X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    ja na imprezie dowiedzialam sie ze bratowa mojego meza w ciazy, juz drugie dziecko, tak sie rozplakalam ze musialam wyjsc ,, nie umiem tego okreslic, nie zycze nikomu zle ale przezywam ze takie szczescie mnie nie spotkalo :(

dziewczyny a kiedy bedzie wiadomo co z ta ustawa? jakos cisza narazie.
    Doskonale Cie rozumiem, takie inf zwalaja z nog. Ja od dluzszego czasu zyje w strachu,przed inf o drugiej ciazy siostry meza. Wiem,ze sie staraja,nie zycze im zle,ale nie wiem jak to zniose.

7pqmag4.png
  • Kunia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Niesprawiedliwe to wszystko strasznie... najgorsze jest to że strasznie się zmieniłam. Mało co mnie cieszy, rzadko się uśmiecham...kiedyś taka nie byłam i bardzo mi brakuje dawnej ja.

Ja też się zmieniłam. Czasami to się bałam, że mam jakąś deprechę. Uśmiecham się również bardzo rzadko.
    Dzieci wokół mnie bardzo dużo i to mi akurat nie przeszkadza. Natomiast znajomi zwłaszcza tacy, którzy też mieli problemy z dzieckiem drugim, a nagle już mają 3 dziecko i co chwila słyszę, że nigdzie sami wyjechać nie mogą bo przyjadą z czwartym...to żygać mi się chce...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 22:14

Kunia
    niepłodność idiopatyczna
    2 procedury
    I i V 2016 - transfery :(
    IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc - :(
    04.2017 crio 2 blastek- CB :(
    11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508 :(
    1 mrozak

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie ustawy, od czwartku 2 tygodnie na zmiany. Tak pisała ktoras z Was. Czyli za tydzień równiutko głosowanie, jeśli odrzucona-do śmieci, jeśli ptzrjdzie-do kolejnych poprawek,moze utknąć for ever a może przejsc

iv09i09katk65tr1.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z dziećmi pracuję codziennie ...jestem nauczycielką...do tego ciągłe informacje o ciążach ...szlag mnie trafia...i do tego jeszcze ta ustawa....to wyć mi się chce

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ta ustawa spedza mi sen z powiek, szczegolnie ze mam oplacone dwie kolejne procedury. I wez tu sie "wyluzuj" jak to radza co madrzejsi jako zloty srodek na ciaze.

7pqmag4.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Ja z dziećmi pracuję codziennie ...jestem nauczycielką...do tego ciągłe informacje o ciążach ...szlag mnie trafia...i do tego jeszcze ta ustawa....to wyć mi się chce
    Mi takie dzieci powyzej 5 lat nie przeszkadzaja,gorzej mam z maluchami. Niby wszystko ok a potem w nocy wycie w poduche

7pqmag4.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:

Tyszanka a to jednak nie beda robic ivf w czechach? Mi drM pow ze mam sie nie martwic.

MI właśnie mówił ze nie martwic się ... ze w razie czego otworzą filie w czechach. To ja już sama nie wiem. Ja muszę pRejsc szczepienia .. dopiero w grudniu będę podchodzic do drugiej procedury. ..

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Ja unikam dzieci jak ognia. Podle to,ale dzieki temu funkcjonuje

Tyszanka a to jednak nie beda robic ivf w czechach? Mi drM pow ze mam sie nie martwic.
    Mnie dzis powiedzial ze boi sie ze przyjdziemy na stymulacje za 2-3 miesiace a on bedzie musial nam powiedziec ze w gre wchodzi 1 konorka dlatego chce juz zaczac stymulacje...nic o Czechach nie wspomnial,obawia sie ze pochody nic nie dadza.Podobne info dostala fzis kolezwnka z innej kliniki i tez zaczyna stymulacje...

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    MI właśnie mówił ze nie martwic się ... ze w razie czego otworzą filie w czechach. To ja już sama nie wiem. Ja muszę pRejsc szczepienia .. dopiero w grudniu będę podchodzic do drugiej procedury. ..
    Po badaniach immuno wyszly Ci szczepienia?
    Ja mam isc do Gync na wizyte do immunologa dr Sydor-dr M gdzies ma nas wcisnac...

• Milkowiec Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak moja znajoma zaszła w ciążę i było puste jajo to chyba ponad pół roku omijała szerokim łukiem wszystkie ciężarne i małe dzieci.
    Ja uwielbiam małe bobasy i jak tylko jakiegoś widzę to gęba mi się cieszy. Co chwila dostaje zdjęcia malucha koleżanki, który urodził się w lipcu.
    Jestem z wyżu lat 80 i nie dziwię się, źe jest wysyp brzuchow, taka specyfika wieku. Ale jak słyszę, że jakaś łaska w ciąży jedzie do Afryki czy wspinać się na skałach to coś we mnie się gotuje. My tu mamy dylemat czy wolno nam się schylać i chodzić a inni nie zdają sobie sprawy jak kruche może być nasze szczęście.
    Ale fakt, jak słyszę o wpadce albo że udało się komuś przy pierwszych staraniach to zazdrość się pojawia i uczucie niesprawiedliwości.
    Jednak dobrze mieć inne brzuchy wokół siebie aby mózg się zaprogramował, że właśnie tak ma być!

MoNaKo lubi tę wiadomość

mhsvdf9hc5k12r5t.png
    klz9g7rf19f59cr1.png
    starania od 2012r., 2xIUI, 3xICSI (5 transferów w tym 1x cb i 1x cbz)
  • pysia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Po badaniach immuno wyszly Ci szczepienia?
    Ja mam isc do Gync na wizyte do immunologa dr Sydor-dr M gdzies ma nas wcisnac...

Tak po badaniach wyszło że potrzebuje szczepień.
    kiedy masz wizytę? .
    Ja reż bym chętnie juz podchodzila do procedury ale muszę czekać. .
    mam nadzieję że gync ma jednak ten plan awaryjny. ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 00:12

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, już za dużo tu martwienia czy braku zmartwienia nie ma...jeśli istotnie w czw ustawa wróci do głosowania, nie zostało dużo czasu. W czw wszystko się okaze. Jeśli nie będzie wystarczająco głosów-po prostu możemy o niej zapomnieć. Jeśli znowu przeglosuja-kolejne poprawki. I tutaj może zajac to czas nieokreślony, tzw. wieki, albo szybko przejść i wtedy będzie to czego się obawiamy. Ja wierze w pierwsza opcję, po tych protestach, wypowiedziach ludzi ze swiata prawa i medycyny wierze, ze jednak ustawa padnie.
    Wiadomo już dokładnie kiedy będzie to głosowanie? o której godzinie i czy na pewno w czw?

iv09i09katk65tr1.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    Tak po badaniach wyszło że potrzebuje szczepień.
    kiedy masz wizytę? .
    Ja reż bym chętnie juz podchodzila do procedury ale muszę czekać. .
    mam nadzieję że gync ma jednak ten plan awaryjny. ..
    maja mi dzwonic o wizyte,ale od przyszlego tygodnia bede sie przypominac...codziennie :-)
    Pysia Ty w Prowicie duzo badan zleconych mialas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shoa ty masz zamrozone komorki ? Bo nie wiem co mam robic jestem zalamana... Czy mozna zamrozone komorki przewiezc do innej kliniki ? Mysle o czechach zeby przeprowadic imsi i transfer ?
    Czy sa w ogoke ciaze z takich komorek ? Moja dr w popredniej klinice mowila ze nie warto mrozic bo po rozmrozeniu spada ich jakosc i nie zapladniana sie jak swieze ...

Kurcze tyle wyrzeczen psu na bude !

Najgorsze w tym wszystkim jest to ze kolejna wizyte mam w poniedzialek nie u swojego lekarza (drM) tylko u dr G ktory przeszedl z mojej poprzedniej kliniki do pracy w gyn... A swojego nie zapytalam o mrozenie komorek ...

czy warto robic posiew kontrolny pr ed zakonceniem kuracji ? Antybiotyk zakonczy maz we wtorek o punkcji zadecyduje dr. G w poniedzialek prawdopodobnie bedzie to sroda i co robic :(((( on ma mi pomoc zdecydowac o mrozeniu komorek ? Jego mam zapytac o to ? Nie no naprawde nie wiem co zrobic.
    Pomozcie mi dziewczyny jak wiecie cokolwiek albo jak wpadnie wam fo glowy jakis pomysl jak to ogarnac. Bardzo potrzebuje waszej wiedzy i rady.

• PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Niesprawiedliwe to wszystko strasznie... najgorsze jest to że strasznie się zmieniłam. Mało co mnie cieszy, rzadko się uśmiecham...kiedyś taka nie byłam i bardzo mi brakuje dawnej ja.
    Ja tez tak mam, kiedys po prostu bylam szczesliwsza, a teraz zyje od stymulacji do puncji, od punkcji do transferu od transferu do bety, od bety do kolejnego podjescia a w miedzy czasie badania badania badania. Ja po ostatnim nieudanym transferze powiedzialam abysmy dali spokoj. Ale maz nie pozwala mi sie poddac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 07:31

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Kunia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Shoa ty masz zamrozone komorki ? Bo nie wiem co mam robic jestem zalamana... Czy mozna zamrozone komorki przewiezc do innej kliniki ? Mysle o czechach zeby przeprowadic imsi i transfer ?
    Czy sa w ogoke ciaze z takich komorek ? Moja dr w popredniej klinice mowila ze nie warto mrozic bo po rozmrozeniu spada ich jakosc i nie zapladniana sie jak swieze ...

Najgorsze w tym wszystkim jest to ze kolejna wizyte mam w poniedzialek nie u swojego lekarza (drM) tylko u dr G ktory przeszedl z mojej poprzedniej kliniki do pracy w gyn... A swojego nie zapytalam o mrozenie komorek ...

czy warto robic posiew kontrolny pr ed zakonceniem kuracji ? Antybiotyk zakonczy maz we wtorek o punkcji zadecyduje dr. G w poniedzialek prawdopodobnie bedzie to sroda i co robic :(((( on ma mi pomoc zdecydowac o mrozeniu komorek ? Jego mam zapytac o to ? Nie no naprawde nie wiem co zrobic.
    Pomozcie mi dziewczyny jak wiecie cokolwiek albo jak wpadnie wam fo glowy jakis pomysl jak to ogarnac. Bardzo potrzebuje waszej wiedzy i rady.

Można przewieść zamrożone komórki.
    Mój lekarz mi o tym mówił.

Kunia
    niepłodność idiopatyczna
    2 procedury
    11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508 :(
    1 mrozak

• Kunia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Witam Was w kolejny słoneczny dzień, choć dla nas to różnie bywa...
    Ja 4 dpt i marzę o tym, aby już coś wiedzieć. Mam robić betę we środę, ale zrobię też i w poniedziałek...
    Mam zapisane poprzednie objawy i w sumie teraz są inne, jedyny co został to ból jak na @, z tym, ze teraz to taki mini mini....Na szczęście w weekend pracuje to mi szybciej zleci czas do poniedziałku.

Kunia
    niepłodność idiopatyczna
    2 procedury
    1 mrozak

• Kunia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Ja tez tak mam, kiedys po prostu bylam szczesliwsza, a teraz zyje od stymulacji do puncji, od punkcji do transferu od transferu do bety, od bety do kolejnego podjescia a w miedzy czasie badania badania badania. Ja po ostatnim nieudanym transferze powiedzialam abysmy dali spokoj. Ale maz nie pozwala mi sie poddac.

Jak u Ciebie??
    Czujesz coś? Ja wspomniany już leciutki ból jak na @.ale naprawdę minimalny w porównaniu z poprzednich razy.

Kunia
    niepłodność idiopatyczna
    2 procedury
    1 mrozak

• PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunia wrote:
    Jak u Ciebie??
    Czujesz coś? Ja wspomniany już leciutki ból jak na @.ale naprawdę minimalny w porównaniu z poprzednich razy.
    Jajniki co jakis czas daja o sobie znac, dzis brzuch zaczal delikatnie bolec jak na @ i piersi nadal tkliwe( nawet jak chodze to je "czuje")

Kunia jak ja pytalam swojego lekarza o transport zarodkow do innej kliniki aby przeprowadzic ich diagnostyke to uslyszalam, ze to nie takie proste, wiec dalam sobie spokoj.

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:

Opu, tak mam zamrożone komórki. W obecnej klinice 8szt w poprzedniej 4szt. Chciałam przenieść 4komórki do obecnej kliniki i zrobić kolejną procedurę na 12komórkach, ale okazało się, że koszt transportu to ok 1000zł a jednocześnie procedura w obecnej klinice na zamrożonych komórkach jest tańsza od tej ze stymulacją, pickupem itd. tylko o 1000zł więc po prostu nie opłaca mi się za 1000zł przewozić 4oocytów i wolę za tą kasę zrobić 'delikatną' stymulację, żeby mieć 7-8 komórek i procedurę zrobić na mrożonych 8komórkach i świeżych 8. i próbować do skutku aż zajdę w ciążę.

Co do procedur na mrożonych - robiłam research przed podjęciem tej decyzji i niestety nie ma jakiegoś ogromnego odzewu na forach gdzie o to pytałam, ale pocieszające jest to, że każda dziewczyna która mi o tym pisała, że kogoś zna, że ktoś robił itd. mówiła o sukcesie tzn. że wcześniej się nie udawało a z procedury na kilku zamrożonych komórkach jest dziecko albo nawet dwójka:)
    Rozmawiałam też na temat wspólnie z moim lekarzem i szefem embriologów z mojej kliniki i ich zdanie było takie, że warto, bo fakt, kilka komórek (dwie, trzy, cztery) może się nie rozmrozić, ale te co się rozmrożą zapładniają się jak świeże są z tego ciąże.

Antybiogram bym powtórzyła w niedzielę/poniedziałek tak, żeby wynik był dzień przed punkcją. Nie podchodziłabym bez niego bo Wy i tak macie już przeciwciała w nasieniu a jeszcze w połączeniu z e-coli to moim zdaniem trochę ryzykowne..

‹‹ 3876 3877 3878 3879 3880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ