X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno zadzwonię i zapytam, bo spokoju mi to nie da.
    Jeśli chodzi o mnie, to u mnie wszystko w najlepszym porządku. Hormony, rezerwa jajnikowa na bardzo dobrym poziomie. Zero problemów z owulacją, nigdy nie miałam torbieli. Może jednak będzie to protokół krótki, ale jestem pewna, że Doktorek mówił o długim.
    Gdyby nie to, że ostatnio ktoś go zastępował, to pewnie nawet bym się nad tym nie zastanawiała, a tak to siedzę i myślę. Niepotrzebnie się nakręcam.

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupełnie niepotrzebnie :) Lekarze na pewno wiedzą co robią. Spokojnie :)

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wiem, że będzie dobrze :-D

Assume2 lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia jak dlugo po transferze masz brac relanium??

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Mam jeszcze jedno pytanko do Dziewczyn od protokołu długiego. Powiedzcie mi, czy bezpośrednio po tabletkach anty, np. w ostatnim dniu ich brania, od razu brałyście jakieś inne leki, czy czekałyście na @ i dopiero stymulacja niosła za sobą branie leków? Tak jak pisałam wcześniej, mi kazano przyjść po tabletkach w 2 dniu kolejnego cyklu, a czytam w różnych artykułach, że bezpośrednio po antykach coś tam się bierze, jakiś jeden lub wiele zastrzyków, ale nie jest to stricte stymulacja. Pytam, ponieważ taki moment kolejnego przyjścia zaordynowała mi Doktorka, która zastępowała mojego właściwego lekarza prowadzącego, który akurat jest na urlopie, wiec siłą rzeczy czuję pewien niepokój. Nie chciałabym się dowiedzieć, że zmarnowałam cykl, bo przyszłam za późno.
    Ja mialam dlugi protokol i u mnie wygladalo to tak, ze 5 miesiecy bylam na tabletkach visanne, gdy mi sie konczylo 5 opakowanie mialam umowiona wizyte, tego dnia kazal wziac ostatni raz i od nastepnego dnia zastrzyki gonapeptyl, wzielam 10 zastrzykow potem kontrolne usg i od razu dodatkowo menopur i gonal wiec w moim wypadku w ogole nie czekalismy na @, nie powiem co bylo dla mnie dosc duzym zaskoczeniem ;)

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja mialam dlugi protokol i u mnie wygladalo to tak, ze 5 miesiecy bylam na tabletkach visanne, gdy mi sie konczylo 5 opakowanie mialam umowiona wizyte, tego dnia kazal wziac ostatni raz i od nastepnego dnia zastrzyki gonapeptyl, wzielam 10 zastrzykow potem kontrolne usg i od razu dodatkowo menopur i gonal wiec w moim wypadku w ogole nie czekalismy na @, nie powiem co bylo dla mnie dosc duzym zaskoczeniem ;)

No właśnie tak czytałam, że w protokole długim od razu po tabletkach anty wchodzą jakieś zastrzyki - w Twoim przypadku zapewne gonapeptyl.
    Z tego wszystkiego wnioskuję, że chyba jednak czeka mnie protokół krótki, z tabletkami anty w cyklu przedstymulacyjnym.

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Misia jak dlugo po transferze masz brac relanium??

Pierwszego dnia i jeszcze dwa dni. W sumie 3. Dzisiaj ostatni dzień relasi. I do tego no-spę forte od wieczoa przed transferem do dzisiejszego wieczora. To sobie uzgodniliśmy z lekarzem dodatkowo. Zaszkodzić nie zaszkodzi a może jakiś wpływ ma. Wiem, że kurczliwej macicy nie mam ale może jak się denerwuję to i moja macica ze mną :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 09:30

Beata.D lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja relanium bralam od dni transferu plus 6 kolejnych, dzis mam ostatni dzien na luzie ;)

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja relanium bralam od dni transferu plus 6 kolejnych, dzis mam ostatni dzien na luzie ;)

A Zarodeczek ile miał dni w trakcie transferu:)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 10:12

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja relanium dostalam tylko godzine przed transferem i jakis lek na wyciszenie macicy i to w zastrzyku pozniej juz nic...w domu bralam zwykla no-spe i magnez ale szczerze to bez konsultacji z lekarzem...i moze tez dobrze zrobilam bo uspilam macice na jakis czas :)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    A Zarodeczek ile miał dni w trakcie transferu:)?
    3 Dniowy

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dlatego dłużej? Wiesz jak miałam podawany 3 dniowy czy 5 dniowy to zawsze 3 dni na relasi. Raz przedłużyłam do 4 dni. Gdzie Ci tak zalecono, z ciekawości pytam. Może też przedłużę do 6 dni.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama tak przdluzylam, zeby zapobiec skurczom macicy ;) ale pisalam z Miriam, ona jakze przedluzyla relanium o pare dni, prowadzil ja ten sam doktor i po fakcie pochwalil, ze brala relanium dluzej ;) na pewno nie zaszkodzi a jak moze pomoc to sprobowalam ;)

MisiaMisia, Tosia 1981, Beata.D lubią tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z Ciebie dumna :) Ja zawsze po transferach mam jakiś losowy stres. Wczoraj nastąpiło coś co mnie podłamało i gdyby nie relasia to było by kiepsko. Zawsze coś. Ja tak mam, że wszystko dla ludzi i jak są kłopoty to walą do mnie. Tylko, że zawsze po transferze akurat. No nic może też przedłużę. Oby mnie mój Luby za to nie zbeształ:) jako lekarz boi się, że się jeszcze uzależnię :))))

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a relanium jest na receptę??

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Relanium na receptę. W większości klinik w Polsce przepisują na co najmniej 3 dni od dnia transferu.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Tak powiedział mi lekarz prowadzący na ostatniej wizycie z nim. Na stówę użył tego sformułowania "w Pani przypadku zdecydujemy się na protokół długi". Czy możliwe jest, że ma się tabletki anty, a następnie stymulacja od 2 dc?
    Doktorek wróci z urlopu zanim skończę anty, wiec dla pewności zadzwonię do niego chyba. Nie ma się co domyślać.

ma_pi ja np miałam krotki protokól 2 razy i też brałam wcześniej tabletki anty (ja bardziej ze wzgledu na torbiele), potem czekanie na @ i w 2 dc start ze stymulacją

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszym podejściu mieliśmy 1 zarodek i dostaliśmy Go w 3 dniu.
    W drugim podejściu mieliśmy 2 zarodki. 1 dostaliśmy w 3 dniu a drugi Morożaczek blastocystę.

Teraz przy 3-im podejściu mieliśmy 4 zarodki + jeden bardzo leniwy.
    Podano nam 1 ładniusi w piątej dobie. 2 zamrożono bodajże w sobotę. A o pozostałych dwóch dowiem się dzisiaj czy zamrożono 1 czy 2 (?)

Przyjmuje się, że jeżeli jest więcej dobrych zarodków, to podaje się je w piątej dobie. Podobno piąta doba przynosi lepsze efekty. Im mniej zarodków tym pewniejsza 3-a doba. Niczego jednak nie przesądzajmy ponieważ obserwuje się, że ze słabszych jakościowo zarodków rodzą się piękne i zdrowe dzieciątka.
    Pamiętajmy, że zarodki mają zdolności samonaprawcze. Czasami się leniwią ale to nic nie znaczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 11:55

Sansivieria, Assume2, mala29_, Beata.D lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no zadzwonili.. nie wiem ile jest zarodkow, ale powiedzieli ze sa bardzo dobrej jakosci wiec mozemy poczekac do 5 dnia.. ufff, ale ulga...

No i pięknie <3

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    ma_pi ja np miałam krotki protokól 2 razy i też brałam wcześniej tabletki anty (ja bardziej ze wzgledu na torbiele), potem czekanie na @ i w 2 dc start ze stymulacją

Stawiam na to, że u mnie będzie tak samo :)

Powiedzcie mi jeszcze, jak tam sprawa L4 po punkcji. Wiem, że dostaje się z automatu, ale ja nie chciałabym, żeby w pracy coś się zaczęli domyślać. Na druku L4 jest pieczątka kliniki, a z nazwy "mojej" kliniki bardzo wprost wynika, a co chodzi :) Może miałyście podobny problem i w jakoś fajny sposób temu zaradziłyście?

‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ