X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o kciuki o 9 mam kwalifikację :/

MisiaMisia, Assume2, Fedra lubią tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki zacisniete!!

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio tak mniee czarne mysli dopadaja ale postaram sie nie myslec negatywnie jak juz zaczne stymulacje.

loka lec odpocznac i wracaj do nas szybciutko ze zdwojona sila do walki :)

czarownica_tea kciuki zacisniete :)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica_tea wrote:
    Dziewczyny proszę o kciuki o 9 mam kwalifikację :/
    Daj nam znać co i jak :)

Moja skarga na lekarza, który nie chciał nas zakwalifikować PODZIAŁAŁA!!! Zadzwonili wczoraj z kliniki, że moja sprawa trafiła do dyrekcji i są dwie możliwości. Jeżeli profesor stwierdzi, że się kwalifikujemy, to od ręki zaczynamy, a jezeli uzna, że faktycznie musimy czekać do listopada, to miejsce mamy zarezerwowane i pewne na 100%. Jakieś światełko w tunelu widzę :)

niecierpliwa, MisiaMisia, Assume2, Fedra, Tosia 1981, Beata.D, gosia81, mala29_ lubią tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Daj nam znać co i jak :)

Moja skarga na lekarza, który nie chciał nas zakwalifikować PODZIAŁAŁA!!! Zadzwonili wczoraj z kliniki, że moja sprawa trafiła do dyrekcji i są dwie możliwości. Jeżeli profesor stwierdzi, że się kwalifikujemy, to od ręki zaczynamy, a jezeli uzna, że faktycznie musimy czekać do listopada, to miejsce mamy zarezerwowane i pewne na 100%. Jakieś światełko w tunelu widzę :)

To dobrze Sysiaa, ze cos sie ruszylo ;)
    A jak zaczniecie procedure to wlasnie u tego lekarza?? Bo powiem Ci szczerze, ze raczej nie ryzykowalabym u tego samego, na ktorego pisalas skarge, wiadomo profesjonalizm jedna sprawa, ale urazona ambicja lekarza druga...

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    To dobrze Sysiaa, ze cos sie ruszylo ;)
    A jak zaczniecie procedure to wlasnie u tego lekarza?? Bo powiem Ci szczerze, ze raczej nie ryzykowalabym u tego samego, na ktorego pisalas skarge, wiadomo profesjonalizm jedna sprawa, ale urazona ambicja lekarza druga...
    Na pewno nie u tego.... Za duże ryzyko! No zobaczymy jak sprawa się potoczy, ale jestem dobrej myśli :)
    Chciałabym już zacząć, żeby nie tracić kolejnego cyklu :( ale nie jest to zalezne ode mnie

MisiaMisia, Beata.D lubią tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaj cierpliwie, ten 1 czykl czy 2 nic Cie nie zbawia ;)

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarownica-tea czekamy na dobre wiesci :)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Czekaj cierpliwie, ten 1 czykl czy 2 nic Cie nie zbawia ;)
    Łatwo powiedzieć :) moje noworoczne postanowienie o ciąży się nie sprawdzi :/

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Łatwo powiedzieć :) moje noworoczne postanowienie o ciąży się nie sprawdzi :/

Kochana mi akurat nie jest latwo to powiedziec, wiem co czujesz, ja mialam postanowienie, ze w ciazy na pewno bede do Swiat Bozego Narodzenia zeszlego roku...i co zycie to wszystko weryfikuje, tez od marca do lipca czekalam na to by sie zakwalifikowac, po drodze lekarka z kliniki kazala zrobic histeroskopie aby nas zakwalifikowac i to u nich, wszystko dodatkowe koszty, a wszystko jest moja wina i jestem tego w pelni swiadoma bo jak zawsze chcialam wszystko przyspieszyc i nie moglam spokojnie poczekac miesiaca na termin u lekarza, ktorego sobie wczesniej wybralam i wiedzialam, ze u niego chce sie leczyc, ale tamta pani dr nie miala kolejki wiec pomyslalam sobie na pierwsza wizyte pojde do niej, a potem juz do niego. Suma sumarum czekalam do lipca, a wybrany pan dr powiedzial, ze ta histero nie byla konieczna do kwalifikacji i co potne sie??? Nie czasu juz nie cofne, trzeba patrzec przed siebie!! Wiec uwierz mi, ze wiem co mowie i czasem pospiech nie jest dobrym doradca ;) Kazda z nas sie doczeka, ja w to wierze :)

Assume2, Beata.D, Tosia 1981, mala29_ lubią tę wiadomość

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się!!!! Jesteśmy w programie. Jako że dziś 4 dc było USG i dostałam Ovulastan na 21 dni a potem Gonapeptyl-7 amp co drugi dzień. 12.09 zaczynamy stymulacje :) Boże popłakałam się na ulicy.....

Sysiaaaaa, Assume2, niecierpliwa, MisiaMisia, Griszanka, calineczka_11, Tosia 1981, Fedra, paszczakin, Beata.D, gosia81, sisi, mala29_, agniesia2569, duza lubią tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica_tea wrote:
    Udało się!!!! Jesteśmy w programie. Jako że dziś 4 dc było USG i dostałam Ovulastan na 21 dni a potem Gonapeptyl-7 amp co drugi dzień. 12.09 zaczynamy stymulacje :) Boże popłakałam się na ulicy.....
    No i super :)Teraz już z górki będzie :)

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super!!!! :)

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica_tea wrote:

Super gratuluje!!! Czyli rozumiem, ze dlugi protokol tak??

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może będziecie wiedziały. Mam przyjść na wizytę w 2 dc i będę wtedy startować ze stymulacją. W niedzielę żaden lekarz w klinice mnie nie przyjmie w takiej sprawie, więc co, jeśli ten 2dc przypadnie w niedzielę. Iść w sobotę 1 dc, czy w poniedziałek 3 dc. Zapomniałam o to dopytać.

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Dziewczyny, może będziecie wiedziały. Mam przyjść na wizytę w 2 dc i będę wtedy startować ze stymulacją. W niedzielę żaden lekarz w klinice mnie nie przyjmie w takiej sprawie, więc co, jeśli ten 2dc przypadnie w niedzielę. Iść w sobotę 1 dc, czy w poniedziałek 3 dc. Zapomniałam o to dopytać.

Raczej 3 dc. U mnie zawsze był to albo 2 albo 3 dc. Chyba, że u którejśc z Was było inaczej. Proponuję skntaktować się z kliniką i dopytać dla świętego spokoju :)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co lepiej zadzwon i dopytaj w klinice, jak juz bedziesz wiedziala, ze wypadnie Ci w niedziele ;)

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica_tea wrote:
    No to pieknie :) Super zaczynacie dzialac z miejsca - rewelacja. Ja jeszcze tydzien ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za wsparcie i kciuki, z Wami jest łatwiej.

Już piszę konkretnie jak to będzie wyglądało: od dziś przez 21 dni Ovulastan, pod sam koniec na zakładkę Gonapeptyl 0,1 co drugi dzień i ostatni zastrzyk wypadnie 12.09 wtedy wizyta z podglądem no i decyzja o stymulacji. Dostałam masę badań do zrobienia: serologię i badania dla anestezjologa.

niecierpliwa, Fedra, Beata.D, mala29_ lubią tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica_tea wrote:
    Dzięki Dziewczyny za wsparcie i kciuki, z Wami jest łatwiej.

Już piszę konkretnie jak to będzie wyglądało: od dziś przez 21 dni Ovulastan, pod sam koniec na zakładkę Gonapeptyl 0,1 co drugi dzień i ostatni zastrzyk wypadnie 12.09 wtedy wizyta z podglądem no i decyzja o stymulacji. Dostałam masę badań do zrobienia: serologię i badania dla anestezjologa.
    A te wszystkie badania na wlasny koszt??? Bo u nas to robi w klinice bezplatnie w gramach programu

‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ