IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kaarolaa gratuluje synka E......to pewnie imie masz/macie wybrane
Tosia ale (wedlug mnie)mozna to tez inaczej zinterpretowac-mialas jeszcze jakies inne badania robione w ostatnich 12miesiacach???Przeciez nie chodzi o to ze od ostatniego leczenia musi uplynac 12miesiecy?!!!!!Nie rozumiem tych ich wymogow:O
Anatoolka-to znak-czyżbyś czekala na trojaczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 18:29
-
Tosia - no tak 12 miesiecy to jest ta powiedzmy granica zaporowa, zeby nie zglaszaly sie pary, ktore powiedzmy sobie "wymyslily" ze chca invitro z wczoraj na dzis. Wiec leczenie musi byc udokumentowane z co najmniej tego okresu, ale nie jest to jednoznaczne ze dokladnie ostatni rok tylko (jak dla Ciebie). Ja na Twoim miejscu napisalabym zapytanie do MZ (odpowiadaja do tygodnia), zeby nie czekac bez sensu iles tam miesiecy, bo moim zdaniem to kwalifikujesz sie dzis, od zaraz. Niedaj sie tak latwo splawic, albo co gorsza wpedzic w dodatkowe (platne) badania. Daj znac
-
Tosia ale (wedlug mnie)mozna to tez inaczej zinterpretowac-mialas jeszcze jakies inne badania robione w ostatnich 12miesiacach???Przeciez nie chodzi o to ze od ostatniego leczenia musi uplynac 12miesiecy?!!!!!Nie rozumiem tych ich wymogow:O
W ostatnich 12 miesiącach miałam monitoring właśnie w kwietniu i świeże wyniki mojego emka i moje. I nie chodzi o to żeby od ostatniego leczenia upłynęło 12 miesięcy tylko ( według tego lekarza ) żeby udokumentować ostatnie 12 miesięcy. Ale jak to sam ujął być może gdzieś indziej nas zakwalifikują. Więc jestem umówiona na kolejną wizytę w innej klinice chcę mieć pewność 12 ogólnie czy 12 ostatnie miesięcy
-
calineczka_11 wrote:Tosia - no tak 12 miesiecy to jest ta powiedzmy granica zaporowa, zeby nie zglaszaly sie pary, ktore powiedzmy sobie "wymyslily" ze chca invitro z wczoraj na dzis. Wiec leczenie musi byc udokumentowane z co najmniej tego okresu, ale nie jest to jednoznaczne ze dokladnie ostatni rok tylko (jak dla Ciebie). Ja na Twoim miejscu napisalabym zapytanie do MZ (odpowiadaja do tygodnia), zeby nie czekac bez sensu iles tam miesiecy, bo moim zdaniem to kwalifikujesz sie dzis, od zaraz. Niedaj sie tak latwo splawic, albo co gorsza wpedzic w dodatkowe (platne) badania. Daj znac
Sysiaaaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jestem 6dpt a brzuch mam dzis bardzo wzdęty i nie mogę go wciągnąć (w pracy juz się dziwnie na mnie patrzą) Zakladam ze to częściowo skutek stymulacji jajników a częściowo tego ze niestety mam klopoty z wypróżnianiem. Czy macie jakieś sposoby na jedno i drugie?
-
nick nieaktualnyNusia wrote:Malinka cuuudowne wieści!! Gratulacje!! rzadko to ostatnio zaglądam, więc dopiero dzisiaj zobaczyłam )
A ja się załapałam na te badania kliniczne w Novum, prowadzić mnie będzie dr Taszycka...zobaczymy jak to wyjdzie...
Super kochana cieszę się bardzo Kiedy startujecie ?
-
Niecierpliwa, a wiesz że jeszcze jakieś 2 tyg. temu o śliwkach myślałam, a jak okazały się potrzebne to za nic nie mogłam sobie przypomnieć co by mi na tę dolegliwosć pomogły
Transfer miałam w poprzedni czwartek, wzięłam urlop na czwartek i piątek a od poniedziałku do pracy, mam pracę biurową, praktycznie bezstresową więc nie widziałam sensu siedzieć w domu, gdzie chyba i tak bym bardziej się przepracowywała, bo przez te 4 dni jak byłam w domu, to nie potrafiłam np. nie posprzątać . Jedyne co jest złe w mojej pracy to dojazdy 1,5 godz. pociągiem w jedną stronę..., ale zawsze mam czas na drzemkęniecierpliwa, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySysiaaaaa wrote:Dziewczyny jak ja wam zazdroszczę tych transferów, stymulacji.... Ja muszę czekać i nie wiem czy się doczekam
Doczekamy się sysia i my, ja czekam z niecierpliwością i ciesze się, że podejdę do inv a przerwa w iui dala mi dystans i to dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 11:03