X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • aaana Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zostalam wezwana do tablicy, wiec melduje, ze zyje :) u mnie na razie bez newsow, jak tylko cos ciekawego zacznie sie dziac to dam znac.

Staram sie podczytywac Was na biezaco i ciesze sie z kazdej fasolinki, betki, cudownych wizyt i szczerze gratuluje <3

Widze, ze wktotce znow tutaj duzo sie bedzie dzialo :) i bardzo dobrze! oby statystyki byly lepsze niz podczas majowego boomu.

Ako - tak mi przykro, ze musisz przez to wszystko przechodzic :( zycze Ci duzo sily :* trzymaj sie kochana!

Agnieszka_ako99, Fedra, niecierpliwa, mala29_, Beata.D lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaana a Ty na jakim etapie jestes, kiedy druga proba??

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od soboty jestem stymulowana. Pick-up wstępnie planowany jest na 4 sierpnia i jak zwykle parę dni później transfer. A że to nasza 3-a procedura, to kompletnie nie odczuwam psychicznych zmian. Po fostimonie czuję się inaczej ale to norma. Od jutra do fostimonu dołączam menopur. We wtorek anestezjolog, jutro rano badania, w czwartek znowu badania z krwi i wizyta. I się zobaczy.
    Pozdrawiam Was Wszystkie cieplutko <3

niecierpliwa, Agnieszka_ako99, Sansivieria, mala29_, kaarolaa, Fedra lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia trzymam kciuki!! :) oj na prawde duzo nas tu w lipcu rozpoczelo stymulacje...bedzie sie dzialo!

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• atyde86 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedna noc, jeszcze jeden dzień wszystko zmieni się ... :) la la la

Sansivieria, Mixa, Tosia 1981, MisiaMisia, kaarolaa, Fedra lubią tę wiadomość

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atyde86 wrote:
    Jeszcze jedna noc, jeszcze jeden dzień wszystko zmieni się ... :) la la la
    Kochana, robisz test sikany wcześniej z ciekawości czy czekasz cierpliwie do jutra na betę?? W sumie to już niedużo Ci tego czekania zostało..;) zaciskam za Ciebie kciuki, ja testuję tydzień po Tobie :)

mala29_ lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • atyde86 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawości to już betę w piątek chciałam zrobić, ale mi deszcz przeszkodził :) Może to i lepiej bo tak boję się porażki.
    Jutro rano przed betą zrobię sikańca :) oby mnie uszczęśliwił grubą drugą krechą
    Jutro mam dopiero 12dpt 2 dniowego zarodka, więc wg mnie i tak dość wcześnie na testowanie.

mala29_, Sansivieria lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy z niecierpliwoscia na dobre wiesci!

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    ako tak sie ciesze ze wrocilas do nas. Przykro mi kochana ze przechodzilas prze takie straszne zeczy ale wierze ze jeszcze Bog obdarzy was cudnym malym szczesciem :). Trzymaj sie dzielnie a ja Ci mocno kibicuje :)
    anaaa rownierz ciesze sie ze tez do nas wrocilas i mocno trzymam kciuki zeby w koncu ruszylo sie u was :)
    atyde86 kciuki juz zacisniete i zycze wysokiej betki :)
    MisiaMisia rowniez za Ciebie tez trzymam kciuki za udany zbior jajeczek :)

Mixa, Agnieszka_ako99, MisiaMisia, Tosia 1981, Fedra lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podczytuję Was dziewczyny i czekam na ten swój wrzesień ;-) trochę mi dobrze zrobiła przerwa w staraniach, ale już ona trwa za dlugo, robię się nieco niecierpliwa ;-)
    kibicuję Wam wszystkim, trzymam mocno kciuki za Was
    atyde- czuje, że będzie dobrze ;-) a jutrzejsza beta to potwierdzi
    Misia-te trzeci raz MUSI się udać, ja w to wierzę
    ako-bardzo przykre, co Cie spotkało, ale myślę,że na każdą z nas na końcu tej drogi czeka nagroda, ja tym żyję
    sansivieria- tydzien szybko minie ;-) oby mój miesiąc też tak szybko mijał ;-S

Agnieszka_ako99, mala29_, MisiaMisia, Tosia 1981, Sansivieria, Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_ako99 wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    rozczuliłyście mnie że się pytałyście o 'ako' więc postanowiłam wrócić...
    Jestem w kontakcie z Martusią i Fedrą, więc wiedziały że żyję, chociaż było momentami ciężko...
    w sumie że z naszą ciążą jest nie tak dowiedzieliśmy się 25 czerwca. leki odstawiłam 30 czerwca... przez tydzień nie chciało się poronić. w środę 9 licpa dostałam leki... czwartek to jedna wielka masakra. nie wiem jak ja to przeżyłam :S ale przeżyłam...
    w niedzielę na nowo zaczełam krwawić... we wtorek zabieg i doczyszczanie. w środę (to już 15 lipca fatalnie się czuję), 16.07 chciałam wezwać karetkę... az mialam mdlosci z bolu. ostry stan zapalny, gorączka, antybiotyki dwa... masakra. ale poprawa. zaczelam oddychac, chodzic i życ... w srodę 23.07 ciagle slaba wrocilam do pracy... no i od piatku jestem znowu na zwolnieniu :S
    kolejny stan zapalny, kolejny zabieg... dziś jestem niezla.
    nawet psychicznie po tym poronieniu zaczelam stawac na nogi. chociaż postanowiłam isć do psychologa... chociaz na parę spotkań.
    nic nie wiemy co dalej bedzie... nie wiem czy zaczniemy kolejna stymulację jeszcze w tym roku czy znowu nas beda wyciszac przez pare miesiecy... czy moja adenomioze beda jednak chcieli najpierw operowac, czy nie...
    nie wiem czy sie podejmę tej operacji, ciągle...

ot i tyle co u mnie.
    musze powiedzieć ze mi Was brakowało, chociaż Martusia i Fedra dzielnie mi dotrzymywaly towarzystwa za co bardzo im serdecznie Obu dziękuję :D
    dziękuję że o mnie myslicie.
    teraz się muszę cofnąć kilkadziesiąt stron i poczytać co u Was slychać :D

aaa.. Dziewczyny, co są po poronieniu, przy endometrizie, jak to u Was wygladalo? trzy miseiące po poronieniu przerwy a potem jak??
    dajcie znać!
    Aga

Aaaa moja kochana siostrunia Kriobankowa wróciła <3
    Ty nie masz za co mi dziękować bo ja też od Ciebie tyle wsparcia dostałam przed zabiegiem i po zabiegu :)
    Cieszę się że jesteś tutaj z powrotem :) buziole :*

Agnieszka_ako99 lubi tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszy szczęśliwy numerek 1569.62 :D 17dpt aaaa boosko

Moniaa, mala29_, Simba, Konwalia, martusia1986, niecierpliwa, Sansivieria, MisiaMisia, Tosia 1981, Mixa, agniesia2569, Nusia, Katha81, Agnieszka_ako99, gosia81, kaarolaa, Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ako,Aaana całuski dla Was

Agnieszka_ako99 lubi tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
  • atyde86 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, na forum in vitro lipiec 2014 jesteś zaczajoną?:)

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atyde86 wrote:
    Malinka, na forum in vitro lipiec 2014 jesteś zaczajoną?:)
    Yes :)

MisiaMisia lubi tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, szczęście i radość emanują z Ciebie, wspaniale się to czyta (piękny suwaczek!!!) :)

MisiaMisia, niecierpliwa, Mixa, malinka1984, Fedra lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski u mnie jakoś pod górkę.
    W 3dc miałam zrobić progesteron i się nie udało. W jednym szpitalu popsuł się aparat, w drugim nie robili. Była sobota.
    Dziś poleciałam na morfologię itp dla anestezjologa. No i ten progesteron. Morfologię mi zrobili ale na prg musiałam zawieść krew do innego miejsca.
    To nie wszystko. Odbieram morfologię a babka mi mówi, że reszta badań na czwartek. Ja pytam - jak na czwartek? Jutro mam anestezjologa. AAAAA!
    I co ja paczę. Pielęgniarka z kliniki wypisująca mi zlecenie na krew, zamiast zaznaczyć APTT i INR zaznaczyła WR i VDRL. A to badania na kiłę. Pola jej się pomieszały. Zatem jutro rano nogi za pas i znowu powtarzam kłucie. I w czwartek też. I w sobotę też i potem pewnie jakoś też....
    Za co? Za jakie grzechy :) Boszszszsz

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia-znaczy się dobry znak, ja tak prawie zawsze mam, ze jak coś ma mi się udać, to nie jest łatwo ;-)

MisiaMisia, Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ilosc i czestotliwosc Twoich badan wynika z Twoich problemow genetycznych??

Pytanie do dziewczyn, ktore juz po ivf - czy bralyscie l4 po transferze??
    Wykonuje prace biurowa, wiadomo jak wszedzie czasem jakis stresik jest, ale generalnie chodze do pracy z przyjemnoscia ;) Wiem, ze klinika standardowo wypisuje bodajze juz od punkcji do czasu bety, no ale sama bije sie z myslami czy brac czy nie - obawiam sie, ze takie siedzenie w domu i czekanie na nasz Cud wykonczy mnie psychicznie. Jakie sa Wasze doswiadczenia w tym temacie??

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta częstotliwość raczej nie wynika z problemów genetycznych. To raczej standard jak pamiętam.
    3 dc Estradiol, PRG oraz USG
    Potem morfologia, glukoza, sód, potas, chlorki, APTT i INR do konsultacji anestezjologicznej
    8 dc Estradiol, PRG i USG
    10 dc j.w.
    ok 12-13 dc j.w. i pick-up.
    Potem ok 16 dc Transfer.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ