X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza tym musze sie pochwalic ze dzis przyszedl plan i koszty calej procedury :D jupieee!!!!
    teraz tylko musze jechac do kasy chorych po zatwierdzenie i mam nadzieje ze poczatek wrzesnia ZACZYNAMY :D

czarownica_tea, niecierpliwa, kaarolaa, Konwalia, Tosia 1981, Assume2, Sansivieria, MisiaMisia, Fedra, Beata.D, gosia81 lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia to mocno trzymam kciuki zebyscie ruszyli jak najszybciej :)

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po podglądzie- pęcherzyki są ładne, ale muszą jeszcze podrosnąć. W poniedziałek raczej skończymy stymulację a w środę punkcja. :)
    Przyjęła mnie dziś dr. Czerwińska i przed wizytą trochę się zestresowałam... :) czytałam o niej wiele niedobrego i to w wielu miejscach w internecie.. :(
    Niemniej jednak była dla mnie bardzo sympatyczna. Byłam bardzo miło zaskoczona :))))
    Jak do tej pory wydałam około 1800 zł. Po raz drugi dostałam menopur w dawce bez refundacji. Cóż, życie ;)
    Byle tylko do celu z pozytywnym skutkiem ;)

Moniaa, niecierpliwa, Sansivieria, Fedra, Beata.D, kaarolaa, gosia81, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Supper Assume!! Jakiej wielkosci i ile pecherzykow podejrzalas ;)??

Jaka masz dawke lekow?? Ja tez musialam raz dokupic menopur bez refundacji :/ Musisz sie jeszcze naszykowac na 300 zl na leki po punkcji i to w zasadzie koniec wydatkow ;) Ale zrzucilas mnie z podium bo poki co moja stymulacja plus leki po punkcji wyszly najwiecej ;)

Assume2 lubi tę wiadomość

• Limia Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia, dzieki :) rzeczywiscie ten cudowny lek to orthomol fertil :)

Katha - powodzenia, dzialajcie :)

MisiaMisia - zaciskam mocno kciuki za udany transfer :)

Beta z wczoraj 580 :) mina mojego lekarza z kliniki - bezcenna, ale - choc dr jest dosc powsciagliwy w okazywaniu emocji (Konwalia wie o co chodzi ;) - bardzo sie ucieszyl :) zrobil mi usg, oczywiscie nic nie bylo widac, ale stwierdzil, ze endometrium wyglada zachecajaco ;)

Assume2, Konwalia, MisiaMisia, Fedra, Beata.D, kaarolaa, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja menopur za 100% kupowalam już drugi raz.... Więc stoję na podium? Haha chyba się nie cieszę.. ;)
    Biorę 150 menopur ( teraz w dwóch zastrzykach po 75) i trzeci z cetrotide.
    Dzięki za przybliżenie dalszych kosztów- tylko patrzę jak pieniądze mi topnieją....
    Nie patrzyłam w kartę, ale na monitorze miały po nieco ponad 16 mm. Ile ich było nie wiem, trzymam się tego co powiedział M ( że będzie więcej niż "przepisowe" 6 szt. ) i tego że wyczaił ich 8. :) Cz. powiedziala że są ładne - mi też się podobały :)

@Limia, piękna sprawa :) gratuluję raz jeszcze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 16:54

Limia lubi tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to nasze MZ- refundują te leki chyba na ślepo czasami, nie wiem nie robią konsultacji z konsultantem wojewódzkim, albo krajowym żeby wiedzieć co jest potrzebne?? Fajnie, że w ogóle coś refundują ale koszty i tak porażają :/

dxomcwa16q3sloop.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume, mnie też raz przyjęła doktor Czerwińska i nie omieszkałam zapytać: dlaczego Pani? :D Mina Pani Doktor bezcenna ;) Mnie w Gyn całość wyniosła leciutko ponad 1300zł.

Już wiem, że po tej pierwszej stymulacji uzyskaliśmy 7 Blastocystek. 5 zostało zamrożonych :) dwie od wtorku są ze mną :)

...a ja już głową na pierwszych mini wakacjach, na które lecę za parę dni. A później chwilka i zaczynamy dłuuuuuuuuuuugie wakacje. Życie jest piękne! :)

Miłego weekendu! :)

Sansivieria, Assume2, niecierpliwa, Konwalia, MisiaMisia, Fedra, Beata.D, kaarolaa, gosia81, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mount, masz sytuację- marzenie. Mam nadzieję że w moim przypadku uda się uzyskać choć ten jeden, jedyny który spelni nasze marzenie... :)
    Ja jakoś miałam przeczucie że tym razem dr Cz.mi sie trafi...dzisiaj były zabiegi i mnóstwo bieganiny tam mieli.
    W poniedziałek wracam do mojego M :) mimo że mniej mówi i mniej się uśmiecha jakoś przywiązałam się do niego :))))

Mount, niecierpliwa lubią tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się do niego przywiązałam (do M) ;) i z czasem coraz więcej do mnie mówi :) i coraz częściej się uśmiecha ;))

Assume2, niecierpliwa lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam do niego zaufanie i fakt z kazda wizyta byl bardziej pogodny, usmiechniety i rozgadany ;) Jak na drugim podgladaniu od Pani w rejestracji uslyszalam Pani doktor czeka to powiedzialam ani mi sie sni i czekalam poltorej godziny az sciagneli mercika ;) moge do niej isc na konsultacje przed punkcja czy transferem, ale nie na wizyte gdzie podejmuje decyzje o stymulacji ;)

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ;)
    A mi rozpiera jajniki....miała któraś z Was tak na końcu stymulacji?

icsi sierpień 2014 (-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja je czułam, ale nie było to takie rozpierające

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mount wrote:
    ...a ja już głową na pierwszych mini wakacjach, na które lecę za parę dni. A później chwilka i zaczynamy dłuuuuuuuuuuugie wakacje. Życie jest piękne! :)

Miłego weekendu! :)

Gratuluję tyle blastusi. Ładnie.
    Jak rozumiem po transferze lecisz samolotem? Ja właśnie po chciałam lecieć na wakacje... Myślicie, że można?
    Limia nasz doktorek będzie prowadził Twoją ciążę? Beta piękna!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 19:41

Mount lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja je czułam, ale nie było to takie rozpierające
    Nie wiem czy dobrze to określiłam...czuję je kiedy np.siadam.

icsi sierpień 2014 (-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pod koniec stymulacji podczas sikania tez czulam malutki dyskomfort ;) ale to normalne w koncu jest tam hodowla jajek ;)

Misi jak po transferze, wszystko ok???

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Jak rozumiem po transferze lecisz samolotem? Ja właśnie po chciałam lecieć na wakacje... Myślicie, że można?

Konwalio, zapytałam mojego doktora. Powiedział, że nie ma żadnych przeciwwskazań :) Dodał, że zdążył mnie poznać i wie, że większą krzywdę zrobiłoby mi to, że nie polecę, niż to, że polecę :) kazał się dobrze bawić i samolotem się nie martwić :) pozdrawiam!

PS. Ale zapytaj swojego lekarza!!!! Mój pozwolił bo zna moją historię, Twój zapewne zna Twoją i będzie wiedział czy możesz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 19:59

Konwalia lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Limia nasz doktorek będzie prowadził Twoją ciążę? Beta piękna!

Konwalia ja mysle, ze powinnas zapytac lekarza, choc ja z wakacjami wstrzymalabym sie do testowania, to takze zalezy jaka forme wypoczynku wybraliscie bo jesli slonce, woda, plazowanie to zdecydowanie odradzam

Konwalia lubi tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po transferze przespałam połowę dnia. Już po relanium wyjątkowo mnie siekło.
    Dostałam jeden Zarodek i w pełni ufam swojemu lekarzowi. Wie co robi. U mnie ciąża bliźniacza byłaby mało bezpieczna. Oby został z nami ten Jeden, który mi dzisiaj zapodano.
    Dzisiaj zamrozili 2, jutro zamrożą jeden albo dwa. Jeden z nich się leniwi więc nie wiemy co będzie. Dostaliśmy bloastusia 4AA.
    Trzymam za Was wszystkie kciuki. <3

Assume2, Mount, niecierpliwa, Fedra, Beata.D, kaarolaa, mala29_, Konwalia, czarownica_tea, gosia81, Tosia 1981, Simba, Sansivieria lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my za Ciebie, Misia! :)

MisiaMisia lubi tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ