X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde.. Przykro mi bardzo! :(

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo przykro mi, Atyde.... Życzę Ci dużo siły!
    Gdyby tylko człowiek potrafił wyłączyć emocje.......
    Ja mam siostrę która ma czwórkę wspaniałych dzieci. Robię wszystko co w mojej myśli żeby nie poczuć tego bolesnego ukłucia .

Teraz czekam na okres i mój pierwszy w życiu Menopur. Wszystko co przede mną jeste takie nieznane. Jak zareaguję? Ech...boję się wpaść w skrajne emocje.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podczas stymulacji zyje normalnie tzn.bardzo aktywnie jak dotychczas baardzo duzo sportu ;) zastrzyki przygotowuje mi moj m ja tylko przychodze na gotowe, zeby nie widzial zerkne czy aby na pewno dobra dawka ;) od czasu do czasu zakluja jajniki, czesciej oddaje mocz i minimalny dyskomfort przy tym czuje a tat poza tym nic sie nie zmienilo ;)

Assume2, MisiaMisia lubią tę wiadomość

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od miesiąca jestem jakoś zblokowana. Poza dojazdem rowerem do pracy nie robię NIC. Mimo że jestem bardzo aktywną osobą. Zwalam wszystko na upał. Ale nie wiem czy czasem przyczyna nie jest inna...
    @niecierpliwa podczytuję Cię i widzę że nasz doktor naprawdę ogranicza informowanie do minimum...ech, gdyby nie fantastyczna pani położna to kiepsko było by mi z nastawieniem! :)

icsi sierpień 2014 (-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty tez w gynC u dr M?? Przepraszam, ze nie pamietam ale tyle nas tu, ze wszystko mi sie miesza. Co do kliniki ja czuje sie tam dobrze i to jest dla mnie najwazniejsze, polozna za kazdym razem inna panie w rejestracji staraja sie byc mile no niestety taka maja prace, ale sa takie 2 ktore strasznie drazniaco na mnie dzialaja:P ale, ze jestem osoba ktora bardzo trudno zadowolic to w ogolnym rozrachunku sa na duzym plusie ;)

Assume2 lubi tę wiadomość

• Agnieszka_ako99 Znajoma

Wysłany: 29 lipca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Tak, pęcherz powinien być pełny, nie wiem dlaczego, ale w poczekalni przed transferem siedziałam i piłam wodę na polecenie pielęgniarek ;)

Mount, Twoja stymulacja przebiegła chyba bardzo sprawnie i bezproblemowo :) życzę przyjemnych wrażeń w trakcie podawania narkozy ;) i trzymam kciuki za mocne, dojrzałe i liczne jajeczka!!!

Dziś cały dzień boli mnie brzuch, ciągnie, pulsuje z przerwami. Myślałam, ze to jajniki, które jeszcze nie odpoczęły po stymulacji, ale ten ból umiejscowiony jest po środku. Jeszcze tydzień do testowania i strasznie się boję, bo też nie mamy żadnego mrożaczka..:(

a u mnie w klinice każą oproznic pecherz calkowicie bo po transferze lezy sie 2 bite godziny plackiem i nie wolno naprezac brzucha. nawet sie nie wstaje po transferze z fotela tylko pielegniarki przenoszą na łóżko... wiec co kraj to obyczaj...

martusia1986 lubi tę wiadomość

Wysłany: 29 lipca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atyde86 wrote:
    Nie ma co płakać, trzeba działać dalej. Dlatego dziewczyny bardzo proszę o wpisywanie jakie suplementy diety stosujecie aby sobie pomoc w realizacji celu - tj np. na poprawę jakości komórek i plemników, ułatwienie zagnieżdżenia, lepsze endometrium.

my oboje lykamy cynk, selen, omegę3, magnez, żeń-szeń i wit B. Ja dodatkowo jeszcze folik.

Wysłany: 29 lipca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Wyczytalam dzis na innym forum, ze po transferze dobrze zjesc ananasa ma jakies naturalne substancje ulatwiajace zagniezdzenie. A czy ktoras z was slyszala o tym, zeby do transferu miec pelny pecherz??

tak, podobno ananas ma jakis enzym. nie trzeba duzo go jesc ale ja jadlam 1/3 ananasa dziennie. podobno nalezy jesc tak do konca pierwszego trymestu...

niecierpliwa, martusia1986 lubią tę wiadomość

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, też leczymy się u niego :)
    Bardzo dużo dobrego o nim czytałam ale jego podejście do pacjenta jest dość....specyficzne :) On po prostu taki jest- czasem przemykając przez poczekalnie uśmiecha się do pacjentow i uśmiech ten jest taki jakby przylepiony :))) ta zamkniętość w sobie jest po prostu jego częścią. Najważniejsze że budzi moje zaufanie. Znam wielu lekarzy z "trudną osobowością", ale świetnych specjalistów. Świetna komunikatywność niestety nie zawsze idzie z tym w parze :)
    Co do taśmociągu- na forach naczytalam się tyle, że nie zawracam sobie tym głowy...;)
    Za to ta pulchna pielęgniarka to rewelacyjna istota. Rozładowała mnie swoim podejściem do mnie. Mojemu mężowi to się nie udawało ;)

icsi sierpień 2014 (-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt jest dosc specyficzny i dzis jak szedl przez poczekalnie to dokladnie z takim usmiechem o jakim pisalas;) wazne by sie znal na rzeczy :) kiedy zaczynasz??

Assume2 lubi tę wiadomość

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni antyk wzięłam w niedzielę i "planowo" mam dostać okres w środę/ czwartek. W drugi dzień menopur i po 6 dniach do kliniki. Robię to pierwszy raz- czy on będzie patrzył czy coś już "naprodukowałam" ? Dziewczyny....zielona jestem.... :)

icsi sierpień 2014 (-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko menopur masz??

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak....a powinnam coś jeszcze? Mam 150
    Powiedział że potem mi coś jeszcze dołoży a nie pamiętam co.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 22:04

icsi sierpień 2014 (-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam, ze menopur idzie razem z gonalem

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zawsze....mam fajny folder dla pacjentek z jednej z warszawskich klinik. Dostałam go od znajomej, która tam miała ivf. Fajnie opisane są tam protokoły, etapy leczenia itd. Stąd co nieco wiem

niecierpliwa, MisiaMisia lubią tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedzialam...czlowiek codziennie sie czegos nowego dowiaduje :)

No to jestesmy w trojke pod jednymi skrzydlami - Ty, ja i Mount, ktora dzielnie przeciera nam szlaki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 22:16

Assume2, MisiaMisia lubią tę wiadomość

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorkiem,

dziewczyny co to sa te antyki? I w jakim protokole sa podawane?

pozdrawiam

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atyde ja np piłam duzo mleka i jadlam sporo nabialo w czasie stymulacji i tuz po, az do momentu jak bylam w ciazy i odrzucilo mnie od nabialu...

zaraz po transferze tak ja Ci pisalam bralam magnez i no-spe....

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    Witam wieczorkiem,

dziewczyny co to sa te antyki? I w jakim protokole sa podawane?

pozdrawiam

Tabletki antykoncepcyjne.
    Ja wydedukowałam z folderu ( ;) )że idę krótkim protokołem z antagonistą. Szkoda, że w naszej klinice nie pomyśleli o tego rodzaju informatorach dla pacjentek. To naprawdę świetna rzecz.

MisiaMisia lubi tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
  • Maka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ niecierpliwa i assume.
    Dziewczyny ja też leczę się w gynC ale u p. dr. Cz. Też mam zamiar przystąpić do IVF. Długo czekałyście na decyzję o zakwalifikowaniu? W jakim dniu cyklu najlepiej się tam zgłosić? Boję się tego wszystkiego cholernie i mimo że to nie nastąpi jutro albo pojutrze serce wali mi jak młot jak tylko o tym pomyślę.
    Nie myślałam że tak daleko sprawy zajdą.
    PS: A teraz 3 IUI robił mi właśnie dr M :) Fajny facet tylko o mnie zapomnieli i leżałam na tej kozetce dobrą godzinę... aż w końcu sama zeszłam.. ;)

ckaik0s3070dl07t.png
‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ