, zeby nie zglaszaly sie pary, ktore powiedzmy sobie "wymyslily" ze chca invitro z wczoraj na dzis. Wiec leczenie musi byc udokumentowane z co najmniej tego okresu, ale nie jest to jednoznaczne ze dokladnie ostatni rok tylko (jak dla Ciebie). Ja na Twoim miejscu napisalabym zapytanie do MZ (odpowiadaja do tygodnia), zeby nie czekac bez sensu iles tam miesiecy, bo moim zdaniem to kwalifikujesz sie dzis, od zaraz. Niedaj sie tak latwo splawic, albo co gorsza wpedzic w dodatkowe (platne) badania. Daj znac :)
    Już napisałam :-) teraz pozostaje czekać na odpowiedź i na kolejny wtorek :-)

Sysiaaaaa lubi tę wiadomość

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia 1981 wrote:
    Już napisałam :-) teraz pozostaje czekać na odpowiedź i na kolejny wtorek :-)
    Pisz jak będziesz cos wiedziała :) mi też info sie przyda

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    jestem i bedzie chlopak :)

Gratuluję synka :)

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, wspaniałe wieści, że chłopczyk, mnie też się marzy na pierwszy raz synek ;)

My dream - ja leczę się w Kielcach, w Gamecie.

age.png
    age.png
  • atyde86 Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem 6dpt a brzuch mam dzis bardzo wzdęty i nie mogę go wciągnąć (w pracy juz się dziwnie na mnie patrzą) Zakladam ze to częściowo skutek stymulacji jajników a częściowo tego ze niestety mam klopoty z wypróżnianiem. Czy macie jakieś sposoby na jedno i drugie?

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobuj sliwek suszonych ;) chodzisz do pracy po transferze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Malinka cuuudowne wieści!! Gratulacje!! :) rzadko to ostatnio zaglądam, więc dopiero dzisiaj zobaczyłam :))

A ja się załapałam na te badania kliniczne w Novum, prowadzić mnie będzie dr Taszycka...zobaczymy jak to wyjdzie...

Super kochana cieszę się bardzo :) Kiedy startujecie ?

• atyde86 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, a wiesz że jeszcze jakieś 2 tyg. temu o śliwkach myślałam, a jak okazały się potrzebne to za nic nie mogłam sobie przypomnieć co by mi na tę dolegliwosć pomogły :)

Transfer miałam w poprzedni czwartek, wzięłam urlop na czwartek i piątek a od poniedziałku do pracy, mam pracę biurową, praktycznie bezstresową więc nie widziałam sensu siedzieć w domu, gdzie chyba i tak bym bardziej się przepracowywała, bo przez te 4 dni jak byłam w domu, to nie potrafiłam np. nie posprzątać :). Jedyne co jest złe w mojej pracy to dojazdy 1,5 godz. pociągiem w jedną stronę..., ale zawsze mam czas na drzemkę :)

niecierpliwa, Fedra lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez mam prace biurowa, stres czasem jest ale to jak sie za bardzo wkurzam. Zobacze co powie lekarz, ale tez bede sie sklaniac ku temu jak nie bedzie widzial przeciwskazan by isc do pracy po transferze ;) kiedy testujesz??

• atyde86 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarz zlecił mi w najbliższy wtorek (12dpt), ale korci mnie żeby pierwszą betę zrobić jutro, bo są imieniny mojego męża i fajny prezent by miał :), gorzej jak z prezentu wyjdą nici...

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze lepiej poczekac;)

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja wam zazdroszczę tych transferów, stymulacji.... Ja muszę czekać i nie wiem czy się doczekam :(

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Dziewczyny jak ja wam zazdroszczę tych transferów, stymulacji.... Ja muszę czekać i nie wiem czy się doczekam

Doczekamy się sysia i my, ja czekam z niecierpliwością i ciesze się, że podejdę do inv a przerwa w iui dala mi dystans i to dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 11:03

‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ