X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linia ogromne gratulacje!!
    Zaciskajcie kciuki, 8:00 usg,aaa atrach wielki.

Limia, gosia81, MisiaMisia, Tosia 1981, Fedra, martusia1986 lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Limia Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny :) tylko ten brzuch... boli jakby @ miała za chwilę przyjść...

Malinka, trzymam kciuki za jutro :)

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limia a byłaś teraz w tym cyklu na jakis lekach? Stymulacji?

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limia, to niesamowite!!!!!!!!!!!! Gratuluję Ci!!!!!!!!! Już któraś dziewczyna z ovufriend tak bardzo "mobilizuje się" przed bardziej zaawansowanymi metodami. Chyba Twój organizm się wystraszył tego, co go miało spotkać w postaci ivf ;) Wszystkiego dobrego, zdrówka przede wszystkim!!!!!!

Limia, Konwalia, Beata.D, MisiaMisia, Tosia 1981, Fedra lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to nie pierwsza taka niespodzianka na forum przed IVF. cudnie, gratuluję :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 22:08

Limia lubi tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • Limia Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Limia a byłaś teraz w tym cyklu na jakis lekach? Stymulacji?

Nic kompletnie Sysiaaaa. Odpuściliśmy sobie już zupełnie w tym cyklu, bo podjęliśmy decyzję, że w sierpniu ruszamy z przygotowaniami do ivf. Miały być antyki w sierpniu, urlopik i od końca sierpnia/początku września stymulacja.

Po IUI przez 2 tygodnie chuchałam na siebie i dmuchałam, a teraz przyznaję, że wypiłam kilka lampek wina, drinka i zapaliłam kilka papierosów. Nawet nie wiem, kiedy to się stało, bo już zupełnie nie uważaliśmy, kiedy były płodne dni.

Nie chciałam nigdy wierzyć w te teorie o "odpuszczeniu" i "daniu na luz", zresztą nie wierzyłam, że po 3 latach starań jestem w stanie zupełnie odpuścić w tym temacie. Ale coś w tym jednak jest :)

Oczywiście nie wpadam w euforię, bo wiem, że to dopiero pierwszy wynik. Wiele może się zdarzyć, a ja po tych niepowodzeniach podchodzę do tematu "ciąża" dość sceptycznie. No ale dziś wieczorem pozwolimy sobie na radochę :)

Dziewczyny wszystkim Wam życzę dwóch krech na teście i wysokiej bety :)

Szania, Konwalia, Katha81, Assume2, gosia81, kaarolaa, Beata.D, MisiaMisia, agniesia2569, Tosia 1981, Sansivieria, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SYSIA TY JESTES W TRAKCIE IN VITRO????
    Pojawiam sie tutaj dziewczyny poniewaz chyba bede podejmowac sie in vitro w cyklu wrzesniowym....
    Ja przepraszam ze taka zielona jestem, ale powiedzcie mi czy istnieje szansa na in vitro Panstwowo jesli staramy sie 13miesiecy, mialam ciaze pozmaciczna i mam wyciety jajowod. W dodatku mam dysplazje szyjki, a konizacja i wizja raka jest niestety realna:(
    Sysiaaaaa wrote:
    Limia wielkie gratulacje :)

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szania staram sie refundację i mam nadzieje ze we wrześniu zacznę cala procedurę. Zależy ile masz lat. Jezeli mniej niz 35 i masz nieokreślony problem niepłodności (np niedrozne jajowody) i mówimy o niepłodności idiopatycznej to wtedy potrze ujesz 24 miesięcy

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limia serdecznie gratuluje Wam! Życzę rosnącej bety! To już nasz doktor Wam nie pomoże ;) Przechytrzyliscie system i pieniądze zamiast na ivf będą na bobo :) Lek dla malza poskutkowal!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 22:31

Limia, gosia81, Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba zrobimy pierwsze in vitro prywatnie, trudno, mam dosc tych oczekiwan. Nastawiam sie na wrzesniej na krotka procedure i tyle.
    Musi wyjsc, bardzo wierze w ten maly cud z pomoca medycyny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 22:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No musialabym zrobic drugie hsg, jedno mialam w lutym, a w marcu zaszlam w ciaze-pozamaciczna....;/
    Jeden jest usuniety a drugi byl 3tyg w krwi(z jajowodu z ciaza) i plynach w brzuchu wiec istnieje mzliwosc ze po operacji i zrostach jest jednak niedrozny ten moj jedyny.

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze mozesz sie wybrać do realizatora na wizytę prywatną do lekarza, który prowadzi kwalifikacje i pogadać jak to wygląda :) musi nam się udać!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiu mam 27lat, wiec generalnie moge sie nie lapac chyba ze okaze sie ze jeden jajowod jaki mam jest niedrozny?

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zapisuj sie na HSG i sprawdz co i jak. Jak wyjdzie niedrozny wtedy zakwalifikujesz sie szybciutko

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szania wrote:
    Sysiu mam 27lat, wiec generalnie moge sie nie lapac chyba ze okaze sie ze jeden jajowod jaki mam jest niedrozny?
    Dokładnie. Tak mówi regulamin ale lekarze czytają go różnie. Ja mialam juz przejścia niestety :(

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na jakim etapie jestes Kochanie?
    Kiedy bedzie wiadomo ze jest kwalifikacja i procedury?
    Sluchajcie czytalam ze leki do in vitro sa na liscie refundowanych od lipca (chyba) 2014r.
    To prawda? Faktycznie za leki nie placi sie juz 2500 tylko okolo 800zl?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mz.gov.pl/aktualnosci/leki-stosowane-w-procedurze-in-vitro-objete-refundacja-od-1-lipca-2014-r

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szania napisze do Ciebie jutro a na priv podam Ci swój nr tel i pogadamy przez sms ok?

Szania lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szania wrote:
    A na jakim etapie jestes Kochanie?
    Kiedy bedzie wiadomo ze jest kwalifikacja i procedury?
    Sluchajcie czytalam ze leki do in vitro sa na liscie refundowanych od lipca (chyba) 2014r.
    To prawda? Faktycznie za leki nie placi sie juz 2500 tylko okolo 800zl?
    Witaj!
    Niestety musisz raczej przygotować się na większy wydatek niż 800 zł. Ja mam krotki protokół i jak dotąd wydałam 1200 zł, a to jeszcze nie koniec. Ale faktem jest że są refundowane i płacimy za nie mniej :)

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie Syska, napisz na priv i sie zgadamy.
    Assume dzieki za odpowiedz, to po co taki pic na wode ze strony rzadu???!!!

‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ