IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLimia gratki, cos niesamowitego, totalne zaskoczenie, a bole sie nie przejmuj ja tez mialam taki silny bol jakby na @ i bralam wtedy nospe...
kolejnym nowym staraczkom zycze wytrwalosci, Maka kochana szczegolnie mocno trzymam kciuki za Ciebie bedzie dobrze...Limia, Assume2, Fedra, martusia1986 lubią tę wiadomość
-
Konwalia wrote:Limia serdecznie gratuluje Wam! Życzę rosnącej bety! To już nasz doktor Wam nie pomoże Przechytrzyliscie system i pieniądze zamiast na ivf będą na bobo Lek dla malza poskutkowal!
Rzeczywiście, efekty leku przeszły nasze najśmielsze oczekiwaniaKonwalia, martusia1986 lubią tę wiadomość
-
Szania wrote:Assume dzieki za odpowiedz, to po co taki pic na wode ze strony rzadu???!!!icsi sierpień 2014 (-)
crio październik 2014 (-)
-
Limia - wielkie gratulacje Lasko !
Szania na moje oko jest światełko w tunelu, żeby zaliczyli Ci 12 miesięcy starań jeżeli masz udokumentowane. Okres 12-24 miesiące dotyczy niepłodności idiopatycznej. U Ciebie przyczyny są raczej w miarę poznane Pewnie do dalszej weryfikacji. Robiłaś AMH i badania genetyczne?
Co do kosztów leków. Każda z nas stymuluje się inaczej. Są różnice w ilości leków i typach tych leków. Mnie leki przed refundacją wyniosły ok 3500 a po refundacji około 1 tys. Przy czym zapewne ok 1500 lekko trzeba szykować.
I bardzo zwracam uwagę na cierpliwość. IVF to proces. Nie zawsze udaje się za pierwszym razem, czasami za drugim czy trzecim. Zatem jak możesz załapać się do programu ministerialnego, to warto działać.
Assume2, Limia, kaarolaa, Beata.D, Katha81, Tosia 1981, Fedra lubią tę wiadomość
-
" to po co taki pic na wode ze strony rzadu???!!!"
Szania to nie tak jak myslisz-nie robia zadnego picu-poprostu kazda inaczej sie stymuluje i inne ponosi koszty(nie obieraj sobie zaraz najnizszej granicy bo mozesz sie gorzko rozczarowac ) Ja szlam komercyjnie-za wszystko placilam i tez chcialam zeby bylo najmniej,tak np.ok 4 tys-niestety,nie skonczylo sie na 6 tys(dalej juz przestalam liczyc jak tak daleko zabrnęłam). Wiec jak u Ciebie wyjdzie 1,2-1,5 tys to ciesz sie,ze reszte sponsoruje panstwo Ja bym sie bardzo cieszyla,w koncu to spory "wydatek" Zycze Ci duzo szczescia i zielonej kropkiWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 23:41
MisiaMisia, Assume2, Tosia 1981, Fedra lubią tę wiadomość
-
Nasze pierwsze komercyjne IVF ze wszystkim kosztowało nas ok 25 tys.
Drugie było już ministerialne i kosztowało ok 3500 a trzecie po refundacji leków ok 1000. Jest różnica. I to spora. Nie liczę dojazdów rzecz jasna.Beata.D lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Limia gratuluje!!!!! Ja tez srednio wierzylam w takie gadki o tym, ze jak wrzuci sie na luz, odpusci to sie uda no, ale jednak takie rzeczy sie zdarzaja!!
Ja dzis jestem w bardzo slabej kondycji psychicznej, wczoraj strasznie poklocilam sie z moim m, a wiadomo mialam unikac sytuacji stresowych...ehh jestem na siebie taka zla, ze dalam sie sprowokowac i nie potrafilam odpuscic
Dziewczyny, w ogole ile po transferze zarodek sie zagniezdza, wiem ze nie ma na to ksiazkowej reguly ale tak mniej wiecej???Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 07:30
Limia lubi tę wiadomość
-
Szania wrote:No niestety pierwsze in vitro pewnie będzie komercyjne a nie rządowe.
Amh mam ale badań genetycznych nie robiłam. A to konieczność?MisiaMisia lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysiaaaaa wrote:Na stronie Ministerstwa jest napisane, że wymagane jest AMH i badanie nasienia (ważne 3 miesiące).
Ministerstwo ministerstwem a kliniki sobie, ja rozpoczynajac procedure mialam amh sprzed 14 miesiecy i nie kazali na nowo robic.
Mam dobra radda do dziewczyn, ktore dopiero wybieraja sie na wizyte kwalifikacyjna czy to przed refundowanym czy komercyjnym ivf, niE starajcie sie wyprzedzac dzialan lekarza, udajcie pierw sie na wizyte z wszystkim co macie, nawet jak niektore badania sa starsze niz wymagane. Ja takze chcialam zalatwic wszystko jak najszybciej, byc madrzejsza od lekarza, ale uwierzcie nie ma to sensu, tylko spokoj i racjonalne dzialania dobrowadza nas do upragnionego celuWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 08:33
MisiaMisia, Assume2, Fedra lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Ministerstwo ministerstwem a kliniki sobie, ja rozpoczynajac procedure mialam amh sprzed 14 miesiecy i nie kazali na nowo robic
MisiaMisia lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Niektóre kliniki wymagają kariotypu przed pierwszym podejściem. Tak było u nas.
Co do zagnieżdżania to ważny jest też wiek zarodka. Więcej zajmie to 3-dniowemu Zarodkowi niż pięciodniowemu.
Dobrze piszesz Niecierpliwa, najlepiej poczekać na wizytę i zdać się na lekarza. Bez pośpiechu, który niczego nie wnosi. U nas wymogiem zawsze były np. ważne 6 miesięcy badania na HIV, wirusy wątrobowe itp.
niecierpliwa, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Ciąża pojedyńcza, 4.7 mm, z pięknie bijącym serduszkiem ok.124 u/min
Wszystko jak na ten etap ciąży prawidłowo.
Radość bezcenna i uśmiech na twarzy mojego męża i wzruszenie w oczach nie do opisania.
Dla wszystkich mega mocne kciukiMoniaa, Assume2, Limia, aaana, Tosia 1981, MisiaMisia, arlenka, sisi, Beata.D, niecierpliwa, Fedra, Simba, czarownica_tea, Sansivieria, Konwalia, Katha81, agniesia2569, Mixa, gosia81, martusia1986, Nusia, kaarolaa, mala29_, calineczka_11 lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.