X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jesli bedzie tak jak mowil dr M i nic sie nie zmieni to bedziemy mialy transfer tego samego dnia!!:)

MisiaMisia, Mount, gosia81, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łoł.... super :)) będę Cię wypatrywała :)))
    Chyba, że z Waszymi też poczekają do 5 doby! wtedy się miniemy ;)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pięknie! Ta liczba robi wrażenie :)
    Dziewczyny, a czy u "nas" też wymagane są koszule nocne i szlafroczki? Bo jeśli tak, to czekają mnie zakupy ;)

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • Simba Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Jej dziewczyny, to Wy wszytkie bylyscie na punkcji usypiane? Ja chyba nie bede..
    036.gif
    Mozeliwe to, czy cos zle zrozumialam? Znieczulenie ma byc i glupi jas tylko.. W sobote dopytam..
    Nie chyba tylko na pewno ;)
    Dasz rade, bejbe.

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    dziewczyny, a ktorego dnia cyklu mialyscie punkcje?
    Ja mialam w 15tym

a8vSp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume2 wrote:
    Ale pięknie! Ta liczba robi wrażenie :)
    Dziewczyny, a czy u "nas" też wymagane są koszule nocne i szlafroczki? Bo jeśli tak, to czekają mnie zakupy ;)
    Nie, polozna powiedziala, ze nic nie musze brac wszystko daja "u nas" na miejscu;)

Assume2 lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mount wrote:
    łoł.... super :)) będę Cię wypatrywała :)))
    Chyba, że z Waszymi też poczekają do 5 doby! wtedy się miniemy ;)
    Moich az tyle nie bedzie wiec raczej beda sie bali przetrzymac do 5 doby, ale nic na 100 procent

• loka Debiutantka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ja jestem tutaj nowa i nie bardzo wiem jakie macie tutaj zwyczaje. Zacznę więc od przedstawienia. Mówią na mnie LOKA i od ok 4 lat wraz z mężem staraliśmy się o pociechę... Cała akcja nabrała tempa w czerwcu kiedy to dostaliśmy skierowanie do kliniki.... później komplet badań, niezbędne dokumenty i możemy podchodzić do In Vitro.
    Stymulowana byłam m. in. Gonalem i tak w poniedziałek 28 lipca zgłosiłam się na punkcję w trakcie której pobranych zostało 18 jajeczek... w środę dzwonili do mnie z laboratorium z informację, że mamy przygotowanych 6 komóreczek klasy A i zapraszają mnie na transfer, pytałam lekarza o te jajeczka był bardzo zadowolony....
    Transfer odbył się w dniu wczorajszym tj 31.07.2014r 4 dni po punkcji <3 <3 <3 i natychmiast mąż zawiózł mnie do domu i kazał odpoczywać.... bardzo nie lubię kłócić się z mężem więc podporządkowała się i wypoczywam ile tylko się da ;-) staram się nie myśleć lecz nie zawsze mi to dobrze wychodzi.... A Wy jak przechodziłyście transfer.... jakieś objawy miałyście

niecierpliwa, Assume2, Beata.D, Agnieszka_ako99, Katha81, Moniaa, mala29_, Tosia 1981, Fedra lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Loka! Ja dopiero jutro mam pierwsza punkcje wiec nie moge sie wypowiadac w kwesti potransferowej ;) Trzymam mocno kciuki, zeby sie Kropus ladnie zadomowil!

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mount, to będziecie mieć duuużo dzieci ;) wszystko na to wskazuje. Musicie mieć bardzo bardzo dobrej jakości komórki, gratuluję. No i zarodki 5 dobowe mają wg mojego lekarza aż 35% na zagnieżdżenie, więc to już sporo. Ciesz się więc i bądź spokojna :)

Loka, bardzo ładne wyniki, też dużo komóreczek, no i już możesz odliczać do bety!!! To wspaniałe uczucie być już po transferze w potencjalnej ciąży, można się wstępnie cieszyć i czuć wyjątkowo - czego Ci życzę!!

Mount lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • loka Debiutantka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam mieszane uczucia z jednej strony czuje się fantastycznie a z drugiej nie chce zapeszyć... boje się że jak pójdzie coś nie tak to się kompletnie załamię chciałabym przespać ten czas do bety.... już się nie mogę doczekać <3
    szkoda że tak późno Was znalazłam

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mount, ale teraz zabilas mi klina Ty jestes w progradie rzadowym to jakim cudem zaplodnili 18 jak moga tylko 6???

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Mount, ale teraz zabilas mi klina Ty jestes w progradie rzadowym to jakim cudem zaplodnili 18 jak moga tylko 6???

"(...)brak tego ograniczenia u kobiet po 35 roku życia i przy trzeciej próbie zapłodnienia in vitro (...)"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 15:52

Agnieszka_ako99, niecierpliwa, MisiaMisia, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

• loka Debiutantka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem w rządowym programie i pobrali mi 18 lecz zapłodnili tylko 6.....
    Mount Ty tez jesteś już po transferze ??? pytam bo coś mi umknęło

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mount wrote:
    "(...)brak tego ograniczenia u kobiet po 35 roku życia i przy trzeciej próbie zapłodnienia in vitro (...)"
    Aaa to teraym wszystko jasne;) ladna gromadka Wam sie szykuje!!

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• loka Debiutantka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a już doczytałam transfer masz mieć we wtorek ;-) to bardzo dobra wiadomośc będe trzymać kciuki

Mount lubi tę wiadomość

• atyde86 Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczakin ja miałam taką sytuację że w piątek przed punkcją miałam 22 komórki, a we wtorek w dniu punkcji już tylko 9. Juz rano jak wstałam to czułam że część już popękała... .wcześniej przy iui też miałam taka sytuację. Więc pomimo cetrotide część popękała, może 2 dawki pregnylu to dla mnie za dużo, ale z drugiej strony przy takiej liczbie musi być odpowiednio większa dawka.

U mnie ok. Na koniec sierpnia wizyta kontrolna,pewnie we wrześniu antyki i jak będzie ok to z początkiem października ruszam ze stymulacją. Pewnie niestety część badań będzie trzeba powtórzyć, bo mam marcowe. @ przyszła wczoraj, dawno nie miałam tak obfitej. myślę o jakimś urlopie, z kasą krucho ale trudno, muszę sie zregenerować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ale się tutaj u Was dużo dzieje :) Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki -uda się prędzej czy później musimy w to wierzyć wszystkie <3

niecierpliwa, Assume2, Agnieszka_ako99, Mount, Tosia 1981, Fedra lubią tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia moje dziewczyny.
    Droga jest długa i kręta ale na końcu tej drogi czeka wymarzony widok,warto o to walczyć.

niecierpliwa, Agnieszka_ako99, Limia, Assume2, Mount, mala29_, Tosia 1981, Fedra lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O niczym tak nie marze jak o tym by zobaczyc wreszcie na tescie 2 grube, tluste krechy!! O niczym tak nie marze jak o przybraniu kilkunastu kilogramow w wyniku ciazy, pomimo ze w ostatnich midasiacach pozbylam sie nadprogramowych 25 kg ;)
    I wiecie co wiem, ze kazda z Nas sie tego doczeka bo po prostu na to zaslugujemy ;) ot tyle mej madrosci przed jutrzejsza punkcja :)

Agnieszka_ako99, Limia, martusia1986, Beata.D, Assume2, Mount, mala29_, gosia81, Tosia 1981, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ