IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Oznaczenie HCG jest oznaczeniem całościowym, co oznacza, że otrzymany wynik jest składową poziomu dwóch podjednostek tego hormonu (alfa i beta). Oznaczenie poziomu βHCG jest badaniem czulszym – dotyczy tylko jednej podjednostki hormonu. Dla stwierdzenia ciąży nie ma znaczenia czy robi się badanie HCG czy βHCG , ale żeby wyniki były porównywalne należy konsekwentnie robić to samo oznaczenie, zatem skoro oznaczyła Pani βHCG, przy okazji kolejnego pobrania krwi proszę oznaczyć także tylko tę podjednostkę hormonu, lekarzowi będzie łatwiej zinterpretować wyniki i prognozować rozwój ciąży.
niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Dziewczyny jak to jest, ze wszystkie robicie bete i macie wyniki tego samego dnia a ja juz obdzwonilam tyle labolatorium u mnie i wszystkie wynik na nastepny dzien I czym sie rozni betahcg od hcg ilosciowo???
A w jakiej miejscowości szukasz? -
niecierpliwa wrote:Dziewczyny jak to jest, ze wszystkie robicie bete i macie wyniki tego samego dnia a ja juz obdzwonilam tyle labolatorium u mnie i wszystkie wynik na nastepny dzien I czym sie rozni betahcg od hcg ilosciowo???
a nie masz w swojej okolicy laboratorium Diagnostyka tam robią wynik w ten sam dzień na cito to nawet do 2-3 godzin jestMisiaMisia, niecierpliwa lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Dzieki dziewczymy w jednym ublagalam babeczke, zeby bylo tego samego dnia popoludniu a do diagnostyki nie moglam sie dodzwonic sprobuje w poniedzialek, kochane jestescie!!
Paszczakin, ktora klinika jedzie punkcje na zywca??? 11 to ladny wynikFedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Powiedzcie mi dziewczyny czy na te kariotypy wystarczy skierowanie od lekarza rodzinnego?
Paszczakin fajne wieścina pewno coś się uchowa z tego
A jak się czujecie po transferach? Jak wychodzi wam odpoczywanie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 14:51
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Dziewczyny pytanie w kwesti medycznej...dostalysmy po punkcji do czasu bety luteine i mamy ja dawkowac nastepujaco:
Rano 1x200mg
W poludnie 1x200mg
Wieczorem2x100mg.
Ta dwusetka nie jest refundowana i kosztuje ponad 100 zl, wg wyliczen starczy mi jej do niedzieli a w poniedzialek chcialam robic bete. Czy w ten dzien testu moge brac rano i w poludnie 2x100mg???
Lekarka niby twierdzi, ze ta dwusetka lepiej sie wchlania, ale nie chce jej kupowac dopoki nie bede miala wyniku pozytywnej bety, wiec Waszym zdaniem moge tak to zastapic bo na moj chlopski rozum dawka zostanie zachowana -
Niecierpliwa powiem tak mnie gin powiedziała ze najlepiej wchłania się Lutinus w jednej dawce jest 100...
co do luteiny był zdania ze to bez znaczenia przepisał mi np 100 zebym nie musiała brać 2x50
więc myśle że jak raz czy dwa weźmiesz po 100 x2 to nic się nie stanie a jak beta będzie pozytywna (a licze że będzie) kupisz to co lekarz zaleci
Sysiaaaa nie wiem czy rodzinny Ci wystawi musisz się zapytać...
Paszczakin gratuluje zbiorów niech się etraz ładnie zapładniają a potem dzielą jak należy
a co do odczuć odnośnie in vitro to ja się smiałam do meża że w sumie sama procedura to jakoś tak szybko poszła ze człowiek się nie obejrzał a dni to testowania za to dłuzyły się jak cholera... ja narazie to jakoś uwieżyć nie mogę ze w ciaży jestem to dopiero dziwne uczucieniecierpliwa, Tosia 1981, kaarolaa, Beata.D lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Niecierpliwa, nawet ten jeden Mrożaczek daje niesamowity komfort, więc bardzo Ci gartuluję. Wychodzi na to, że będziesz miała parkę - teraz jeden i za jakieś 2 lata drugi
swoją drogą, szybko lecą Twoje 2 tyg - ale to pewnie z mojego punktu widzenia
Co do bety to ja robiłam w mojej klinice, Gamecie i tam po 2-3 godzinach wynik, tylko, że drogo 55,00zł.
A Ovitrelle jeszcze raz sprawdziłam paragon 69,99 zł dokładnie, apteka Remedium Kielce. Ale i w innej kiedyś wcześniej do iui płaciłam właśnie tyle.niecierpliwa, Konwalia, Fedra lubią tę wiadomość
-
Fedra dla mnie tez to takie niewyobrazalne uczucie, ze juz niebawem moge byc w ciazy
Ja mam takie podejscie, ze traktuje to jak sesje na sudiach sa 3 podejscia
Teraz mam egzamin, jak sie nie uda to poprawka, a potem warunekno a jak te 3 refundowane nie pykna, a mam nadzieje, ze w koncu sie uda to powtarzam rok
Sansivieria, Tosia 1981, kaarolaa, Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość
-
Sansivieria wrote:Niecierpliwa, nawet ten jeden Mrożaczek daje niesamowity komfort, więc bardzo Ci gartuluję. Wychodzi na to, że będziesz miała parkę - teraz jeden i za jakieś 2 lata drugi
swoją drogą, szybko lecą Twoje 2 tyg - ale to pewnie z mojego punktu widzenia
Co do bety to ja robiłam w mojej klinice, Gamecie i tam po 2-3 godzinach wynik, tylko, że drogo 55,00zł.
A Ovitrelle jeszcze raz sprawdziłam paragon 69,99 zł dokładnie, apteka Remedium Kielce. Ale i w innej kiedyś wcześniej do iui płaciłam właśnie tyle.
Sansiviera:* tez bym tak sobie zyczyla, ja w zeszlym roku obdzwonilam wiekszosc aptek w gliwicach i cena ok 130 zl, wiec w klinice i tak maja najtaniej za 110
Ciekawe skad taka rozbieznosc cenowa.
Masz racjda mi poki co tez ten czas bardzo szybko leci, wydaje mi sie jakbym dopiero zaczela zastrzyki, a tu moje malenstwo juz we mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 15:41
-
Cześć Dziewczyny
Chętnie dołączę do Waszego grona. Właśnie zaczęłam cykl z tabsami anty przed IVF. Oczywiście czeka mnie protokół długi.
Juz Was troszkę znam, ponieważ śledzę to forum kilka tygodni. Mam nadzieje, że będę mogła liczyć na podpowiedzi z Waszej strony, ponieważ wątpliwości pewnie się pojawią.
U nas zauważył "problem męski".niecierpliwa, Mount, MisiaMisia, kaarolaa, czarownica_tea, Beata.D, Tosia 1981, Fedra lubią tę wiadomość
-
W takim razie mam jedno pytanie, które mnie nurtuje, a dotyczy protokołu długiego. Doktorka przepisała mi anty i kazała przyjść na kolejną wizytę dopiero w 2 dc po tabletkach, czyli w tym stymulowanym. Jakoś tak z lektury wnioskuję, że przebieg stymulacji często jest ustalany przed miesiączka, która przypada w cyklu stymulowanym, a ja będę miała ustalany przebieg dopiero wtedy. Trochę chyba późno? Czy może niepotrzebnie się czepiam?
niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
ma_pi wrote:W takim razie mam jedno pytanie, które mnie nurtuje, a dotyczy protokołu długiego. Doktorka przepisała mi anty i kazała przyjść na kolejną wizytę dopiero w 2 dc po tabletkach, czyli w tym stymulowanym. Jakoś tak z lektury wnioskuję, że przebieg stymulacji często jest ustalany przed miesiączka, która przypada w cyklu stymulowanym, a ja będę miała ustalany przebieg dopiero wtedy. Trochę chyba późno? Czy może niepotrzebnie się czepiam?
Ja przebieg stymulacji czyli to co bede brala i w jakich dawkach dowiedzialam sie na wizycie dzien przed tym jak mialam zaczac stymulacje, wiec nie ma powodu do zmartwien