X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jesli bedzie tak jak mowil dr M i nic sie nie zmieni to bedziemy mialy transfer tego samego dnia!!:)

MisiaMisia, Mount, gosia81, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łoł.... super :)) będę Cię wypatrywała :)))
    Chyba, że z Waszymi też poczekają do 5 doby! wtedy się miniemy ;)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pięknie! Ta liczba robi wrażenie :)
    Dziewczyny, a czy u "nas" też wymagane są koszule nocne i szlafroczki? Bo jeśli tak, to czekają mnie zakupy ;)

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • Simba Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Jej dziewczyny, to Wy wszytkie bylyscie na punkcji usypiane? Ja chyba nie bede..
    036.gif
    Mozeliwe to, czy cos zle zrozumialam? Znieczulenie ma byc i glupi jas tylko.. W sobote dopytam..
    Nie chyba tylko na pewno ;)
    Dasz rade, bejbe.

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    dziewczyny, a ktorego dnia cyklu mialyscie punkcje?
    Ja mialam w 15tym

a8vSp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume2 wrote:
    Ale pięknie! Ta liczba robi wrażenie :)
    Dziewczyny, a czy u "nas" też wymagane są koszule nocne i szlafroczki? Bo jeśli tak, to czekają mnie zakupy ;)
    Nie, polozna powiedziala, ze nic nie musze brac wszystko daja "u nas" na miejscu;)

Assume2 lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mount wrote:
    łoł.... super :)) będę Cię wypatrywała :)))
    Chyba, że z Waszymi też poczekają do 5 doby! wtedy się miniemy ;)
    Moich az tyle nie bedzie wiec raczej beda sie bali przetrzymac do 5 doby, ale nic na 100 procent

• loka Debiutantka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ja jestem tutaj nowa i nie bardzo wiem jakie macie tutaj zwyczaje. Zacznę więc od przedstawienia. Mówią na mnie LOKA i od ok 4 lat wraz z mężem staraliśmy się o pociechę... Cała akcja nabrała tempa w czerwcu kiedy to dostaliśmy skierowanie do kliniki.... później komplet badań, niezbędne dokumenty i możemy podchodzić do In Vitro.
    Stymulowana byłam m. in. Gonalem i tak w poniedziałek 28 lipca zgłosiłam się na punkcję w trakcie której pobranych zostało 18 jajeczek... w środę dzwonili do mnie z laboratorium z informację, że mamy przygotowanych 6 komóreczek klasy A i zapraszają mnie na transfer, pytałam lekarza o te jajeczka był bardzo zadowolony....
    Transfer odbył się w dniu wczorajszym tj 31.07.2014r 4 dni po punkcji <3 <3 <3 i natychmiast mąż zawiózł mnie do domu i kazał odpoczywać.... bardzo nie lubię kłócić się z mężem więc podporządkowała się i wypoczywam ile tylko się da ;-) staram się nie myśleć lecz nie zawsze mi to dobrze wychodzi.... A Wy jak przechodziłyście transfer.... jakieś objawy miałyście

niecierpliwa, Assume2, Beata.D, Agnieszka_ako99, Katha81, Moniaa, mala29_, Tosia 1981, Fedra lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Loka! Ja dopiero jutro mam pierwsza punkcje wiec nie moge sie wypowiadac w kwesti potransferowej ;) Trzymam mocno kciuki, zeby sie Kropus ladnie zadomowil!

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mount, to będziecie mieć duuużo dzieci ;) wszystko na to wskazuje. Musicie mieć bardzo bardzo dobrej jakości komórki, gratuluję. No i zarodki 5 dobowe mają wg mojego lekarza aż 35% na zagnieżdżenie, więc to już sporo. Ciesz się więc i bądź spokojna :)

Loka, bardzo ładne wyniki, też dużo komóreczek, no i już możesz odliczać do bety!!! To wspaniałe uczucie być już po transferze w potencjalnej ciąży, można się wstępnie cieszyć i czuć wyjątkowo - czego Ci życzę!!

Mount lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • loka Debiutantka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam mieszane uczucia z jednej strony czuje się fantastycznie a z drugiej nie chce zapeszyć... boje się że jak pójdzie coś nie tak to się kompletnie załamię chciałabym przespać ten czas do bety.... już się nie mogę doczekać <3
    szkoda że tak późno Was znalazłam

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mount, ale teraz zabilas mi klina Ty jestes w progradie rzadowym to jakim cudem zaplodnili 18 jak moga tylko 6???

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Mount, ale teraz zabilas mi klina Ty jestes w progradie rzadowym to jakim cudem zaplodnili 18 jak moga tylko 6???

"(...)brak tego ograniczenia u kobiet po 35 roku życia i przy trzeciej próbie zapłodnienia in vitro (...)"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 15:52

Agnieszka_ako99, niecierpliwa, MisiaMisia, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

• loka Debiutantka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem w rządowym programie i pobrali mi 18 lecz zapłodnili tylko 6.....
    Mount Ty tez jesteś już po transferze ??? pytam bo coś mi umknęło

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mount wrote:
    "(...)brak tego ograniczenia u kobiet po 35 roku życia i przy trzeciej próbie zapłodnienia in vitro (...)"
    Aaa to teraym wszystko jasne;) ladna gromadka Wam sie szykuje!!

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• loka Debiutantka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a już doczytałam transfer masz mieć we wtorek ;-) to bardzo dobra wiadomośc będe trzymać kciuki

Mount lubi tę wiadomość

• atyde86 Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczakin ja miałam taką sytuację że w piątek przed punkcją miałam 22 komórki, a we wtorek w dniu punkcji już tylko 9. Juz rano jak wstałam to czułam że część już popękała... .wcześniej przy iui też miałam taka sytuację. Więc pomimo cetrotide część popękała, może 2 dawki pregnylu to dla mnie za dużo, ale z drugiej strony przy takiej liczbie musi być odpowiednio większa dawka.

U mnie ok. Na koniec sierpnia wizyta kontrolna,pewnie we wrześniu antyki i jak będzie ok to z początkiem października ruszam ze stymulacją. Pewnie niestety część badań będzie trzeba powtórzyć, bo mam marcowe. @ przyszła wczoraj, dawno nie miałam tak obfitej. myślę o jakimś urlopie, z kasą krucho ale trudno, muszę sie zregenerować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ale się tutaj u Was dużo dzieje :) Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki -uda się prędzej czy później musimy w to wierzyć wszystkie <3

niecierpliwa, Assume2, Agnieszka_ako99, Mount, Tosia 1981, Fedra lubią tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia moje dziewczyny.
    Droga jest długa i kręta ale na końcu tej drogi czeka wymarzony widok,warto o to walczyć.

niecierpliwa, Agnieszka_ako99, Limia, Assume2, Mount, mala29_, Tosia 1981, Fedra lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O niczym tak nie marze jak o tym by zobaczyc wreszcie na tescie 2 grube, tluste krechy!! O niczym tak nie marze jak o przybraniu kilkunastu kilogramow w wyniku ciazy, pomimo ze w ostatnich midasiacach pozbylam sie nadprogramowych 25 kg ;)
    I wiecie co wiem, ze kazda z Nas sie tego doczeka bo po prostu na to zaslugujemy ;) ot tyle mej madrosci przed jutrzejsza punkcja :)

Agnieszka_ako99, Limia, martusia1986, Beata.D, Assume2, Mount, mala29_, gosia81, Tosia 1981, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ