IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj byłam na wizycie i mam już wypisane jak ma przebiegać moja stymulacja. Gonal f 900 j.m. koszt z refundacją 463,15 zł + cetrotide (3 ampułki) 196,71 bo 65,57 x 3. W sumie nas wyszło 659,86 zł. Bez refundacji około 1393,15 + 393,42 = 1786,57, więc zaoszczędziliśmy 1126,71 zł. Będziemy mieć ICSI.
Trochę nadal do mnie nie dociera, że my przystępujemy do in vitro. Jakoś nie mieści się jeszcze to w mojej świadomości, że nas to spotkało. Zawsze to był jakiś temat odległy, który innych może "dotykać".Katha81, Sansivieria, Limia, Tosia 1981, Fedra, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Konwalia wrote:Dzisiaj byłam na wizycie i mam już wypisane jak ma przebiegać moja stymulacja. Gonal f 900 j.m. koszt z refundacją 463,15 zł + cetrotide (3 ampułki) 196,71 bo 65,57 x 3. W sumie nas wyszło 659,86 zł. Bez refundacji około 1393,15 + 393,42 = 1786,57, więc zaoszczędziliśmy 1126,71 zł. Będziemy mieć ICSI.
Trochę nadal do mnie nie dociera, że my przystępujemy do in vitro. Jakoś nie mieści się jeszcze to w mojej świadomości, że nas to spotkało. Zawsze to był jakiś temat odległy, który innych może "dotykać".
Jeszcze zapewne czeka Ciebie zakup leku na pęknięcie np. Ovitrelle. Ja zapłaciłam tylko 75 zł ale wg cennika po refundacji to ok 127 zł. Potem Duphaston czy Luteina.
Kiedyś też brałam Gonal ale teraz stymulowana byłam Fostimonem i Menopurem + rzecz jasna Cetrotide i Ovitrelle.
Myślę, że oswoisz się z tą myślą niebawem. Mnie akurat w ogóle takie uczucie nie złapało. Nastawiłam się na działanie i wspomaganie szczęścia Było mi rzecz jasna przykro ale nie czułam czegoś na kształt "nas to spotkało". Będzie dobrze, nastaw się mega pozytywnieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 18:57
Konwalia lubi tę wiadomość
-
Konwali mi oczekiwanie na kwalifikacje i sama stymulacja przeleciala nim zdazylam sie obejrzec, ale od czasu punkcji to masakra jeden wielki strach, najpierw ile komorek pobiora, potem ile sie zaplodni, teraz czy przetrwaja do mrozenia, a potem czy sie udalo!! Takze kochana trzymam kciuki!!
MisiaMisia, Konwalia, Simba, Katha81, Fedra, Beata.D lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLimia-ale piękna historia, niedawno takie szczęście spotkało Blankę z forum Inseminacja i myślałam, ze to cud jeden na milion- a tu takie szczęście- życzę ci spokojnych 9 miesięcy- radość wielka!!!
MisiaMisia, Limia, Fedra, Beata.D lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalinka cudne wieści niech fasolka rośnie zdrowo
Czy TY leczysz się w Novum? przepraszam, że nie pamiętam, ale już mi się wszystko miesza, bo tyle nas tu jest
Limia gratulacje Kochana!! a przypomnij z jakiego powodu nie mogłaś zajść w ciążę? czy to jakoś problem był z Twojej strony czy męża??Limia lubi tę wiadomość
-
Konwalia wrote:Dzisiaj byłam na wizycie i mam już wypisane jak ma przebiegać moja stymulacja. Gonal f 900 j.m. koszt z refundacją 463,15 zł + cetrotide (3 ampułki) 196,71 bo 65,57 x 3. W sumie nas wyszło 659,86 zł. Bez refundacji około 1393,15 + 393,42 = 1786,57, więc zaoszczędziliśmy 1126,71 zł. Będziemy mieć ICSI.
Trochę nadal do mnie nie dociera, że my przystępujemy do in vitro. Jakoś nie mieści się jeszcze to w mojej świadomości, że nas to spotkało. Zawsze to był jakiś temat odległy, który innych może "dotykać".
Konwalia, ja rowniez lada dzien mam dostac poczta moj plan stymulacji a w poniedzialek mam wizyte aby omowic szczegoly...i tak samo jak ty nie moge w to uwierzyc, ale jestem spokojna. Lepiej sie czuje niz jak sie staralismy naturalnie. To ciagle myslenie aby trafic w owulacje a potem czekajac na testowanie miesiac w miesiac bardzo mnie zmeczylo...
pozdrawiamKonwalia lubi tę wiadomość
-
Katha81 dokładnie mam tak samo! Z jednej strony dla mnie in vitro zawsze było czymś ekskluzywnym, tematem poruszanym jedynie w TV a z drugiej strony jestem trochę podekscytowana, bo lepsza statystyka niż IUI i będę miała w sobie zarodek! Do tego etapu to my z mężem chyba jeszcze nigdy nie dotrwaliśmy - przynajmniej nic nam o tym nie wiadomo Jestem pozytywnie nastawiona. Kolejny etap i bliżej do naszego szczęścia
Sansivieria, niecierpliwa, agniesia2569, MisiaMisia, Katha81, Tosia 1981, Fedra, Beata.D lubią tę wiadomość
-
ja tez jestem pozytywnie nastawiona i niemoge sie doczekac mam nadzieje ze wszystko pojdzie tak zaplanowane i poczatek wrzesnia startuje ze stymulacja. Patrzylam na twoj wykres.. ty chyba jeszcze w sierpniu zaczniesz nie? bede Ci kibicowac!!! tak jak kazdej na tym forum
Konwalia, MisiaMisia, Fedra, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Konwalia ogromnie Ci kibicuję, wspaniale, że ruszacie. Miałam identyczne leki, jak Ty, ale doszło mi jeszcze 525j gonalu i ovitrelle za 70zł.
W wielu Twoich wypowiedziach jakbym czytała siebie... zwłaszcza to niedowierzanie, że "Nas to dotyka" i fascynacja, że będziecie mieć WASZ zarodek, a tego etapu jeszcze nie mieliście chyba. Identyczne odczucia mieliśmy przy pierwszym podejściu.
Teraz przeżywam jeszcze pierwszą porażkę... Zrozumiałam, że chociaż nasze dwa zarodki miały tylko 3 dni, zdążyłam je pokochać i przyzwyczaić się do nich, naszych Kropeczek. To jakby mała żałoba.. Dlatego nie dałam rady od razu w tym kolejnym cyklu ruszyć z drugą procedurą. muszę się uspokoić, odczekać, pożegnać się...Katha81, Konwalia, Assume2, Tosia 1981, Fedra, Beata.D lubią tę wiadomość
-
malinka1984 wrote:Ciąża pojedyńcza, 4.7 mm, z pięknie bijącym serduszkiem ok.124 u/min
Wszystko jak na ten etap ciąży prawidłowo.
Radość bezcenna i uśmiech na twarzy mojego męża i wzruszenie w oczach nie do opisania.
Dla wszystkich mega mocne kciukiKonwalia, Fedra lubią tę wiadomość
-
Sansiviera bardzo dojrzałe podejście. Ja również wyznaje zasadę, że nic na siłę. Dla mojego organizmu stymulacja gonalem była dość obciazajaca, dlatego wiem, że jeżeli będziemy w takiej samej sytuacji, to psychice i organizmowi rowniez dam się zregenerować. Wiemy, że psychika jest ważna i od niej dużo zależy.
Tak sobie myślę, że wszystkie doczekamy tego dnia! Jestem na tym forum od roku i 8 miesięcy, udzielalam się w wielu watkach i wiem, że za parę miesięcy znów w tym wątku dojdą nowe osoby a my będziemy kompletowac wyprawkę!
Tak, w sierpniu zaczynam stymulację, ale transfer już chyba będzie we wrześniu. Mam nadzieje, że na moje 30 urodziny dostanę prezent od Pana Boga
Acha! Jeżeli się uda, to stwierdziłam, że zrobię zdjęcie naszej rodziny na tle domu i wyślę do Pana Tuska z podziekowaniami za ref in vitro i kredyt rodzina na swoimWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 22:26
Katha81, Sansivieria, Limia, Tosia 1981, Fedra, paszczakin, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Konwalia wrote:Acha! Jeżeli się uda, to stwierdziłam, że zrobię zdjęcie naszej rodziny na tle domu i wyślę do Pana Tuska z podziekowaniami za ref in vitro i kredyt rodzina na swoim
niecierpliwa, Konwalia, Fedra, Beata.D lubią tę wiadomość
-
A co do naszego rzadu i tuska to moj tesc wyzywa go od najgorszych i mam nadzieje, ze kiedys mu powiem, ze wlasnie dzieki temu "ryzemu ch..." jak to mowi doczeka sie wnuka badz wnuczki!!
Konwalia, Assume2, Tosia 1981, Fedra, Katha81, Sansivieria, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Nusia wrote:Malinka cudne wieści niech fasolka rośnie zdrowo
Czy TY leczysz się w Novum? przepraszam, że nie pamiętam, ale już mi się wszystko miesza, bo tyle nas tu jest
Limia gratulacje Kochana!! a przypomnij z jakiego powodu nie mogłaś zajść w ciążę? czy to jakoś problem był z Twojej strony czy męża??
Nusia, u nas najpierw problemem byla morfologia plemnikow. Kiedy pierwszy raz zbadalismy nasienie wyszla teratozoospermia, tylko 2% plemnikow bylo prawidlowej budowy), potem po witaminach wyniki byly juz w normie, wiec wlasciwie przyczyn niepowodzen brak.
Dziewczyny, trzymam za Was wszystkie kciuki. Za te przed procedura i w jej trakcie. Za te, ktore czekaja na testowanie. I za te, ktore podnosza sie po porazce z nowymi silami do dalszego dzialania... Zobaczycie, ze kazdej z Nas sie uda miec zdrowe i piekne dzieci Wszystkie na to zaslugujemy Myslcie pozytywnie, wizualizujcie 2 krechy na tescie i 3-cyfrowe wyniki bety, a na pewno je zobaczycie dobrej nocy Wam zyczeWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 23:10
Assume2, martusia1986, Tosia 1981, niecierpliwa, Fedra, Mixa, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Mixa wrote:Limia-ale piękna historia, niedawno takie szczęście spotkało Blankę z forum Inseminacja i myślałam, ze to cud jeden na milion- a tu takie szczęście- życzę ci spokojnych 9 miesięcy- radość wielka!!!
Mixa, czytalam historie Blanki. Jak widac takie historie zdarzaja sie czesciej niz myslimy
A Ty Kochana na jakim etapie jestes? -
Limia moje najserdeczniejsze gratulacje. Widze ze znow sie powoli pojawiaka fasolki pewnie to zwiastun ze teraz sie podypia
Przepraszam dziewczynki ze nie udzielam sie zbytnio sle po urlopie czuje sie okropnie na nic nie mam sily. Rano problem ze wstaniem, po pracy nie mam sily ruszyc palcami, a do tego codziennie cale cialo mnie boli i wyspac die nie moge . Postaram sie na weekendzie nadrobic caly material. Pozdrawiam wszystkie i ciagle trzymam kciuki za was :*martusia1986, Limia, niecierpliwa, Assume2, Fedra, Beata.D lubią tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
Dzwonilam do kliniki i z 4 dobrze rokujacych zarodkow tylko 1 przetrwal do stadium blastocysty i tego jednego beda nam mrozic, ciesze sie, ze w ogole mamy mrozaczka, ale powiem szczerze, ze po ostatniej rozmowie z embrologiem myslalam, ze chociaz 2 wyslemy na zimowisko
Moniaa, MisiaMisia, Assume2, Fedra, czarownica_tea, Sansivieria, mala29_, gosia81, Beata.D lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny