IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ostatnio tak mniee czarne mysli dopadaja ale postaram sie nie myslec negatywnie jak juz zaczne stymulacje.
loka lec odpocznac i wracaj do nas szybciutko ze zdwojona sila do walki
czarownica_tea kciuki zacisnieteniecierpliwa lubi tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
czarownica_tea wrote:Dziewczyny proszę o kciuki o 9 mam kwalifikację
Moja skarga na lekarza, który nie chciał nas zakwalifikować PODZIAŁAŁA!!! Zadzwonili wczoraj z kliniki, że moja sprawa trafiła do dyrekcji i są dwie możliwości. Jeżeli profesor stwierdzi, że się kwalifikujemy, to od ręki zaczynamy, a jezeli uzna, że faktycznie musimy czekać do listopada, to miejsce mamy zarezerwowane i pewne na 100%. Jakieś światełko w tunelu widzęniecierpliwa, MisiaMisia, Assume2, Fedra, Tosia 1981, Beata.D, gosia81, mala29_ lubią tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysiaaaaa wrote:Daj nam znać co i jak
Moja skarga na lekarza, który nie chciał nas zakwalifikować PODZIAŁAŁA!!! Zadzwonili wczoraj z kliniki, że moja sprawa trafiła do dyrekcji i są dwie możliwości. Jeżeli profesor stwierdzi, że się kwalifikujemy, to od ręki zaczynamy, a jezeli uzna, że faktycznie musimy czekać do listopada, to miejsce mamy zarezerwowane i pewne na 100%. Jakieś światełko w tunelu widzę
To dobrze Sysiaa, ze cos sie ruszylo
A jak zaczniecie procedure to wlasnie u tego lekarza?? Bo powiem Ci szczerze, ze raczej nie ryzykowalabym u tego samego, na ktorego pisalas skarge, wiadomo profesjonalizm jedna sprawa, ale urazona ambicja lekarza druga... -
niecierpliwa wrote:To dobrze Sysiaa, ze cos sie ruszylo
A jak zaczniecie procedure to wlasnie u tego lekarza?? Bo powiem Ci szczerze, ze raczej nie ryzykowalabym u tego samego, na ktorego pisalas skarge, wiadomo profesjonalizm jedna sprawa, ale urazona ambicja lekarza druga...
Chciałabym już zacząć, żeby nie tracić kolejnego cyklu ale nie jest to zalezne ode mnieMisiaMisia, Beata.D lubią tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Sysiaaaaa wrote:Łatwo powiedzieć moje noworoczne postanowienie o ciąży się nie sprawdzi
Kochana mi akurat nie jest latwo to powiedziec, wiem co czujesz, ja mialam postanowienie, ze w ciazy na pewno bede do Swiat Bozego Narodzenia zeszlego roku...i co zycie to wszystko weryfikuje, tez od marca do lipca czekalam na to by sie zakwalifikowac, po drodze lekarka z kliniki kazala zrobic histeroskopie aby nas zakwalifikowac i to u nich, wszystko dodatkowe koszty, a wszystko jest moja wina i jestem tego w pelni swiadoma bo jak zawsze chcialam wszystko przyspieszyc i nie moglam spokojnie poczekac miesiaca na termin u lekarza, ktorego sobie wczesniej wybralam i wiedzialam, ze u niego chce sie leczyc, ale tamta pani dr nie miala kolejki wiec pomyslalam sobie na pierwsza wizyte pojde do niej, a potem juz do niego. Suma sumarum czekalam do lipca, a wybrany pan dr powiedzial, ze ta histero nie byla konieczna do kwalifikacji i co potne sie??? Nie czasu juz nie cofne, trzeba patrzec przed siebie!! Wiec uwierz mi, ze wiem co mowie i czasem pospiech nie jest dobrym doradca Kazda z nas sie doczeka, ja w to wierzeAssume2, Beata.D, Tosia 1981, mala29_ lubią tę wiadomość
-
Udało się!!!! Jesteśmy w programie. Jako że dziś 4 dc było USG i dostałam Ovulastan na 21 dni a potem Gonapeptyl-7 amp co drugi dzień. 12.09 zaczynamy stymulacje Boże popłakałam się na ulicy.....
Sysiaaaaa, Assume2, niecierpliwa, MisiaMisia, Griszanka, calineczka_11, Tosia 1981, Fedra, paszczakin, Beata.D, gosia81, sisi, mala29_, agniesia2569, duza lubią tę wiadomość
-
czarownica_tea wrote:Udało się!!!! Jesteśmy w programie. Jako że dziś 4 dc było USG i dostałam Ovulastan na 21 dni a potem Gonapeptyl-7 amp co drugi dzień. 12.09 zaczynamy stymulacje Boże popłakałam się na ulicy.....Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
czarownica_tea wrote:Udało się!!!! Jesteśmy w programie. Jako że dziś 4 dc było USG i dostałam Ovulastan na 21 dni a potem Gonapeptyl-7 amp co drugi dzień. 12.09 zaczynamy stymulacje Boże popłakałam się na ulicy.....
Super gratuluje!!! Czyli rozumiem, ze dlugi protokol tak?? -
Dziewczyny, może będziecie wiedziały. Mam przyjść na wizytę w 2 dc i będę wtedy startować ze stymulacją. W niedzielę żaden lekarz w klinice mnie nie przyjmie w takiej sprawie, więc co, jeśli ten 2dc przypadnie w niedzielę. Iść w sobotę 1 dc, czy w poniedziałek 3 dc. Zapomniałam o to dopytać.
-
ma_pi wrote:Dziewczyny, może będziecie wiedziały. Mam przyjść na wizytę w 2 dc i będę wtedy startować ze stymulacją. W niedzielę żaden lekarz w klinice mnie nie przyjmie w takiej sprawie, więc co, jeśli ten 2dc przypadnie w niedzielę. Iść w sobotę 1 dc, czy w poniedziałek 3 dc. Zapomniałam o to dopytać.
Raczej 3 dc. U mnie zawsze był to albo 2 albo 3 dc. Chyba, że u którejśc z Was było inaczej. Proponuję skntaktować się z kliniką i dopytać dla świętego spokojuniecierpliwa lubi tę wiadomość
-
czarownica_tea wrote:Udało się!!!! Jesteśmy w programie. Jako że dziś 4 dc było USG i dostałam Ovulastan na 21 dni a potem Gonapeptyl-7 amp co drugi dzień. 12.09 zaczynamy stymulacje Boże popłakałam się na ulicy.....
-
Dzięki Dziewczyny za wsparcie i kciuki, z Wami jest łatwiej.
Już piszę konkretnie jak to będzie wyglądało: od dziś przez 21 dni Ovulastan, pod sam koniec na zakładkę Gonapeptyl 0,1 co drugi dzień i ostatni zastrzyk wypadnie 12.09 wtedy wizyta z podglądem no i decyzja o stymulacji. Dostałam masę badań do zrobienia: serologię i badania dla anestezjologa.niecierpliwa, Fedra, Beata.D, mala29_ lubią tę wiadomość
-
czarownica_tea wrote:Dzięki Dziewczyny za wsparcie i kciuki, z Wami jest łatwiej.
Już piszę konkretnie jak to będzie wyglądało: od dziś przez 21 dni Ovulastan, pod sam koniec na zakładkę Gonapeptyl 0,1 co drugi dzień i ostatni zastrzyk wypadnie 12.09 wtedy wizyta z podglądem no i decyzja o stymulacji. Dostałam masę badań do zrobienia: serologię i badania dla anestezjologa.