X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume2 wrote:
    Cześć dziewczyny! Jutro mam wizytę- kończę antyki, bedę miała usg i rozpocznę stymulację. Strasznie wszystkim się stresuję...:( nie potrafię w żaden sposób tego powstrzymać...a mój mało komunikatywny lekarz mi w tym nie pomaga :\ może to śmieszne ale na myśl o narkozie mam ciarki.... Jak sobie mogę pomóc- doradzicie coś ?
    Bałam się narkozy jak nie wiem.a jak przyszło co do czego, to nawet nie zdążyłam się wystraszyć ;-) dla mnie motywacja jest oczekiwany-wyczekiwany efekt końcowy ;-)

Sysiaaaaa, Tosia 1981, Fedra, Assume2 lubią tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sensiviera bardzo mi przykro :( Właśnie tego obawiam się najbardziej. Co z tego, że przejdę stymulację, nadwyreze organizm jak właśnie w plemnikach jest problem a dokładniej z ich jakością. No cóż, ale trzeba spróbować. I co teraz u Ciebie Sensiviera lekarz zaleca?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 08:57

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie z kolei wczoraj w gorszym momencie przeszla taka mysl, ze patrzac na nasze ovu ciezarowki to i u karoli i u fedry udalo sie za 1 razem - a u obu byl problem z nasieniem, i tak mi to siedzi w glowie

Fedra, Assume2, Konwalia lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume2 wrote:
    Cześć dziewczyny! Jutro mam wizytę- kończę antyki, bedę miała usg i rozpocznę stymulację. Strasznie wszystkim się stresuję...:( nie potrafię w żaden sposób tego powstrzymać...a mój mało komunikatywny lekarz mi w tym nie pomaga :\ może to śmieszne ale na myśl o narkozie mam ciarki.... Jak sobie mogę pomóc- doradzicie coś ?

Kochana jak to powtarza moja Mama tylko głupi się nie boi :D strach to naturalna sprawa też się bałam ale powiem Ci coś co mnie powiedziała jedna z dziewczyn w klinice jak byłyśmy przed punkcją to była jej 3 punkcja i Ona do mnie mówi "wiesz co to dziwne ale uwielbiam stan przed narkozą" i się uśmiechnęła i wiesz co później przyznałam jej racje bo dostałam zastrzyk na rozluźnienie było mi tak błogo że nie wiedziałam kiedy narkoza poszła :D

będzie dobrze zobaczysz :D

Tosia 1981, Assume2, gosia81 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Jestem świeżo po stymulacji i naprawdę nie ma się czego bać ani czym stresować. Przy punkcji miałam narkozę po raz pierwszy w życiu i powiem Ci, że to było bardzo przyjemne wrażenie, sen spłynął na mnie jak balsam :)

Mam dziś smutne wieści od embriologa - nasz drugi zarodek nie przetrwał do piątej doby, przestał się dzielić, więc nie mamy już żadnego z tej stymulacji :( byłam spokojna, ale teraz zaczęłam się martwić :(

ojej to nie fajne wiem jakie to uczucie jakby się coś starciło przytulam mocno <3

Sansivieria lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    A mnie z kolei wczoraj w gorszym momencie przeszla taka mysl, ze patrzac na nasze ovu ciezarowki to i u karoli i u fedry udalo sie za 1 razem - a u obu byl problem z nasieniem, i tak mi to siedzi w glowie

ciesze się że poprawia Ci to nastrój zważywszy że ja eskimosków żadnych nie mam i Karola też z tego co pamiętam miała tylko tego jednego szkraba...

zawsze trzeba mieć nadzieje i nie poddawać się <3

kaarolaa, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda ja mialam tylko jeden zarodek a 3 komorki nawet sie nie zaplodnily i maz tez mial kiepskie nasienie wlasnie, ale do konca trzeba miec nadzieje. Jak dzwonilam do embriologow i pytalam sie ile jest zarodkow i po uslyszeniu ze tylko jeden to szczerze najpierw sie zmartwilam, ale pozniej bylam pewna ze ten jeden wytrzyma do 5 doby. I jakos dal rade i jeszcze zostal a teraz ma 19 tyg i siedzi w brzuchu. Troche szkoda, ze nie mam mrozaczkow bo napewno bede chciala jeszcze jedno dziecko, ale licze ze teraz uda sie naturalnie.

Beata.D, Tosia 1981, Fedra, Assume2, Konwalia, gosia81 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    ciesze się że poprawia Ci to nastrój zważywszy że ja eskimosków żadnych nie mam i Karola też z tego co pamiętam miała tylko tego jednego szkraba...

zawsze trzeba mieć nadzieje i nie poddawać się <3

No wlasnie, ze na odwrot nie poprawia...wydaje mi sie, ze jesli "wina" lezy po stronie kobiety i to na wielu plaszczyznasz to nawet z ivf jest trudniej...u nas nasienie ok to ja jestem ten wadliwy model

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 13:52

• Fedra Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    No wlasnie, ze na odwrot nie poprawia...wydaje mi sie, ze jesli "wina" lezy po stronie kobiety i to na wielu plaszczyznasz to nawet z ivf jest trudniej...u nas nasienie ok to ja jestem ten wadliwy model

ehhh znam pary które nasienie mają kiepskie i im się nie udaje (przykład mojej najlepszej przyjaciółki)...
    a czy ze mną tak do końca wszystko w pożądku... hmmm powracajace torbiele w tym torbiele krwotoczne, mięśniak na macicy, niedomoga fazy lutealnej, możliwe ze mam niedrożne jajowody ale nikt tego nie sprawdził ;)
    a znam przypadki gdzie nasienie super a kobiety z endometriozą lub policystycznymi i co udaje im się...
    ja nie wiem dlaczego Nam sie udało łud szczęścia? przypadek? biorąc pod uwagę ze dwie dziewczyny z tego forum będące w tej samej klinice i w tym samym prawie czasie zaczynały procedury im się nie udało, już nie wspomne o dziewczynach które poznałam w samej klinice...

nie patrz na to jakie ktoś miał problemy i komu z czym się udało a z czym nie bo u Ciebie może być zupełnie inna sytuacja... ja wierze ze Ci się uda jeśli nie za pierwszym to może drugim lub trzecić podejsciem ale się uda... grunt to nienastawiać się ze za pierwszym razem się uda...
    ja byłam wręcz pewna ze nam się nie uda jak usłyszałam od embriologa ze żadne nie przetrwały do 5 doby... już planowaliśmy ile trzeba odczekać i ze we wrześniu startujemy od nowa juz plan był gotowy...

to wszystko jest bardzo trudne i dołujące wiem trzeba wierzyć ze sie uda tylko nie nastawiać sie na pierwszy raz...

ja jestem z Wami i będę na ile będe mieć siły bo mocno Wam wszystkim kibicuje i chce widzieć za niedługo Wasze szczęscie <3

niecierpliwa, aaana, kaarolaa, Beata.D lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Fedrus, wlasnie takiego wsparcia nam tu potrzeba!!
    Staram sie nie nastawiac, choc kiedy proces ruszyl nadzieje sie bardzo rozbudzily. Staram sie myslec pozytymnie, ale tez bardzo realnie do tego podchodze. Szanse sa 50 na 50 - albo sie uda albo nie, na szale, ze sie uda doklam 10% optymizmu no i mam lekka przewage ;) przyznam juz ze tez chyba hormony daja mi sie we znaki - od ponad roku nonstop jestem na hormonach i wahania nastrojow sa duze. Ale uda sie ja w to wierze...kiedys sie uda, a Wy kochane trzymajcie kciuki bo jutro kontrolne usg u mnie i u Mount :)

Tosia 1981, Assume2, Fedra, Beata.D lubią tę wiadomość

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę trzymać za Was kciuki!
    Dziś byłam w klinice- chyba najbardziej na luzie jak do tej pory :) czytanie Waszych postów to świetna terapia- nie czuję się sama. Wiem, że może zdarzyć się porażka i jestem na to przygotowana. Mam trzy szanse! :)
    W przyszłym tygodniu startuję z Menopur.
    Będzie dobrze :)

niecierpliwa, Tosia 1981, kaarolaa, Fedra, Beata.D lubią tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby nie dziewczyny i to forum juz dawno bym zwariowala ;)

A co u Ako i Aaany?? Bo cos sie nie odzywaja

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25 lipca 1978 urodziła się Louise Joy Brown - pierwszy człowiek poczęty metodą IVF.

Giussta, agniesia2569, Fedra, Tosia 1981, gosia81, Beata.D lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Gdyby nie dziewczyny i to forum juz dawno bym zwariowala ;)

A co u Ako i Aaany?? Bo cos sie nie odzywaja

Ako usunęła konto mamy ze sobą kontakt na FB i smsowy...

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszy szczęśliwy numerek :472.4. :)

niecierpliwa, Nusia, Giussta, Assume2, Sysiaaaaa, mala29_, agniesia2569, Fedra, Moniaa, Simba, kaarolaa, Tosia 1981, gosia81, Anatolka, Beata.D lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    Dzisiejszy szczęśliwy numerek :472.4. :)
    CUDOWNIE!! Piekna beta:)

malinka1984 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia pozdrów AKO ode mnie! Jak Ona się czuje???

martusia1986 lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Ako nie jest najlepiej nie wiem czy moge to napisac ale dzisiaj przeszla drugi zabieg niestety strasznie sie to u niej slimaczy...
    Napewno bedzie wdzieczna ze o Niej pamietacie i ze pytacie :)

niecierpliwa, Agnieszka_ako99, Beata.D lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u Nas po genetycznym wszystko dobrze kolejna tona gruzu mniej z serca...
    Maluch byl grzeczny bo spal a ze spal i sie zwinal to plci nie widzielismy... za to jak doktor pokazal nam kosc nosowa to maluch sie potem podrapal :D
    Ma 5,5 cm dlugosci, serduszko ladnie bilo 169 na minute...
    Kolejna wizyta 6 sierpien :)

Assume2, niecierpliwa, Konwalia, Sysiaaaaa, Simba, kaarolaa, aaana, Sansivieria, Tosia 1981, Anatolka, gosia81, Katha81, Nusia, malinka1984, mala29_, agniesia2569, martusia1986, atyde86, Agnieszka_ako99, Beata.D lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka no teraz to juz betka ruszyla z kopyta :-) super i wynik jest jak najbardziej ok...

Fedra pieknie, maluszek zdrowy i jaki grzeczny. Moj tak ladnie nie chcial wspolpracowac...teraz aby do 6 ale wszystko bedzie juz teraz dobrze :-)

malinka1984, Fedra, Agnieszka_ako99, Beata.D lubią tę wiadomość

‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ