IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
opu wrote:Ja dalej siedze w gyn zalamalam sie bo u meza wyszlo e coli w posiewie
to u mnie pewnie tez wyjdzie... I co wtedy ? Maz dostal inny antybiotyk i zobaczymy. A co jak sie nie wyleczy do punkcji ?? Mrozic kom jajowe ?
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
opu wrote:Anatolka Zamur dostal5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Hahaha dziś też musiałam rajty wciągać. Po prostu trzeba to robić dystyngowanie, powoli. Ale nie martw się, raczej nie ma szans wycisnąć zarodków przy takich czynnościach.
Bedzie dobrze a później bąbel będzie rozgrzewał brzuch od środkaMoNaKo, shooa lubią tę wiadomość
-
MedA wrote:Pragnąca ja z suplementów, ale już od początku przygotowań do krio mam wit. E i selen (ale to mam odstawić jak wyjdzie beta pozytywna) apirynę i medargin, a typowo po transferze dorzuciła mi no-spę max 3 razy dziennie i winko aż do bety
Kunia, MoNaKo, shooa, nika03, Asia_88 lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualnyLunk_a wrote:Milkowiec
oby za kilka dni beta była piekna:)
Dziewczyny
zadam jeszcze 1 pytanie, być może głupie
W protokole długim bierze się nastepujaco po sobie: antyki, później np. docapeptyl a potem gonadotropiny.
Ile czasu bierze się antyki?
Gdzies czytałam ze min 15dni.Czy tutaj można sobie brać ze tak powiem w zaleznosci od checi dostosowania terminu przewidywanej punkcji do określonej daty?
A te leki po antykach? Wiem ze do zablokowania estradiolu, musi być pon.50. Również czytałam ze ok 2 tyg.
Jak było u Was?
Antyki brałam raz 17 a raz 18 dni, tak żeby zgrać cykl z pracą itd. Nie trzeba całości, ale moja dr mówiła, że minimum 14 tabsów trzeba wziąć. Od połowy cyklu z antykami dochodzi gonapeptyl. Zawsze 1-2dc cyklu po antykach czyli cyklu stymulowanego miałam super niziutko estradiol czyli byłam ładnie wyciszona.
odnośnie poprzedniego pytania - Nasze badania przed II IVF wyniosły mnie chyba ok 1500zł
-
Lunk_a wrote:Milkowiec
oby za kilka dni beta była piekna:)
Dziewczyny
zadam jeszcze 1 pytanie, być może głupie
W protokole długim bierze się nastepujaco po sobie: antyki, później np. docapeptyl a potem gonadotropiny.
Ile czasu bierze się antyki?
Gdzies czytałam ze min 15dni.Czy tutaj można sobie brać ze tak powiem w zaleznosci od checi dostosowania terminu przewidywanej punkcji do określonej daty?
A te leki po antykach? Wiem ze do zablokowania estradiolu, musi być pon.50. Również czytałam ze ok 2 tyg.
Jak było u Was?Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualny
-
A ja poszłam dzisiaj na zumbe a tam babka która ją prowadzi oznajmiła nam ze jest w ciąży i będzie troszkę mniej skakała....tylko ja stalam jak wryta..bo cała reszta oczywiście gratulowala.
tak zazdroscilam jej tej radości....
stałam się okropna i bez życia : (Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Jagna 75 wrote:A to nie wolno uzywac kosmetyków przy transferze?
Jedna mówi że mamusia musi być piękna jak idzie po swoje dzieci a druga, że zarodki są wrażliwe na zapachy.
Jaka jest prawda to nie wiemshooa lubi tę wiadomość
-
natty85 wrote:A ja poszłam dzisiaj na zumbe a tam babka która ją prowadzi oznajmiła nam ze jest w ciąży i będzie troszkę mniej skakała....tylko ja stalam jak wryta..bo cała reszta oczywiście gratulowala.
tak zazdroscilam jej tej radości....
stałam się okropna i bez życia : (5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
nick nieaktualnyAnatolka wrote:A wcześniej co? Ma ciprofloxacyne w antybiogramie jako antybiotyk, na który bakteria jest wrażliwa?
wczesniej augmentin, teraz zamur i boje sie czy zdazymy. Jessie posiew wyjdzie zly mrozic jajeczka ? i czy trezba przed punkcja wstrzemiezliwosc zachowac ? nie wiem czy zdazymy z posiewem ....
czytam ze to sensu nie ma bo ciazy nie bedzie z tego, a jak bedzie to poronie ...
Chyba mial ten cipro cos tam - ja mialam w moim wyniku napewno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 21:43
-
ja na imprezie dowiedzialam sie ze bratowa mojego meza w ciazy, juz drugie dziecko, tak sie rozplakalam ze musialam wyjsc ,, nie umiem tego okreslic, nie zycze nikomu zle ale przezywam ze takie szczescie mnie nie spotkalo
dziewczyny a kiedy bedzie wiadomo co z ta ustawa? jakos cisza narazie.
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
nick nieaktualny
-
W mojej rodzinie, kobieta 43 lata na dniach rodzi 5 te dziecko.....co ja mam transfer nieudany to ona albo zachodzi w ciąże...albo rodzi. gdzie sprawiedliwość?Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
Niesprawiedliwe to wszystko strasznie... najgorsze jest to że strasznie się zmieniłam. Mało co mnie cieszy, rzadko się uśmiecham...kiedyś taka nie byłam i bardzo mi brakuje dawnej ja.Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤