X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 23:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katariiinkaa wrote:
    Zadzwon do lekarza, sama nie interpretuj wynikow, nie jestes chyba lekarzem?
    Kazda kobieta jest inna, kazdy wynik inny choć podobny, nie stawiaj sama diagnozy bo mozesz sie sparzyć :)

Nie jestem :P a robiłaś to badanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, melduję sie dzień po transferze pięciodniowej blastki. Na sześc zapłodnień trzy komórki się nie zapłodniły, jedna była zdegenerowana i zostały dwie. Jedna idealna a druga powolniejsza. Została do obserwacji morula, ale nie wiadomo czy dotrwa do mrożenia, więc albo maleństwo się przyjmie, albo będzie totalna porażka z mojego ICSI.

Nie wiem czemu mam złe przeczucia. Spodziewałam się lepszego wyniku. Myślałam, że będzie dylemat co zrobić z nadwyżką zarodków a tu ledwo dla mnie starczyło.

Ale to niesamowite zobaczyć takie maleństwo pod mikroskopem :)
    Oby było mu ciepło i dobrze w maminym brzuszku i chciało tam zostać na dłużej.

A na Was też Relanium nic nie działa? Nie jestem ani spokojniejsza, anie osowiała. Nic.
    Na transferze trzęsłam się jak osika.

nika03, Bianka4, tanka lubią tę wiadomość

• problemik Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy nasz troll chwalil sie beta? Nie wiem czy przypadkiem nie przeoczylam ;)

dr9Ip2.png[/url]
    07.2016 Crio :(
    II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
    11.2016 et 4tc :(
    02;07;09.2017 crio :(
    11.2017 leczenie immuno
    12.2017 crio ☃☃4tc :(
    III ICSI ⛄⛄
    4.2018 crio :(
    07.2018 pożegnanie z Novum
    10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
    07.2021 IV ICSI nowa nadzieja <3
    07.2021 💔🥺
    08.2021 💔🥺
    10.2021💔💔🥺
    12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
    01.2022 ET... czekamy
    7dpt - 27,5
    10dpt - 151
    16dpt - 1478
    27dpt <3
    04.2022 - poznaliśmy płeć - synek <3
    05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g <3
    09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Mnie pierwsze 3 zastrzyki robił mąż, przy pierwszym wyłam jak bóbr ze strachu, jeszcze zanim mnie dotknął hehehe 4 musiałam zrobić sama, bo mężowi zmienili wtedy zmianę w pracy i pamiętam, że modliłam się nad tą igła z pół h... Później dwie kolejne procedury i cała ciąża na heparynie... Teraz zastrzyki robię jak zawodowiec ;-) ani jednego siniaka przez całą ciążę nie miałam ;-)

Anatolko, mnie tez czekaja zastrzyki przez cala ciaze. Na siniaki nie narzekam ale mam dosc spuchniety brzuch i takie gulalki. Czy tez to mialas i jesli tak to jak sobie radzilas?

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    problemik wrote:
    Dziewczyny czy nasz troll chwalil sie beta? Nie wiem czy przypadkiem nie przeoczylam ;)

Chwalil, ale przez bledy na ovu sie wszystko usunelo. Wyszlo jej z tego co pamietam 7 dpt 400 ponad :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Anatolko, mnie tez czekaja zastrzyki przez cala ciaze. Na siniaki nie narzekam ale mam dosc spuchniety brzuch i takie gulalki. Czy tez to mialas i jesli tak to jak sobie radzilas?

Ojej to jest pewne, ze jak juz sie uda to przez cala ciaze trzeba sie dalej kluc zastrzykami ? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    Chwalil, ale przez bledy na ovu sie wszystko usunelo. Wyszlo jej z tego co pamietam 7 dpt 400 ponad :P
    Zle czytasz nawet Po polsku !!!
    12dpt-5/08/16-450.6
    Czuje sie bardzo dobrze , Nie plamie i pracuje ;)) bez wyciszaczy dalismy rade i to za pierwszym razem
    Pozdrawiam Polske !!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidwinka1 wrote:
    Zle czytasz nawet Po polsku !!!
    12dpt-5/08/16-450.6
    Czuje sie bardzo dobrze , Nie plamie i pracuje ;)) bez wyciszaczy dalismy rade i to za pierwszym razem
    Pozdrawiam Polske !!

Ode mnie wara !!
    Haha ja zle czytam po polsku.. Moze po prostu zapomnialam ? Nikogo to nie interesuje, moim zdaniem to sciema

nika03, Bianka4, lipa lubią tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    Ojej to jest pewne, ze jak juz sie uda to przez cala ciaze trzeba sie dalej kluc zastrzykami ? :(

Udalo sie juz, choc pewnie powiem, ze 100% usmiechem jak bede trzymala noworodka w reku :-)

Co do zastrzykow tak - mam mutacje mthfr oraz mialam kiedys zakrzepice.

• Kasia 79 Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam pytanie do tych z Was co mialy criotransfer. Chodzi mi o współżycie przed crio. Dzis sie troszke zapomnieliśmy a mam chyba akurat owulacje. We wtorek mam miec crio. I tak sie zastanawiam czy nie zrobiłam glupoty ale z drugiej strony to bylby chyba cud jakbym naturalnie zaszła. Nie wiem czy przyznawać sie lekarzowi ze wspolzylismy

Kasia 79
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie,
    ile u was kosztuje badanie beta hcg?

Niby mam w pakiecie, ale dojazd do kliniki jest droższy niż badanie a na stronie lokalnego punktu pobrań są dwie wersje badania ( 47 i 67 zł) uważam, że to dużo. Ile wy płacicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    Ode mnie wara !!
    Haha ja zle czytam po polsku.. Moze po prostu zapomnialam ? Nikogo to nie interesuje, moim zdaniem to sciema
    Bhaha Po co mialabym klamac na te sprawy ???? Idz sie leczyc na glowe

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soleil wrote:
    Dziewczyny mam pytanie,

Niby mam w pakiecie, ale dojazd do kliniki jest droższy niż badanie a na stronie lokalnego punktu pobrań są dwie wersje badania ( 47 i 67 zł) uważam, że to dużo. Ile wy płacicie?

W diagnostyce w Warszawie ok 40 zl. W klinice place 52 zl.

soleil lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soleil wrote:
    Dziewczyny mam pytanie,

Strasznie drogo biorą za bete. U mnie w przychodni kosztuje 30 zł

soleil, Antonelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidwinka1 wrote:
    Bhaha Po co mialabym klamac na te sprawy ???? Idz sie leczyc na glowe

Nie bedziesz mnie trollu obrazac!! Nikt cie tu nie chce wiec łaskawie idz stad

Bianka4 lubi tę wiadomość

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    W diagnostyce w Warszawie ok 40 zl. W klinice place 52 zl.
    O matko ale ceny. Ja place w klinice 24 zl, ale jak robilam bete nad morzem to bylo 56 zl. Masakra.

Kasia79 masz cykl naturalny?

soleil lubi tę wiadomość

7pqmag4.png
  • Kasia 79 Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naturalny, w czwartek na usg mialam 20 mm pecherzyk

Kasia 79
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 79 wrote:
    Tak naturalny, w czwartek na usg mialam 20 mm pecherzyk
    Nawyzej beda blizniaki;)

7pqmag4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    Nie bedziesz mnie trollu obrazac!! Nikt cie tu nie chce wiec łaskawie idz stad
    Jednak wracacie di mego tematu a jA was tylko czytam i niech tak zostanie
    Ty lepiej mysl pozytywnie idz sie pomodl ,wyjedz na dobra kolacje z mezem a nue denerwuj sie niepotrzebnie!!!!
    Powidzenia!

‹‹ 3655 3656 3657 3658 3659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ