IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLunk_a wrote:Czyli max miesiąc do wejścia.
niekoniecznie. zależy czy w komisji się będą spieszyć, czy po przedstawieniu w Sejmie stanowiska komisji będą dodatkowe wnioski i ponownie uda się przegłosować i skierować do komisji czy od razu uchwalą, pytanie jak szybko Senat się tym zajmie i jak szybko Duda podpisze.
Może to być temat miesiąca a może być dwóch, trzech. Ciężko przewidzieć czy im się spieszy czy nie. -
nick nieaktualny
-
mkl wrote:dziewczyny...jeśli mam zamrożone zarodki to chyba nic z nimi nie będą mogli zrobić po wprowadzeniu ustawy? Będę mogła z nich normalnie skorzystać?
-
nick nieaktualnyDziewczyny, nie panikujcie! Aborcji też nie można wykonywać, a każda dziewczyna, która chce usunąć ciążę robi to bez problemu. In vitro to jest za duży biznes po prostu i nie ruszą go, a nawet jak ruszą to będzie tak jak z aborcją - niby nie można, ale i tak każdy robi
-
nick nieaktualny
-
Tyszanka81 wrote:Hej,mnie cos tam w pachwinie pociagnie,brzuch troche pocmi,poza tym jakos leci.Dzis mamy 7dpt,tydzien temu sie poznalysmy
Bylo cieplutko jak sobie wspomnie a w tydzien sie jesien zrobila...powiem Ci ze nawet mi ten tydzien zlecial,pewnie przez to ze do pracy chodze.Ale dzis juz piiiaaatuunioo i lenistwo w weekend.No a pozniej trzeba isc na bete...dla mnie to jak skazanie.
Antoś IVF,Julisia natural
-
Ja tez nie wierzę. W jakim ciemnogrodzie my żyjemy! Od zawsze wątpiłam w ich inteligencję ale teraz zaczynam się zastanawiać nad faktem instnienia mózgu żeby taką ciemnotę propagować!
Myslę że mrozaczków nie ruszą - bo przecież im chodzi o "ochrone zycia". Ale szczerze to nie wiadomo czego się spodziewać.
Ja tam też liczę tak jak MedA. Czy oni przemyśleli też fakt że jak to wprowadzą to kliniki zaczną upadać, bo ludzie zaczną szukać pomocy poza granicami Polski a przecież z czegoś trzeba też finansować "cudowne 500+".06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
MedA i Kata zapytajcie dzisiaj na wizycie co lekarze na to ? Całe szczęście jestem po punkcji ale zastanawiam się nad drugą stymulacja jeśli zostanie 1 zarodek nam .Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
nick nieaktualnyAborcję zrobi lekarz po cichu w gabinecie, a in vitro to już nie jest ten sam temat i nie da się tego robić 'po cichu'. Żadna klinika nie będzie robiła tego niezgodnie z ustawą, żaden embriolog itd. Poza tym dla klinik to tylko kwestia zmniejszenia zainteresowania ivf ze względu na wzrost kosztów. Bo przecież IVF dalej można będzie robić, tylko za każde zapłodnienie komórki i transfer będzie trzeba płacić. teraz płacimy raz za IVF,ICSI,IMSI teraz będzie trzeba płacić za to przy każdej komórce oddzielnie.
Asia_88 lubi tę wiadomość
-
mysle ze nie tylko pary beda uciekac za granice ale lekarze tez, przeciez Ci wszyscy specjalisci od in vitro w klinikach co oni teraz zrobia? niby moga prowadzic tylko ciaze, ale pracy braknie ;/
-
nick nieaktualnyshooa wrote:MedA, (nie)podziwiam Twój spokój i pewność że tego nie ruszą..
O albo już dawno uchwalona ustawa o zamykaniu sklepów w święta, albo sprzedaż wyłącznie przez właściciela - wystarczyło postawić automat do kawy i biznes jak się kręcił tak się kręciWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 11:15
szurusiowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMedA wrote:Dlaczego mam taką pewność? No cóż, oni robią dużo szumu a nic z tego nie wynika. Przykład: o ustawie aborcyjnej było już bodajże rok temu i co? Stoimy nadal w tym miejscu, w którym staliśmy, nic się nie zmieniło. Drugi przykład: ustawa o podatku obrotowym - moja firma miała się załapać, wyszło, że tak naprawdę żadna sieciówka nie będzie płaciła tego podatku, bo albo działają na zasadzie franszyzy, czego ustawa nie obejmuje, albo dzielą sobie firmę, żeby nie wykręcić przewidzianego w ustawie obrotu. Trzeci przykład: handel w niedzielę - też już miał być zakazany i co? I nic.
O albo już dawno uchwalona ustawa o zamykaniu sklepów w święta, albo sprzedaż wyłącznie przez właściciela - wystarczyło postawić automat do kawy i biznes jak się kręcił tak się kręci
masz zimną krew
ja wolę przyjąć i przygotować się na najgorsze a najwyżej później się pozytywnie zaskoczyć.
Asia_88, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa podchodzę do stymulacji mimo, że mam mrozaka i nikomu nic do tego, mało tego moja Pani dr sama jest za tym, żebym mrozaka zostawiła i podchodziła do stymulacji, bo mam problem z zarodkami. Tzn. dziś jadę na wizytę, na której zapadnie decyzja o tym czy jutro będzie transfer mrozaka, czy nie, ale jak nie będzie (a raczej nie będzie) to już jestem dogadana, że podchodzę do stymulacji. Zresztą jedną stymulację już miałam, mimo, że mrozak sobie czeka w lodówce
shooa lubi tę wiadomość
-
Matko...no wyc sie chce
Czy zdaze trzecia punkcje zrobic w razie "wu"...5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualny
-
Ehhh a dodatkowo udupią ludzi korzystających z dawstwa
bo dla nich ojciem nie bedzie parter .maz kobiety tory zgodził się na dawce nasienia .. tylko ma byc wpisane ze ojciec nieznany
mamnadzieje tylko ze jednak troche to wszytsko pozmieniaja -
nick nieaktualnyBo to chyba ogólnie zależy od podejścia danej kliniki do tego tematu i konkretnego lekarza
A myślę, że nawet jakby ustawa przeszła to komórki będzie można mrozić bez problemu, bo przecież to nie jest w ich rozumieniu "dziecko"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 11:30