X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Limia Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, super, ze wszystko ok z Waszym Groszkiem :) gratuluje :)

malinka1984 lubi tę wiadomość

• aaana Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    Ciąża pojedyńcza, 4.7 mm, z pięknie bijącym serduszkiem ok.124 u/min
    Wszystko jak na ten etap ciąży prawidłowo.
    Radość bezcenna i uśmiech na twarzy mojego męża i wzruszenie w oczach nie do opisania.
    Dla wszystkich mega mocne kciuki
    Malinka, wzruszylam sie ;( cudowne nowiny! Tak sie ciesze!

malinka1984, Sansivieria lubią tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, to piękne wieści. Rozpromieniają ten dzień. Cudownie! <3

malinka1984, Sansivieria lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    A i dziewczyny przed stymulacja, takie info (mi kurde nikt tego nie powiedzial ;)
    Zastrzyki podobno nalezy robic sobie ponizej pepka, tak jakby narysowac linie od pepka do lini dolnej majtow po bokach (zgiecie noga-tulow), w tym trojkacie..

ja sobie kilka dla zroznicowania miejsc w gorna falde brzucha strzelilam (te ktore maja troszke tluszczyku na brzuchu beda wiedzialy o czym mowie ;) ) i pielegniarka nie byla zachwycona ;)

ja robiłam w lini od pepka w bok bo tak mi powiedziała położna czasem jak nie było miejsca zastrzyk poszedł ciut w góre lub w dół położna powiedziała ze nie ma problemu ;)

a i ktoś pytał o wysikiwanie się przed transferem u Nas powinno sie mieć pełny pęcherz ale ja nie wytrzymałam poszłam do wc tuz przed pójściem na sale, potem jak tak leżałam też mi się chciało więc zeszłam sama z fotela (za pozwoleniem położnej) i przeszłam się pare kroków do wc na siku a potem poszłam do łóżka... jakie było moje przerazenie ze każda przywozili a ja sobie sama dreptałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 11:50

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limia wrote:
    Dziewczyny, jestem w absolutnym szoku!! Cykl "ostatniej szansy" przed in vitro... od 2 dni ból brzucha jakby już powoli przybywała @... dziś rano 2 krechy na teście... wieczorem mail z wynikami beta hcg - 211,5... :)

Gratuluje z całego serca sama wiem co to "wpaść" przed cyklem z iv :D

No i piękna beta teraz tylko powtóreczka niech pięknie rośnie no i dzwoń do gina niech go zaskoczy ta cudowna wiadomość :D

Beata.D, Limia lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limia wrote:
    Dzięki Dziewczyny :) tylko ten brzuch... boli jakby @ miała za chwilę przyjść...

Malinka, trzymam kciuki za jutro :)

to normalne jest jeśli Cie mocno boli weź sobie nospe gdyby pojawiło się plamienie brazowe to się nie bój tak moze być ale oczywiście skontaktuj się z ginem...

zbadaj sobie tez progesteron bo może będzie potrzebny wspomagacz na poczatku...

Limia lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szania wrote:
    SYSIA TY JESTES W TRAKCIE IN VITRO????
    Pojawiam sie tutaj dziewczyny poniewaz chyba bede podejmowac sie in vitro w cyklu wrzesniowym....
    Ja przepraszam ze taka zielona jestem, ale powiedzcie mi czy istnieje szansa na in vitro Panstwowo jesli staramy sie 13miesiecy, mialam ciaze pozmaciczna i mam wyciety jajowod. W dodatku mam dysplazje szyjki, a konizacja i wizja raka jest niestety realna:(

Mysle ze przy tym co napisałaś 13 miesięcy starczy i zakwalifikują Cię do refundacji ale wiadomo musisz zebrać wszystkie wyniki wypisy i ksera kart od lekarzy i iść do kliniki się po prostu zapytać jak oni to widzą życze powodzenia...

MisiaMisia lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szania wrote:
    A na jakim etapie jestes Kochanie?
    Kiedy bedzie wiadomo ze jest kwalifikacja i procedury?
    Sluchajcie czytalam ze leki do in vitro sa na liscie refundowanych od lipca (chyba) 2014r.
    To prawda? Faktycznie za leki nie placi sie juz 2500 tylko okolo 800zl?

ja miałam refundowane iv ale nie załapałam się na refundowane leki i za nie zapłaciłam coś około 5tys... a miałam krótki protokół i dość nie dużą dawke leku stymulującego...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka cudowne wiesci!!! Gratuluje szczesliwym rodzicom!!!! :))

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka-cudowne informacje oby tak dalej :) Kciukaski&&&&&&&& :) <3

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka SUPER :) Dbaj o siebie i swojego okruszka :)

Maka miała mieć chyba wczoraj lub przedwczoraj kwalifikację. Wiecie coś?

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Limia gratuluje!!!!! Ja tez srednio wierzylam w takie gadki o tym, ze jak wrzuci sie na luz, odpusci to sie uda no, ale jednak takie rzeczy sie zdarzaja!!

Ja dzis jestem w bardzo slabej kondycji psychicznej, wczoraj strasznie poklocilam sie z moim m, a wiadomo mialam unikac sytuacji stresowych...ehh jestem na siebie taka zla, ze dalam sie sprowokowac i nie potrafilam odpuscic :(

Dziewczyny, w ogole ile po transferze zarodek sie zagniezdza, wiem ze nie ma na to ksiazkowej reguly ale tak mniej wiecej???

na to wychodzi ze mój sie zagnieżdził dość szybko bo chyba po dwóch dniach ale nie wiem czy to reguła jest ;) ja miałam podawany 3 dniowy :)

niecierpliwa, MisiaMisia lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    Radość bezcenna i uśmiech na twarzy mojego męża i wzruszenie w oczach nie do opisania.

Malina jeszcze raz gratuluje super że już serduszko widzieliście trzymam nadal za Was kciuki <3

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinko- to jeszcze raz gratulacje <3

ja jeszcze 7 dni do wizyty- obgryzam pazury :/

MisiaMisia, Tosia 1981, Assume2, malinka1984, Fedra lubią tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • Limia Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Gratuluje z całego serca sama wiem co to "wpaść" przed cyklem z iv :D

No i piękna beta teraz tylko powtóreczka niech pięknie rośnie no i dzwoń do gina niech go zaskoczy ta cudowna wiadomość :D
    Fedra wrote:
    to normalne jest jeśli Cie mocno boli weź sobie nospe gdyby pojawiło się plamienie brazowe to się nie bój tak moze być ale oczywiście skontaktuj się z ginem...

zbadaj sobie tez progesteron bo może będzie potrzebny wspomagacz na poczatku...

Fedra, czyli takie niespodzianki zdarzaja sie czesciej jak widze :) dzieki za rady :) rzeczywiscie zbadam poziom progesteronu. Niby zawsze byl w normie, ale nie zaszkodzi sprawdzic.

Zreszta jade jutro do swojego gina do kliniki, zeby po 1. podzielic sie z nim ta wspaniala wiadomoscia, a przede wszystkim skonsultowac te bole brzucha. No i oczywiscie powtorzyc bete. Mam nadzieje, ze przepisowo przyrosnie :)

Dzisiaj do mnie wszystko tak naprawde dociera :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 13:01

MisiaMisia, Fedra, Tosia 1981, Beata.D lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limia wrote:
    Fedra, czyli takie niespodzianki zdarzaja sie czesciej jak widze :) dzieki za rady :) rzeczywiscie zbadam poziom progesteronu. Niby zawsze byl w normie, ale nie zaszkodzi sprawdzic.

Zreszta jade jutro do swojego gina do kliniki, zeby po 1. podzielic sie z nim ta wspaniala wiadomoscia, a przede wszystkim skonsultowac te bole brzucha. No i oczywiscie powtorzyc bete. Mam nadzieje, ze przepisowo przyrosnie :)

Dzisiaj do mnie wszystko tak naprawde dociera :)

Tak Kochana ja miałam ten cud w zeszłym roku niestety go straciłam własnie przez progesteron też niby był zawsze dobry a tu taka lipa dlatego polecam kazdej nowej Mamusi zrobienie progesteronu tak dla swiętego spokoju a u Ciebie na pewno będzie wszystko dobrze i już widze szok na twarzy Twojego gina bo pamiętam jaki wyraz twarzy miała moja ginka ;)

jeszcze raz serdecznie gratuluje jakbyś maiła jakies pytania czy coś to wal śmiało :D

Limia lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, gratuluje :)

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne wieści Malinka. Niech rośnie fasolka!
    Limia daj znać co lekarz powiedział i jaką miał minę ;) Czekamy też na jutrzejsza betę.

Limia lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limia wrote:
    Dziewczyny, jestem w absolutnym szoku!! Cykl "ostatniej szansy" przed in vitro... od 2 dni ból brzucha jakby już powoli przybywała @... dziś rano 2 krechy na teście... wieczorem mail z wynikami beta hcg - 211,5... :)

Gratulacje :) Jednak cuda się zdarzają <3

Limia, czekolada:), Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:

Gratuluję raz jeszcze kochana :)

‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ