X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Czyli max miesiąc do wejścia.

niekoniecznie. zależy czy w komisji się będą spieszyć, czy po przedstawieniu w Sejmie stanowiska komisji będą dodatkowe wnioski i ponownie uda się przegłosować i skierować do komisji czy od razu uchwalą, pytanie jak szybko Senat się tym zajmie i jak szybko Duda podpisze.
    Może to być temat miesiąca a może być dwóch, trzech. Ciężko przewidzieć czy im się spieszy czy nie.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o mrozakach nic nie ma w ustawie

• MatyldaG Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    dziewczyny...jeśli mam zamrożone zarodki to chyba nic z nimi nie będą mogli zrobić po wprowadzeniu ustawy? Będę mogła z nich normalnie skorzystać?
    no wlasnie tez sie nad tym zastanawiam... co oni jeszcze wymysla w tej kwestii :/

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie panikujcie! Aborcji też nie można wykonywać, a każda dziewczyna, która chce usunąć ciążę robi to bez problemu. In vitro to jest za duży biznes po prostu i nie ruszą go, a nawet jak ruszą to będzie tak jak z aborcją - niby nie można, ale i tak każdy robi ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA, (nie)podziwiam Twój spokój i pewność że tego nie ruszą..

Asia_88 lubi tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Hej,mnie cos tam w pachwinie pociagnie,brzuch troche pocmi,poza tym jakos leci.Dzis mamy 7dpt,tydzien temu sie poznalysmy ;-) Bylo cieplutko jak sobie wspomnie a w tydzien sie jesien zrobila...powiem Ci ze nawet mi ten tydzien zlecial,pewnie przez to ze do pracy chodze.Ale dzis juz piiiaaatuunioo i lenistwo w weekend.No a pozniej trzeba isc na bete...dla mnie to jak skazanie.
    Czekam na wasze bety <3

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wierzę. W jakim ciemnogrodzie my żyjemy! Od zawsze wątpiłam w ich inteligencję ale teraz zaczynam się zastanawiać nad faktem instnienia mózgu żeby taką ciemnotę propagować!
    Myslę że mrozaczków nie ruszą - bo przecież im chodzi o "ochrone zycia". Ale szczerze to nie wiadomo czego się spodziewać.
    Ja tam też liczę tak jak MedA. Czy oni przemyśleli też fakt że jak to wprowadzą to kliniki zaczną upadać, bo ludzie zaczną szukać pomocy poza granicami Polski a przecież z czegoś trzeba też finansować "cudowne 500+".

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA i Kata zapytajcie dzisiaj na wizycie co lekarze na to ? Całe szczęście jestem po punkcji ale zastanawiam się nad drugą stymulacja jeśli zostanie 1 zarodek nam .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aborcję zrobi lekarz po cichu w gabinecie, a in vitro to już nie jest ten sam temat i nie da się tego robić 'po cichu'. Żadna klinika nie będzie robiła tego niezgodnie z ustawą, żaden embriolog itd. Poza tym dla klinik to tylko kwestia zmniejszenia zainteresowania ivf ze względu na wzrost kosztów. Bo przecież IVF dalej można będzie robić, tylko za każde zapłodnienie komórki i transfer będzie trzeba płacić. teraz płacimy raz za IVF,ICSI,IMSI teraz będzie trzeba płacić za to przy każdej komórce oddzielnie.

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysle ze nie tylko pary beda uciekac za granice ale lekarze tez, przeciez Ci wszyscy specjalisci od in vitro w klinikach co oni teraz zrobia? niby moga prowadzic tylko ciaze, ale pracy braknie ;/

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    MedA, (nie)podziwiam Twój spokój i pewność że tego nie ruszą..
    Dlaczego mam taką pewność? No cóż, oni robią dużo szumu a nic z tego nie wynika. Przykład: o ustawie aborcyjnej było już bodajże rok temu i co? Stoimy nadal w tym miejscu, w którym staliśmy, nic się nie zmieniło. Drugi przykład: ustawa o podatku obrotowym - moja firma miała się załapać, wyszło, że tak naprawdę żadna sieciówka nie będzie płaciła tego podatku, bo albo działają na zasadzie franszyzy, czego ustawa nie obejmuje, albo dzielą sobie firmę, żeby nie wykręcić przewidzianego w ustawie obrotu. Trzeci przykład: handel w niedzielę - też już miał być zakazany i co? I nic.
    O albo już dawno uchwalona ustawa o zamykaniu sklepów w święta, albo sprzedaż wyłącznie przez właściciela - wystarczyło postawić automat do kawy i biznes jak się kręcił tak się kręci ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 11:15

szurusiowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które dziś mają wizyty zapytajcie proszę czy można podchodzić do kolejnej procedury jak się ma mrożaka, jakie jest stanowisko klinik.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana. Ze ściśniętym żołądkiem oglądałam debatę. Dopiero co usłyszeliśmy diagnozę, oswajamy się z myślą o in-vitro i zbieramy pieniądze, a tu takie zmiany.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA wrote:
    Dlaczego mam taką pewność? No cóż, oni robią dużo szumu a nic z tego nie wynika. Przykład: o ustawie aborcyjnej było już bodajże rok temu i co? Stoimy nadal w tym miejscu, w którym staliśmy, nic się nie zmieniło. Drugi przykład: ustawa o podatku obrotowym - moja firma miała się załapać, wyszło, że tak naprawdę żadna sieciówka nie będzie płaciła tego podatku, bo albo działają na zasadzie franszyzy, czego ustawa nie obejmuje, albo dzielą sobie firmę, żeby nie wykręcić przewidzianego w ustawie obrotu. Trzeci przykład: handel w niedzielę - też już miał być zakazany i co? I nic.
    O albo już dawno uchwalona ustawa o zamykaniu sklepów w święta, albo sprzedaż wyłącznie przez właściciela - wystarczyło postawić automat do kawy i biznes jak się kręcił tak się kręci ;-)

masz zimną krew ;)
    ja wolę przyjąć i przygotować się na najgorsze a najwyżej później się pozytywnie zaskoczyć.

Asia_88, Bianka4 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy może któraś z koleżanek co ma dziś wizytę w klinice zapytać jak wg klinik wygląda temat podchodzenia do kolejnej procedury jak się ma mrożaka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podchodzę do stymulacji mimo, że mam mrozaka i nikomu nic do tego, mało tego moja Pani dr sama jest za tym, żebym mrozaka zostawiła i podchodziła do stymulacji, bo mam problem z zarodkami. Tzn. dziś jadę na wizytę, na której zapadnie decyzja o tym czy jutro będzie transfer mrozaka, czy nie, ale jak nie będzie (a raczej nie będzie) to już jestem dogadana, że podchodzę do stymulacji. Zresztą jedną stymulację już miałam, mimo, że mrozak sobie czeka w lodówce ;-)

shooa lubi tę wiadomość

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko...no wyc sie chce :-(
    Czy zdaze trzecia punkcje zrobic w razie "wu"...

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę w mojej klinice się dowiedzieć jak oni to widzą. Dziękuję Bogu, że zamroziłam swoje komórki

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh a dodatkowo udupią ludzi korzystających z dawstwa :(

bo dla nich ojciem nie bedzie parter .maz kobiety tory zgodził się na dawce nasienia .. tylko ma byc wpisane ze ojciec nieznany :(

mamnadzieje tylko ze jednak troche to wszytsko pozmieniaja :(

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to chyba ogólnie zależy od podejścia danej kliniki do tego tematu i konkretnego lekarza ;-) A myślę, że nawet jakby ustawa przeszła to komórki będzie można mrozić bez problemu, bo przecież to nie jest w ich rozumieniu "dziecko" ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 11:30

‹‹ 3823 3824 3825 3826 3827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ