WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest, ze wszystkie robicie bete i macie wyniki tego samego dnia a ja juz obdzwonilam tyle labolatorium u mnie i wszystkie wynik na nastepny dzien I czym sie rozni betahcg od hcg ilosciowo???

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oznaczenie HCG jest oznaczeniem całościowym, co oznacza, że otrzymany wynik jest składową poziomu dwóch podjednostek tego hormonu (alfa i beta). Oznaczenie poziomu βHCG jest badaniem czulszym – dotyczy tylko jednej podjednostki hormonu. Dla stwierdzenia ciąży nie ma znaczenia czy robi się badanie HCG czy βHCG , ale żeby wyniki były porównywalne należy konsekwentnie robić to samo oznaczenie, zatem skoro oznaczyła Pani βHCG, przy okazji kolejnego pobrania krwi proszę oznaczyć także tylko tę podjednostkę hormonu, lekarzowi będzie łatwiej zinterpretować wyniki i prognozować rozwój ciąży.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie coś znalazlam na forum novum :)

MisiaMisia, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dziewczyny jak to jest, ze wszystkie robicie bete i macie wyniki tego samego dnia a ja juz obdzwonilam tyle labolatorium u mnie i wszystkie wynik na nastepny dzien I czym sie rozni betahcg od hcg ilosciowo???

A w jakiej miejscowości szukasz?

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zwykłych szpitalach w laboratoriach robią w ciągu kilku godzin. Czasami trzeba powiedzieć, że Ci bardzo zależy.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

a nie masz w swojej okolicy laboratorium Diagnostyka tam robią wynik w ten sam dzień na cito to nawet do 2-3 godzin jest :)

MisiaMisia, niecierpliwa lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczymy w jednym ublagalam babeczke, zeby bylo tego samego dnia popoludniu a do diagnostyki nie moglam sie dodzwonic sprobuje w poniedzialek, kochane jestescie!!

Paszczakin, ktora klinika jedzie punkcje na zywca??? 11 to ladny wynik ;)

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczakin, gratulacje ;) teraz czekamy na dalsze informacje :))

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi dziewczyny czy na te kariotypy wystarczy skierowanie od lekarza rodzinnego?

Paszczakin fajne wieści :) na pewno coś się uchowa z tego :)
    A jak się czujecie po transferach? Jak wychodzi wam odpoczywanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 14:51

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak naprawde odpoczywalam w dniu transferu i w nastepny, a od czwartku juz normalnie wszystko tylko uwazam i sie oszczedzam ;)

MisiaMisia, Beata.D lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie w kwesti medycznej...dostalysmy po punkcji do czasu bety luteine i mamy ja dawkowac nastepujaco:
    Rano 1x200mg
    W poludnie 1x200mg
    Wieczorem2x100mg.

Ta dwusetka nie jest refundowana i kosztuje ponad 100 zl, wg wyliczen starczy mi jej do niedzieli a w poniedzialek chcialam robic bete. Czy w ten dzien testu moge brac rano i w poludnie 2x100mg???
    Lekarka niby twierdzi, ze ta dwusetka lepiej sie wchlania, ale nie chce jej kupowac dopoki nie bede miala wyniku pozytywnej bety, wiec Waszym zdaniem moge tak to zastapic bo na moj chlopski rozum dawka zostanie zachowana

• Fedra Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa powiem tak mnie gin powiedziała ze najlepiej wchłania się Lutinus w jednej dawce jest 100...
    co do luteiny był zdania ze to bez znaczenia przepisał mi np 100 zebym nie musiała brać 2x50 ;)
    więc myśle że jak raz czy dwa weźmiesz po 100 x2 to nic się nie stanie a jak beta będzie pozytywna (a licze że będzie) kupisz to co lekarz zaleci :)

Sysiaaaa nie wiem czy rodzinny Ci wystawi musisz się zapytać...

Paszczakin gratuluje zbiorów niech się etraz ładnie zapładniają a potem dzielą jak należy :)

a co do odczuć odnośnie in vitro to ja się smiałam do meża że w sumie sama procedura to jakoś tak szybko poszła ze człowiek się nie obejrzał a dni to testowania za to dłuzyły się jak cholera... ja narazie to jakoś uwieżyć nie mogę ze w ciaży jestem to dopiero dziwne uczucie ;)

niecierpliwa, Tosia 1981, kaarolaa, Beata.D lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, nawet ten jeden Mrożaczek daje niesamowity komfort, więc bardzo Ci gartuluję. Wychodzi na to, że będziesz miała parkę - teraz jeden i za jakieś 2 lata drugi :) swoją drogą, szybko lecą Twoje 2 tyg - ale to pewnie z mojego punktu widzenia ;)
    Co do bety to ja robiłam w mojej klinice, Gamecie i tam po 2-3 godzinach wynik, tylko, że drogo 55,00zł.
    A Ovitrelle jeszcze raz sprawdziłam paragon 69,99 zł dokładnie, apteka Remedium Kielce. Ale i w innej kiedyś wcześniej do iui płaciłam właśnie tyle.

niecierpliwa, Konwalia, Fedra lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra dla mnie tez to takie niewyobrazalne uczucie, ze juz niebawem moge byc w ciazy ;)
    Ja mam takie podejscie, ze traktuje to jak sesje na sudiach sa 3 podejscia ;)
    Teraz mam egzamin, jak sie nie uda to poprawka, a potem warunek ;) no a jak te 3 refundowane nie pykna, a mam nadzieje, ze w koncu sie uda to powtarzam rok :D

Sansivieria, Tosia 1981, kaarolaa, Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Niecierpliwa, nawet ten jeden Mrożaczek daje niesamowity komfort, więc bardzo Ci gartuluję. Wychodzi na to, że będziesz miała parkę - teraz jeden i za jakieś 2 lata drugi :) swoją drogą, szybko lecą Twoje 2 tyg - ale to pewnie z mojego punktu widzenia ;)
    Co do bety to ja robiłam w mojej klinice, Gamecie i tam po 2-3 godzinach wynik, tylko, że drogo 55,00zł.
    A Ovitrelle jeszcze raz sprawdziłam paragon 69,99 zł dokładnie, apteka Remedium Kielce. Ale i w innej kiedyś wcześniej do iui płaciłam właśnie tyle.

Sansiviera:* tez bym tak sobie zyczyla, ja w zeszlym roku obdzwonilam wiekszosc aptek w gliwicach i cena ok 130 zl, wiec w klinice i tak maja najtaniej za 110 ;)
    Ciekawe skad taka rozbieznosc cenowa.
    Masz racjda mi poki co tez ten czas bardzo szybko leci, wydaje mi sie jakbym dopiero zaczela zastrzyki, a tu moje malenstwo juz we mnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 15:41

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :-D
    Chętnie dołączę do Waszego grona. Właśnie zaczęłam cykl z tabsami anty przed IVF. Oczywiście czeka mnie protokół długi.
    Juz Was troszkę znam, ponieważ śledzę to forum kilka tygodni. Mam nadzieje, że będę mogła liczyć na podpowiedzi z Waszej strony, ponieważ wątpliwości pewnie się pojawią.
    U nas zauważył "problem męski".

niecierpliwa, Mount, MisiaMisia, kaarolaa, czarownica_tea, Beata.D, Tosia 1981, Fedra lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj ma_pi!! Chetnie sluzymy dobra rada :) witaj wsrod Nas :) ja tez mialam dlugi sotokol ;)

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie mam jedno pytanie, które mnie nurtuje, a dotyczy protokołu długiego. Doktorka przepisała mi anty i kazała przyjść na kolejną wizytę dopiero w 2 dc po tabletkach, czyli w tym stymulowanym. Jakoś tak z lektury wnioskuję, że przebieg stymulacji często jest ustalany przed miesiączka, która przypada w cyklu stymulowanym, a ja będę miała ustalany przebieg dopiero wtedy. Trochę chyba późno? Czy może niepotrzebnie się czepiam?

niecierpliwa lubi tę wiadomość

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ma_pi!
    Ja miałam podobnie :)
    I miałam ( jeszcze mam ;) ) protokół krótki z antagonistą. W drugim dniu dostałam menopur, a od szóstego dodatkowo cetotride.

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    W takim razie mam jedno pytanie, które mnie nurtuje, a dotyczy protokołu długiego. Doktorka przepisała mi anty i kazała przyjść na kolejną wizytę dopiero w 2 dc po tabletkach, czyli w tym stymulowanym. Jakoś tak z lektury wnioskuję, że przebieg stymulacji często jest ustalany przed miesiączka, która przypada w cyklu stymulowanym, a ja będę miała ustalany przebieg dopiero wtedy. Trochę chyba późno? Czy może niepotrzebnie się czepiam?

Ja przebieg stymulacji czyli to co bede brala i w jakich dawkach dowiedzialam sie na wizycie dzien przed tym jak mialam zaczac stymulacje, wiec nie ma powodu do zmartwien :)

‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ