X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    to pieknie 11 komorek, teraz czekamy na wiesci ile bedzie zarodkow :) oby ladnie sie polaczyly i podzieliły :)
    To właśnie najbardziej mnie frapuje. Naszą przyczyną było (jest!) słabe nasienie. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.... :)

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wynik Assume !! :)

Assume2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas nasienie bylo kiepskie i ja slabo na stymulacje zareagowalam ale widzisz jedna komoreczka sie zaplodnila i wazy juz okolo 300g i ma calkiem dobrze :) wiec u Ciebie napewno bedzie lepszy wynik i udany transfer :)

a metode zaplodnienia jaka lekarze wybrali? klasyczne IVF czy ICSI?

bo u nas od poczatku bylo ustalone ICSI

niecierpliwa, Assume2, Fedra lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dniu punkcji pytalam jaka metoda bedzie zaplodnienie, a konsultowala mnie inna lekarka niz prowadzacy to powiedziala, ze jeszcze nie wiadomo, ze to embriolog zdecyduje po ocenie ;)
    Mysle, ze po prostu nie wiedziala i nie chcialo jej sie do karty zajrzec, potem dzien pozniej dowiedzialam sie, ze mialam icsi ;)

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozmawiałam na ten temat ale sądzę że ICSI... Plemniki są dość leniwe ( tylko ruch postępowy wolny). Myślę że wybiorą optymalną "wersję" ;)
    Wlaśnie liczę na taką jedną, jedyną jaką masz Ty, @kaarolaa :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiec napewno zrobia icsi, albo moga tez zrobic pol na pol...najwazniejsze zeby byly ładne zarodeczki

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to piekny wynik :) ja o takich ilosciach moglam tylko pomazyc, teraz czekam na pozytywny tescik :) powodzenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Karola, wazne ze Ci sie udalo.. U mnie teraz 2 tygodnie meki, bo bety bez skierowania tu nie robia, a na moim skierowaniu jest data: 27.08..
    tak najwazniejsze, ze sie udalo i czasami nadal ciezko mi w to uwierzyc :)

wiesz co moze to i dobrze, ze beta ze skierowaniem, chyba ze zrobisz sobie test wczesniej, ale jednak zycze Ci wytrwalosci :)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo zrobisz bete na wlasna reke ;)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmie o dziwo ten tydzien ktory bylam w domu na l4 zlecial mi tak szybciutko a ten w ktorym wrocilam do pracy ciagnie sie niemilosiernie, a myslalm ze bedzi odwrotnie

Beata.D lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zrobisz bo nie chcesz ;) bo jak juz bys nida mogla wytrzymac to nie potrzeba Ci skierowania, idziesz, placisz, masz ;)

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie podjudzaj, @niecierpliwa! hahaha ;)
    czekasz do poniedziałku?

icsi sierpień 2014 (-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade w niedziele do Katowic do labolatorium 24h ;) poszlam sama z soba na kompromis ani nie czwartek ani nie poniedzialek :D ot cala ja :P

Assume2, gosia81, Beata.D, Fedra, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Mala nie wam a NAM wszystkim nam sie uda!!! Nie zapominaj o sobie w tym wszystkim

niecierpliwa tak Wam wszystkim sie uda ale boje sie ze mi sie nie uda :( ze zostane ostatnia bez dzidzi :( mamy ostatnie podejscie i jesli nic z tego to bedzie oznaczalo koniec marzen.

paszczakin mocno zaciskam kciuki za pozytywna bete :)
    Assume2 ladny znior jajeczek teraz niech ladnie sie zapladniaja :)

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @mala29 zabraniam tak myśleć. Nie dopuszczaj nawet takich myśli do siebie, ok?
    Jak okazało się że mamy zero plemników, niektórzy mówili mi że może taki nasz los że nie będziemy mieli dzieci. Pukałam się w czoło. I będę się tak pukać do skutku!

Beata.D, MisiaMisia, mala29_, Fedra, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala nie mozesz tak myslec!! To nie pomaga a wrecz przeciwnie!! z calego serca wierze, ze Ci sie uda ;)

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, piękne zbiory!! Nie wiem, jak to robicie (albo Wasi lekarze), że macie tyle komórek i później zarodków?? Mieć Mrożaczka choćby jednego to bardzo duży komfort. No i zarodek 5-dniowy ma większe szanse... Co by tu zrobić, żeby w drugiej procedurze poprawić jakość komórek??

age.png
    age.png
  • loka Debiutantka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za cieple slowa wsparcia... kochane jestescie; -) niewiem co bym bez was zrobila....

Na chwile obecna jestem strasznie zdolowana nawent niewiedzialam ze z taka sila to we mnie uderzy.... musze zniknac na jakis czas, przemyslec, przeplakac i wroce z dwojona sila.... niepoddamy sie!!!! Do zobaczenia

Assume2, Sansivieria, mala29_, Beata.D, Fedra, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Dziewczynki, piękne zbiory!! Nie wiem, jak to robicie (albo Wasi lekarze), że macie tyle komórek i później zarodków?? Mieć Mrożaczka choćby jednego to bardzo duży komfort. No i zarodek 5-dniowy ma większe szanse... Co by tu zrobić, żeby w drugiej procedurze poprawić jakość komórek??
    Przyznam, że ja zaczęlam lekko swirować kiedy doczytałam że jestem stymulowana nieco inaczej. Dziewczyny miały menopur z gonalem a ja sam menopur. @MisiaMisia trochę mnie uspokoiła postem że to sprawa dopasowywana indywidualnie. Fakt, tak wiele czynników od tego zależy...ile pań tyle przypadków!
    I pomyśleć że to tylko jeden z kilku ważnych etapów w całym procesie....

Sansivieria, Beata.D lubią tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już Wam pisałam, że tym razem byłam inaczej stymulowana niż w poprzednich dwóch razach. Zmiany leków dobrze wpłynęły. Cykl przed stymulacją piłam ziółka ojca sroki ale tak niekoniecznie codziennie. Zaczęłam też łykać żelazo dodatkowo, czego wcześniej nie robiłam. Na moim wykresie zobaczycie co brałam i jak. U mnie to zaskutkowało większą ilością komóreczek niż w poprzednich dwóch razach.
    A AMH mam raczej niskie. To musi być zasługa sposobu stymulacji. Czasami to efekt prób i błędów. IVF to proces, który niekoniecznie może przynieść efekt za pierwszym razem a może za którymś. Jak np. lekarz dojdzie do tego na co lepiej reagujemy.
    <3
    Ściskam Was gorąco.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 23:53

niecierpliwa, Assume2, Fedra lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ