X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszym podejściu po stymulce i punkcji i transferze było L4, teraz przy crio już bez i tež mam pracę biurową,ale po pozytywnej becie już L4 ;)

MisiaMisia, niecierpliwa, Fedra lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wolnego. Ja formalnie nie muszę brać wolnego ale rzeczywiście luzuję i jestem mało aktywna. W tym czasie nie musisz przecież siedzieć w domu odłogiem. Warto znaleźć sobie przyjemne zajęcia. Byle by się nie przemęczać. No może ze 2-3 dni warto tak leniuchować. Podobno nie ma to większego znaczenia.
    Znam przypadek, że kobitka przez całą Polskę na siedząco pociągiem pojechała po transferze i ciąża zakończyła się zdrowiusim dzieciątkiem.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Ta częstotliwość raczej nie wynika z problemów genetycznych. To raczej standard jak pamiętam.
    3 dc Estradiol, PRG oraz USG
    Potem morfologia, glukoza, sód, potas, chlorki, APTT i INR do konsultacji anestezjologicznej
    8 dc Estradiol, PRG i USG
    10 dc j.w.
    ok 12-13 dc j.w. i pick-up.
    Potem ok 16 dc Transfer.

Ja tylko mialam estradiol przed rozpoczeciem stymulacji no i 6 dnia stymulacji estradiol i progesteron - wszystko robione w klinice i nic poza tym nie kazali robic - troche mnie to dziwi, ze nie kazali mi zadnych badan robic...

Misia wiesz jak to jest w domu albo siedzisz i do glowy przychodza rozne mysli albo chytasz sie roboty - porzadki, gotowanie itp...z kolei w pracy czas szybciej zleci, a z drugiej strony jak sie nie uda to bede sobie robic wyrzuty, ze nie zrobilam wszystkiego co moglam, ze moze jakbym wziela l4 ;) i jak tu znalezc zloty srodek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 20:40

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja tylko mialam estradiol przed rozpoczeciem stymulacji no i 6 dnia stymulacji estradiol i progesteron - wszystko robione w klinice i nic poza tym nie kazali robic - troche mnie to dziwi, ze nie kazali mi zadnych badan robic...

Misia wiesz jak to jest w domu albo siedzisz i do glowy przychodza rozne mysli albo chytasz sie roboty - porzadki, gotowanie itp...z kolei w pracy czas szybciej zleci, a z drugiej strony jak sie nie uda to bede sobie robic wyrzuty, ze nie zrobilam wszystkiego co moglam, ze moze jakbym wziela l4 ;) i jak tu znalezc zloty srodek :)

To może weź chociaż parę dni wolnego, 5-7 dni?

niecierpliwa lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam wizyte to zagadne o to lekarza, zapoznam sie z jego wizja ;) ale moze masz racje takiego rozwiazania nie bralaw pod uwage, ale jest bardzo logiczne ;) odpoczne z 3 dni po transferze i wroce do codziennosci. Dzieki Misia - proste rozwiazania sa najlepsze :)

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• atyde86 Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2014, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porażka:( zrobiłam rano 2 sikańce o czułości 25 i 10 i na żadnym nawet cienia drugiej kreski... :( Jestem załamana, ale nadzieja jeszcze nie umarła.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze nic straconego!!! Poczekaj na wyniki bety... Na razie nie zamartwiaj sie niepotrzebnie! Trzymam kciuki

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atyde86 wrote:
    Porażka:( zrobiłam rano 2 sikańce o czułości 25 i 10 i na żadnym nawet cienia drugiej kreski... :( Jestem załamana, ale nadzieja jeszcze nie umarła.
    Atyde, wynik bedzie pozytywny, zobaczysz. Obstawiam, ze tak ok. 70-80. A cien cienia drugiej kreski - tez bys sie zastanawiala czy byla czy nie. Ech te sikance, najczesciej wprowadzaja nas w smutek. Ile bylo przypadkow, ze pokazywaly brak ciazy, a potem beta temu przeczyla :) Prosze badz dobrej mysli :)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atyde86 wrote:

Atyde spokojnie czekamy na wynik bety

• Limia Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde, mojej przyjaciolce test sikany wychodzil negatywny 2 tygodnie po pozytywnej becie. Wiedziala juz, ze jest w ciazy i chciala miec 2 kreseczki na pamiatke. Wystraszyla sie i zrobila kolejna bete, ktora pieknie przyrosla.

Czekamy dzis na dobre wiesci :)

• atyde86 Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za podniesienie na duchu. Jakąś niewielką nadzieję jeszcze mam.
    Wczoraj luteina wypłynęła zaróżowiona a nie biała (wcześniej to się nie zdażało), a dziś jak wstałam to takie jakby strzępki brązowe - dlatego tym bardziej łapie już doła że to @ się dobija :(

• aaana Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecalam, ze bede pisac jak cos sie bedzie dzialo, no i dzieje sie :( oczywiscie nic dobrego. Doczekalam sie w koncu na wyniki ana1 i ana 2, najpierw ana1 wyszlo dodatnie, a dzis ana2 :( "Metodą immunofluorescencji pośredniej (IIF) STWIERDZONO obecność przeciwciał przeciwjądrowych dających na komórkach HEp-2 obraz świecenia ziarnisty oraz a few nuclear dots w mianie 1:320.

Metodą immunodyfuzji NIE WYKRYTO przeciwciał przeciw antygenom z grupy ENA (rozpuszczalnym antygenom jądrowym i cytoplazmatycznym). "

Oczywiscie przetrzepuje caly internet, zeby sie dowiedziec co to moze oznaczac, ale te wszystkie info sa nie na moja glowe. Chyba jestem zbyt zdenerwowana zeby zrozumiec...
    Czy ktoras z Was wie cos na ten temat, co to konkretnie moze oznaczac i jakie zagrozenia niesc?

• atyde86 Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aana a w jakim celu robi się badania na te przeciwciała przeciwjądrowe?

Słyszałam też o przeciwciałach przeciw komórkom jajowym - kiedy wykonywane są takie badania i czy w przypadku ich wystąpienia in vitro nie ma szans powodzenia?

• aaana Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania ana1 i ana2 robi sie po poronieniu, bo niektore przeciwciala moga powodowac wlasnie poronienia. U mnie poronienia nie bylo, ale mimo to lekarz zlecil. Z tego co sie orientuje to przy przeciwcialach bierze sie encorton, ktory ma zapobiegac poronieniom (ja encorton bralam zapobiegawczo).

Ale niestety nic wiecej nie wiem :( Doczytalam tez, ze wynik moze byc falszywie podwyzszony tabletkami anty, a ja wlasnie bralam w trakcie badania. Ale wszystko inne to dla mnie czarna magia.

• atyde86 Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym razem już luteina z krwią:( eh :(

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atyde86 wrote:
    Dzięki dziewczyny za podniesienie na duchu. Jakąś niewielką nadzieję jeszcze mam.
    Wczoraj luteina wypłynęła zaróżowiona a nie biała (wcześniej to się nie zdażało), a dziś jak wstałam to takie jakby strzępki brązowe - dlatego tym bardziej łapie już doła że to @ się dobija :(

Czasami plamienia pojawiają się we wczesnej ciąży.

Moniaa lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde a bierzesz tylko luteine? Czy ewentualnie jakąś nospe?

• atyde86 Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biorę nospę i magnez jeszcze, no i estrofem na endometrium i jeszcze bromergon ( na obniżenie prolaktyny)

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o której wyniki?

• atyde86 Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że o 14 dr zadzwoni, a jak nie to pewnie dopiero po 16 się wybiorę po pracy. Ale już coraz więcej plamię, więc chyba okres się rozkręca :(

‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ