IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Mixa wrote:Sysiaaaaa wrote:Dziewczyny jak ja wam zazdroszczę tych transferów, stymulacji.... Ja muszę czekać i nie wiem czy się doczekam
Doczekamy się sysia i my, ja czekam z niecierpliwością i ciesze się, że podejdę do inv a przerwa w iui dala mi dystans i to dobrze
Obys miała racjęWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 11:08
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Kochane dziś dostałam w końcu @. W sobotę wizyta w Klinice i stymulacja. To moja trzecia procedura.
Ściskam Was wszystkieNusia, Sysiaaaaa, Tosia 1981, Beata.D, kaarolaa, Limia, Fedra, gosia81, martusia1986, malinka1984 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymartusia1986 wrote:Super kochana cieszę się bardzo Kiedy startujecie ?
Martusia jadę na kolejną wizytę 7 sierpnia, mam wtedy dostać zastrzyki na wyciszenie, bierze się je 14 dni i jeśli po tych 14 dniach wszystko będzie ok to zaczynamy stymulację.
Trzymajcie kciuki aby tym razem się udało...Fedra, gosia81, martusia1986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
atyde86 wrote:Sysia nie przejmuj się i Ty się doczekasz, jeśli mi się teraz nie uda to w perspektywie też mam czekanie pół roku wg regulaminu rządowego invitro.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 12:18
-
nick nieaktualny
-
Kaarolaa imiona super
Co do refundacji wyczytałam, ze musi być udokumentowany rok starań w przypadku: problemów z jajowodami, jajnikami itd. Kiedy niepłodność jest nieznanego pochodzenia no to wtedy zalez od wieku. Tylko dziwne jest to jak podchodza lekarze do weryfikacji badań... Każdy inaczej. Jak pisałam USG z monitem i badaniami hormo mam z czerwca tamtego roku, ale to sie nie liczyłokaarolaa lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Sysiaaaaa wrote:Pisz jak będziesz cos wiedziała mi też info sie przyda
MisiaMisia, Fedra, Beata.D, agniesia2569 lubią tę wiadomość
-
Tosia 1981 wrote:No więc piszę zadzwoniłam do Departamentu Matki i dziecka i tam się dowiedziałam że nie ostatnie 12/24 m-ce tylko ogólnie 12/24 m-ce i pani poprosiła aby takie przypadki im zgłaszać mailowo bo to jest wprowadzanie pacjentów w błąd, a Oni będą mogli zwrócić się do kliniki aby nie wprowadzały nas w błąd tylko jeśli dostaną takie zgłoszenia od pacjentów I jak pani zapytała się o jaką klinikę chodzi to do kogoś z boku powiedziała znowu.....Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
http://www.invitro.gov.pl/files/program_leczenie_nieplodnosci_metoda_zaplodnienia_pozaustrojowego_na_lata_2013_2016.pdf Na stronie 9 napisanejest o 12 miesiącach poprzedzających zgłoszenie do programu... czyli ciągiem ostatnie 12 miesięcy? Juz nie wiemDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Sysiaaaaa wrote:http://www.invitro.gov.pl/files/program_leczenie_nieplodnosci_metoda_zaplodnienia_pozaustrojowego_na_lata_2013_2016.pdf Na stronie 9 napisane jest o 12 miesiącach poprzedzających zgłoszenie do programu... czyli ciągiem ostatnie 12 miesięcy? Juz nie wiem
-
Tosia 1981 wrote:Też to czytałam i też w pierwszej chwili pomyślałam że jest tak jak mi mówił lekarz że ostatnie 12 miesięcy ale jak się okazuje nie 12 miesięcy poprzedzających przystąpienie do programu ale musisz udokumentować ogólnie 12 miesięcy. I myślę że to jest źle sformułowane zdanie które można zinterpretować w dwojaki sposóbDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
kaarolaa wrote:Leci ale zaraz i Ty sie dowiesz plci. Moze wstepnie lekarz za 2 dni juz Ci powie czy syn czy cora...a moze przeczucie masz? Ja od poczatku wiedzialam, ze bedzie chlopak i sie nie pomylilam.
My do brzucha mówimy ze to Ona choć czasem mam wrazenie że to On więc już sama nie wiemTosia 1981, MisiaMisia, kaarolaa lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Wskazaniem do leczenia kobiet w ramach Programu jest:
a) czynnik jajowodowy niepłodności:
trwałe uszkodzenie jajowodów,
brak szansy na powodzenie leczenia operacyjnego niepłodności,
upośledzona funkcja jajowodów przy zachowanej drożności lub po nieskutecznej operacji mikrochirurgicznej,
b) czynnik jajnikowy niepłodności:
brak ciąży po co najmniej sześciu cyklach farmakologicznej indukcji jajeczkowania,
c) endometrioza:
I, II stopień, tak jak w niepłodności idiopatycznej,
III, IV stopień, tak jak w czynniku jajowodowym,
d) niepłodność niewyjaśnionego pochodzenia (idiopatyczna):
u kobiet do ukończenia 35 roku życia, jeżeli trwa dłużej niż 24 miesiące,
u kobiet powyżej 35 roku życia, jeżeli trwa dłużej niż 12 miesięcy,
Zapiszcie sobie z tym do lekarza. Niech logicznie wyjaśni czemu nie chce zakwalifikować.
-
atyde86 wrote:Dziewczyny jestem 6dpt a brzuch mam dzis bardzo wzdęty i nie mogę go wciągnąć (w pracy juz się dziwnie na mnie patrzą) Zakladam ze to częściowo skutek stymulacji jajników a częściowo tego ze niestety mam klopoty z wypróżnianiem. Czy macie jakieś sposoby na jedno i drugie?
o przechodziłam przez to wzdęcia i brak możliwości wypróżnienia nawet po 3 dniach ehhh mi nic nie pomagało ale mam nadzieje ze szybko znajdziesz sposób i ze to znak ze wszystko idzie w dobrą strone17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi