X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia jasne na pewno lekarz wie co robi ;) Ale masz mrozaczkow gratuluje!!

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia to teraz mocne kciuki za maluszka, niech szykuje sobie miejscowke ;)

MisiaMisia, Beata.D lubią tę wiadomość

• Limia Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Konwalia - co do prowadzenia ciazy to jeszcze nie myslalam o tym, nie chce zapeszac. Czekam na usg...

Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki :)

Assume2 lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczynki weekendowo!! Ja relaksuje sie u rodzicow na wsi ;) dzis u mnie 5dpt objawow jakichkolwiek brak, oprocz tego ze co jakis czas cos mnie zaboli/ukluje/pociagnie w dole brzucha z lewej strony, z tej z ktoret podany mam zarodek. Z wytesknieniem wyczekuje maluskiego plamienia, ktore mogloby swiadczyc o zagniezdzeniu, a tu nic ;)

Moniaa, czarownica_tea, Fedra, mala29_, Beata.D, kaarolaa, Tosia 1981, Simba lubią tę wiadomość

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mount gratuluje takiej liczby blastusi-chyba bedziesz rekordzistka na watku :D I spodobala mi sie Karoli "miejscówka" ;) To co by jedna znalazla sobie "miejscowke w pierwszej klasie" :)
    Misia cos mi sie wydaje ze szykujesz sie na "Matke Polke"(zreszta Mount tez ;) ) Zycze Wam zebyscie szybko zobaczyly dwie grube krechy :D No i sie wczasowac ;)

Mnie moj maz zabral po histero(ale odczekalismy 24h) do siostry na wioske i sie relaksuje...(czyt.opalam :P) czyli od czwartku do wtorku bedziemy u niej,potem na kontrole. I tu pytanie do Was-ile wedlug was musze odczekac(moj gin teraz po @chce rozpoczac przygotowanie do transferu i nie wiem czy to czasem nie za wczesnie,bo raptem uplynie tylko ok 2tyg???!!)

Udanej,slonecznej niedzieli Wam zycze :D

niecierpliwa, MisiaMisia, kaarolaa, Mount, Fedra lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko lekarz na pewno wie co robi ;) histeroskopia to nic tak strasznie inwazyjnego, ja 4 godziny po zabiegu przejechalam 30 km na rowerze;)

Beata.D lubi tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj na papierze toaletowym znalazłam malutkie brązowe coś mniejsze od główki szpilki. Jakby skrzepik, który dał się rozetrzeć. A poza tym mam wylatane po relanium.

niecierpliwa, Assume2, Beata.D, Konwalia, Fedra lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez caly czas raz dziennie biore relanium od dnia transferu, Misia, ale na zagniezdzenie to raczej za wczesnie, byc moze to pozostalosci po transferze ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko ;) dziękuję bardzo za miłe słowa! :)

Ja miałam trzy histeroskopie; po każdej w zasadzie prawie od razu byłam jak nowa, od @ byłam już gotowa na wszystko ;) więc słuchaj lekarza i działaj ;) ściskam mocno i już trzymam kciuki :)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, ze nic tak kobiecie nie poprawia humoru jak nowa sukienka ooo!! I powiem wiecej mam nadzieje, ze za pare miesiecy sie w nia nie zmieszcze i nawet mi pprzykro nie bedzie!! :)

Assume2, Beata.D, czarownica_tea, Konwalia, Fedra, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha też dziś chodziłam w nowej sukience. Mąż mnie komplementował, a ja powiedzialam że fajnie by było jakbym miała jakiś brzusio pod nią :)
    Ech, niech ten czas przyspieszy... ;)

MisiaMisia, niecierpliwa, Beata.D, kaarolaa, Fedra, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa-ja mam "nawet"2tyg ciach na sex :( :( Ale mysle ze i tak by nic nie bylo,bo tydzien chcialam odpoczac a zaraz potem @ Co do sukienek to ja raczej nie z "tych" ale.....buty to niczego sobie ;) ;)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie potrafie wejsc do sklepu zeby nie wyjsc z ciuchem, chocbym jak dzis pojechala po zabawke dla psiaka do tesco ;) zabawek fajnych nie bylo a sukienki na wyprzedazy owszem ;) ja wiem, ze jestem zakupoholiczka, ale uwielbiam to i niech maz sie cieszy, ze umiem ubrac sie markowo i tanio bo uwielbiam szperac po ciucholandach, mozna tam takie perelki znalezc, ze szok a jak kupuje w markowych sklepach to tylko na wyprzedazach ;) choc ostatnio musze sie ograniczac bo sa wazniejsze wydatki ;)

Beatko po ivf tez bedzie ciach na sex ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 17:31

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa,coooooooo?????!!!! Uuuuuuuu...... :P
    Jak to ciach ;)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciach ciach ;) choc juz mi sie male ciagaty wlaczaja no ale coz jak mus to mus ;)

• Fedra Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie ciach od transferu w sumie u Nas od 1dc i niestety do teraz :/
    Ale jeden plus jest maly bo maly ale jakie sa sny ;)

Tez bym sobie kupila jakis ciuch wiec bede musiala w koncu zrobic nalot na ciuchlandy :)

Gratuluje zbiorow blastusiowych :)

niecierpliwa, Beata.D, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze jedno pytanko do Dziewczyn od protokołu długiego. Powiedzcie mi, czy bezpośrednio po tabletkach anty, np. w ostatnim dniu ich brania, od razu brałyście jakieś inne leki, czy czekałyście na @ i dopiero stymulacja niosła za sobą branie leków? Tak jak pisałam wcześniej, mi kazano przyjść po tabletkach w 2 dniu kolejnego cyklu, a czytam w różnych artykułach, że bezpośrednio po antykach coś tam się bierze, jakiś jeden lub wiele zastrzyków, ale nie jest to stricte stymulacja. Pytam, ponieważ taki moment kolejnego przyjścia zaordynowała mi Doktorka, która zastępowała mojego właściwego lekarza prowadzącego, który akurat jest na urlopie, wiec siłą rzeczy czuję pewien niepokój. Nie chciałabym się dowiedzieć, że zmarnowałam cykl, bo przyszłam za późno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 23:23

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesteś pewna że będziesz miała długi protokół?

icsi sierpień 2014 (-)
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak powiedział mi lekarz prowadzący na ostatniej wizycie z nim. Na stówę użył tego sformułowania "w Pani przypadku zdecydujemy się na protokół długi". Czy możliwe jest, że ma się tabletki anty, a następnie stymulacja od 2 dc?
    Doktorek wróci z urlopu zanim skończę anty, wiec dla pewności zadzwonię do niego chyba. Nie ma się co domyślać.

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam folder z opisem wszystkich trzech protokołów i długiego nie zaczyna się od 2dc...
    Ja zaczynałam od 2dc po tabletkach anty, i to jest krótki z antagonistą. Jest porównywalnie skuteczny do długiego ale znacznie skraca czas przygotowania do IVF. Skoro jesteś zdrowa może właśnie taki Cię czeka, bez wyciszania? Nie wiem, gdybam....nie jestem ekspertką, opieram się tylko na wiedzy z kilku źródeł...

icsi sierpień 2014 (-)
‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ