X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Maka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja poszlam do niej bo do dr M trzeba bylo czekac miesiac na wizyte, a kiedy masz wizyte??

Sysiaa tak Ci sie wydaje, ze to odlegla przyszlosc, ja na forum urzedowalam od marca i nim sie obejzalam i juz lipiec :)

No właśnie teraz czekam na okres. Bo test dzisiaj negatywny i początkiem cyklu mam zamiar tam się wybrać. Do niej długo się nie czeka.. Myślisz że z naszymi problemami będziemy musieli długo czekać? Jest jakaś szansa na wrzesień Twoim zdaniem?

ckaik0s3070dl07t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    No właśnie teraz czekam na okres. Bo test dzisiaj negatywny i początkiem cyklu mam zamiar tam się wybrać. Do niej długo się nie czeka.. Myślisz że z naszymi problemami będziemy musieli długo czekać? Jest jakaś szansa na wrzesień Twoim zdaniem?

Nie wiem na prawde trudno mi oceniac. A dlaczego nie umowisz wizyty juz teraz??

• Maka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Nie wiem na prawde trudno mi oceniac. A dlaczego nie umowisz wizyty juz teraz??

Myślisz, że im szybciej tym lepiej? Zaraz tam zadzwonie :)A powiedz mi wszystko tam załatwia lekarz prowadzący, od 0 wizyty? Pierwsza wizyta jest normalnie płatna a jezeli się zakwalifikujesz to dopiero darmowe, tak?
    Ja nie dam rady długo czekać.. już i tak psychicznie jestem wykończona... Tyle kasy władowane na te całe stymulacje i AID. Jeszcze jak ta biopsja będzie jednak potrzebna to kolejne 1,5 tys.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie czekala, tylko dzwonila od razu. Tak pierwsza wizyta partnerska 150 zl, a od wizyty na ktorej Cie zakwalifikuja juz nie placisz. Powodzenia daj znac!!

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastaw sie na to, ze na pewno bedziecie musieli powtorzyc badanie nasienia u nich

• Maka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja bym nie czekala, tylko dzwonila od razu. Tak pierwsza wizyta partnerska 150 zl, a od wizyty na ktorej Cie zakwalifikuja juz nie placisz. Powodzenia daj znac!!

Kochana ale ja już tam jeżdżę do tej kliniki od dobrych 10 mies. więc my już tą pierwszą wizytę partnerską mamy zaliczoną. Dzwoniłam tam i powiem Wam, że każda w tej recepcji mówi co innego. Wczoraj dzwoniłam anonimowo- nie przedstawiłam sie i pani w recepcji powiedziała, że mam przyjechać w połowie nast. cyklu. Dzwoniłam dzisiaj już się przedstawiłam i mam przyjechać albo teraz przed okresem a najlepiej jak mi się okres skończy...Mam zadzwonić w 1dc.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może i lepiej że u nich. Może od razu jakby tam co było zamrożą?

ckaik0s3070dl07t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co ja bym poszla na wizyte jak najszybciej bo jesli nie zaleci zadnych badan to byc moze zakwalifikuje Was od reki i bedziecie mogli zaczac juz w tym cyklu

• Maka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Wiesz co ja bym poszla na wizyte jak najszybciej bo jesli nie zaleci zadnych badan to byc moze zakwalifikuje Was od reki i bedziecie mogli zaczac juz w tym cyklu

No ja AMH mam zrobione. Nie wiem jeszcze jakieś hormony się robi, nie? No i mąż musi powtórzyć. Tylko najpierw musimy kase uzbierać bo nasze oszczędności z 6 tys po 3 AID stopniały do 1,5 tys. A to raczej nie starczy na wszystko...

ckaik0s3070dl07t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze starczyc zalezy jak sie bedziesz stymulowac, ja do tej pory wydalam 1200 a nie wiem ile jeszcze przyjdzie wydac, w klinice twierdza ze koszt z refundacja to 1-1,5 tys

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Sysiaaaaa dajesz nadzieję. W sierpniu 2013 miał pojedyncze, nieruchome plemniki i liczne bakterie, we wrześniu absolutny brak i bakterie, wybraliśmy się do urologa usg - w porządku, testosteron, FSH- wszystko w normie. Przepisał mu antybiotyk na bakterie, testosteron i androvit - kuracja 3 mies. Po 3 mies znowu badanie nasienia i też brak plemników. Dodam, że mąż nigdy nie brał sterydów ani tym podobnych.
    Możesz mi opisać jak to u Was było? Co przyjmował? I w końcu co było przyczyną?
    Jak to było u nas.... Niech sobie przypomnę :) U nas nie było jeszcze tragedii z tymi wynikami. Mąż brał selen, cynk i chrom i dodatkowo jakieś prochy od androloga (niestety nie przytoczę nazw). Kuracja trwała 9 miesięcy. Mojemu mężowi bardziej pomogła zmiana trybu życie. Rzucił papierosy, zaczął ćwiczyć, zmiana diety na bogatą w witaminy. Teraz po roku od leczenia parametry nadl w normie :)

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Maka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Moze starczyc zalezy jak sie bedziesz stymulowac, ja do tej pory wydalam 1200 a nie wiem ile jeszcze przyjdzie wydac, w klinice twierdza ze koszt z refundacja to 1-1,5 tys

No tak tylko u nas jeszcze niepewne jest z tą biopsją... A to by nas pogrążyło całkowicie..

ckaik0s3070dl07t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana skoro u Was jest czynnik meski to nie sadze;)

• Maka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Jak to było u nas.... Niech sobie przypomnę :) U nas nie było jeszcze tragedii z tymi wynikami. Mąż brał selen, cynk i chrom i dodatkowo jakieś prochy od androloga (niestety nie przytoczę nazw). Kuracja trwała 9 miesięcy. Mojemu mężowi bardziej pomogła zmiana trybu życie. Rzucił papierosy, zaczął ćwiczyć, zmiana diety na bogatą w witaminy. Teraz po roku od leczenia parametry nadl w normie :)

Ale miał azoospermię? Bo to jest całkowity brak plemników w ejakulacie. U nas tak było. Mężu nigdy papierosów nie palił- był biernym palaczem bo jego rodzice kopcą ( i mnie tym wkurwiają), nie pije już piwa ani alkoholu. Owoce i warzywa średnio. Ruch ma tylko w pracy - praca fizyczna. No i ma trochę nadwagę.

ckaik0s3070dl07t.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Kochana skoro u Was jest czynnik meski to nie sadze;)

Kochana jeżeli z nasienia nie uda się uzyskać zdrowych plemniczków albo w ogóle to niestety czeka P. pobieranie plemników z najądrza.

ckaik0s3070dl07t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zle Cie zrozumialam, myslalam ze masz na mysli, ze Tobie kaze robic histeroskopie

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Ale miał azoospermię? Bo to jest całkowity brak plemników w ejakulacie. U nas tak było. Mężu nigdy papierosów nie palił- był biernym palaczem bo jego rodzice kopcą ( i mnie tym wkurwiają), nie pije już piwa ani alkoholu. Owoce i warzywa średnio. Ruch ma tylko w pracy - praca fizyczna. No i ma trochę nadwagę.
    A fakt u nas to była oligozoospermia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 12:48

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limia wrote:
    Powiedzial mi, ze poziom TSH jest nieco "demonizowany" i wg niego wcale poziom TSH przy staraniach o ciaze nie musi byc w granicach 1. Mam nadzieje, ze sie nie myli ;)
    Mi mój też tak powiedział. Niemniej jednak jeśli ktoś ma problem z zajściem w ciążę to poziom się obniża żeby wyeliminować wszystkie, nawet te domniemane "przeszkody".
    Lekarz z kliniki lecz.niepłodności powiedział że zawsze lepiej popaść w tym przypadku w nadczynność- oby nie w niedoczynność.

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • Agnieszka_ako99 Znajoma

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj gin też ignoruje TSH... nawet nie pamietam czy kiedykolwiek mialam badany...
    wogole mysle ze wiele zaniedban bylo w moim przypadku, ale gdzie znaleźc lekarza co patrzy kompleksowo na pacjenta?
    lubię mojego gin, spokojny jest i nie daje po sobie poznac ze go cos martwi, lubie mojego profesora od ivf, jest bardzo kompetentny i mimo ze odczuwam to jako syndrom Boga, wydaje mu się ze jest nieomylny, to mam do obu zal ze nie patrza na mnie jak na pacjenta jako całość tylko jak na chorą macicę z endometriozą i adenomiozą :S

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• Limia Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ako, a przed ivf nie mialas badanego poziomu TSH?

Assume, czy to oznacza, ze bierzesz leki w zwiazku z TSH? A mozna wiedziec, jaki masz/mialas poziom?

Zdalam sie na lekarzy w tej kwestii, ale przyznam, ze mam watpliwosci. W koncu opinie, ze powinno byc w okolicach 1, nie wziely sie z niczego..

‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ