IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie przy 3 dniowym zarodku zagniezdzenie bylo po 2 dniach co wyniklo z mojego wykresu i dlatego juz 6 dni po transferze beta wyszla mi pozytywna
Konwalia, niecierpliwa, Agnieszka_ako99, Beata.D, MisiaMisia, martusia1986, mala29_, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Assume2 wrote:Cześç, dziewczyny!
Melduję stan moich pęcherzyków- są już gotowe i dziś o 22:00 biorę Ovitrelle. W środę punkcja.
Staram się odrzucić stres przed zabiegiem na ile potrafię...
Czytam że bierzecie magnez, no-spa....czy ja powinnam coś zacząć łykać żeby wspomóc cały proces? Tyle się już od Was dowiedziałam...ufam Wam bezgranicznie jesteście dla mnie wspaniałym wsparciem!
P.s. @Mount, @Niecierpliwa...dziś doktor usmiechał się do mnie bardzo przyjaźnie a i nie musiałam czytać, a zapytałam o liczbę pęcherzyków
To ile pecherzykow naliczyl???
A co do dr M. mam wrazenie, ze tylko na pierwszych wizytach sprawia wrazenie niedostepnego, a potem calkiem przyjazny choc dosc malo tewperamentny facet
Ja wszystkie wspomagacze typu ananas, relanium, magnez, acard zaczelam po transferze przed dieta wysokobialkowa, orzechy brazylijskie, morele suszone i pestki dynia aaa i lyzeczke masla orzechowego dziennie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 21:31
Assume2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAssume mozesz zaczac brac magnez i no-spe zaraz po transferze, aczkolwiek ja zaczelam brac to chyba na drugi dzien, dobrze nie pamietam...
co do pelnego pecherza to wyczytalam gdzies na forum, ze lepiej miec pelny przed zabiegiem ale polozna mnie zgasila jak kazała zrobic siku bo 2 godziny bez ruchu napewno bym nie wytrzymala...Assume2, MisiaMisia, martusia1986 lubią tę wiadomość
-
@Niecierpliwa, koło dziesięciu
Byłam dziś chyba ostatnią pacjentką i panował ogólny luz. Co chwila przemykał ktoś z zespołu a ja mężowi mówiłam kto jest kim.. (embrioliog, biolog...a tamten od badań prenatalnych... . )hahaha
Matko, sama bylam zaskoczona że tyle o tych ludziach już wiem
Dzięki, dziewczyny. Idę więc wszamać orzechyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 21:38
niecierpliwa, Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość
icsi sierpień 2014 (-)
crio październik 2014 (-)
-
nick nieaktualny
-
Zajrzalam i az mi sie w oczach zamienilo nidastety ekspertem wykresowym nie jestem i nie mam jak sie odniesc, gdyz ja nie prowadze juz pomiarow odkad dowiedzialam sie, ze bez pomocy lekarzy to my dzidziusia nie zmajstrujemy
kaarolaa, MisiaMisia, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymi sie wydaje, ze u mnie zagniezdzenie bylo w 6 dpt bo tempka byla najnizsza zaczal sie wtedy bol jakby miesiaczkowy i takie uderzenia goraca z mocnym biciem serca...wtedy wlasnie mialam podejrzenie, ze moglo sie udac
mala29_, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
niecierpliwa wrote:Kure wlasnie zastanawialam sie w aptece jaka wziac czy forte czy zwykla, ale pomyslalam, ze w polaczeniu z relanium forte to byloby zbyt duzo sama nie wiem.
Misia Magnez biore 2 razy dziennie, myslisz, ze powinnam zwiekszyc dawke???? Lekarka jak sama zapytalam o magnez powiedziala, ze jedna na dzien starczy wiec i tak sama sobie podwoilam
Mam wrazenie, ze niedlugo bedziemy takimi ekspertkami, ze same bedziemy mogly ivf przeprowadzac
Ja jestem za forte. Mój gin mówił, że po 3 magnezu na dobę bez obaw.niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
mala29_ wrote:niecierpliwa to moze byc wgryzanko twojego maluszka. Czesto dziewczyny tak opisywaly bol na forum jak sie mialy zagniezdzanie zarodka. Czego Ci serdecznie zycze i mocno trzymam kciuki.
U mnie tez musialam miec pecherz pelny do transferu i nie robia podgladu usg w trakcie. Potem po transferze odrazu do domu wypuszczaja. Nie trzeba lezec.
MisiaMisia a ja gdzies czytalam ze zagziezdzenie moze dojsc miedzy 3 a 9 dniem w zaleznosci ilu dniowy byl zarodek. Super wynik sniezynek MisiaMisia
No jak już jest blastocysta w piątej dobie to szybciutko szuka miejsca do zagnieżdżenia.
http://www.novum.com.pl/pl/pacjent-w-trakcie-leczenia/zaplodnienie-pozaustrojowe-i-embriotransfer/laboratorium-ivf/ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczynki trzymam za Was wszystkie mocno kciuki życzę Wam aby były grubaśne krechy i wypasione bety a przyszłym mamusiom duużo zdrówka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 07:09
niecierpliwa, mala29_, MisiaMisia, Moniaa, Beata.D, Fedra, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Fedra to Ty robilas pomiary temperatury tak??
tak bo ja to taki ciekawski człowiek byłam i chciałam zobaczyć jak to wyglada przy ivkaarolaa, Beata.D, Mount lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi