IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Limia, to niesamowite!!!!!!!!!!!! Gratuluję Ci!!!!!!!!! Już któraś dziewczyna z ovufriend tak bardzo "mobilizuje się" przed bardziej zaawansowanymi metodami. Chyba Twój organizm się wystraszył tego, co go miało spotkać w postaci ivf Wszystkiego dobrego, zdrówka przede wszystkim!!!!!!
Limia, Konwalia, Beata.D, MisiaMisia, Tosia 1981, Fedra lubią tę wiadomość
-
Sysiaaaaa wrote:Limia a byłaś teraz w tym cyklu na jakis lekach? Stymulacji?
Nic kompletnie Sysiaaaa. Odpuściliśmy sobie już zupełnie w tym cyklu, bo podjęliśmy decyzję, że w sierpniu ruszamy z przygotowaniami do ivf. Miały być antyki w sierpniu, urlopik i od końca sierpnia/początku września stymulacja.
Po IUI przez 2 tygodnie chuchałam na siebie i dmuchałam, a teraz przyznaję, że wypiłam kilka lampek wina, drinka i zapaliłam kilka papierosów. Nawet nie wiem, kiedy to się stało, bo już zupełnie nie uważaliśmy, kiedy były płodne dni.
Nie chciałam nigdy wierzyć w te teorie o "odpuszczeniu" i "daniu na luz", zresztą nie wierzyłam, że po 3 latach starań jestem w stanie zupełnie odpuścić w tym temacie. Ale coś w tym jednak jest
Oczywiście nie wpadam w euforię, bo wiem, że to dopiero pierwszy wynik. Wiele może się zdarzyć, a ja po tych niepowodzeniach podchodzę do tematu "ciąża" dość sceptycznie. No ale dziś wieczorem pozwolimy sobie na radochę
Dziewczyny wszystkim Wam życzę dwóch krech na teście i wysokiej betySzania, Konwalia, Katha81, Assume2, gosia81, kaarolaa, Beata.D, MisiaMisia, agniesia2569, Tosia 1981, Sansivieria, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySYSIA TY JESTES W TRAKCIE IN VITRO????
Pojawiam sie tutaj dziewczyny poniewaz chyba bede podejmowac sie in vitro w cyklu wrzesniowym....
Ja przepraszam ze taka zielona jestem, ale powiedzcie mi czy istnieje szansa na in vitro Panstwowo jesli staramy sie 13miesiecy, mialam ciaze pozmaciczna i mam wyciety jajowod. W dodatku mam dysplazje szyjki, a konizacja i wizja raka jest niestety realna:(
Sysiaaaaa wrote:Limia wielkie gratulacje -
Szania staram sie refundację i mam nadzieje ze we wrześniu zacznę cala procedurę. Zależy ile masz lat. Jezeli mniej niz 35 i masz nieokreślony problem niepłodności (np niedrozne jajowody) i mówimy o niepłodności idiopatycznej to wtedy potrze ujesz 24 miesięcyDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Limia serdecznie gratuluje Wam! Życzę rosnącej bety! To już nasz doktor Wam nie pomoże Przechytrzyliscie system i pieniądze zamiast na ivf będą na bobo Lek dla malza poskutkowal!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 22:31
Limia, gosia81, Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo to chyba zrobimy pierwsze in vitro prywatnie, trudno, mam dosc tych oczekiwan. Nastawiam sie na wrzesniej na krotka procedure i tyle.
Musi wyjsc, bardzo wierze w ten maly cud z pomoca medycyny...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 22:21
-
nick nieaktualnyNo musialabym zrobic drugie hsg, jedno mialam w lutym, a w marcu zaszlam w ciaze-pozamaciczna....;/
Jeden jest usuniety a drugi byl 3tyg w krwi(z jajowodu z ciaza) i plynach w brzuchu wiec istnieje mzliwosc ze po operacji i zrostach jest jednak niedrozny ten moj jedyny. -
nick nieaktualny
-
Szania wrote:Sysiu mam 27lat, wiec generalnie moge sie nie lapac chyba ze okaze sie ze jeden jajowod jaki mam jest niedrozny?Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
nick nieaktualnyA na jakim etapie jestes Kochanie?
Kiedy bedzie wiadomo ze jest kwalifikacja i procedury?
Sluchajcie czytalam ze leki do in vitro sa na liscie refundowanych od lipca (chyba) 2014r.
To prawda? Faktycznie za leki nie placi sie juz 2500 tylko okolo 800zl?
-
nick nieaktualny
-
Szania wrote:A na jakim etapie jestes Kochanie?
Kiedy bedzie wiadomo ze jest kwalifikacja i procedury?
Sluchajcie czytalam ze leki do in vitro sa na liscie refundowanych od lipca (chyba) 2014r.
To prawda? Faktycznie za leki nie placi sie juz 2500 tylko okolo 800zl?
Niestety musisz raczej przygotować się na większy wydatek niż 800 zł. Ja mam krotki protokół i jak dotąd wydałam 1200 zł, a to jeszcze nie koniec. Ale faktem jest że są refundowane i płacimy za nie mniejicsi sierpień 2014 (-)
crio październik 2014 (-)
-
nick nieaktualny