X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata ja TSH podczas transferu mialam 2,46 i nigdy nie bralam lekow na tarczyce i jak widac maluch daje rade...co do prolaktyny to Ty masz lekko powyzej normy, ja mialam 2 krotnie wyzszy wynik niz norma, pozniej jak bralam leki to spadla jak trzeba ale przed samym transferem juz nie powtarzalam...

kochana luzik bo naprawde tragedii nie ma, ale zapytac lekarza sie mozesz oczywiscie :)

Assume super wynik :) niech maluszki sie ładnie dziela :)

Beata.D, Assume2 lubią tę wiadomość

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kaarolaa uspokoiłaś mnie :) Bo juz sie zastanawialam czy zaczac brac progynowa21 czy czekac do nastepnego cyklu ;)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tsh 2,4. Muszę zbić i zaczęłam brać zamiast 25 dawkę naprzemienną 25/50. Teraz dzień 25 i dwa dni 50. Dwa razy próbowałam od razu przejsć na 50 ale po mniej więcej 3 tygodniach dostawałam "szalu". Serce waliło jak oszalałe, a sama czułam się na ciągłym wdechu. Ciężko mi tak po prostu zwiększyć dawkę, cholerka.
    Czeka mnie badanko tsh.
    Dzięki dziewczyny za życzenia dobego podziału ;) cały czas myślimy o naszych zarodeczkach z mężem. Na reszcie mialy okazję się połączyć nasze elemenciki ;) mam nadzieję że są silne i przetwają....

kaarolaa, Sansivieria, niecierpliwa, Beata.D lubią tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Assume, to masz tak dokladnie jak ja- tez mialam pobranych 11 i 9 zaplodnili.. 7 z nich dociagnelo ladnie do 5 doby..
    Jaki u Was był problem z zajsciem w ciążę? U nas słabe nasienie...wciąż myślę o tym żeby zarodku trzymaly się mocno :)

icsi sierpień 2014 (-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki!
    Mało tu ostatnio bywam, ale trzymam za każdą z Was mocno kciuki!!

Mam do Was pytanko: obecnie podchodze do in vitro w ramach tych badan klinicznych i tym razem będę miała długi protokół, zaczęłam już wyciszanie, jestem już po 9 zastrzykach decapeptyl depot, wszystkich mam wziąć 14!Powiedzcie mi, czy potem stymulację zaczyna się od razu po skończeniu zastrzyków? bo rozumie, że okresu nie dostanę teraz jak biorę te zastrzyki? dzisiaj mam 30 dc.
    Będę wdzięczna za pomoc bo już zgłupiałam! :)

MisiaMisia, gosia81, Beata.D, Fedra, mala29_ lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niusia ja bralam gonapeptyl i tez bez okresu zaczelam stymulacje, z tym ze gonapeptyl tez bralam cala stymulacje, ale pol dawki.

Dziewczynki, a teraz troche posmece...dzis 11dpt...i coraz gorsze przeczucia, od wczoraj luteina wyplywala w zoltym kolorze, dzis juz zdecydowanie jest koloru bezowego, jajnik lewy dalej mocno ciagnie, chce myslec pozytywnie, ale chyba juz po zawodach :(

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski nie wytrzymałam i zrobiłam test sikany. Nie z rannego sikania. I jest bardzo bladziutka druga kreska. Betę mam zaleconą na wtorek. Dziś jest 8dpt i 24dc. Nie nastawiam się ale szansa jakaś jest.

Assume2, Konwalia, niecierpliwa, gosia81, Tosia 1981, Limia, Beata.D, Fedra, mala29_, Simba, martusia1986, kaarolaa, paszczakin lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @niecierpliwa! Co Ty opowiadasz, moja droga! Moja koleżanka po udanym in vitro też miała plamienie tuż przed testowaniem... :) Domyślam się że teraz jest najtrudniejszy czas i nerwy napięte...ale postaraj się myślec pozytywnie.

Trzymam za Was mocno kciuki, dziewczyny! Że też się @MisiaMisia odważyłaś...ach te emocje... W którym dniu miałaś transfer?

p.s. zastanawia mnie dlaczego mi nie wypływa luteina...dziś zaczynam trzeci dzień (4 tabletki dziennie) i nic. Czy możliwe że sie wchłania? Po wyciągnięciu aplikatora tylko widzę jakieś resztki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 11:37

Konwalia, MisiaMisia, Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że łatwo to pisać, ale niecierpliwa stres na pewno nie pomoże. Assume2 dobrze pisze. Postaraj się Kochana myśleć pozytywnie. Plamienie może być tak samo oznaką @ jak i dzidziusia.
    Misia cichutko gratuluje!

niecierpliwa, Beata.D, Fedra, mala29_ lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodadam do tego, ze czuje sie fatalnie jak na kacu normalnie...no nic zobaczymy jutro.

Misia juz po cichu gratuluje, czuje, ze na pewno sie uda nawet po bladziutkiej kresce, ehh chociaz ta bladziutka bym chciala zobaczyc, ale obiecalam sobie, ze sikanca nie zrobie

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa spokojnie Kochana! Póki nie ma krwawienia to nie ma co się stresować :) a plamienia jak najbardziej wystapują na początku ciąży :)

MisiaMisia to po cichutku gratuluję i trzymam mooocno kciuki aby na kolejnym teście (jesli go zrobisz) wyszły 2 grube krechy :)) cudnie :)

Niecierpliwa a od którego dnia cyklu brałaś ten gonapeptyl i przez ile dni??

mala29_ lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno mi okreslic dzien cyklu bo ja 5 miesiecy bylam na visanne

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Transfer miałam w sobotę.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @MisiaMisia przepraszam, ale źle się wraziłam..ilu dniowe miałaś podane zarodki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 12:13

MisiaMisia lubi tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume2 wrote:
    @MisiaMisia przepraszam, ale źle się wraziłam..ilu dniowe miałaś podane zarodki?

5 dniową Blastocystę.

Assume2 lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam na telefon, żeby umówić się na poniedziałkowy transfer. Mam nadzieję że dotrwały do dziś...

niecierpliwa, MisiaMisia, Fedra, mala29_ lubią tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia robisz wczesniej bete czy czekasz do wtorku???

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume2 wrote:
    Ja właśnie czekam na telefon, żeby umówić się na poniedziałkowy transfer. Mam nadzieję że dotrwały do dziś...

Lepiej sama zadzwon bo niedlugo embriolodzy czmychna i sie nic nie dowiesz oprocz godziny transferu ;)

Assume2 lubi tę wiadomość

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzwonił. Z dziewięciu osiem się dzieli, z czego cztery bardzo fajnie a pozostałe troszkę wolniej (mówił coś o podziałe sześciokomórkowym, czy ośmio...jeju, nie wiem. Spięta byłam) Generalnie mam się nie martwić bo te cztery są ok.

Konwalia, gosia81, niecierpliwa, czarownica_tea, MisiaMisia, Beata.D, Fedra, mala29_, martusia1986, kaarolaa, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Misia robisz wczesniej bete czy czekasz do wtorku???

Robię we wtorek. Luby lekarz trzyma mnie tu w ryzach.

Simba lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ