X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa wrote:
    Sysiaaaaa wrote:
    Dziewczyny jak ja wam zazdroszczę tych transferów, stymulacji.... Ja muszę czekać i nie wiem czy się doczekam

Doczekamy się sysia i my, ja czekam z niecierpliwością i ciesze się, że podejdę do inv a przerwa w iui dala mi dystans i to dobrze

Obys miała rację :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 11:08

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • atyde86 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia nie przejmuj się i Ty się doczekasz, jeśli mi się teraz nie uda to w perspektywie też mam czekanie pół roku wg regulaminu rządowego invitro.

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziś dostałam w końcu @. W sobotę wizyta w Klinice i stymulacja. To moja trzecia procedura.
    Ściskam Was wszystkie <3

Nusia, Sysiaaaaa, Tosia 1981, Beata.D, kaarolaa, Limia, Fedra, gosia81, martusia1986, malinka1984 lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Super kochana cieszę się bardzo :) Kiedy startujecie ?

Martusia jadę na kolejną wizytę 7 sierpnia, mam wtedy dostać zastrzyki na wyciszenie, bierze się je 14 dni i jeśli po tych 14 dniach wszystko będzie ok to zaczynamy stymulację.
    Trzymajcie kciuki aby tym razem się udało...:)

Fedra, gosia81, martusia1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Kochane dziś dostałam w końcu @. W sobotę wizyta w Klinice i stymulacja. To moja trzecia procedura.
    Ściskam Was wszystkie <3

Powodzenia Misia!! oby ta 3 była szczęślwia i ostatnia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Ściskam Was wszystkie <3
    Misia mega kciuki w takim razie za Ciebie!

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atyde86 wrote:
    Sysia nie przejmuj się i Ty się doczekasz, jeśli mi się teraz nie uda to w perspektywie też mam czekanie pół roku wg regulaminu rządowego invitro.
    Dlaczego pol roku?? Pierwszy raz slysze o tym, zadna podchodzac dziewczyna z rzadowego tez o tyw nie wspominala. Sama tez nigdzie sie z takim zapisem nie spotkalam...dziewczyny pisaly, ze to zalezyod lekarza i od organizmu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 12:18

• calineczka_11 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atyde86 wrote:
    W regulaminie nic takiego nie ma napisanego.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

kY6Lp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej trzymam kciuki za kolejne podejscia :)

malinka za Twoje okruszki tez, niech walcza i nie poddaja sie :) musi sie udac...

Beata tak imie wybrane juz dawno, Marceli Piotr....

Nusia, Fedra, malinka1984 lubią tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa imiona super :)

Co do refundacji wyczytałam, ze musi być udokumentowany rok starań w przypadku: problemów z jajowodami, jajnikami itd. Kiedy niepłodność jest nieznanego pochodzenia no to wtedy zalez od wieku. Tylko dziwne jest to jak podchodza lekarze do weryfikacji badań... Każdy inaczej. Jak pisałam USG z monitem i badaniami hormo mam z czerwca tamtego roku, ale to sie nie liczyło :(

kaarolaa lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Pisz jak będziesz cos wiedziała :) mi też info sie przyda
    No więc piszę :-) zadzwoniłam do Departamentu Matki i dziecka i tam się dowiedziałam że nie ostatnie 12/24 m-ce tylko ogólnie 12/24 m-ce i pani poprosiła aby takie przypadki im zgłaszać mailowo bo to jest wprowadzanie pacjentów w błąd, a Oni będą mogli zwrócić się do kliniki aby nie wprowadzały nas w błąd tylko jeśli dostaną takie zgłoszenia od pacjentów :-) I jak pani zapytała się o jaką klinikę chodzi to do kogoś z boku powiedziała znowu..... :-)

MisiaMisia, Fedra, Beata.D, agniesia2569 lubią tę wiadomość

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia 1981 wrote:
    No więc piszę :-) zadzwoniłam do Departamentu Matki i dziecka i tam się dowiedziałam że nie ostatnie 12/24 m-ce tylko ogólnie 12/24 m-ce i pani poprosiła aby takie przypadki im zgłaszać mailowo bo to jest wprowadzanie pacjentów w błąd, a Oni będą mogli zwrócić się do kliniki aby nie wprowadzały nas w błąd tylko jeśli dostaną takie zgłoszenia od pacjentów :-) I jak pani zapytała się o jaką klinikę chodzi to do kogoś z boku powiedziała znowu..... :-)
    Czyli na chłopski rozum. Musisz mieć np 12 monitoringów lub 12 stymulacji czy tak? I nie muszą być to ostatnie 12 miesięcy. Chodzi o 12 cykli leczonych a nie o 12 miesiecy kalendarzowych! Kurdę to co oni pieprzą za głupoty

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calineczka_11 wrote:
    W regulaminie nic takiego nie ma napisanego.

No wlasnie tez tego nigdzie nie widzialam, a tn dosc istotna sprawa i mysle, ze na pewno bym to zakodowala

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.invitro.gov.pl/files/program_leczenie_nieplodnosci_metoda_zaplodnienia_pozaustrojowego_na_lata_2013_2016.pdf Na stronie 9 napisanejest o 12 miesiącach poprzedzających zgłoszenie do programu... czyli ciągiem ostatnie 12 miesięcy? Juz nie wiem

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    http://www.invitro.gov.pl/files/program_leczenie_nieplodnosci_metoda_zaplodnienia_pozaustrojowego_na_lata_2013_2016.pdf Na stronie 9 napisane jest o 12 miesiącach poprzedzających zgłoszenie do programu... czyli ciągiem ostatnie 12 miesięcy? Juz nie wiem
    Też to czytałam i też w pierwszej chwili pomyślałam że jest tak jak mi mówił lekarz że ostatnie 12 miesięcy ale jak się okazuje nie 12 miesięcy poprzedzających przystąpienie do programu ale musisz udokumentować ogólnie 12 miesięcy. I myślę że to jest źle sformułowane zdanie które można zinterpretować w dwojaki sposób :-)

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia 1981 wrote:
    Też to czytałam i też w pierwszej chwili pomyślałam że jest tak jak mi mówił lekarz że ostatnie 12 miesięcy ale jak się okazuje nie 12 miesięcy poprzedzających przystąpienie do programu ale musisz udokumentować ogólnie 12 miesięcy. I myślę że to jest źle sformułowane zdanie które można zinterpretować w dwojaki sposób :-)
    Każdy może to traktować jak mu pasuje po prostu :( A pytałaś czym możemy udokumentować? Wynikami badań czy zdjęciami USG z monitu np? Czy musisz mieć jakieś inne kwitki i papierologię?

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Leci ale zaraz i Ty sie dowiesz plci. Moze wstepnie lekarz za 2 dni juz Ci powie czy syn czy cora...a moze przeczucie masz? Ja od poczatku wiedzialam, ze bedzie chlopak i sie nie pomylilam.

My do brzucha mówimy ze to Ona choć czasem mam wrazenie że to On więc już sama nie wiem ;)

Tosia 1981, MisiaMisia, kaarolaa lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wskazaniem do leczenia kobiet w ramach Programu jest:
    a) czynnik jajowodowy niepłodności:
    trwałe uszkodzenie jajowodów,
    brak szansy na powodzenie leczenia operacyjnego niepłodności,
    upośledzona funkcja jajowodów przy zachowanej drożności lub po nieskutecznej operacji mikrochirurgicznej,
    b) czynnik jajnikowy niepłodności:
    brak ciąży po co najmniej sześciu cyklach farmakologicznej indukcji jajeczkowania,
    c) endometrioza:
    I, II stopień, tak jak w niepłodności idiopatycznej,
    III, IV stopień, tak jak w czynniku jajowodowym,
    d) niepłodność niewyjaśnionego pochodzenia (idiopatyczna):
    u kobiet do ukończenia 35 roku życia, jeżeli trwa dłużej niż 24 miesiące,
    u kobiet powyżej 35 roku życia, jeżeli trwa dłużej niż 12 miesięcy,

Zapiszcie sobie z tym do lekarza. Niech logicznie wyjaśni czemu nie chce zakwalifikować.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atyde86 wrote:
    Dziewczyny jestem 6dpt a brzuch mam dzis bardzo wzdęty i nie mogę go wciągnąć (w pracy juz się dziwnie na mnie patrzą) Zakladam ze to częściowo skutek stymulacji jajników a częściowo tego ze niestety mam klopoty z wypróżnianiem. Czy macie jakieś sposoby na jedno i drugie?

o przechodziłam przez to wzdęcia i brak możliwości wypróżnienia nawet po 3 dniach ehhh mi nic nie pomagało ale mam nadzieje ze szybko znajdziesz sposób i ze to znak ze wszystko idzie w dobrą strone ;)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    Karola gratuluje synka.
    U mnie dziś beta 190.
    Walcz słoneczko!

bardzo dobry przyrost nadal trzymam kciuki <3

malinka1984 lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ