IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Sysiaaaaa wrote:Każdy może to traktować jak mu pasuje po prostu A pytałaś czym możemy udokumentować? Wynikami badań czy zdjęciami USG z monitu np? Czy musisz mieć jakieś inne kwitki i papierologię?
Mój lekarz potrzebował kopię dokumentacji z miejsca w którym cokolwiek robiłam. Z karty musi wynikać, że podjęto jakieś działania, badania hormonów czy nasienia już wystarczą. Do tego wszelkie inne np, monitoring, stymulacje, inseminacje, zabiegi operacyjne itp.Tosia 1981, Fedra lubią tę wiadomość
-
Sysiaaaaa wrote:Dziewczyny jak ja wam zazdroszczę tych transferów, stymulacji.... Ja muszę czekać i nie wiem czy się doczekam
doczekasz się listopad nie daleko zleci jak z bicza strzelił ani się obejrzysz a będziesz się kłuła tylko musisz uzbroić się w cierpliwość choć to trudne ale i Twoja kolej nadejdzie17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Sysiaaaaa wrote:Każdy może to traktować jak mu pasuje po prostu A pytałaś czym możemy udokumentować? Wynikami badań czy zdjęciami USG z monitu np? Czy musisz mieć jakieś inne kwitki i papierologię?
MisiaMisia lubi tę wiadomość
-
atyde86 wrote:Dziewczyny jestem 6dpt a brzuch mam dzis bardzo wzdęty i nie mogę go wciągnąć (w pracy juz się dziwnie na mnie patrzą) Zakladam ze to częściowo skutek stymulacji jajników a częściowo tego ze niestety mam klopoty z wypróżnianiem. Czy macie jakieś sposoby na jedno i drugie?
Proponuję pić dużo płynów, najlepiej wody i herbatki:) Unikaj słodkich i gazowanych napojów. -
Mnie nie chciał zakwalifikować ponieważ brakuje mi 3 miesięcy do ostatnich 12 miesięcy lecenia i dodatkowo chodzi o mój wiek. Podobno osoby młode (nie obrażam starszych ) np jak mój wiek 23 lata mogą skontrolowaćDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Fedra wrote:doczekasz się listopad nie daleko zleci jak z bicza strzelił ani się obejrzysz a będziesz się kłuła tylko musisz uzbroić się w cierpliwość choć to trudne ale i Twoja kolej nadejdzie
rz mi cierpliwosc to nie jest moja mocna stronaFedra lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja rozumiem wszystko, ale powinny być jasne reguły gry i każdy powinien stosować te same zasady. Jednym dziewczyną wyniki badań itd wystarczają, a od drugich żądają bardzo wiele! To jest po prosty niesprawiedliwe i już!Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
nick nieaktualny
-
Od jakiegoś miesiąca pije codziennie minimum 2,5 litra wody żadnych napoi. Ktoś poradził suszone śliwki, muszę spróbować
W regulaminie jest nie później niż, to mi ulżyło a ile oczekuje się średnio 3 mce czy krócej ?
"Rozpoczęcie kolejnego cyklu w ramach Programu następuje, jeżeli nie ma do tego
przeciwskazań medycznych nie później niż 6 miesięcy od zakończenia poprzedniego
cyklu". -
nick nieaktualnyatyde ja np bylam tak jakby wzdeta po przestymulowaniu jajnikow były ogromne i pozniej jeszcze zostala mi torbiel na jajniku, ktora mialam az do 10 tc...a wzdecia tez mnie meczyły po progesteronie, bralam w najgorszych momentach esspumisan, mozna brac w ciazy jakby co...
-
Słuchajcie, a czy któraś z Was miała tak że trzęsły jej się ręce i był taki wewnętrzny niepokój i szybsze bicie serca jak po kawie ??? Wypiłam rano rozpuszczalną kawę (bo na wypróżnienia mi zawsze pomagała), a od miesiąca nie piłam kawy... myślałam że to właśnie z powodu tej kawy, ale mi nie przechodzi i nie wiem co jest grane...
-
nick nieaktualnyja mialam cos takiego wlasnie, zapisywalam to jako dusznosci, mocno i szybko bilo mi serce np podczas siedzenia i ogladania tv...niczym sie wtedy nie meczylam...tak mialam ze 4 dni z rzedu i pozniej przeszlo, ale nie pamietam od ktorego dnia po transferze mi sie to zdarzyło, napewno jeszcze przed zrobieniem testu...
-
Livia - nie masz sie czego obawiac, Twoje AMH jest ok i na pewno nie masz zanizonej rezerwy. Ja mam 9,4 i w sumie "problemem" byla zbyt duza produkcja jajeczek.
A z inne beczki mam bardzo wazne pytanie do Dziewczyn, ktore braly sterydy (encorton, medrol) - jak dlug go bralyscie? I jak jestescie teraz w ciazy to nadal bierzeciev? (wiadomo do kiedy?) Z gory wielkie dzieki za wszelkie info -
livia30 wrote:Dziewczynki pomóżcie - odebrałam dzisiaj swoja badanie AMH - wynik 6,51. Z norm mam podane jedynie tyle, że poniżej 1,5 świadczyc moze o zaniżonej rezerwie jajnikowej a jak jest tak wysoki? Mam się czego obawiać czy jest wszystko dobrze?Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
PCO nie mam, inne badania i obraz usg wykluczają. Więc wychodzi na to, że jest wszystko dobrze mimo 30 lat na karku Ech po raz kolejny wszystkie wyniki wychodzą dobrze a ciąży jakoś jak nie było tak nie ma
No nic, zobaczymy do mi doktorek w Gamecie powie 7 sierpnia. Wtedy się wyjasni czy przystępujemy do in vitro czy próbujemy jeszcze inaczej.
Dziękuję :*
-
Dziewczyny kolejna wątpliwość! Moj maz leczył sie od stycznia 2013 roku przez 9 miesięcy. Ten okres tez możemy wciągnąć jako czas staran czy to ma się tyczyc jednego z partnerów?
MisiaMisia lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
calineczka_11 wrote:Livia - nie masz sie czego obawiac, Twoje AMH jest ok i na pewno nie masz zanizonej rezerwy. Ja mam 9,4 i w sumie "problemem" byla zbyt duza produkcja jajeczek.
A z inne beczki mam bardzo wazne pytanie do Dziewczyn, ktore braly sterydy (encorton, medrol) - jak dlug go bralyscie? I jak jestescie teraz w ciazy to nadal bierzeciev? (wiadomo do kiedy?) Z gory wielkie dzieki za wszelkie info
Ja encorton biore nadal po pol tabletki mam wykonczyc opakowanie i wiecej brac nie bede... dawke mialam zmniejszona jesli dobrze pamietam po 6 tyg...
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Sysiaaaaa wrote:Dziewczyny kolejna wątpliwość! Moj maz leczył sie od stycznia 2013 roku przez 9 miesięcy. Ten okres tez możemy wciągnąć jako czas staran czy to ma się tyczyc jednego z partnerów?
A na co sie leczyl?
I co macie w papierach wpisane? Bo u nas przy kwalifikacji byl czynnik meski i w sumie wystarczyly by tylko wyniki mojego...
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi