X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i tak, ze na sikanca pozwolil ;)

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia,powolutku i cichutku gratuluje :)
    Niecierpliwa-obiecalas wiec zero stresu,bedzie dobrze :)
    Assume kciuki za transfer :)

niecierpliwa, Assume2 lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia moje serdeczne gratulacje super wiesci ieraz trzymam kciuki za wysoka bete:)
    niecierpliwa spokojnie kochaniutka stres nie sprzyja wam, tak jak dziewczyny pisza moze to nic takiego. Jestem z toba i mocno trzymam kciuki za dwie grobe kreseczki :*
    Assume bardzo ladny wynik, nadal kibicuje twoim embrionki :)

niecierpliwa, czarownica_tea, Assume2, Fedra lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienie bylo takim jednorazowym wyskokiem, juz normalnie resztki luteiny wyplywaja biale ;) a czuje sie tak jakby mnie ktos z krzyza sciagnal taka jestem slaba, ale wiecie co???? moge sie tak czuc nastepne 8 miesiecy jak bedzie taka potrzeba!!! :)

Assume2, mala29_, czarownica_tea, Beata.D, Konwalia, MisiaMisia, Nusia, kaarolaa, Tosia 1981, Fedra lubią tę wiadomość

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak trzymaj :)
    Do pracy nadal chodzisz?
    Ja po transferze będę miała jeszcze tydzien urlopu i zastanawiam się czy na drugi tydzien będzie mi potrzebne L4. Pracuję na stojąco w służbie zdrowia i mam kontakt z wieloma pacjentami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 17:33

niecierpliwa lubi tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja transfer mialam we wtorek i na l4 bylam do konca tygodnia, ja prace mam biurowa, ale tez ciagly kontakt z klientem

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa super wieści. Może to był objaw zagniezdzenia ;) Wspieram i trzymam kciuki!

niecierpliwa, mala29_ lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze to troche za pozno na zagniezdzenie bo to 11dpt, ale juz finalowe odliczanie za 24 h wszystko bedzie jasne ;)

Assume2, czarownica_tea, Moniaa, Fedra lubią tę wiadomość

• czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa- mega ogromne kciuki!!!!!
    u mnie 26 dni do rozpoczęcia stymulacji- 0dance3.gif 0yahoo.gif041.gif

niecierpliwa, Beata.D, Assume2, mala29_, Tosia 1981, Fedra lubią tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, wspaniałe wieści, wszystkie tu czekałyśmy na taki pierwszy sygnał od Ciebie!!
    Niecierpliwa, to już finał, jeszcze troszkę musisz wytrzymać, nie szalej :)
    Assume, trzymam kciuki za szczęśliwy transfer i gratuluję takich pięknych Bąbelków!!!

niecierpliwa, Assume2, mala29_, Fedra lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica_tea wrote:
    niecierpliwa- mega ogromne kciuki!!!!!
    u mnie 26 dni do rozpoczęcia stymulacji- 0dance3.gif 0yahoo.gif041.gif

:-D Doskonale wiem co czujesz. Super uczucie.
    Ja zaczynam trochę wcześniej tzn. zostało mi ok. 16 dni. Ja niestety nie wiem dokładnie, bo muszę czekać na okres.
    Niestety powoli zaczynam tez panikować przed nieznanym :-S ale wiem, że będzie dobrze.

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ma_pi, nie ma czego panikować. Też panikowałam- myślalam o tych całych zastrzykach w brzuch i że pewnie będzie mi niedobrze i się roztyję. Nic z tych rzeczy. Do zastrzyków zaangażowałam męża, żeby czuł, że bierze w całym procesie czynny udział. Troskliwie wbijał mi igły i po wszystkim całował w udo ;) jakaś radość między nami się nowa narodziła ;)
    Już nie mówię o narkozie- asystowałam kiedyś przy tego typu zabiegach w stomatologii- nie znosiłam ich! Okazało się że jak do tej pory był to najprzyjemniejszy etap całego procesu. Obudziłam się w białej pościeli, z uśmiechem na ustach a w tle leciała relaksacyjna muzyka.
    No i dziewczyny z forum- są nie do przecenienia! Dodały mi odwagi i wlały masę optymizmu . Dlatego słuchaj ich, bo wiedzą co piszą :)

Beata.D, kaarolaa, mala29_, niecierpliwa lubią tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie u mnie będzie mały problem z zastrzykami, mianowicie boje się igieł, a mąż ma pracę wyjazdową. Będę musiała robić je sama, sama jeździć na podglądanie. Będzie na pewno ze mną w dniu punkcji, obiecał mi to. Poza tym musi się podzielić żołnierzykami ;-) Dodatkowo nikt nie wie, że podchodzimy do IV. Będę z tym trochę sama. Dobrze, że mogę się tu poradzić, wygadać. To bardzo ważne dla mnie.

Beata.D, niecierpliwa lubią tę wiadomość

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ta punkcja, wenflon w ręce... nigdy nie miałam żadnego, nawet najmniejszego zabiegu.
    W sumie nie boje się bólu. Boję się nieznanego. Jestem z tych, co mają zawsze wszystko zaplanowane. Nienawidzę niespodzianek ;-)

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale żeby iść do przodu trzeba próbować nieznanego :)
    Ciesz się tym wszystkim, jesteś coraz bliżej celu :)

czarownica_tea, niecierpliwa, kkisia lubią tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi- wierz mi takie zastrzyki w brzuch nie bolą (robiłam sobie Clexane kiedyś a to dokładnie taka sama igła). Wenflon w łapkę to chwilowe uczucie bólu a punkcji nie poczujesz bo będzie znieczulenie. Ja też nie lubię ingerencji medycznej w moje ciało, może dlatego tak zwlekałam z HSG. Zobaczysz potem widok II, serduszka i dzidzi po urodzeniu zrekompensuje Twój obecny strach :) Wspieram Cię z całego <3

Assume2, Beata.D, mala29_ lubią tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi mówili że jedynym bólem będzie wenflon a nawet on mnie nie bolał ;) bolało mnie na następny dzień jak chodziłam. No to leżałam i było git ;)

icsi sierpień 2014 (-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Właśnie u mnie będzie mały problem z zastrzykami, mianowicie boje się igieł, a mąż ma pracę wyjazdową. Będę musiała robić je sama, sama jeździć na podglądanie. Będzie na pewno ze mną w dniu punkcji, obiecał mi to. Poza tym musi się podzielić żołnierzykami ;-) Dodatkowo nikt nie wie, że podchodzimy do IV. Będę z tym trochę sama. Dobrze, że mogę się tu poradzić, wygadać. To bardzo ważne dla mnie.
    kochana dasz rade, ja przez cala procedure przeszlam tez sama, bo maz na wyjezdzie a rodzina do tej pory nie wie, ze maluch jest z in vitro, nawet na punkcji meza nie bylo bo nie mogl przyjechac, byl tylko na koncowym podgladaniu jajeczek i transferze...ja igiel sie nie boje a tych malutkich nie czuc, robilam zastrzyki sama, w sumie wszystkich 31 sztuk i dalam rade :) a wenflon to tez pikus...przeciez jestesmy twarde babki ;) powodzenia

martusia1986, calineczka_11, niecierpliwa, gosia81, Fedra lubią tę wiadomość

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest, że przeważnie zanim dojdzie się do IV, przechodzi się te różne badania i zabiegi, o których ja pojęcia nie mam. Jesteśmy tak beznadziejnym przypadkiem, że przeskakujemy ze zwykłego "starania się" od razu na najwyższy level.
    Moje jedyna badania to to, co z krwi i USG, czyli przysłowiowy pikuś ;-) Dochodzą do tego te wszystkie rzeczy, o których pisałam wyżej i mamy dość "ciekawy" obraz sytuacji, czyż nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ze zwyklych staran tez przeszlam do IV bo mam zapchane jajowody...nawet nie zdazylam dobrze oswoic sie z tematem a juz pierwszy zastrzyk byl za mna :)

‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ