IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
kaarolaa wrote:Assume mozesz zaczac brac magnez i no-spe zaraz po transferze, aczkolwiek ja zaczelam brac to chyba na drugi dzien, dobrze nie pamietam...
co do pelnego pecherza to wyczytalam gdzies na forum, ze lepiej miec pelny przed zabiegiem ale polozna mnie zgasila jak kazała zrobic siku bo 2 godziny bez ruchu napewno bym nie wytrzymala...
Kaarolaa żeby nie było ja zrobiłam siku zaraz przed transferem bo mi się chciało ...
potem po transferze no nie wiem jakieś 10 min po zapytałam kiedy można siku zrobic bo mi się chce, więc położna mi pozwoliła zrobić siku więc wstałam z fotela podreptałam do wc a potem grzecznie położyłam się na łóżeczko na jakąś godzinke lub troche więcej
no i miałam klej i w sumie nie wiem czy mi pomógł czy nie ale efekt jak widac jestkaarolaa, mala29_ lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
GabiK wrote:Fedra jak to wyglądało na Twoim wykresie? Dziś miałam transfer 3dniowych zarodków, a do czasu testowania daleko
mój wykres jest udostępniony można sobie popatrzeć
bo nie wiem dokładnie o co pytasz17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Cisza jakaś tu nastała od kilku godzin...
Postanowiłam podbić temat prośbą.
Jutro mam punkcję i proszę Was, babeczki o kciuki! Strasznie się tego bałam ( teraz trochę mniej, dzięki Wam :* )
Sansivieria, MisiaMisia, niecierpliwa, Beata.D, mala29_, kaarolaa, Katha81, Mount, Fedra lubią tę wiadomość
icsi sierpień 2014 (-)
crio październik 2014 (-)
-
Assume kompletnie nie masz sie czego obawiac ja po doswiadczeniach z laparoskopia i tym co przezywalam 2 dni po narkozie najbardziej balam sie znieczulenia ogolnego, ale u nas Assume jest fantastyczna pani dr anestezjolag i juz po narkozie do histeroskopii wiedzialam, ze nie ma sie czego bac a i leki przeciwwymiotne (bo tego balam sie najbardziej) maja najwyzszej klasy musze Ci nawet powiedziec, ze do tej punkcji tak milo odplynelam, tak blogo mi sie robilo, a pani dr caly czas opowiadala, ze zaraz bede na plazy i sluchac szum morza i w tej blogosci odplynelam ocknelam sie dopiero na sali jak juz konczyla sie kroplowka nawadniajaca, polezalam jeszcze z 10 minut i powiedzialam, ze czuje sie tak swietnie, ze chce do domu, no i oczywiscie jeszcze z milion razy zapytalam ile komorek pobrali
Assume2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
loka wrote:Dziewczyny niose zle wiesci ;-( niestety u mnie niepowodzenie musze teraz szybko sie ogarnac, pozbierac i walczyc dalej.... trzymam za Was kciuki
Assume2, niecierpliwa, mala29_, Beata.D, Tosia 1981, Fedra lubią tę wiadomość
-
Assume2 wrote:Cisza jakaś tu nastała od kilku godzin...
Postanowiłam podbić temat prośbą.
Jutro mam punkcję i proszę Was, babeczki o kciuki! Strasznie się tego bałam ( teraz trochę mniej, dzięki Wam :* )
ja tez bardzo mocno zaciskam kciuki! -
Loka bardzo mi przykro!! Sansiviera ma racje podpisuje sie pod tym!!
Powiem Wam, ze testowanie juz blisko, a mnie po prostu cykor oblatuje...
Przeklejam z innego forum, moze komus ta wiedza sie przyda, mnie to dosc znacznie wszystko rozjasnilo
Co dzieje się z 5-dniowym zarodkiem po transferze:
1dpt.. Blastocysta wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiać się w ściany endometrium
3dpt.. Proces implantacji się rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywać" się w endometrium
4dpt.. Proces implantacji jest kontynuowany gdy zarodek wnika głębiej w endometrium
5dpt.. Zarodek jest już zaimplantowany
6dpt.. Zaczyna być produkowane HCG
Co dzieje się z 3-dniowym zarodkiem po transferze:
1dpt.. Embrion się dzieli
2dpt.. Embrion staje się blastocystą
3dpt.. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiać się w ściany endometrium
5dpt.. Proces implantacji się rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywać" się w endometrium
6dpt.. Proces implantacji jest kontynuowany gdy zarodek wnika głębiej w endometrium
7dpt.. Zarodek jest już zaimplantowany
8dpt.. Zaczyna być produkowane HCGWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 07:17
mala29_, Sansivieria, Konwalia, MisiaMisia, Beata.D, Fedra, Assume2 lubią tę wiadomość
-
Loka tak mi przykro. Ciesze sie ze sie jednak nie poddajesz i chcesz walczyc dalej. Jestes dzielna dziewczynka i napewno sie wam uda Zycze ci tego z calego serduszka.
niecierpliwa lubi tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
mala29_ wrote:Loka tak mi przykro. Ciesze sie ze sie jednak nie poddajesz i chcesz walczyc dalej. Jestes dzielna dziewczynka i napewno sie wam uda Zycze ci tego z calego serduszka.
Mala nie wam a NAM wszystkim nam sie uda!!! Nie zapominaj o sobie w tym wszystkimBeata.D, Fedra lubią tę wiadomość
-
czarownica_tea wrote:Loka- współczuję, ale masz rację zbieraj się i walcz dalej
ja mam 24h do kwalifikacji i trzęsę portkamiDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA