X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy 3 dniowym zarodku zagniezdzenie bylo po 2 dniach co wyniklo z mojego wykresu i dlatego juz 6 dni po transferze beta wyszla mi pozytywna ;)

Konwalia, niecierpliwa, Agnieszka_ako99, Beata.D, MisiaMisia, martusia1986, mala29_, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume2 wrote:
    Cześç, dziewczyny!
    Melduję stan moich pęcherzyków- są już gotowe i dziś o 22:00 biorę Ovitrelle. W środę punkcja.
    Staram się odrzucić stres przed zabiegiem na ile potrafię...
    Czytam że bierzecie magnez, no-spa....czy ja powinnam coś zacząć łykać żeby wspomóc cały proces? Tyle się już od Was dowiedziałam...ufam Wam bezgranicznie :) jesteście dla mnie wspaniałym wsparciem! <3
    P.s. @Mount, @Niecierpliwa...dziś doktor usmiechał się do mnie bardzo przyjaźnie :) a i nie musiałam czytać, a zapytałam o liczbę pęcherzyków ;)

To ile pecherzykow naliczyl???
    A co do dr M. mam wrazenie, ze tylko na pierwszych wizytach sprawia wrazenie niedostepnego, a potem calkiem przyjazny choc dosc malo tewperamentny facet ;)
    Ja wszystkie wspomagacze typu ananas, relanium, magnez, acard zaczelam po transferze ;) przed dieta wysokobialkowa, orzechy brazylijskie, morele suszone i pestki dynia ;) aaa i lyzeczke masla orzechowego dziennie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 21:31

Assume2 lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    U mnie przy 3 dniowym zarodku zagniezdzenie bylo po 2 dniach co wyniklo z mojego wykresu i dlatego juz 6 dni po transferze beta wyszla mi pozytywna ;)

Fedra to Ty robilas pomiary temperatury tak??

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume mozesz zaczac brac magnez i no-spe zaraz po transferze, aczkolwiek ja zaczelam brac to chyba na drugi dzien, dobrze nie pamietam...

co do pelnego pecherza to wyczytalam gdzies na forum, ze lepiej miec pelny przed zabiegiem ale polozna mnie zgasila jak kazała zrobic siku bo 2 godziny bez ruchu napewno bym nie wytrzymala...

Assume2, MisiaMisia, martusia1986 lubią tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra jak to wyglądało na Twoim wykresie? Dziś miałam transfer 3dniowych zarodków, a do czasu testowania daleko :-(

MisiaMisia, mala29_, Fedra lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Assume2 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Niecierpliwa, koło dziesięciu :)
    Byłam dziś chyba ostatnią pacjentką i panował ogólny luz. Co chwila przemykał ktoś z zespołu a ja mężowi mówiłam kto jest kim.. (embrioliog, biolog...a tamten od badań prenatalnych... ;). )hahaha
    Matko, sama bylam zaskoczona że tyle o tych ludziach już wiem ;)
    Dzięki, dziewczyny. Idę więc wszamać orzechy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 21:38

niecierpliwa, Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa ja tez prowadzilam wykres i dalej go mam wiec jak chcesz mozesz do mnie zajrzec... ;)

niecierpliwa, Fedra lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzalam i az mi sie w oczach zamienilo nidastety ekspertem wykresowym nie jestem i nie mam jak sie odniesc, gdyz ja nie prowadze juz pomiarow odkad dowiedzialam sie, ze bez pomocy lekarzy to my dzidziusia nie zmajstrujemy ;)

kaarolaa, MisiaMisia, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie przyzwyczailam do termometru i ciezko bylo przestac mierzyc, a chcialam z ciekawosci zobaczyc tez jak bedzie wygladal szczesliwy cykl :)

GabiK, Beata.D, MisiaMisia, Tosia 1981, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie wydaje, ze u mnie zagniezdzenie bylo w 6 dpt bo tempka byla najnizsza zaczal sie wtedy bol jakby miesiaczkowy i takie uderzenia goraca z mocnym biciem serca...wtedy wlasnie mialam podejrzenie, ze moglo sie udac :D

mala29_, Fedra lubią tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa właśnie miałam pytać czy to 6 dzień :-)

MisiaMisia lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Kaarolaa właśnie miałam pytać czy to 6 dzień :-)
    wg moich odczuc tak moglo byc...6 dpt czyli 27 dzien cyklu...

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Kure wlasnie zastanawialam sie w aptece jaka wziac czy forte czy zwykla, ale pomyslalam, ze w polaczeniu z relanium forte to byloby zbyt duzo sama nie wiem.

Misia Magnez biore 2 razy dziennie, myslisz, ze powinnam zwiekszyc dawke???? Lekarka jak sama zapytalam o magnez powiedziala, ze jedna na dzien starczy wiec i tak sama sobie podwoilam ;)

Mam wrazenie, ze niedlugo bedziemy takimi ekspertkami, ze same bedziemy mogly ivf przeprowadzac ;)

Ja jestem za forte. Mój gin mówił, że po 3 magnezu na dobę bez obaw. :)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    niecierpliwa to moze byc wgryzanko twojego maluszka. Czesto dziewczyny tak opisywaly bol na forum jak sie mialy zagniezdzanie zarodka. Czego Ci serdecznie zycze i mocno trzymam kciuki. <3
    U mnie tez musialam miec pecherz pelny do transferu i nie robia podgladu usg w trakcie. Potem po transferze odrazu do domu wypuszczaja. Nie trzeba lezec.

MisiaMisia a ja gdzies czytalam ze zagziezdzenie moze dojsc miedzy 3 a 9 dniem w zaleznosci ilu dniowy byl zarodek. Super wynik sniezynek MisiaMisia :)

No jak już jest blastocysta w piątej dobie to szybciutko szuka miejsca do zagnieżdżenia.

http://www.novum.com.pl/pl/pacjent-w-trakcie-leczenia/zaplodnienie-pozaustrojowe-i-embriotransfer/laboratorium-ivf/

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    wg moich odczuc tak moglo byc...6 dpt czyli 27 dzien cyklu...
    Super! Oby mój termometr też pokazał dobre wieści :-)

kaarolaa, MisiaMisia, Fedra lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Super! Oby mój termometr też pokazał dobre wieści :-)
    Amen ;)

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki trzymam za Was wszystkie mocno kciuki życzę Wam aby były grubaśne krechy i wypasione bety a przyszłym mamusiom duużo zdrówka <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 07:09

niecierpliwa, mala29_, MisiaMisia, Moniaa, Beata.D, Fedra, kaarolaa lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia... no mam nadzieję że tak będzie. A jak tam Twoje samopoczucie??
    pozdrawian

martusia1986 lubi tę wiadomość

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde, co u Ciebie, jakie plany?? Jak się czujesz?
    Griszanka, już coś więcej wiadomo? Kiedy startujesz?
    Niezmiennie Wam kibicuję Kochane przyszłe Mamy!!!

Assume2, MisiaMisia, Beata.D, Fedra, czarownica_tea lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Fedra to Ty robilas pomiary temperatury tak??

tak bo ja to taki ciekawski człowiek byłam i chciałam zobaczyć jak to wyglada przy iv :D

kaarolaa, Beata.D, Mount lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ