IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
pysia wrote:ja na imprezie dowiedzialam sie ze bratowa mojego meza w ciazy, juz drugie dziecko, tak sie rozplakalam ze musialam wyjsc ,, nie umiem tego okreslic, nie zycze nikomu zle ale przezywam ze takie szczescie mnie nie spotkalo
dziewczyny a kiedy bedzie wiadomo co z ta ustawa? jakos cisza narazie. -
natty85 wrote:Niesprawiedliwe to wszystko strasznie... najgorsze jest to że strasznie się zmieniłam. Mało co mnie cieszy, rzadko się uśmiecham...kiedyś taka nie byłam i bardzo mi brakuje dawnej ja.
Ja też się zmieniłam. Czasami to się bałam, że mam jakąś deprechę. Uśmiecham się również bardzo rzadko.
Dzieci wokół mnie bardzo dużo i to mi akurat nie przeszkadza. Natomiast znajomi zwłaszcza tacy, którzy też mieli problemy z dzieckiem drugim, a nagle już mają 3 dziecko i co chwila słyszę, że nigdzie sami wyjechać nie mogą bo przyjadą z czwartym...to żygać mi się chce...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 22:14
Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
Ja z dziećmi pracuję codziennie ...jestem nauczycielką...do tego ciągłe informacje o ciążach ...szlag mnie trafia...i do tego jeszcze ta ustawa....to wyć mi się chceStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
natty85 wrote:Ja z dziećmi pracuję codziennie ...jestem nauczycielką...do tego ciągłe informacje o ciążach ...szlag mnie trafia...i do tego jeszcze ta ustawa....to wyć mi się chce
-
Mag85 wrote:
Tyszanka a to jednak nie beda robic ivf w czechach? Mi drM pow ze mam sie nie martwic.
MI właśnie mówił ze nie martwic się ... ze w razie czego otworzą filie w czechach. To ja już sama nie wiem. Ja muszę pRejsc szczepienia .. dopiero w grudniu będę podchodzic do drugiej procedury. ..
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Mag85 wrote:Ja unikam dzieci jak ognia. Podle to,ale dzieki temu funkcjonuje
Tyszanka a to jednak nie beda robic ivf w czechach? Mi drM pow ze mam sie nie martwic.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
pysia wrote:MI właśnie mówił ze nie martwic się ... ze w razie czego otworzą filie w czechach. To ja już sama nie wiem. Ja muszę pRejsc szczepienia .. dopiero w grudniu będę podchodzic do drugiej procedury. ..
Ja mam isc do Gync na wizyte do immunologa dr Sydor-dr M gdzies ma nas wcisnac...5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Jak moja znajoma zaszła w ciążę i było puste jajo to chyba ponad pół roku omijała szerokim łukiem wszystkie ciężarne i małe dzieci.
Ja uwielbiam małe bobasy i jak tylko jakiegoś widzę to gęba mi się cieszy. Co chwila dostaje zdjęcia malucha koleżanki, który urodził się w lipcu.
Jestem z wyżu lat 80 i nie dziwię się, źe jest wysyp brzuchow, taka specyfika wieku. Ale jak słyszę, że jakaś łaska w ciąży jedzie do Afryki czy wspinać się na skałach to coś we mnie się gotuje. My tu mamy dylemat czy wolno nam się schylać i chodzić a inni nie zdają sobie sprawy jak kruche może być nasze szczęście.
Ale fakt, jak słyszę o wpadce albo że udało się komuś przy pierwszych staraniach to zazdrość się pojawia i uczucie niesprawiedliwości.
Jednak dobrze mieć inne brzuchy wokół siebie aby mózg się zaprogramował, że właśnie tak ma być!MoNaKo lubi tę wiadomość
-
Tyszanka81 wrote:Po badaniach immuno wyszly Ci szczepienia?
Ja mam isc do Gync na wizyte do immunologa dr Sydor-dr M gdzies ma nas wcisnac...
Tak po badaniach wyszło że potrzebuje szczepień.
kiedy masz wizytę? .
Ja reż bym chętnie juz podchodzila do procedury ale muszę czekać. .
mam nadzieję że gync ma jednak ten plan awaryjny. ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 00:12
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Dziewczyny, już za dużo tu martwienia czy braku zmartwienia nie ma...jeśli istotnie w czw ustawa wróci do głosowania, nie zostało dużo czasu. W czw wszystko się okaze. Jeśli nie będzie wystarczająco głosów-po prostu możemy o niej zapomnieć. Jeśli znowu przeglosuja-kolejne poprawki. I tutaj może zajac to czas nieokreślony, tzw. wieki, albo szybko przejść i wtedy będzie to czego się obawiamy. Ja wierze w pierwsza opcję, po tych protestach, wypowiedziach ludzi ze swiata prawa i medycyny wierze, ze jednak ustawa padnie.
Wiadomo już dokładnie kiedy będzie to głosowanie? o której godzinie i czy na pewno w czw? -
pysia wrote:Tak po badaniach wyszło że potrzebuje szczepień.
kiedy masz wizytę? .
Ja reż bym chętnie juz podchodzila do procedury ale muszę czekać. .
mam nadzieję że gync ma jednak ten plan awaryjny. ..
Pysia Ty w Prowicie duzo badan zleconych mialas?
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
nick nieaktualnyShoa ty masz zamrozone komorki ? Bo nie wiem co mam robic jestem zalamana... Czy mozna zamrozone komorki przewiezc do innej kliniki ? Mysle o czechach zeby przeprowadic imsi i transfer ?
Czy sa w ogoke ciaze z takich komorek ? Moja dr w popredniej klinice mowila ze nie warto mrozic bo po rozmrozeniu spada ich jakosc i nie zapladniana sie jak swieze ...
Kurcze tyle wyrzeczen psu na bude !
Najgorsze w tym wszystkim jest to ze kolejna wizyte mam w poniedzialek nie u swojego lekarza (drM) tylko u dr G ktory przeszedl z mojej poprzedniej kliniki do pracy w gyn... A swojego nie zapytalam o mrozenie komorek ...
czy warto robic posiew kontrolny pr ed zakonceniem kuracji ? Antybiotyk zakonczy maz we wtorek o punkcji zadecyduje dr. G w poniedzialek prawdopodobnie bedzie to sroda i co robic((( on ma mi pomoc zdecydowac o mrozeniu komorek ? Jego mam zapytac o to ? Nie no naprawde nie wiem co zrobic.
Pomozcie mi dziewczyny jak wiecie cokolwiek albo jak wpadnie wam fo glowy jakis pomysl jak to ogarnac. Bardzo potrzebuje waszej wiedzy i rady. -
natty85 wrote:Niesprawiedliwe to wszystko strasznie... najgorsze jest to że strasznie się zmieniłam. Mało co mnie cieszy, rzadko się uśmiecham...kiedyś taka nie byłam i bardzo mi brakuje dawnej ja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 07:31
-
opu wrote:Shoa ty masz zamrozone komorki ? Bo nie wiem co mam robic jestem zalamana... Czy mozna zamrozone komorki przewiezc do innej kliniki ? Mysle o czechach zeby przeprowadic imsi i transfer ?
Czy sa w ogoke ciaze z takich komorek ? Moja dr w popredniej klinice mowila ze nie warto mrozic bo po rozmrozeniu spada ich jakosc i nie zapladniana sie jak swieze ...
Najgorsze w tym wszystkim jest to ze kolejna wizyte mam w poniedzialek nie u swojego lekarza (drM) tylko u dr G ktory przeszedl z mojej poprzedniej kliniki do pracy w gyn... A swojego nie zapytalam o mrozenie komorek ...
czy warto robic posiew kontrolny pr ed zakonceniem kuracji ? Antybiotyk zakonczy maz we wtorek o punkcji zadecyduje dr. G w poniedzialek prawdopodobnie bedzie to sroda i co robic((( on ma mi pomoc zdecydowac o mrozeniu komorek ? Jego mam zapytac o to ? Nie no naprawde nie wiem co zrobic.
Pomozcie mi dziewczyny jak wiecie cokolwiek albo jak wpadnie wam fo glowy jakis pomysl jak to ogarnac. Bardzo potrzebuje waszej wiedzy i rady.
Można przewieść zamrożone komórki.
Mój lekarz mi o tym mówił.Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
Cześć dziewczyny,
Witam Was w kolejny słoneczny dzień, choć dla nas to różnie bywa...
Ja 4 dpt i marzę o tym, aby już coś wiedzieć. Mam robić betę we środę, ale zrobię też i w poniedziałek...
Mam zapisane poprzednie objawy i w sumie teraz są inne, jedyny co został to ból jak na @, z tym, ze teraz to taki mini mini....Na szczęście w weekend pracuje to mi szybciej zleci czas do poniedziałku.Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
1 mrozak
-
PragnącaDziecka wrote:Ja tez tak mam, kiedys po prostu bylam szczesliwsza, a teraz zyje od stymulacji do puncji, od punkcji do transferu od transferu do bety, od bety do kolejnego podjescia a w miedzy czasie badania badania badania. Ja po ostatnim nieudanym transferze powiedzialam abysmy dali spokoj. Ale maz nie pozwala mi sie poddac.
Jak u Ciebie??
Czujesz coś? Ja wspomniany już leciutki ból jak na @.ale naprawdę minimalny w porównaniu z poprzednich razy.Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
1 mrozak
-
Kunia wrote:Jak u Ciebie??
Czujesz coś? Ja wspomniany już leciutki ból jak na @.ale naprawdę minimalny w porównaniu z poprzednich razy.
Kunia jak ja pytalam swojego lekarza o transport zarodkow do innej kliniki aby przeprowadzic ich diagnostyke to uslyszalam, ze to nie takie proste, wiec dalam sobie spokoj. -
nick nieaktualnyopu wrote:Shoa ty masz zamrozone komorki ? Bo nie wiem co mam robic jestem zalamana... Czy mozna zamrozone komorki przewiezc do innej kliniki ? Mysle o czechach zeby przeprowadic imsi i transfer ?
Pomozcie mi dziewczyny jak wiecie cokolwiek albo jak wpadnie wam fo glowy jakis pomysl jak to ogarnac. Bardzo potrzebuje waszej wiedzy i rady.
Opu, tak mam zamrożone komórki. W obecnej klinice 8szt w poprzedniej 4szt. Chciałam przenieść 4komórki do obecnej kliniki i zrobić kolejną procedurę na 12komórkach, ale okazało się, że koszt transportu to ok 1000zł a jednocześnie procedura w obecnej klinice na zamrożonych komórkach jest tańsza od tej ze stymulacją, pickupem itd. tylko o 1000zł więc po prostu nie opłaca mi się za 1000zł przewozić 4oocytów i wolę za tą kasę zrobić 'delikatną' stymulację, żeby mieć 7-8 komórek i procedurę zrobić na mrożonych 8komórkach i świeżych 8. i próbować do skutku aż zajdę w ciążę.
Co do procedur na mrożonych - robiłam research przed podjęciem tej decyzji i niestety nie ma jakiegoś ogromnego odzewu na forach gdzie o to pytałam, ale pocieszające jest to, że każda dziewczyna która mi o tym pisała, że kogoś zna, że ktoś robił itd. mówiła o sukcesie tzn. że wcześniej się nie udawało a z procedury na kilku zamrożonych komórkach jest dziecko albo nawet dwójka:)
Rozmawiałam też na temat wspólnie z moim lekarzem i szefem embriologów z mojej kliniki i ich zdanie było takie, że warto, bo fakt, kilka komórek (dwie, trzy, cztery) może się nie rozmrozić, ale te co się rozmrożą zapładniają się jak świeże są z tego ciąże.
Antybiogram bym powtórzyła w niedzielę/poniedziałek tak, żeby wynik był dzień przed punkcją. Nie podchodziłabym bez niego bo Wy i tak macie już przeciwciała w nasieniu a jeszcze w połączeniu z e-coli to moim zdaniem trochę ryzykowne..